Apuse sunt zilele în care o vacanță tip croazieră însemna doar să mănânci și să bei în timp ce te deplasezi dintr-un port în altul. Astăzi, indiferent dacă alegi o croazieră în Caraibe, croazieră în Mediterană sau chiar o croazieră la Cercul Arctic, navele moderne îți oferă acum posibilități nenumărate de petrecere a timpului de navigare pe mare.
Iată câteva dintre activitățile pe care le poți face la bordul unui vas de croazieră - crede-ne pe cuvânt, nu ai cum să te plictisești într-o astfel de vacanță!

1.    Relaxare la piscină
Trebuie să recunoaștem că o vacanță începe cel mai bine cu un moment de relaxare - și cum să faci asta cel mai bine, dacă nu bucurându-te de piscinele imense de pe deck-urile superioare ale vaselor de croazieră. Multe vase au chiar piscine speciale pentru surf sau chiar parcuri de distracții acvatice.

2.    Rămâi în formă la sala de fitness
Dacă ești tentat de toate bunătățile de la numeroasele restaurante de pe vasul de croazieră, poate că este o idee bună să vizitezi și sala de fitness în timpul sejurului tău pe mare. Iar dacă aparatele de fitness moderne nu te conving să te antrenezi zilnic, poate că priveliștea o va face, căci majoritatea sălilor sunt amplasate la etajele superioare ale vasului, iar ferestrele din podea până la tavan îți vor oferi o imagine panoramică asupra oceanului.

3.    Răsfață-țe la spa
Dacă totuși ți-ai propus ca vacanța pe croazieră să fie dedicată reconectării cu tine, află că vasele de croazieră sunt pregătite să te răsfețe cu sesiuni la spa - de la masaje de relaxare, la mani-pedi, tratamente faciale sau împachetări menite să facă minuni asupra pielii tale, toate sunt disponibile la bord. Ba mai mult, unele linii de croazieră, precum Norwegian și Celebrity, oferă chiar și saună la bordul navelor!

4.    Învață ceva nou
Profită de timpul petrecut pe mare și provoacă-ți mintea să învețe ceva nou! Poate ți-ai dorit dintotdeauna să iei lecții de fotografie ori de gătit sau poate de pictură ori chiar de origami - ei bine, într-o croazieră te poți dedica acestor activități fără să simți că ești presat de timp. 

5.    Testează-ți limitele
Ce ai spune dacă ai putea să învingi gravitatea și să afli cum este să zbori? Da, la bordul celor mai moderne vase de croazieră de la Royal Caribbean poți să testezi un simulator de Skydiving și să îți iei doza de adrenalină pentru toată vacanța!

6.    Viteză la înălțime
Dacă sentimentul de cădere liberă nu îți surâde, poate totuși ți-ar plăcea să iei parte la un campionat de karturi. Cei de la Norwegian au adăugat piste de karting pe 2 dintre vasele lor de croazieră, dându-le astfel șansa celor de la bord să își exerseze abilitățile de șofat și să se distreze ore întregi alături de prieteni mai vechi sau mai noi.

7.    Fii liber ca pasărea cerului
Vrei să vezi într-un minut tot ce are vasul de croazieră de oferit? Știm noi o metodă care îți va pune la încercare simțurile - o tiroliană ce străbate vasul de la un capăt la altul! Ești pregătit să zbori deasupra oceanului?

8.    Învață să patinezi
N-ai avut niciodată timp sau răbdare pentru a învăța să patinezi? Nicio problemă, cei de la Royal Caribbean s-au gândit la toate și au amenajat pe vasele lor de croazieră… patinoare. Nu-ți face probleme dacă ți-au uitat patinele tocmai în croaziera în Caraibe, le poți închiria gratuit de la bord.

9.    Încearcă-ți norocul la cazino
Las Vegas este o destinație de top pentru tine? Atunci nu rata cazinoul de la bordul fiecărei nave de croazieră, ce este deschis doar atunci când vasul navighează din port în port. Jocurile disponibile sunt dintre cele mai cunoscute în lume, de la ruletă, blackjack și poker, așa că nu-ți face griji că nu te descurci.

10.    Bucură-te de distracție fără limite
Spectacolele de pe vasele de croazieră rivalizează cu cele de pe Broadway zilele acestea! Seară de seară, la bord au loc diverse spectacole de teatru, musical-uri sau chiar show-uri de comedie, pentru ca tu să te poți bucura în fiecare zi de un nou spectacol!

Te-am convins să încerci această experiență? Alege una din vacanțele tip croazieră din 2022 disponibile prin agenția de turism DAL Travel și bucură-te la maximum de tot ce are de oferit un vas de croazieră!