Pe măsură ce temperaturile din România scad, începem să ne gândim în ce paradis tropical am putea să evadăm în această iarnă, pentru a uita puțin de ninsori, de coduri galbene și de frig. Pentru că vacanțele noastre arată diferit în acest an și trebuie să ținem cont de mai mult decât vremea de la destinație, am făcut pentru voi o listă de destinații exotice perfecte de vizitat pe timpul iernii europene și, în același timp, care sunt sigure și nu impun restricții pentru călătorii români.

 
 
1. Republica Dominicană

Deși temperatura medie anuală este de 26 în această țară, nu toate lunile sunt potrivite pentru a vizita Republica Dominicană - în lunile august și septembrie se înregistrează adesea uragane. Perioada cea mai recomandată pentru o vacanță în Republica Dominicană este între Noiembrie și Aprilie, astfel că poate fi o destinație perfectă pentru a evada de la temperaturile de iarnă și a ajunge direct pe o plajă cu nisip alb dintr-o lagună turcoaz, înconjurat de palmieri.
 
Vacanță recomandată: Revelion Punta Cana
 
 
2. Kenya
 
Deși cei mai mulți recomandă vizitarea Kenyei în intervalul Iulie-Septembrie, în timpul sezonului uscat, dacă vrei să eviți aglomerația de turiști (care în parcurile naționale se traduce într-un trafic mai intens și animale care tind să se adăpostească), noi îți recomandăm să îți planifici vacanța în Kenya în luna Decembrie. Sunt mai puțini turiști, animalele pot fi mai ușor de observat căci nu se mai retrag departe de rutele turistice, iar vegetația are culoarea smaraldului. În plus, vei avea șansa să vezi multe animale nou-născute, dar și migrația păsărilor. Iar dacă vrei să te bucuri și de plajele din Kenya, unele dintre cele mai frumoase de pe continentul african, lunile de iarnă Decembrie-Ianuarie sunt cele mai potrivite, fiind de fapt mijlocul verii africane.
 
Vacanță recomandată:  Revelion Kenya
 
 
3Panama
 
Din Decembrie și până în Martie-Aprilie, sezonul ploios se retrage din Panama și face loc razelor de soare și temperaturilor perfecte pentru plajă. Golfurile scăldate de apa turcoaz a Mării Caraibilor nu oferă numai posibilități de a sta la plajă, ci și activități precum snorkeling, surf sau navigație. Iar dacă ți-ai propus să ajungi în această țară, nu rata Canalul Panama (sursa principală de venit a statului), dar nici Panama City, care te va surprinde cu orașul său vechi plin de străduțe colorate, dar și cu orașul nou dominat de zgârie nori.
 
Vacanță recomandată: Revelion Panama-Costa Rica
 
 

4. Africa de Sud

Africa de Sud este o țară pe care o poți vizita de-a lungul întregului an, având un climat subtropical cunoscut pentru zilele senine și precipitațiile reduse. Dacă însă vrei să te bucuri de plajele Africii de Sud și să explorezi zona de coastă, îți recomandăm să vizitezi țara în timpul iernii europene, în lunile Noiembrie-Februarie - după cum știți, Africa de Sud este în Emisfera Sudică, ceea ce înseamnă că anotimpurile sunt inversate și că te poți bucura de fapt de câteva zile de vară. 
 
Vacanță recomandată: Revelion Africa de Sud
 
 

5. Mexic


Mexicul poate fi vizitat tot timpul anului, însă dacă îți dorești o vacanță de relaxare pe o plajă mexicană, perioada Decembrie-Martie este considerată vârful sezonului turistic. Mijlocul iernii aduce și cele mai scăzute temperaturi pe coasta Mării Caraibilor, însă asta se traduce în puțin sub 30°C.
Cancun este cea mai populară stațiune din Mexic, fiind apreciată atât pentru plajele sale, cât și pentru resorturile de lux și viața de noapte, însă îți recomandăm ca dacă ajungi până acolo să nu ratezi nici atracțiile turistice de top ale Mexicului precum Chichen Itza, Teotihuacan sau Mexico City.
 
Vacanță recomandată:  Revelion Mexic Cancun
 

6. Maldive

Deși Maldive este o destinație potrivită mai tot timpul anului, cu siguranță vei fi foarte încântat să treci de la temperaturile negative din Decembrie sau Ianuarie, la temperaturile perfecte pentru plajă de pe una din insulele maldiviene - media temperaturilor de ”iarnă” din Maldive este de 28°C.
Ape cristaline, nisip fin, alb, atmosferă serenă, resorturi imaculate și gazde atente la detalii - toate te vor face să te îndrăgostești de Maldive, fie că mergi într-o vacanță romantică în cuplu, alături de prieteni sau într-o vacanță de familie.

Vacanță recomandatăSejur Maldive

 

7. Ecuador

Ecuador este una dintre țările latino-americane cele mai puțin promovate din punct de vedere turistic, deși are atât de multe de oferit! De la priveliștile amețitoare din capitala Quito, prima capitală inclusă în Patromoniul Mondial UNESCO, până la întâlnirea copleșitoare cu natura din insulele Galapagos, Ecuadorul cucerește inimile celor care îl vizitează. Iar partea bună este că iarna europeană este cel mai bun moment să vizitezi țara, căci atunci vei avea parte de vreme mai caldă în zonele înalte ale țării, uscată în junglă și însorită pe coastă.
 
Vacanță recomandatăCircuit Ecuador Galapagos
 
 
8. Cuba

O vacanță în Cuba în perioada Decembrie - Aprilie garantează petrecerea unor zile calde și însorite descoperind istoria țării în Havana, plimbări pe străduțele colorate din Trinidad, dar și relaxare pe plaje faimoase din stațiuni precum Varadero sau Cayo Santa Maria, bucurându-te de un rom cubanez.
P.S: nu rata show-ul Tropicana - este un spectacol de dans, culoare și … magie.
 
Vacanță recomandată: Circuit Mexic Cuba