Poate ai crede că folosirea unei agenții de turism pentru planificarea unei călătorii este de domeniul trecutului, mai ales când există atât de multe soluții online de rezervări de cazări sau zboruri. Adevărul este însă că agențiile de turism sunt din ce în ce mai solicitate, mai ales de către Mileniali, care preferă să îi lase pe specialiștii în turism să se ocupe de planificarea vacanțelor lor, decât să piardă ei ore în șir făcând research despre obiective de vizitat, cazări potrivite sau experiențe de neratat.
 
Iată cum te poate ajuta o agenție de turism să economisești timp:
 
 
1. Agenția de turism planifică în detaliu itinerariul
 
Să spunem că vrei să vizitezi Africa de Sud. Ai văzut deja câteva imagini și filmulețe pe Internet, știi că vrei să mergi într-un safari, că vrei să afli mai multe despre Nelson Mandela, dar și că ai vrea să intri în contact cu oamenii locului, pentru a avea o experiență cât mai autentică. Dacă vrei să planifici chiar tu, poți începe prin a căuta parcurile naționale cele mai potrivite pentru un safari, obiectivele turistice care merită vizitate, orașele ce nu trebuie ratate sau tururi locale, iar mai apoi să faci un itinerariu al vacanței, să cauți hoteluri în orașele de pe traseu și să cauți apoi și transport local între acestea.
Nu trebuie să uiți nici de zboruri: va trebui să cauți cel mai apropiat aeroport de destinația ta, să vezi ce companii aeriene zboară într-acolo, să verifici în ce oraș poți avea escală și mai apoi să îți alegi perioada. Chiar așa, ai aflat care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Africa de Sud? Ai oare nevoie de viză pentru a intra în această țară?
 
Toate aceste activități îți vor ocupa multe ore, ore de stat în fața laptopului și documentat, de multe ori pe site-uri din străinătate, iar mai apoi de stat și pus cap la cap toate informațiile pentru a încerca să organizezi vacanța. O agenție de turism te poate ajuta cu un itinerariu bine planificat, conform dorințelor tale de vizitare, dar și cu sfaturi și informații utile, vei învăța din experiența lor pentru ca tu să te bucuri din plin de zilele de vacanță.
Apelarea la o agenție de turism îți poate economisi așadar zile întregi și îți va oferi și confortul că totul este organizat în detaliu!
 
 
2. Agenția de turism te ajută să găsești destinația perfectă pentru tine
 
Anul viitor te vei căsători și vrei să marchezi momentul printr-o lună de miere romantică, memorabilă, într-o destinație exotică. Dar oare ce să alegi? În loc să intri pe Instagram și să te uiți la mii de poze paradisiace, îți recomandăm să porți o discuție cu un agent de turism DAL Travel și să îi spui ce îți dorești, ce buget ai și care este perioada în care vrei să mergi în vacanță - pe baza informațiilor oferite de tine, specialiștii noștri îți pot recomanda o destinație perfectă și, cu ajutorul partenerilor locali pe care îi avem, te pot ajuta să planifici activitățile în doi la care visezi: o cină romantică pe malul mării, o ședință foto cu rochia de mireasă ori un zbor cu elicopterul deasupra insulelor, de ce nu?
 
 
3. Agenția de turism îți oferă suport non-stop
 
Ești în vacanță în Tanzania și, după câteva zile de safari, urmează să zbori spre Zanzibar, unde te așteaptă câteva zile de relaxare la plajă. Ajungi în aeroportul din Kilimanjaro și afli că zborul tău a fost anulat - ce faci acum? Pierzi timp prin aeroport în așteptarea unei soluții de la compania aeriană la care ai rezervat? Dacă următorul zbor al acestora este deja plin și îți vor găsi locuri abia peste 3 zile, când tu deja trebuia să te întorci spre casă?
Dacă ai rezervat vacanța printr-o agenție de turism, e mult mai simplu: ei se vor ocupa să îți găsească varianta optimă de zbor spre Zanzibar, indiferent de compania aeriană, astfel încât să nu pierzi zile valoroase din vacanța ta, iar dacă ai deja încheiată o asigurare de călătorie (lucru pe care noi îl recomandăm fiecărui turist), nu trebuie să îți faci griji nici legat de costuri.

De ce să pierzi timp prețios din vacanță îngrijorându-te cu detalii organizatorice când poți să îl folosești pentru a descoperi locuri noi și a petrece timp de calitate cu familia sau prietenii?! O agenție de turism serioasă îți va oferi informațiile și documentele de care ai nevoie înainte de călătorie, dar și tot suportul necesar pe timpul vacanței!