O vacanță, indiferent că e vorba de un city break de câteva zile sau o croazieră în jurul lumii, este cu siguranță o investiție. În primul rând o investiție emoțională, căci îți alegi cu grijă destinația, vrei să îi descoperi toate obiectivele turistice și visezi deja la atmosfera de vacanță, dar și o investiție financiară - nu e la fel de mare precum o casă sau o mașină, însă sunt totuși bani munciți cu greu de tine.
Nu merită oare și această investiție să fie asigurată, în cazul în care apar situații neprevăzute ce îți amenință planurile de vacanță?

Iată în ce situații te poate ajuta o asigurare de călătorie să îți recuperezi banii:
 
1. Dacă trebuie să anulezi vacanța
Viața este imprevizibilă (iar 2020 ne-a demonstrat asta din plin), așa că nu știi niciodată ce se va întâmpla din momentul în care ai rezervat o vacanță și până vei pleca - poți doar să speri că nu va interveni nimic. Dar dacă te îmbolnăvești sau cineva apropiat din familie decedează? Dacă apare ceva la locul de muncă și nu-ți mai poți lua concediu?
O asigurare de călătorie complexă îți va permite să anulezi vacanța și să îți recuperezi banii.
 
 
2. Dacă te îmbolnăvești sau te rănești în timpul călătoriei
Chiar dacă recomandarea noastră este să îți iei cu tine câteva medicamente de bază, uneori pot apărea situații care necesită servicii medicale de urgență: de la o criză de apendicită, la un picior luxat sau chiar accidente mai grave. Problema apare când afli că în majoritatea țărilor extraeuropene serviciile de urgență au costuri foarte mari (chiar și de câteva mii de euro), ceea ce înseamnă de cele mai multe ori un stres financiar enorm și o vacanță transformată în coșmar.
Toate aceste lucruri pot fi prevenite dacă la momentul rezervării vacanței închei și o poliță de asigurare - aceasta îți va acoperi toate cheltuielile medicale din timpul călătoriei și, dacă este o situație gravă, te poate ajuta să te întorci acasă înainte de data planificată.
 
3. Dacă bagajul tău întârzie, este pierdut sau furat
Imaginează-ți că pleci într-o vacanță în Antarctica, pe urmele marilor exploratori, să admiri regiunile înghețate ale planetei. Din păcate, compania aeriană face o greșeală operațională și bagajul tău întârzie. Ce faci la capătul lumii fără hainele potrivite, bocanci și alte obiecte personale? Dacă ai asigurare, te relaxezi - compania la care ai încheiat polița te va ajuta să îți recuperezi bagajul și îți va rambursa banii pe obiectele esențiale pe care va trebui să le achiziționezi pentru a-ți începe vacanța.
 
4. Dacă zborul tău întârzie sau este anulat
Cum România nu prea este conectată cu zboruri directe de destinații exotice, va trebui să alegi varianta cu escală. Ce faci însă dacă mergi într-o vacanță de Revelion în Mexic, spre exemplu, iar după primul tău zbor către aeroportul din Amsterdam, afli că următorul segment Amsterdam - Mexico City este anulat? Compania aeriană îți va oferi o alternativă, însă de multe ori presupune așteptarea următorului zbor cu locuri libere către destinație, ceea ce înseamnă că vei pierde timp prețios din vacanța ta. Dacă ai încheiată o asigurare de călătorie, ei te vor ajuta cu soluții mult mai avantajoase pentru tine, cum ar fi acoperirea costurilor pentru cel mai apropiat zbor către destinația ta, chiar dacă este vorba de o altă companie aeriană.

5. Dacă îți pierzi documentele de identitate în timpul vacanței
Una dintre cele mai mari probleme pentru un călător poate fi pierderea pașaportului tocmai când se află în vacanță. Apare desigur marea întrebare: cum mai ajung acasă dacă nu am documente de identitate?! O asigurare de călătorie bună îți va oferi suportul necesar pentru a obține rapid un document provizoriu care să înlocuiască pașaportul și te va ajuta să ajungi fără probleme acasă, chiar dacă ești la capătul lumii.
 
Obișnuiești să călătorești cu asigurare? Care este cea mai gravă situație din care te-a salvat o asigurare de călătorie?