Cu o natură virgină, peisaje spectaculoase și oameni extrem de primitori, și noi ne mirăm câteodată cum de Insulele Azore nu sunt mult mai populare printre turiștii din întreaga lume! Acest lucru are însă și beneficiile sale, căci destinația a rămas una autentică și plină de farmec, nefiind încă afectată de turismul de masă - așadar, acum este momentul perfect să o descoperi!
Iată 7 alte motive să vizitezi Insulele Azore în 2022:

         

           

Destinație exclusiv pentru iubitorii de călătorii
Cele 9 insule vulcanice din arhipelagul Azore sunt situate în mijlocul Oceanului Atlantic, astfel că drumul pentru a ajunge aici poate părea complicat pentru cei care nu sunt familiarizați cu utilizarea mai multor mijloace de transport. Dar privește partea bună! Pentru că sunt atât de “ascunse”, aici nu te vei lovi niciodată de problemele destinațiilor afectate de turismul de masă: aglomerație, timp mare de așteptare pentru a vizita un obiectiv turistic sau lipsa locurilor de cazare.

Mâncarea este fantastică
Dacă pe alte insule situate în mijlocul oceanului mâncarea are de suferit, atât ca gust, cât și ca prețuri, pentru că este importată din cel mai apropiat loc de pe continent, în Azore găsim exact opusul acestei situații - asta pentru că insulele Azore se bucură de un pământ fertil și de o vreme propice agriculturii, ceea ce înseamnă că majoritatea alimentelor sunt produse pe insule și nu importate din Portugalia continentală.
Cel mai faimos preparat din Azore este Cozido das Furnas, un tip de tocană gătită în rocă vulcanică! Nu rata nici brânza produsă pe insula São Jorge, tonul pescuit din Oceanul Atlantic și nici vinul de înaltă calitate produs în Azore.

O destinație super accesibilă
Într-o destinație atât de izolată, te-ai aștepta ca prețurile să fie destul de ridicate. Însă Insulele Azore sunt surprinzător de accesibile - spre exemplu, un prânz variază între 12-15€/persoană, iar o cină ajunge la 15-20€/persoană. Dar nu numai mâncarea are prețuri foarte bune în Azore, ci și cazările, închirierile de mașini sau activitățile organizate aici.

Poate fi vizitată tot timpul anului
Temperaturile în Azore se situează în medie între 11 și 26 grade Celsius, iar asta transformă insulele într-o destinație potrivită pentru orice lună a anului. Dacă totuși vă doriți să vă bucurați și de zile la plajă, vă recomandăm că alegeți să petreceți o vacanță în Azore în lunile de vară (iunie-septembrie), atunci când vremea este însorită, iar șansele de ploaie sunt minime.

Locul de joacă al balenelor și delfinilor
Arhipelagul Azorelor este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a admira balenele și delfinii în mediul lor natural - asta pentru că o treime din totalul acestor mamifere din lume pot fi găsite aici. Șansele de a vedea o balenă sau un delfin într-o excursie cu barca sunt de 97%, așa că nu uita să îți aduci aparatul de fotografiat cu tine în circuitul din Insulele Azore.

Natură virgină
Dacă ești o persoană care își reîncarcă bateriile petrecând timp în natură, atunci o vacanță în Azore este cu siguranță potrivită pentru tine! Vulcani cu cratere de dimensiuni urieșești, sute de lagune cu ape albastre, vârfuri montane semețe, o zonă de coastă spectaculoasă, plantații de ceai - toate pot fi găsite pe insulele arhipelagului Azore și pot fi vizitate, acolo fiind amenajate zeci de trasee de hiking.

Localnicii primitori
Cu un respect imens pentru natură, localnicii din Azore îi primesc cu dragă inimă pe toți turiștii care vor să le descopere peisajele într-un mod sustenabil, fără a afecta în vreun fel echilibrul insulei. Zâmbitori și plini de viață, te vor ajuta întotdeauna fără să aștepte ceva în schimb - și cum insulele sunt destul de mici, aici toată lumea se cunoaște cu toată lumea, așa că nu ezita să apelezi la ei atunci când ai nevoie de informații sau chiar de recomandări.

Iar dacă vrei să explorezi insulele Azore într-un mod organizat și să te bucuri de tot ce are mai bun de oferit acest arhipelag, te așteptăm într-unul din circuitele în Azore organizate de DAL Travel, o agenție de turism cu experiență de peste 20 de ani pe piața din România. Contactează-ne și vom planifica împreună vacanța ta de vis!