Vacanțele exotice sunt preferatele tuturor, mai ales când ne scapă de frigul de afară și ajungem într-un paradis tropical, unde ne întâmpină soarele puternic și valurile oceanului. Când alegi destinații precum Maldive, Republica Dominicană, Mexic sau Cuba, iar totul este organizat în detaliu de consultantul tău de turism, cu siguranță ultima ta grijă este zborul. Și totuși a nu te plictisi în timpul unui zbor de peste 6-7 ore este o mare provocare, chiar și pentru cei mai mari devoratori de turism!
 
Iată așadar câteva idei de activități interesante pe care le poți face în timpul unui zbor lung, venite din partea agenției de turism DAL Travel - călători profesioniști:
 
1. Citește o carte

Cărțile clasice, pe suport de hârtie, au un farmec (și un miros) aparte, însă atunci când pleci într-o vacanță exotică poate fi mai înțelept să îți iei cărțile preferate în format electronic - ocupă mai puțin loc în bagaj și ai toate genurile literare la un click distanță. Fie că alegi să citești o carte de dezvoltare personală ori poate o nuvelă clasică sau un thriller care să te țină în priză, cu siguranță zborul ți se va părea mai scurt cu ajutorul lor.
 
2. Urmărește un film sau un serial

Liniile aeriene care operează curse transoceanice oferă de obicei modalități de entertainment la bord, iar asta include și o mulțime de filme din care să alegi. Poate nu ai avut niciodată timpul necesar să urmărești toate filmele dintr-o serie celebră (precum Stăpânul Inelelor, Hobitt-ul, Jocurile foamei sau … Harry Potter)? Acum e momentul!
Dacă nu vrei însă să depinzi de selecția lor, Netflix îți oferă opțiunea de a salva filme sau episoade din serialele tale preferate pe dispozitivul tău, pentru a le urmări offline.
 
3. Ascultă un podcast

Dacă vrei să nu stai prea mult timp cu ochii într-un ecran, dar ți-ai dori totuși să folosești timpul petrecut pe zborul lung să înveți ceva nou, atunci podcasturile sunt ideale pentru tine!
Platforme precum Spotify  sau Apple Podcasts oferă toate tipurile de podcasturi, de la comedie, tehnologie, știri, până la educație și afaceri.
 
4. Învață cuvinte din limba destinației

Mergi într-o vacanță în Mexic, dar nu știi deloc spaniolă? Orele petrecute în avion le poți folosi pentru a învăța câteva fraze care să te ajute să interacționezi cu localnicii - de la „Bună ziua”, la ”Mulțumesc” ori „Cât costă?” sau „La revedere”. O aplicație pe care o recomandă agenția de turism DAL Travel este Duolingo, pentru că te poate ajuta să înveți rapid și într-o manieră interactivă toate cuvintele de bază din orice limbă dorești.
 
5. Fii productiv

Ultima variantă, în cazul în care nu ai putut termina toate task-urile înainte de plecarea în vacanță, este să îți folosești laptopul pentru a ajunge la zi cu toată activitatea profesională. Pe zborul de întoarcere ai putea să îți organizezi calendarul sau să îți setezi noi rezoluții pe plan profesional - cu siguranță te va ajuta și faptul că te-ai relaxat în vacanță pentru a obține o nouă perspectivă.

Zborurile lungi, long-haul așa cum sunt ele numite în industria turismului, pot fi o oportunitate bună să faci lucruri de care nu ai timp în mod normal. Tu cu ce obișnuiești să îți umpli timpul pe un zbor lung către o destinație exotică?