Asia este cel mai mare continent din lume, găzduind 49 de țări și nu mai puțin de 4,5 miliarde de oameni - iar asta îl califică direct drept cel mai divers continent, nu numai cultural, ci și peisagistic. Și deși destinații asiatice precum Thailanda, China, Japonia sau Indonezia sunt vizitate anual de milioane de turiști din toată lumea, Asia are mult mai multe de oferit - îndreaptă-ți așadar atenția și spre țările cele mai puțin vizitate din Asia, te vor surprinde!

                       

Iată topul celor 10 țări asiatice mai puțin turistice, dar incredibil de frumoase și ofertante, ce merită să fie descoperite:

Uzbekistan
Dacă ai auzit măcar o dată de Drumul Mătăsii, merită să faci o vizită în Uzbekistan și să descoperi secretele orașelor Tashkent, Bukhara și Samarkand, ce au găzduit cândva caravane doldora de mărfuri și negustori pricepuți în arta negocierii. Adaugă la toate acestea și ospitalitatea uzbecilor, festivalurile colorate și ideea de a merge pe urmele celor mai mari călători din istorie, precum Ibn Battuta și vei ajunge ușor la concluzia că un circuit în Uzbekistan merită să dureze chiar și o lună. 

Liban
Înainte de izbucnirea războiului civil din 1975, Liban era considerată una dintre destinațiile cele mai atractive din Orientul Mijlociu. Acum, după o lungă perioadă în care granițele au fost închise, Libanul a reînceput să primească turiști și să îi atragă cu istoria sa zbuciumată, cu pădurile de cedru, dar și cu gastronomia libaneză plină de arome îmbietoare.

Vacanță recomandată: Circuit turistic Liban

Oman
Oman și-a deschis porțile pentru turism în ultima decadă, astfel că este de înțeles de ce nu a fost atât de explorată de turiști până acum - însă lucrurile se schimbă radical, căci autoritățile au început să investească enorm în turism, iar litoralul țării este deja brăzdat de hoteluri de 5 stele nou-nouțe ce abia așteaptă să își îmbie turiștii cu apele calde ale Mării Arabiei, cu nisipul alb, dar și cu gastronomia cu pronunțate influențe orientale și indiene.

Vacanță recomandată: Circuit turistic Oman

Georgia
Deși nu este o țară care surprinde prin mărimea ei, Georgia are o mulțime de priveliști impresionante de oferit: de la litoralul Mării Negre (care nu se aseamănă deloc cu ceea ce știm noi), la întinderi deșertice, canioane și cascade ascunse în munți. De altfel, Georgia este un adevărat paradis pentru iubitorii de drumeții și de munte, iar georgienii consideră vizitatorii a fi trimișii lui Dumnezeu, astfel că îi tratează regește, arătându-le împrejurimile și primindu-i chiar în casele lor.

Vacanțe recomandate: Circuit turistic în Georgia de Paște sau Circuit turistic în Georgia de Rusalii

Armenia
Peisajele impresionante, dar și localnicii primitori încep să ademenească din ce în ce mai mulți turiști în Armenia - în special pe cei pasionați de drumeții și dornici de aventură. Însă Armenia oferă și un mix cultural atractiv, cu mănăstiri medievale cocoțate în vârf de munte și o capitală cosmopolită ce îmbină tradiția cu modernismul, așa că planifică atent itinerariul pentru un circuit în Armenia pentru a fi sigur că nu ratezi nimic.

Azerbaijan
Cu o bogăție culturală și arhitecturală incredibilă, Azerbaijan începe să intre din ce în ce mai mult în atenția turiștilor europeni atrași de mixul intrigant dintre vest și est, de peisajele incredibile oferite de munții Caucaz, dar și de faptul că este una dintre cele mai accesibile destinații din Asia în ceea ce privește prețurile pentru cazări, transport și mâncare. 

Recomandarea noastră pentru a bifa mai multe țări asiatice dintr-un foc: Circuit Georgia - Armenia - Azerbaijan

Iran
Cu o istorie ce se întinde pe mai mult de 5000 de ani, Iranul oferă o mulțime de motive pentru a fi vizitat de turiști din toată lumea. Orașele Isfahan și Shiraz duc o luptă acerbă în bătălia pentru titlul de cel mai atractiv oraș pentru turiști, așa că vă invităm pe voi să decideți care este mai frumos luând parte la următorul nostru circuit turistic în Iran! Isfahan este cunoscut mai ales pentru arhitectura islamică, cu zeci de moschei care mai de care mai colorate, în timp ce Shiraz este îndrăgit pentru bazarul cu tradiție și pentru atmosfera exotică a grădinilor sale publice.
Dacă te hotărăști să vizitezi Iranul, nu rata nici orașul Yazd, ce impresionează prin arhitectura sa islamică bine camuflată în mijlocul deșertului.

Vacanță recomandată: Circuit turistic Iran

Pakistan
Pentru mult timp, Pakistan a fost o țară închisă turiștilor din motive de securitate, însă începând din 2017 politica acestora s-a schimbat, iar turismul a devenit o prioritate pentru autoritățile locale, investind enorm în această direcție. Iar dacă ești fan al drumețiilor sau chiar al cuceririi de vârfuri, e momentul să pui Pakistan pe lista destinațiilor tale must visit - nu mai puțin de 5 vârfuri de peste 8000 metri oferă această țară iubitorilor de munte, printre care și celebrul vârf K2, al doilea cel mai înalt din lume, după Everest. Însă nu doar peisajele naturale merită vizitate în Pakistan, ci și minunile arhitecturii islamice din orașele cele mai importante precum Lahore, Karachi sau Islamabad.

Vacanță recomandată: Circuit turistic Pakistan de Nord

Nepal
Deși toată lumea a auzit de Nepal prin prisma Muntelui Everest, puțini turiști îi calcă anual pragul, majoritatea fiind atrași de drumețiile spectaculoase către cel mai înalt vârf din lume. Totuși, un circuit în Nepal ar trebui să cuprindă și multe alte obiective turistice ce merită vizitate: de la temple budiste și hinduse, până la parcuri naționale unde poți admira celebrii tigrii Bengal.

Bhutan
Bhutan primește anual mai puțini vizitatori decât orice altă țară asiatică - iar asta nu este neapărat din cauza faptului că oamenii nu își doresc să exploreze acest tărâm, ci mai ales din cauza faptului că autoritățile controlează atent numărul de turiști străini ce îi pot vizita an de an.
Dacă te hotărăști să vizitezi Bhutan, rezervă-ți un pachet turistic din timp și ai grijă ca el să includă cea mai celebră atracție turistică a țării - Taktshang, templul budist sacru construit în stâncă, unde se crede că un zeu budist a ținut post negru pentru 90 de zile pentru a răspândi religia budistă pe teritoriul Bhutanului.


Plănuiești o vacanță în Asia? Lasă-ne să te ajutăm cu sfaturi sau chiar cu organizarea vacanței, căci agenții de turism DAL Travel au vizitat deja majoritatea destinațiilor asiatice și îți pot oferi ponturi de la fața locului. Contactează-ne pentru o ofertă personalizată sau alege unul din circuitele de grup în Asia!