Suntem aici pentru dumneavoastră. Păstrăm legătura online şi telefonic! Tel: 021.319.70.62/63, 0722.620.738. Mail: contact@daltravel.ro
DAL Travel rămâne alături de turiştii săi în contextul situaţiei generate de virusul Covid-19! - VEZI DETALII
#stai acasă pentru a călători curând împreună

Magical Cuba


De la 1611 EUR Vezi detalii
Pleci cand dorești!
11 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
7 poze

Ziua 1: Havana – sosire
La sosirea pe aeroportul din Havana veţi fi întâmpinaţi de ghidul dumneavoastră local şi veţi fi transferaţi către unitatea de cazare unde vă va aştepta o cină delicioasă.
Tot în cadrul acestei scurte călătorii, veţi primi şi primele informaţii despre minunatele zile pe care le veţi petrece în Cuba.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: cină

Ziua 2: Havana
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi fi preluaţi de la unitatea de cazare în jurul orei 08:30.
Veţi începe această zi cu o mică excursie pentru a descoperi centrul oraşului Havana, înscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, acolo unde fiecare alee şi aproape fiecare casă din Havana Vieja spun câte o poveste menită să farmece chiar și cel mai pretențios turist. Fondat în anul 1519, orașul este o adevărată comoară pentru turiștii care doresc să descopere toate misterele Cubei. Turul acestei zile vă va îndrepta spre principalele atracții turistice ale zonei: Plaza de Armas, Templul, Castelul Real Force, Palatul San Francisco de Asissi și Piața Catedralei, cu o scurtă oprire pentru a vizita catedrala.
Ziua va continua cu o vizita la Casa Africa, o casă tematică influențată de religia populară Santeria. În cazul în care veți dori, la cere, se pot vizita și bisericile Espiritos Santos și Merced și renumita fabrică de tutun și trabucuri Partagas.
După o scurtă pauză în care vă veți puteți bucura de o băutură racoritoare în timp ce admirați panorama Havanei,  veți continua aventura dumneavoastră cu o plimbare pe străzile comerciale Calle Obispo și Calle O’Reily pentru ca mai apoi să ajungeți în piața artelor și a meșteșugurilor.
Această primă parte a zilei se va încheia cu plimbarea pe câteva străduțe emblematice ale Havanei unde veți putea admira numeroasele curți interioare cu puternice influențe coloniale care vă vor oferi ocazia să auziți și câteva din poveștile lor. Bineînteles, va urma și o scurtă oprire pentru un Mojito și un Cohiba la renumitul bar Hemingway La Bodeguita del Medico, sau pentru un Daiquiri în La Floridita.
Masa de prâz va fi servită la un restaurant local.  
Ziua va continua cu un tur detaliat al Havanei în propria dumneavoastră maşină de epocă.  Veţi face o oprire la renumitul Cementerio Colon - al doilea cimitir ca mărime din întreaga America Latină unde se află aproximativ 100.000 de morminte, 90% dintre acestea din marmură – unde veţi avea ocazia să aflaţi mai multe poveşti locale despre acest cimitir – muzeu. Următoarea oprire va fi în Piaţa Revoluţiei – un loc emblematic din Cuba – renumit pentru memorialul libertăţii, un obelisc construit în stil Art Deco. Acesta este locul din care Fidel Castro si-a susţinut faimoasele discursuri în faţa maselor, discursuri care aveau să influenţeze atât de mult politica mondială.
De aici veţi pleca spre următoarea destinaţie a zilei, satul San Francisco de Paula, locul preferat al scriitorului Ernest Hemingway, unde acesta găzduia numeroase petreceri la care erau invitate cele mai importante nume din lumea cinematografiei dar şi cele mai emblematice figuri politice ale anilor ‘50.
Se spune că domeniul Finca Vigia ar fi fost achiziţionată de Hemingway cu ajutorului premiului său Nobel obţinut pentru literatură. Transformată ulterior în Muzeul Ernest Hemingway, fosta reşedinţă a scriitorului a trecut testul timpului, astfel că turiştii care îi calcă pragul pot admira numeroase piese de mobilier, instrumente de scris, colecţia personală de suveniruri adusă din numeroasele călătorii ale scriitorului precum şi numeroase lucruri personale. ( Muzeul este închis în zilele de duminică, în zilele de sărbătoare sau atunci când sunt condiţii meteorologice nefavorabile).
De aici, veţi străbate drumurile mici şi înguste pentru a ajunge la o altă destinaţie turistică extrem de importantă pentru Cuba, satul de pescuit Cojimar. Acest sat a devenit celebru deoarece aici este locul în care marele romancier american Ernest Hemingway obişnuia să se retragă pentru a asculta povestirile căpitanului Gregorio, principala sa sursă de inspiraţie pentru romanul „Bătrânul şi marea”, roman care de altfel i-a şi adus Premiul Pulitzer în Statele Unite ale Americii şi a contribuit semnificativ şi la obţinerea Premiul Nobel pentru Literatură.
Urmează o scurtă oprire la barul Ernest Hemingway unde vă puteţi răcori cu o băutură (opţională) apoi o scurtă vizită la memorialul aflat aici care vă va oferi şansa de a afla mai multe detalii despre viaţa acestui scriitor atât de popular şi misterios în acelaşi timp.
De aici, veţi continua ziua dumneavoastră cu o scurtă călătorie spre Playas del Este, plajele estice ale Havanei, considerate un adevărat paradis litoral şi totodată locul preferat al localnicilor pentru a-şi petrece vacanţa de vară.
Veţi face o scurtă oprire în locul numit Casablanca, pentru a vedea şi a afla mai multe despre statuia impresionantă a lui Hristos, care a devenit un adevărat punct de reper. Această statuie are o poveste interesantă şi ii este atribuită soţiei dictatorului Batista, care din dorinţa de a linişti poporul devenit tot mai agitat şi care protesta tot mai des, a ordonat ridicare unei replici a statuii lui Hristos din Rio de Janeiro, chiar aici, pe malul estic al portului, pentru a putea fi văzut chiar şi din centrul orașului. Aici, veţi avea ocazia să faceţi fotografii lângă renumitul Cristo de Habana dar şi să vă bucuraţi de o panoramă fantastică asupra întregului oraş şi a împrejurimilor acestuia, de la intrarea în port și până la Fort Morro, Malecon și zona de promenadă de pe faleza Havanei.
Veţi lăsa în urmă portul şi minunatele sale peisaje pentru o scurtă călătorie spre oraşul Vedado, unde veţi face o oprire în centrul vechi al acestuia. Aici veţi vizita Hotel Nacional cu al său parc superb, dar şi clădirea FOCSA, o emblemă a oraşului ce oferă o privelişte uimitoare asupra acestuia de la etajul 33.
Plimbarea va continua spre cartierul Miramar, un cartier format exclusiv din vile construite în stil colonial, care găzduiește aproximativ 90% din ambasadele aflate pe teritoriul Cubei. Tot aici veţi face o oprire pentru  a vizita ateleriul faimosului artist Jose Fuster, pe strada Mozaic, locul unde acesta a creat un adevărat omagiu adus lui Antonio Gaudi şi artei mozaicului care l-a consacrat pe acesta.
Ultima destinaţie a acestei zile, înainte de a ajunge la unitatea dumneavoastră de cazare, va fi cartierul Sybone, o suburbie a Havanei cel mai adesea comparată cu Beverly Hills.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, dejun, cină
Recomandare: pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să iasă la o gura de aer la ceas de seară, vă recomandăm o scurtă plimbare până la „Fortaleza de la Cabana” unde are loc zilnic la ora 21:00 ceremonia de tragere cu tunul, moment ce marchează închiderea portului din oraş.

Notă: -  Toate băuturile sunt opționale și vor fi suportate din bugetul personal.
Turul nu se desfăşoară într-o anumită ordine, în timpul iernii programul putând suferi modifică datorită zilelor care sunt mai scurte.
 
Ziua 3: Havana - Pinar del Río – Viñales
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, în jurul orei 08:00 veţi începe călătoria dumneavoastră spre vestul Cubei, în provincia Pinar de Rio. O dată ajunşi aici veţi face un scurt tur al oraşului în care veţi vizita fabrica de trabucuri Francisco Donatien şi fabrica de băuturi alcoolice Guayabita ( închise în zilele de duminică şi în zilele de sărbătoare). De aici, veţi continua către minunatul peisaj tropical din Viñales, îmbogăţit de munţii şi văile carstice ale zonei Sierra de los Organos, este unul dintre cele mai importante locuri de cultivare a tutunului din întreaga Cubă.
În cea de-a doua parte e zilei veţi face scurte opriri pentru a admira şi fotografia frumuseţile Munților Mogotes – aflaţi pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO -  dar şi pentru a vizita obiective turistice aflate aici, printre care observatorul Los Jazmines şi peretele preistoric Dos Hermanas. Ultima oprire a zilei va fi la peştera Cueva del Indios, pe care o veţi străbate din interiorul unei bărci.
Cina va fi servită la unitatea de cazare din Viñales.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, cină

Ziua 4: Viñales - Cueva de los Portales - Soroa - Havana
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi pleca spre următoarea destinaţie a acestei vacanţe, Soroa, pe un drum presărat cu peisaje captivante şi impresionante ale zonei montane tropicale Sierra de los Organos. Veţi face o scurtă oprire pentru a vizita un alb obiectiv extrem de important pentru istoria Cubei, la Cueva de los Portales, denumită popular şi Peştera lui Che, deoarece se spune că acesta era locul în care Ernesto Che Guevara şi adepţii săi se ascundeau în timpul luptelor revoluţiei.
Următoarea oprire a zilei va fi în drum spre San Diego de los Banos, în Parcul Naţional La Guira, un adevărat spa cubanez încă din vremea colonială, renumit pentru izvoarele ale căror ape au devenit repede populare pentru proprietăţile lor curative. În perioada anterioară revoluţiei, acest loc era foarte popular atât pentru mafie, cât şi pentru cubanezii înstăriţi din Havana sau pentru numeroşii turişti americani.  De aici, veţi porni spre Sierra del Rosario, o rezervaţie a biosferei aflată în Patrimoniul Mondial al UNESCO, situată în Parcul Natural Soroa.
Numele parcului Soroa a fost inspirat de francezul Jean Pierre Soroa, deţinătorul uneia dintre cele mai mari plantaţii de cafea de aici, în secolul al XIX – lea. Parcul este renumit pentru peisajul tropical montan fabulos dar şi pentru grădina de orhidee care adăposteşte nu mai puţin de 700 de specii şi subspecii ale acestei plante minunate, foarte multe dintre acestea fiind însă plante endemice.
Această zi se încheie cu întoarcerea în Havana, urmată de o cină delicioasă.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, cină

Ziua 5: Havana - Guamá – Cienfuegos
În această zi, după micul dejun, veţi continua călătoria dumneavoastră, de această dată spre coasta de sud a Cubei. Prima oprire va fi la Jaguey Grande, unde veţi vizita Parcul Natural Montemar şi Peninsula Cienaga de Zapada unde se află o rezervaţie naturală mlăştinoasă.  De aici, veţi continua spre La Boca şi spre Laguna del Tesoro (Laguna cu comori) unde veţi vizita satul Taino Guama, considerat cândva cea mai are aşezare a băştinaşilor.  La final, veţi face o scurtă plimbare cu barca pe lac, pentru a descoperi toate comorile acestuia.
Urmează apoi o oprire la Ferma de Crocodili din apropiere, unde veţi face cunoştinţă cu crocodilul cubanez. Această fermă a fost înfiinţată pentru a ajuta la creşterea populaţiei de crocodili cubanezi, o specie endemică, care după ce ajung la maturitate sunt eliberaţi în mlaştina de mangrove.
Ziua continuă cu plimbarea pe coasta de sud a Cubei, spre portul Cienfuegos, numit cel mai adesea Perla Sudului, unde veţi face o scurtă plimbare pentru a descoperi principalele obiective turistice de aici. Oraşul Cienfuegos a fost fondat în urmă cu 250 de ani, şi are o distribuţie destul de atipică, fiind construit sub forma unei table de şah. Oraşul este un exemplu clasic de arhitectură colonială în care pot fi admirate puternicele influenţe franceze neoclasiciste de la începutul secolul XX.  De asemenea, oraşul este şi locul de naştere al unuia dintre cei mai faimoşi cântăreţi cubanezi, Benny More.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, cină

Ziua 6: Cienfuegos - El Nicho – Trinidad
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, vă veţi îndrepta către clădirea Terry Theater,  o clădire cu o vechime de 150 de ani, considerată o adevărată emblemă a oraşului Cienfuegos. Urmează apoi o vizită la promotoriul Punta Gorda, acolo unde oraşul Cienfuegos de contopeşte cu portul, dând naştere unei zone rezidenţiale exclusiviste care s-a dezvoltat cu precădere înainte de revoluţie.  Totuşi, aici s-au păstrat câteva conace din lemn construite în stil colonial, cu o vechime de mai bine de 100 de ani.  Veţi vizita aici fosta casă – palat a uneia dintre cele mai bogate familii cubaneze, familia De Valle, o casă splendidă construită în stil Maur, pentru care se spune că au fost aduşi numeroşi specialişti din Marroc. Urmează o scurtă oprire la Palacio de Valle, astăzi un restaurant care oferă o privelişte uimitoare asupra portului dar şi asupra întregului oraş Cienfuegos. Tot de aici poate fi admirată şi ruina neterminată a singurului reactor nuclear rusesc aflat pe sol cubanez, un real motiv de îngrijorare pentru statele vecine chiar dacă acesta nu a fost terminat şi nu se află în stare operaţională.
Ziua va continua cu drumul de la Cienfuegos spre Trinidad, un drum îngust situat la poalele munţilor Montanas Guamuhaya şi Escambray care vă va duce în satul San Francisco, unde veți face o scurtă oprire pentru a vizita parcul natural de aici dar şi cascada El Nicho.
Masa de prânz va fi servită la un restaurant local.
De aici, drumul dumeavoastră va continua spre Trinidad, un oraş colonial aflat pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, dejun, cină
Recomandare: pentru aceia dintre dumneavoastră care vor dori să mai facă o plimbare la ceas de seară, puteți vizita ” Casa de la Trova” – situată în inima culturală a orașului, acest loc este renumit pentru muzica cubaneză și pentru prestațiile artistice ale renumiților muzicieni cubanezi.

Ziua 7: Trinidad – Valea Morilor de Zahăr - Trinidad
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, în jurul orei 08:00 veţi începe turul de vizitare al centrului istoric al oraşului Trinidad. Fondat în jurul anilor 1800, acest oraş cu străduţe mici pietruite şi câteva clădiri coloniale care au supravieţuit testului timpului este unul dintre cele mai bine conservate oraşe din întreaga Americă Latină. Oraşul s-a dezvoltat şi a devenit cu adevărat bogat în secolul al XVIII – lea când era unul dintre principalele porturi de export pentru zahăr, datorită câmpurilor extrem de fertile situate între Munţii Escambray şi linia de coastă.  Veţi vizita aici principalele obiective turistice ale oraşului: Muzeul Alexandru Von Humbold – renumit pentru studiile sale asupra naturii şi aşa – numitul Museo Romantico unde puteţi afla mai multe detalii despre cum trăiau „baronii de zahăr”, cei îmbogăţiţi de pe urma comerţului cu zahăr, în Trinidad.
În centru vechi al oraşului, veţi face o scurtă oprire la Palacio Cantero, numit şi Muzeul Municipal, al cărui acoperiş oferă cea mai bună panoramă asupra oraşului şi împrejurimilor sale.
Mai departe, călătoria va continua de-a lungul Văii Morilor de Zahăr şi a Văii de los Ingenios, spre drumul către oraşul Manaca Iznaga şi al său turn înalt de 45 de metri, devenit deja punctul de referinţă.  Dacă intrarea va fi posibilă, se va putea face o urcare până în vârful turnului pentru a admira frumuseţea peisajului natural al Cubei.
Această zi se încheie cu întoarcerea în Trinidad şi un program liber în cea de-a doua parte a zilei.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, cină

Ziua 8: Trinidad – Santa Clara
După servirea micului dejun, veţi continua astăzi drumul spre oraşul Santa Clara, capitala provinciei cu acelaşi nume. Odată ajunşi în „Oraşul lui Che”, veţi vizita Plaza de Revolution unde se află memorialul lui Che Guevara. Rămăşiţele sale trupeşti împreună cu cele ale câtorva dintre adepţii săi au fost recuperate din jungla boliviană şi îngropate în acest mausoleu, acest loc devenind sacru în urma revoluţiei cubaneze.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, cină

Ziua 9: Santa Clara - Elguea - Jovellanos – Matanzas
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi lăsa în urmă oraşul Santa Clara şi veţi străbate peisajul rural al Cubei de-a lungul coastei de nord spre renumitul centru spa Banos de Elguea, unde aveţi ocazia să aflaţi mai multe despre izvoarele termale vindecătoare de aici şi chiar puteţi încerca câteva proceduri şi tratamente ( opţional).
Veţi continua călătoria şi veţi ajunge în satul Cidra, unde se află un memorial important al sclavului care a condus o răscoală a sclavilor în urma căreia şi-a pierdut viaţa. Tot aici puteţi vizita şi ruinele bine conservate ale morii de zahăr Triumvirato, distrusă complet în urma revoltei sclavilor din secolul al XIX – lea.
În cea de-a doua parte a zilei veţi ajunge în oraşul Matazas, al cărui port obişnuia să fie unul dintre cele mai importante porturi pentru importul de sclavi atât din Cuba cât şi din Lumea Nouă. Principalele obiective turistice pe care le veţi vizita aici sunt fortul şi muzeul destinat istoriei acestui oraş.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, cină

Ziua 10: Matanzas - Yumuri - Jibacoa - Guanabo – Havana
În această dimineaţă, în jurul orei 08:30, după servirea micului dejun, veţi plecare spre Havana. Drumul dintre Matanzas şi Havana străbate renumita vale Valle de Yamuri – una dintre cele mai bune zone agricole din insulă, şi continuă spre zona montană joasă Alturas de Madruga y Coliseo.
Veţi face o scurtă oprire pentru a vizita postul de observare Montserrat, situat pe un deal de la marginea portului, un loc care oferă o privelişte splendidă asupra oraşului, portului, mării şi a văii Yumuri. Tot aici se poate vizita şi capela închinată Feciarei Negre din Montserrat, un locaş construit de imigranţii spanioli din Catalonia.
Masa de prânz va fi servită la un restaurant local din Santa Cruz del Norte.
Urmează o un scurt tur de vizitare al oraşului Santa Cruz del Norte, locul unde se află cea mai mare distilerie de rom din Cuba, aparţinând Clubului Havana. Veţi face un scurt tur al fabricii în care veţi afla mai multe detalii despre procesul de prelucrare al romului dar şi despre istoria acestuia în insulă.
La primele ore ale după-amiezii veţi ajunge în Havana, unde pe seară vă puteţi bucura de un program liber.
Cazare: Casa Particular
Regim mese: mic dejun, dejun, cină

Ziua 11: Havana – plecare
Mic dejun şi un program liber până la transferul către aeroportul din Havana pentru zborul către casă.
Regim mese: mic dejun


Top obiective

Artă şi arhitectură

Havana Vieja, Trinidad

Natură şi Peisaje

Peisajul tropical din Viñales, Parcul Naţional La Guir, Parcul Natural Soroa, 

Experienţe şi Distracţii

Cazare la Casa Particular
Informatii tarif

- Tariful poate varia in functie de:
- Gradul de ocupare al unitatilor de cazare
- Nivelul tarifelor existente pentru perioada solicitata (in sezon de varf costurile sunt mai ridicate)
- Oferte speciale cand tarifele scad simtitor
- Cazarea va fi asigurată în hoteluri de minim 4*

Notă:   Tarifele sunt exprimate in dolari / persoana / sejur, cazare in camera dublă.


  • transport
    Avion, masina
  • cazare
    Casa Particular. Hoteluri 4* sau 5* la cerere
  • mese
    Mic dejun, pranz

Servicii

Tariful include

- Şofer privat pe întreaga durată a călătoriei ( 11 zile / 10 nopţi)
- Maşină / minivan cu aer condiţionat
- Ghid turistic instruit de limba engleză
- Cazare in Casa Particular 10 nopți în unități de cazare de calitate superioară
- Transfer de la aeroport la unitatea de cazare
- Mesele menţionate în program ( mic dejun, cină)
- Masa de prânz conform itinerar
- Excursiile şi intrările la toate obiectivele turistice menţionate în program


Tariful nu include

- Biletul de avion pentru zborul internațional către Cuba
- Transferurile la aeroport la plecare și sosire în alte zile în afara celor din program
- Nopți de cazare în afara celor menționate în program
- Băuturile în timpul tuturor meselor sunt opționale și nu sunt incluse în preț
- Extraservicii de orice fel
- Excursii opționale și servicii opționale
- Bacșișuri
- Băuturile în  Palandares, Casas, Restaurante sau alte locuri de servire a mesei / popas
- Taxa de turism aplicată în Cuba – aproximativ 40 euro


Acte necesare

Pasaport normal, nu temporar


Condiții de înscriere

- La momentul inscrierii se achita 30% din pachetul de servicii locale si integral biletele de avion
- Pana cu 35 zile inainte de inceperea calatoriei se achita diferenta pana la valoarea integrala a pachetului de servicii


Observații

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
 


Oferte similare

Vacante individuale

de la 1350 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 2490 EURO / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 1950 Euro / persoană

VEZI OFERTA