Suntem aici pentru dumneavoastră. Păstrăm legătura online şi telefonic! Tel: 021.319.70.62/63, 0722.620.738. Mail: contact@daltravel.ro
DAL Travel rămâne alături de turiştii săi în contextul situaţiei generate de virusul Covid-19! - VEZI DETALII
#stai acasă pentru a călători curând împreună

Cuba Caliente y Simpatico


De la: 1709 EUR Vezi detalii
Pleci cand dorești!
8 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
1 poze

Ziua 1: Havana – Guamá – Santa Clara – Trinidad
În această dimineaţă veţi fi întâmpinaţi la unitatea dumneavoastră de cazare de unde veţi începe aventura pentru a descoperi frumuseţile Cubei. Primul obiectiv turistic pe care îl veţi vizita în această zi va fi Parcul Natural Montemar. Aici veţi vizita „Lacul cu comori” şi Guamá, o aşezare situată pe insulele mici din mijlocul lacului, acesta fiind locul unde băştinaşii din Cuba au format una dintre cele mai vechi aşezări, satul Aldea Taina. Tot aici se află şi o ferma de crocodili şi o mică grădină zoologică destinată speciilor rare.
Urmează o scurtă pauza pentru masa de pranz care va fi servită la restaurantul local „La Boca”.
În cea de-a doua parte a zilei veţi ajunge în micul oraş Santa Clara, oraşul lui „Che”, unde veţi face o scurtă oprire pentru a vizita emblema oraşului, mausoleul lui Ernesto Che Guevara.
Ziua continua cu călătoria spre Trinidad, acolo unde veţi fi conduşi la unitatea de cazare unde veţi înnopta.
Cazare: casă particulară
Regim mese: dejun, cină
 
Ziua 2: Trinidad
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi porni într-un tur de vizitare al oraşului Trinidad, oraş declarat patrimoniu cultural mondial al UNESCO. Oraș colonial al muzeelor, Trinidad a fost fondat la începutul secolului al XVI-lea și pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci.  Primul obiectiv turistic pe care îl veți vizita în această zi va fi Villa de la Santisima Trinidad de Cuba, unde veți putea descoperi atmosfera medievală dată de podurile bogat ornamentate și de clădirile cu influențe necolasice și baroce extrem de bine conservate.  Acest oraș unic nu numai că încântă prin numeroasele atracții și muzee, dar oferă și o priveliște uimitoare datorată văilor și munților de care este înconjurat.  După terminarea turului, veți face o scurtă oprire la restaurantul Canchanchara – un restaurant emblemă pentru Cuba dar și un restaurant renumit pe plan mondial – pentru a gusta faimosul cocktail cu același nume preparat din lime, miere și gheață.
În cea de-a doua parte a zilei vă puteți bucura de un program liber pe care îl puteți petrece așa cum vă doriți.
Cazare: casă particulară
Regim mese: mic dejun, cină
 
Ziua 3: Trinidad - Sancti Spiritus - Ciego di Avila - Camagüey
În această dimineață, veți părăși Trinidad și veți continua aventura dumeanvoastră prin Cuba. Veți străbate capitala istorică a provinciei Sancti Spiritus – una dintre cele mai vechi așezări europene cubaneze și totodată Patrimoniu Cultural Mondial al Unesco – și Ciego di Avila, în drumul spre orașul colonial Camagüey. Veți trece prin Valea Morilor de Zahăr și apoi pe lângă turnul Manacas – Iznaga, o construcție istorică înaltă de aproximativ 45 de metri ce datează din timpul în care plantațiile de trestie de zahăr erau lucrate de sclavi.
Masa de prânz va fi servită în orașul Ciego di Avila.
În cea de-a doua parte a zilei veți continua aventura dumneavoastră spre orașul Camagüey – orașul vaselor de ceramică.
Capitala colonială a provinciei Camagüey este cunoscută atât pentru vasele enorme de ceramică care sunt produse aici cât și pentru numeroasele biserici vechi care înfrumusețează această zonă. Orașul este casa a numeroase personalități dar și al treilea cel mai important oraș din Cuba, centrul istoric al orașului fiind unul dintre cele mai bine conservate din întreaga Cubă. Ziua se încheie cu un scurt tur de vizitare al principalelor obiective turistice din oraș.
Cazare: casă particulară
Regim mese: mic dejun, dejun, cină
 
Ziua 4: Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba
În această dimineață, după servirea micului dejun, veți porni spre Bayamo, al doilea cel mai vechi oraș din Cuba. O dată ajunși aici, prima oprire va fi pentru a vizita conacul lui Diego Velasquez, cel care a pus bazele fondării acestui oraș în anul 1513.  Mai mult decât atât, orașul Bayamo este și locul unde a luat naștere imnul național cubanez  “La Bayamesa”.
Prânzul va fi servit la un restaurant local.
În cea de-a doua parte a zilei vă veți continua drumul spre Santiago de Cuba. Veți face o scurtă oprire pe drum pentru a vizita Bazilica El Cobre. Aici, zeița tutelară  denumită Doamna Milei sau “La Caridad del Cobre” este extrem de venerată și adorată de către locuitori. Aceasta a fost sanctificată de către Papa Ioan Paul al II – lea în timpul vizitei sale din anul 1998.
La primele ceasuri ale serii veţi ajunge în Santiago de Cuba, unde veţi fi conduşi către unitatea de cazare unde veţi înnopta.
Cazare: casă particulară
Regim mese: mic dejun, dejun, cină

Ziua 5: Santiago de Cuba
În această dimineață, după servirea micului dejun, veți porni la drum spre parcul natural „Parque Bacanao”, renumit pentru valea sa unde au fost decoperite câteva exemplare de animale preistorice.  Urmează o scurtă oprire la “ Museo Nacional de Transporters”, unde veți putea admira o colecție impresionantă de mașini de epocă americane. Acest muzeu este unul dintre cele mai apreciate şi vizitate obiective turistice din Cuba deja celebra pentru masinile de epocă viu colorate care pot fi admirate la tot pasul pe străzi.
Masa de prânz va fi servită la un restaurant local.
Partea a doua a zilei va continua cu vizitarea orașului Santiago de Cuba, adesea numit și Capitala Caraibilor.
Orașul Santiago de Cuba a fost declarat Patrimoniu Mondial Cultural al UNESCO și este o așezare atipică prin aspectul unic al orașului dar și prin felul în care acesta este dispus. Înconjurat de munți și golfuri pitorești, orașul a fost de-a lungul timpului scena multor evenimente istorice.
Santiago de Cuba este adeses numit orașul cu cele mai multe influențe caraibiene, un adevărat leagăn al muzicii dar și al revoluției cubaneze. Veți face un tur al orașului pentru a descoperi principalele atracții turistice care l-au facut atat de apreciat și de popular printre turiștii care s-au îndrăgostit iremedial de Cuba. Veți vizita Parcul Cespedes, Cuartel Moncada, Casa lui Dieqo Velasquez și Muzeul Pirateriei din Castillo del Morro. Ultima oprire a serii va fi la cimitirul Santa Ifigenia, renumit pentru numeroasele sale capodopere de artă sepulcrală, fiind un adevărat memorial al eroilor naționali, Tot aici se află și mausoleul marelui poest cubanez Jose Marti.
Cazare: casă particulară
Regim mese: mic dejun, dejun, cină
Recomandare: pentru aceia dintre dumneavoastră care vor dori să mai facă o plimbare la ceas de seară, puteți vizita ” Casa de la Trova” – situată în inima culturală a orașului, acest loc este renumit pentru muzica cubaneză și pentru prestațiile artistice ale renumiților muzicieni cubanezi.

Ziua 6: Santiago de Cuba – Havana
În această dimineață, după micul dejun, vă veţi puteți bucura de câteva ore libere până veți fi transferați la aeroport pentru zborul intern spre Havana (inclus în preț).
Masa de prânz va fi servită în Santiago sau Havana în funcție de ora plecării din Santago.
Cazare: casă particulară
Regim mese: mic dejun, dejun, cină
 
Ziua 7: Havana
După servirea micului dejun, veţi porni într-un tur pentru a vizita centrul istoric al oraşului Havana. Havana Vieja a fost fondat în anul 1515 şi se află pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Centrul vechi al oraşului a luat naştere în jurul a şapte conace ce pot fi admirate şi astăzi, fiind considerate fundaţia oraşului cubanez.  Prima parte a turului vă va conduce spre cele mai populare pieţe din Havana, cum ar fi Plaza de la Catedral, renumită pentru Palatul Artelor Cubaneze şi pentru piaţa pentru artizanat.  Urmează scurte opriri la Plaza de Armas, Plaza de San Francisco de Asisi, Plaza Vieja şi nu în ultimul rând la Castelul Real Force.
Masa de prânz va fi servită la un restaurant local.
În cea de-a doua parte a zilei veţi continua turul Havanei pentru a descoperi cele mai frumoase privelişti pe care le are de oferit acest oraş plin de viaţă şi culoare.  Primul obiectiv turistic pe care îl veţi vedea va fi El Capitolio – una dintre clădirile emblematice ale Havanei dar şi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Cuba. Urmează apoi scurte opriri la Parcul Central,Parcul Fraternităţii, Piaţa Revoluţiei dar şi la renumita fabrica de rom Bocoy, înainte de a ajunge la unitatea de cazare:
Cazare: casă particulară
Regim mese: mic dejun, dejun, cină
Recomandare: pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să iasă la o gura de aer pe seară, vă recomandăm o scurtă plimbare până la „Fortaleza de la Cabana” unde are loc zilnic la ora 21:00 ceremonia de tragere cu tunul, moment ce marchează închiderea portului din oraş.

Ziua 8: Havana
După micul dejun şi efectuarea formalităţilor de check – out, vă puteţi bucura de un program liber în funcţie de ora la care aveţi stabilit zborul de retur către casă.
Regim mese: mic dejun


Top obiective

Artă şi arhitectură

Mausoleul lui Ernesto Che Guevara, oraşul Trinidad

Natură şi Peisaje

Parcul Natural Montemar, plantațiile de trestie de zahăr, 

Experienţe şi Distracţii

Cina cu show la Buena Vista Social Club in Havana
Informatii tarif

- Tariful poate varia in functie de:
- Gradul de ocupare al unitatilor de cazare
- Nivelul tarifelor existente pentru perioada solicitata (in sezon de varf costurile sunt mai ridicate)
- Oferte speciale cand tarifele scad simtitor
- Cazarea va fi asigurată în hoteluri de minim 4*


  • transport
    avion, masina
  • cazare
    Hoteluri 4* sau 5* si Casa Particular
  • mese
    mic dejun, cina conform program

Servicii

Tariful include

- Zbor intern pe ruta Santiago de Cuba - Havana
- Şofer privat pe întreaga durată a călătoriei ( 8 zile / 7 nopţi)
- Maşină / minivan cu aer condiţionat
- Ghid turistic  
- Cazare privată în unități de cazare de calitate superioară
- Mesele menţionate în program ( mic dejun, dejun, cină)
- Cazare 7 nopţi conform itinerar
- masa de prânz aşa cum este menţionată în program ( într-un restaurant local, o băutură inclusă)
- excursiile şi intrările la toate obiectivele turistice menţionate în program


Tariful nu include

- bilet de avion pentru zborul internaţional spre Cuba
- extra nopţi de cazare în afara programului de 8 zile / 7 nopţi
- excursii opţionale
- bacşişuri
- băuturi
- taxa de turist percepută în Cuba (aproximativ 35 euro)
- taxa de viză pentru Cuba


Acte necesare

Pasaport


Condiții de înscriere

- La momentul inscrieii se achita 30% din pachetul de servicii locale si integral biletele de avion
- Pana cu 35 zile inainte de inceperea calatoriei se achita diferenta pana la valoarea integrala a pachetului de servicii


Observații

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Vacante individuale

de la 1350 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 2490 EURO / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 1950 Euro / persoană

VEZI OFERTA