Uzbekistan


Pe drumul mătăsii

de la 2050 Euro / persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
11 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
Taşkent – Khiva – Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand
1 poze

Vă invităm să păşiţi pe teritoriul uneia dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, situată la hotarul dintre Orient şi Occident, între întinderea falnicilor munţi Ural, imensitatea teritoriului Rusiei şi a Mării Caspice, ţară a cărei istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii. Vă invităm aşadar în Uzbekistan, să îi cunoaştem istoria bogată, ascunsă în negura timpului şi să ne minunăm de poveştile despre caravane şi negustori încărcaţi cu mărfuri scumpe, mirodenii şi mătăsuri. Numită şi “ţara domurilor albastre”, este un adevărat paradis al celor pasionaţi de istorie şi arheologie, o destinaţie care vă va fermeca cu siguranţă prin amabilitatea localnicilor, diversitatea şi multitudinea obiectivelor turistice pe care le veţi vizita. Porniţi într-o “Călătorie de aur către Samarkand” amintindu-vă de versurile poetului englez James Elroy Flecker care evocă aceste ţinuturi.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Medresa Barak Khan; Moscheea şeicului Tillya, Medresa Kukeldash, Muzeul de Arte Aplicate, Ichan Kala, Minaretul Kalta Minor, Arca Kunya, Medresa Mukhammed Amin Khan, Mausoleul lui Pakhlavan Makhmud, Minaretul Islam Khodja, Moscheea Juma, Palatul Tash - Khauli, Lab-i-khauz, Medresa Nodir Divan Begi, Khanaga, Moscheea Mogaki Attari, Minaretul și Moscheea Poi Kalon, Medresa Hanului Abdul Aziz, Medresa lui Ulugh Beg, Fortăreața Ark, Moscheea Bolo Khauz, Mausoleul lui Bahauddin Naqshbandi, Moscheea Kok Gumbaz, Moscheea Bolo Haouz, Piața Registan, Medresa Ulug-Bek, Medresa Tillya-Kori, Medresa Sher-Dor, Mausoleul Marelui Tamerlan Gur Emir, Moscheea Bibi-Khanum, Necropola Shahi Zinda, Observatorul lui Ulugbek, așezarea antică a Afrosiab

Natură şi Peisaje

Deșertul Kyzyl Kum („Nisipurile roșii”), Râul Amudarya („Oxus” din Antichitate)

Experienţe şi Distracţii

Demonstrație de vopsit mătase la atelierul de mătase din Itchan Kala - obiectiv protejat UNESCO,  centrul de testare a vinului veche fabrică din Hovrenko, satul Konigil - atelier fabricare hârtie


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  Bucureşti – Istanbul

  • Transport Avion
  • Cazare La bordul aeronavei
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK1046 (21:30 / 22:55).
 • Ziua 2

  Istanbul – Taşkent

  • Transport Avion, maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități Medresa Barak Khan
   Moscheea şeicului Tillya
   Bazarul de mirodenii Chorsu
   Medresa Kukeldash
   Muzeul de Arte Aplicate
  • Opționale Atelierul celebrei familii de ceramişti Akbar și Alisher Rakhimov
  Plecare spre Taşkent cu zborul TK 368 (00:40 / 07:10). Sosire în Taşkent, cel mai mare oraş din Asia Centrală şi în acelaşi timp capitala Uzbekistanului. Veţi fi transferați la hotel pentru cazare. Dimineața aveţi timp liber la hotel, pentru odihnă. Tașkent, capitala Uzbekă din 1930, este unul dintre cele mai vechi și mari orașe din Asia Centrală, și un spectacol al arhitecturii sovietice și post-sovietice. După-amiază veți începe să explorați capitala mergând înapoi în timp pentru a vizita orașul vechi: Medresa Barak Khan (fondată în sec. al XVI-lea de către un descendent al lui Timur Lenk care a domnit în Tașkent pentru dinastia Shayabanida), Moscheea şeicului Tillya (construită în aceeaşi perioadă cu Medresa Barak Khan) și arhivele lor, cunoscute pentru că adăpostesc un original al Coranului, scris de al treilea calif Osman. Veţi continua spre bazarul de mirodenii Chorsu, cea mai veche piață din Tașkent și Medresa Kukeldash. De asemenea, veți vizita Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfârşitul sec. al XIX-lea de către meşteşugarii locali. Cazare la hotel 4*.

  Opțional: În această zi veți fi invitați la atelierul celebrei familii de ceramişti din Uzbekistan - Akbar și Alisher Rakhimov. Aici veți avea ocazia să ascultaţi o prelegere despre istoria ceramicii și să vedeți colecția unică a lucrărilor lor exclusive. Vă veți bucura, de asemenea, de ceremonia ceaiului, de dulciuri și produse de patiserie coapte special pentru dumneavoastră.
 • Ziua 3

  Zbor Taşkent – Urgench – Khiva

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3* sau 4*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Ichan Kala
   Minaretul Kalta Minor
   Arca Kunya
   Medresa Mukhammed Amin Khan,
   Mausoleul lui Pakhlavan Makhmud
   Minaretul Islam Khodja
   Moscheea Juma
   Palatul Tash – Khauli
  • Opționale Demonstrație de vopsit mătase la atelierul de mătase în Itchan Kala, obiectiv protejat UNESCO
  Veţi fi transferați la aeroport pentru zborul Tașkent – Urgench HY051 (07:25 / 08:55) şi apoi transferați spre Khiva (30km). Khiva este o destinaţie compactă, foarte îngrijită, potrivită pentru tur pietonal. În acest tur veţi cuprinde obiectivele principale ale Ichan Kala, partea veche a oraşului: cetatea, unde veţi vedea Minaretul Kalta Minor, Arca Kunya, Medresa Mukhammed Amin Khan, Mausoleul lui Pakhlavan Makhmud și Minaretul Islam Khodja - din acesta din urmă vezi întreg orașul și deșertul de dincolo de ziduri. Pe măsură ce vă veți plimba, vă puteți imagina paginile de istorie scrise în jurul vostru, deoarece orașul datează de mai bine de 2.000 de ani. Ceea ce se poate admira acum, nu e foarte diferit de orașul pe care armata rusă l-a luat cu asalt în 1873 în cucerirea lor din Asia Centrală. Răul dezvoltării moderne a fost ținut în mare parte departe de cetatea în sine, în avantajul nostru. După-amiază veţi continua, vizitând Moscheea Juma și Palatul Tash – Khauli, inclusiv haremul. Cazare la hotel 4*.

  Opțional: Veţi putea participa la o demonstrație de vopsit mătase la atelierul de mătase gestionat de Madrahim în Itchan Kala, obiectiv protejat UNESCO. Aici veți avea ocazia să urmariţi master class-ul de țesut de covoare.
 • Ziua 4

  Khiva – Bukhara

  • Transport Maşină sau tren
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Deșertul Kyzyl Kum („Nisipurile roșii”)
   Râul Amudarya („Oxus” din Antichitate)
  • Opționale -
  Mic dejun. Veţi porni spre Bukhara de-a lungul faimosului deșert Kyzyl Kum („Nisipurile roșii”). Drumul durează aproximativ 6-7 ore cu mașina (se poate opta pentru tren). Asemenea Marelui Drum al Mătăsii parcurs odată prin Bukhara și Khiva, peste deșert - mai mult sau mai puțin pe calea drumului modern pe care îl vom folosi. Pe traseu veți face mai multe opriri pentru fotografii şi pentru a admira flora și fauna deșertului. De asemenea, vă veţi opri la malurile râului Amudarya („Oxus” din Antichitate). La sosirea în Bukhara vă veţi caza la hotel 4*.
 • Ziua 5

  Bukhara

  • Transport -
  • Cazare Hotel 3* sau 4*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Lab-i-khauzMedresa Nodir Divan Begi
   Khanaga
   Moscheea Mogaki Attari
   Minaretul și Moscheea Poi Kalon
   Medresa Hanului Abdul Aziz
   Medresa lui Ulugh Beg
   Fortareaţa Ark
   Moscheea Bolo Khauz
   Mausoleul lui Ismail Samanid
   Mausoleul Chashma – Ayub
  • Opționale prânz la casa locală uzbekă din Rakhmon Toshev
  Mic dejun. Aveţi o zi întreagă la dispozitie pentru explorarea fabulosului oraş Bukhara, unul dintre cele mai cunoscute nume ale islamului medieval, care găzduiește sute de monumente. Doar privind în jur le găseşti literalmente peste tot. În turul de astăzi veţi vizita câteva dintre cele mai importante monumente precum și câteva obiective mai puțin cunoscute dar la fel de interesante. Veţi vedea ansamblul Lab-i-khauz - centrul modern al Uzbekistanului tradițional, Medresa Nodir Divan Begi, Khanaga, Moscheea Mogaki Attari, Minaretul și Moscheea Poi Kalon, Medresa Hanului Abdul Aziz și Medresa lui Ulugh Beg.

  Opțional: Veți fi invitați la un prânz într-o casă locală uzbekă din Rakhmon Toshev, unul dintre cei mai buni producători de suzani din Uzbekistan. Veți putea vizita atelierul său și veți vedea marea sa colecție de suzani antice (tapiserii, toate lucrate manual) cu o mulțime de modele colorate. Aici veți gusta și un fel de mâncare tradițional uzbek - Plov. Fără îndoială, cea mai bună mâncare din Asia Centrală este gătită acasă. Există multe restaurante bune, dar pentru a aprecia arta lor culinară trebuie să mănânci într-o casă, de preferință una cu traditie și gazde primitoare. Din fericire, acest lucru e usor de găsit în Uzbekistan!
  După prânz veţi vizita Fortăreața Ark, Moscheea Bolo Khauz, Mausoleul lui Ismail Samanid, Mausoleul Chashma – Ayub. Veţi vizita, de asemenea, atelierele meşteşugăreşti de lângă Lyabikhauz unde puteţi asista la procesele de imprimare/tipărire, prelucrarea metalelor, broderia suzani, sculptură și pictură în miniatură, broderie din aur. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 6

  Bukhara

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Sitora-i-Mokhikhosa
   Mausoleul lui Bahauddin Naqshbandi
  • Opționale -
  Mic dejun. Continuați vizitarea Bukhara cu o excursie în afara orașului, la Sitora-i-Mokhikhosa, reședința de vară a fostului emir al Bukhara, unde puteți admira un amestec unic de arhitectură tradițională rusă în stil armonios amestecat cu tradițiile orientale locale. Faimoasa sală albă decorată cu alabastru sculptat seamănă cu sălile din Peterhof Palace de langa St. Petersburg. Veţi face o excursie la Mausoleul lui Bahauddin Naqshbandi, celebrul lider spiritual Sufi din această regiune în secolul al XIV-lea. Cultul lui Bahouddin Naqshband era foarte popular în rândul oamenilor. De asemenea, conducătorii au acordat o atenție considerabilă acestui ansamblu arhitectural. După-amiază timp liber. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 7

  Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand (368 km)

  • Transport Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand (368 km)
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Shakhrisabz
   Palatul Ak Saroy
   Seminarul Dorus Tilavat
   Moscheea Kok Gumbaz
   Dorus Saidat
   Moscheea Bolo Haouz
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineața veţi porni cu mașina spre Samarkand, pe drum vă veţi opri pentru a vedea Shakhrisabz - locul de naștere și orașul reşedintă al principalului cuceritor al Asiei Centrale - Marele Amir Temur. La sosirea în Shakhrisabz veţi explora orașul pentru a vizita Palatul Ak Saroy, Seminarul Dorus Tilavat, Moscheea Kok Gumbaz, Dorus Saidat și Moscheea Bolo Haouz (moscheea de vineri). Continuați către Samarkand, drumul trecând prin pitorescul pas de pe Tahtakaracha (punctul cel mai înalt 2100m). Veţi face mai multe opriri pentru a fotografia pe traseu peisajele uluitoare. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 8

  Samarkand

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Piața Registan
   Medresa Ulug-Bek
   Medresa Tillya-Kori
   Medresa Sher-Dor
   Mausoleul Marelui Tamerlan Gur Emir
   Moscheea Bibi-Khanum
   Necropola Shahi Zinda
   Bazarul
  • Opționale centrul de testare a vinului - veche fabrică din Hovrenko
   cină în aer liber la domiciliul local uzbek a lui Ilkhom Ibragimov
  Mic dejun. Niciun nume nu este mai evocator ca Samarkand, pe Drumul Mătăsii. Este unul dintre cele mai vechi orașe existente în lume și cel mai vechi din Asia Centrală. Construit pe locul Afrosiab, care datează din mileniul al III-lea sau al IV-lea î.Hr., Samarkand era cunoscut de grecii antici ca Marakanda; ruinele vechiului așezământ rămân la nord de orașul actual. Veţi face un tur de o zi întreagă în Samarkand pentru a vedea faimoasa Piață Registan care a fost timp de multe secole inima Samarkandului. Veţi vedea cele trei Medrese: Medresa Ulug-Bek construită în sec. al XV-lea; Medresa Tillya-Kori construită în sec. al XVII-lea; Medresa Sher-Dor, construită și în sec. al XVII-lea și veți Vizita Mausoleul Marelui Tamerlan Gur Emir. Veți vedea apoi cea mai mare structură din vremurile lui Amir Temur - Moscheea principală de vineri numită Bibi-Khanum, bazarul (închis luni) și Necropola Shahi Zinda. Cazare la hotel 4*.

  Opțional: Veți putea vizita centrul de testare a vinului din cea mai veche fabrică din Hovrenko din Asia Centrală pentru a gusta vinuri și băuturi autentice din Samarkand. Vinăria se numără printre unul dintre locurile excepționale din Samarkand.
  Opțional: Seara veți fi invitați la o cină în aer liber la domiciliul local uzbek a lui Ilkhom Ibragimov, unde veți avea ocazia să vă bucurați de mâncăruri delicioase de casă și să vă bucurați de atmosfera autentică a ospitalității uzbece.
 • Ziua 9

  Samarkand – Tașkent

  • Transport Maşină şi tren
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Observatorul lui Ulugbek
   așezarea antică a Afrosiab
   satul Konigil – atelier fabricare hârtie
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți începe dimineața cu o vizită a observatorului lui Ulugbek, construit de Ulugbek (nepotul Marelui Amir Temur) în 1428-1429. De asemenea, veţi vedea așezarea antică a Afrosiab, care este situată pe pintenii dealurilor Chupan-Ata, la nord-estul actualului Samarkand. Conform legendei, pe malul râului Siab, regele și eroul Turanian Afrosiab, un personaj al epopeei populare „Shahnama”, au întemeiat orașul care a devenit capitala Sogdiana. Vă veţi îndrepta spre satul Konigil (10 km de Samarkand) pentru a vizita atelierul de confecționare a hârtiei. Multă vreme Samarkand a fost renumit ca centru al unei fabricări de hârtie de înaltă calitate. În atelierul unui maestru talentat veți vedea cum scoarța arborelui se transformă în hârtie. Aici veți putea lua parte la procesul unic de producție manuală de hârtie: curățarea ramurilor copacilor de la scoarță, lustruirea hârtiei cu o piatră și vopsirea ei. Vă veţi întoarce la Samarkand și veţi fi transferați la gară pentru a prinde trenul spre Tașkent. Transfer şi cazare la hotel 4*.
 • Ziua 10

  Tașkent

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, la bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Mic dejun şi timp liber pentru ultimele cumpărături. Transfer catre aeroportul internaţional din Taşkent.
 • Ziua 11

  Tașkent – Istanbul – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Cazare La bordul aeronavei
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecarea spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK371 (02:20 / 05:40). Ultimul segment de zbor, spre Bucuresti, se va efectua cu zborul TK1043 (07:15 / 08:35).


Informatii tarif

de la 2050 Euro / persoană

 • Tariful este valabil pentru minim 2 persoane
 • Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor, hotelurilor


 • transport
  Avion
  Maşină
  Tren
 • cazare
  1 noapte Taskent
  1 noapte Khiva
  3 nopți Bukhara
  2 nopți Samarkand
  1 noapte Taşkent
 • mese
  Mic dejun: 9
  Dejun: nu e inclus (opţional)
  Cină: nu e inclus (opţional)

Servicii

Tariful include

-    transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Istanbul – Tașkent – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
-    taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale
-    bagaj de cală
-    transport intern Tașkent – Urgench   
-    8 nopţi cazare cu mic dejun
-    toate mesele menționate în program
-    transportul intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la numărul de turişti
-    taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
-    cazare cu mic dejun în hotelurile propuse sau similare
-    apă minerală 1L de persoană zilnic
-    transport comfortabil cu mijloace cu aer condiționat
-    atelier de țesut de covoare în Khiva
-    biletele de tren Samarkand – Tşkent (clasa economică)
-    ghizi locali vorbitori de limbă engleză pentru tururi de oraș
-    taxele de intrare la monumente
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți


Tariful nu include

-    suplimentul pentru pensiune completă: 200 usd/persoană
-    spectacol popular în Bukhara: 12 usd/persoană
-    degustare de vin în Samarkand: 15 usd/persoană
-    vizita la atelierul de ceramică al familiei Rakhimov din Tașkent: 12 usd/persoană
-    vizita la atelierul „suzani” al familiei Rakhmon Toshev din Bukhara: 12 usd/persoană
-    vizita la casa familiei Ilkhom Rakhimov din Samarkand: 12 usd/persoană
-    bacşişuri: pentru ghizi, şoferi și bagajişti)
-    alte cheltuieli personale
-    taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
-    alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
-    taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
-    excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară. Paşaportul NU trebuie să fie temporar 


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa în funcţie de disponibilităţi
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.;
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului.
- copiii au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »