Cele 5 Stanuri: Kyrgyzstan – Kazakhstan – Tadjikistan – Uzbekistan – Turkmenistan


Culorile Asiei Centrale

 • Home
 • Circuite turistice
 • Cele 5 Stanuri: Kyrgyzstan – Kazakhstan – Tadjikistan – Uzbekistan – Turkmenistan
de la 4590 / Euro persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
21 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
Bișkek – Parcul Național Chon Kemin – Karakol – Almaty – Dușanbe – Istaravshan – Khujand – Tașkent – Samarkand – Shakhrisabz – Bukhara – Khiva – Konya Urgench – Dașoguz – Derweze – Așgabat – Mary
1 poze

La hotarul dintre Orient şi Occident, între întinderea falnicilor munţi Ural, imensitatea teritoriului Rusiei şi a Mării Caspice, se află câteva dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii, țări a căror istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, care a unit timp de secole Europa de Asia de Est, transportând mărfuri, dar şi idei şi ştiinţă. Vă invităm aşadar să păşim împreună pe tărâmul colorat al Asiei Centrale, să-i descoperim istoria bogată, ascunsă în negura timpului şi să ne minunăm la auzul poveştilor despre caravane şi negustori încărcaţi cu mărfuri scumpe, mirodenii şi mătăsuri. Veţi trece prin zone sălbatice, aproape neatinse de civilizaţie, unde oamenii încă vânează cu şoimi şi călăresc dintr-un sat într-altul, vă veţi plimba prin orașele cu tentă istorică, pe străzile unde veţi regasi o lume demult apusă şi veţi descoperi unele dintre cele mai fascinante peisaje, oferindu-vă astfel o incursiune într-o fostă eră prosperă.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Monumentul Manas, Parlamentul, Muzeul Artelor Aplicate, Piața Victoriei, Turnul Burana, Parcul Panfilov, Catedrala Zenkov, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arheologie, Fortul Hisor,  Monumentul lui Ismoili Somoni, Muzeul Național de Antichități din Dușanbe, statuia lui Buddha culcat în Nirvana, Complexul Kohi Navruz, Bazarul Panjshanbe, Medresa Kukeldash, Medresa Barak Khan, Moscheea Tillya Sheikh și Mausoleul Kaffal Shashi, Muzeul de Artă Tașkent, Piața Registan, Medresa Ulug-Bek, Medresa Tilya-Kori, Medresa Sher-Dor, Mausoleul Marelui Tamerlan Gur Emir, Complexul arhitectural Poi Kalon cu Minaretul Kalon, Moscheea Kalon, Medresa Mir-Arab, atelierele Toki Zargaron, Moscheea Magok-i-Attori, Cetatea Ark, Mausoleul Samanid, Medresa Chor Minor, Piața Lyab-i Hauz, Mausoleul Chashma ‐ Ayub, Moscheea Bolo Hauz, Cetatea Kunya Ark, Medresa Mohammed Amin Khan, Minaretul islamic Khodja, Complexul Palvan Kari, Medresa Rafanek, Mausoleul Uch ‐ Avliyo, Moscheea Juma, Palatul Tash‐Hauli, Medresa Mohammed Khan, Minaretul Kutlug Temir, Mausoleeele Hanului Tubarek, Sultanului Tekesh și al lui Fahriddin; Minaretul Gutirk Temir, Fortul Izmukshir, ferma de cai Akhal Teke, Nisa, Muzeul de Istorie Așgabat, ruinele anticului Merv

Natură şi Peisaje

Parcul Național Chon Kemin, Lacul Issyk‐Kul, Defileul Barskoon, Cheile Jeti ‐ Oguz, Canionul Charyn, telegondola de la Muntele Koktobe, Lantul muntos Fan și Lacul  Iskanderkul, Craterul Derveze 

Experienţe şi Distracţii

Cină cu spectacol folcloric în Bișkek, ferma de cai Akhal Teke Așgabat, jocuri tradiționale de cai „Ulak Tartysh”, „Kyz-Kuumai”, „Oodarysh”, „Tyiyin-Enmei”


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  Bucureşti – Istanbul

  • Transport Avion
  • Cazare La bordul aeronavei
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK1046 (21:30 / 22:55).
 • Ziua 2

  Istanbul – Bișkek

  • Transport Avion, maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități Bazar Osh
   Muzeul de Istorie
   Muzeul de Artă
   Piața Ala-Too
   Parcul Oak
   Parcul Național Ala-Archa
  • Opționale -
  Plecare spre Bișkek cu compania Turkish Airlines, zbor TK 344 (01:05 / 09:10). Sosire în Bișkek, capitala și cel mai mare oraș din Kirghizstan, situat la poalele magnificului lanț muntos Kirghiz Ala-Tau, un oraș cu multe parcuri verzi și clădiri publice cu fațade de marmură, combinat cu numeroase blocuri de apartamente în stil sovietic. Planul străzilor e tip grilă, cele mai multe fiind flancate pe ambele părți de canale înguste de irigare care udă numeroșii copaci care oferă umbră în verile toride. Se crede că este orașul cel mai verde din Asia Centrală. Veți face un tur de oraş care va include multicolorul Bazar Osh, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă și Piața Ala-Too, piața principală a țării, ce servește ca loc pentru evenimente și sărbători de stat și care include multe monumente, o galerie de imagini în aer liber, faimosul Parc Oak, clădiri guvernamentale din marmură și teatre. După-amiază, veți vizita Parcul Național Ala-Archa care include o mică vale din interiorul defileului, unde culmile sunt acoperite cu gheață veșnică, iar versanții sunt îmbrăcați cu păduri de molid. Pârâuri numeroase se formează din curgerile de apă topită din ghețarii de pe versanți, şi sunt transformate în Râul Ala-Archa. Una dintre principalele atracții ale rezervației o reprezintă fauna sălbatică autentică, aici trăind și leopardul de zăpadă, specie aflată pe lista animalelor pe cale de dispariție, iar în înaltul văii trăiește o pasăre albastră rară pe care localnicii o numesc „Pasărea fericirii”. Multe alte animale și plante uimitoare trăiesc în această rezervație, unde vânătoarea este strict interzisă. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 3

  Bișkek – Parcul Național Chon Kemin

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Turnul Burana
   Parcul Național Chon Kemin
  • Opționale -
  Mic dejun. Ziua va debuta cu vizita la Turnul Burana. Acesta este o parte a unui complex muzeal arheologic și arhitectural fiind protejat de stat ca monument al patrimoniului cultural. Turnul a fost restaurat la forma inițială utilizând materiale excavate din a doua jumătate a sec. al XIX-lea. Construcția turnului datează din secolele al X-lea și al XI-lea. Inițial înălțimea minaretului a fost de 40 m iar după unii cercetători, chiar de 45 m. Veţi ajunge apoi la destinația principala a acestei zile, Parcul Național Chon Kemin, o vale liniștită, cu mai multe sate mici și ținuturi ale fermierilor înconjurate de munți magnifici și păduri de brad, un loc minunat încărcat de energie în care poţi doar să stai relaxat şi să contempli trecerea timpului cu o cană cu ceai în mană. Veţi urmări demonstraţii ecvestre. Jocurile de cai sunt reflecția istoriei bogate a obiceiurilor și a tradițiilor nomade ale poporului Kirghiz. Este un spectacol plin de culoare, care sărbătorește multe aspecte vibrante din cultura kirghiză și include jocuri tradiționale de cai „Ulak Tartysh”, „Kyz-Kuumai”, „Oodarysh”, „Tyiyin-Enmei”. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 4

  Parcul Național Chon Kemin – Karakol

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Lacul Issyk‐Kul
   Defileul Barskoon
   Cheile Jeti-Oguz
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți porni spre Karakol de-a lungul țărmului sudic al Lacului Issyk-Kul, unul dintre cele mai mari lacuri montane din lume, situat în nordul Tien Shan-ului, la o altitudine de 1608 m. Lacul oferă condiții naturale și climatice favorabile având o frumusețe unică, fiind considerat o comoară a Kirghizstanului datorită climatului de munte-mare cu aer curat, abundenței de căldură solară, a vindecării apei lacurilor mineralizate și a numeroaselor izvoare termale. Pe traseu veți opri în Defileul Barskoon pentru a face o drumeție ușoară către cascada numită „Lacrimile Leopardului”. Acest defileu este unul dintre cele mai frumoase obiective de pe coasta de sud a Lacului Issyk-Kul, renumită pentru cascadele înalte și pădurile dese de molid. Tot aici se găsește și Kumtor, cea mai mare mină de aur din Kirghizstan. După-amiază veţi face o scurtă oprire la Cheile Jeti‐Oguz, renumite pentru formațiunile în rocă “Seven Bulls” și “Broken Heart”. Veţi ajunge în final în Karakol unde veți face un scurt tur al orașului. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 5

  Karakol – Almaty

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Canionul Charyn
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veți ajunge în următoarea țară a acestui tur, respectiv în Kazahstan. După finalizarea formalităților de frontieră, vă veţi îndrepta spre magnificul Canion Charyn și Valea Castelelor sale, renumite datorită stâlpilor și formațiunilor de rocă care formează structuri impunătoare atât de similare că dau impresia că au fost realizate manual. În realitate, Canionul Charyn seamănă leit cu Marele Canion din Colorado, America de Nord. Canionul Kazahstanului are o dimensiune inferioară față de Marele Canion din Colorado, dar îl egalează în frumusețe. Puteți alege dacă doriți să coborâți în valea sa sau să urcați pentru a observa canionul de sus. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 6

  Almaty

  • Transport Maşină, telegondolă
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Parcul Panfilov
   Catedrala Zenkov
   Muzeul de Istorie
   Telegondola de la Muntele Koktobe
  • Opționale -
  Mic dejun. Almaty este un oraș însorit, înconjurat de verdeață, cu străzi largi, clădiri frumoase, numeroase parcuri, piețe și fântâni. De aceea frumosul oraș de la poalele crestelor de smarald din Tien Shan este numit „Orașul grădină”. Primăvara, când la periferia sudică înfloresc livezile de mere, caise și vișine, orașul capătă atmosfera unui basm. Aspectul său de un verde magnific și panorama maiestuoasă a munților din jur, fac special acest oraș. Almaty are un număr mare de obiective turistice care atrag vizitatorii și îi încântă cu frumusețea lor. Veți face o plimbare în Parcul Panfilov care are în centrul său Catedrala Zenkov, unul dintre cele nouă monumente din lemn unice în lume. Picturile de pe pereți și decorațiunile interioare îi uimesc pe vizitatori prin frumusețea și splendoarea lor. Următoarea oprire va fi la Muzeul de Istorie care adăpostește o importantă colecție de exponate unice, conturând rolul important al Kazahstanului în istorie. Veți face o excursie cu telegondola pe Muntele Koktobe, unde veți descoperi cel mai bun loc pentru a admira orașul atât ziua cât și noaptea. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 7

  Almaty – Dușanbe

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Muzeul de Arheologie
  • Opționale -
  Mic dejun. Plecare spre Dușanbe, orașul care s-a dezvoltat pe locul în care, în trecut, se afla un sat cunoscut de localnici pentru piaţa care se desfăşura în fiecare zi de luni, de unde și numele orașului: „Dușanbe” care înseamnă “luni”. Astăzi este o capitală modernă, cu o infrastructură dezvoltată, cu parcuri și grădini frumoase. Veţi descoperi în timpul unui tur pietonal frumoasa capitală a Tadjikistanului, un oraș modern, cu străzi largi și umbroase. Veţi vizita Muzeul de Arheologie și Fortul Hisor, o fortăreață din sec. al XIX-lea, care este renumit deoarece a fost reședința emirului guvernator al Bukhara. O poartă monumentală din cărămidă arsă, cu două turnuri și un arc central, dăinuie chiar și după ce majoritatea clădirilor au fost distruse, iar în apropiere de intrarea în cetate s-au păstrat două medrese. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 8

  Dușanbe

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Monumentul lui Ismoili Somoni
   Muzeul Național de Antichități din Dușanbe
   Complexul Kohi Navruz
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineața veţi vizita Monumentul lui Ismoili Somoni - strămoş̦ul națiunii Tajik, situat în piața principală, un monument înalt de 40 m acoperit în partea superioară cu aur, construit în memoria fondatorului dinastiei Samanide în sec. al X-lea. Veți vedea apoi cel mai înalt catarg pentru steaguri din lume, cu o înălțime de 165 m, care a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2011, chiar la momentul aniversării celor 20 de ani de independență a țării. Veți continua cu vizitarea Muzeului Național de Antichități din Dușanbe, cu numeroase artefacte și exponate impresionante, printre care statuia lui Buddha culcat în Nirvana, cu o vechime de 1400 ani, care are o lungime de 14 m. Veţi vizita apoi Kohi Navruz, o clădirea complexă care a fost planificată ca cea mai mare casă de ceai națională din Asia Centrală, dar în procesul de construcție s-a transformat într-un adevărat muzeu al meșteșugurilor naționale din Tadjik, unde veți admira sculptură în lemn, mozaic florentin în oglinzi colorate și tavane pictate. Cazare hotel 4*.
 • Ziua 9

  Dușanbe – Istaravshan – Khujand

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Istaravshan
   Lanţul muntos Fan și Lacul Iskanderkul
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineaţa vă veți îndrepta spre Istaravshan, unul dintre cele mai vechi orașe din țarǎ, un oraș bine conservat, un labirint de alei mici cu case vechi de pământ. Pe traseu vă veți bucura de peisajele minunate ale lanţului muntos Fan și ale lacului Iskanderkul situat la o altitudine de 2195 m, a cărui apă reflectă munții din jur. Traseul zilei va continua către Khujand, cel mai vechi oraș din Tadjikistan. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 10

  Khujand – Tașkent

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Bazarul Panjshanbe
   Moscheea-mausoleu a șeicului Muslihiddin
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veți descoperi Khujandul, care conform datelor istorice, a fost fondat pe vremea lui Alexandru cel Mare, în urmă cu aproximativ 2500 de ani. Acum, este un oraș modern, cu multe parcuri și piețe, cu locuitori foarte ospitalieri. Râul Syr Darya care curge prin centrul orașului, este considerat un loc minunat pentru relaxare și înot. Atracția principală a orașului este Bazarul Panjshanbe, una dintre cele mai cunoscute și mai mari piețe acoperite din Asia Centrală. Lângă bazar, veţi vedea un monument arhitectural magnific, Moscheea-mausoleu a șeicului Muslihiddin construită în Evul Mediu timpuriu și folosită până la începutul secolului XX. Veți pleca apoi spre frontiera cu Uzbekistanul, a cărui bogata moștenire arhitecturală, numărul mare al monumentelor istorice, bazarele colorate, natura conservată în parcurile amenajate sunt cele ce crează farmecul acestei ţări. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 11

  Tașkent

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Demipensiune
   Medresa Kukeldash
   Medresa Barak Khan
   Moscheea Tillya Sheikh
   Mausoleul Kaffal Shashi
   Muzeul de Arte Aplicate
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veți descoperi Tașkentul, capitala Uzbekă din 1930, unul dintre cele mai vechi și mari orașe din Asia Centrală, un spectacol al arhitecturii sovietice și post-sovietice. Veți vedea că printre clădirile moderne, înalte, se ascund moschei, clădiri vechi, iar centrele comerciale moderne alternează cu bazare și piețe tradiționale orientale. Veți remarca că multe dintre clădirile vechi au fost restaurate, dat fiindcă în 1966, un cutremur puternic le-a distrus parțial, astfel încât aspectul orașului s-a reînnoit semnificativ. Prima vizită va fi la Medresa Kukeldash, care mai servește ca Școală Corană, după care veți vedea Piața Imamului Khast cu frumoasa Medresa Barak Khan, fondată în sec. al XVI-lea de către un descendent al lui Timur Lenk care a domnit în Tashkent pentru dinastia Shayabanida. Veți vedea în continuare Moscheea şeicului Tillya, cunoscută pentru faptul că arhivele adăpostesc un original al Coranului, scris de al treilea calif Osman și Mausoleul Kaffal Shashi realizat din cărămidă simplă. Vă veţi continua turul cu bazarul de mirodenii Chorsu, din cea mai veche piață din Tașkent. De asemenea, veți vizita Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfârşitul sec. al XIX-lea de către meşteşugarii locali. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 12

  Tașkent – Samarkand

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Demipensiune
   Piața Registan
   Medresa Ulug-Bek
   Medresa Tilya-Kori
   Medresa Sher-Dor
   Mausoleul Marelui Tamerlan Gur Emir
  • Opționale -
  Mic dejun. Veţi fi transferați la gară pentru a lua trenul de mare viteză către Samarkand. Niciun nume nu este mai evocator pe Drumul Mătăsii ca Samarkandul, unul dintre cele mai vechi orașe existente în lume și cel mai vechi din Asia Centrală. Construit pe locul Afrosiab, care datează din mileniul al III-lea sau al IV-lea î.Hr., Samarkand era cunoscut de grecii antici ca Marakanda; ruinele vechiului așezământ rămân la nord de orașul actual. Veţi face un tur de o zi în Samarkand pentru a vedea faimoasa Piață Registan care a fost timp de multe secole inima Samarkandului. Veţi vedea cele trei Medrese: Medresa Ulug-Bek construită în secolul al XV-lea, Medresa Tillya-Kori construită în secolul al XVII-lea și Medresa Sher-Dor, construită în secolul al XVII-lea. Veți vizita Mausoleul Marelui Tamerlan Gur Emir, după care veți vedea cea mai mare structură din vremurile lui Amir Temur, Moscheea principală de vineri numită Bibi-Khanum, bazarul (închis luni) și Necropola Shahi Zinda. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 13

  Samarkand – Shakhrisabz – Bukhara

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Complexul arhitectural Poi Kalon cu Minaretul Kalon
   Moscheea Kalon
   Medresa Mir-Arab
   Atelierele Toki Zargaron
   Moscheea Magok-i-Attori
  • Opționale -
  Mic dejun. Veţi părăsi oraşul pentru a vă îndrepta spre Shakhrisabz, unul dintre cele mai vechi orașe din Asia Centrală. Monumente de arhitectură remarcabile și întregi cartiere antice sunt conservate în centrul istoric, mărturii ale istoriei acestui oraș. Toate aceste monumente și construcții au punctul culminant în perioada Timurului și Timuridelor în secolele XIV-XV. Vă veţi îndrepta în continuare spre Bukhara. Oraşul este un adevărat muzeu: fiecare clădire este un adevărat exponat. Moschei antice, citadele, mausolee, medrese, monumente - toate pot fi vizitate, pentru că aici fiecare colț își păstrează istoria. Odată, Marele Drum al Mătăsii a traversat Bukhara, care astăzi încearcă sa îi readucă farmecul. Veți face un tur pietonal al orașului care va cuprinde Complexul arhitectural Poi Kalon cu Minaretul Kalon, Moscheea Kalon și Medresa Mir-Arab, Atelierele Toki Zargaron și Moscheea Magok-i-Attori. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 14

  Bukhara

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Cetatea Ark
   Mausoleul Samanid
   Medresa Chor Minor
   Piața Lyab-i Hauz,
   Mausoleul Chashma ‐ Ayub
   Moscheea Bolo Hauz
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineața veţi vizita bazarul plin de culori tradiționale și mirosuri orientale. Veţi continua turul în Bukhara cu cele mai frumoase ansambluri arhitecturale de moschei și medrese, vizitând Cetatea Ark, Mausoleul Samanid, Medresa Chor Minor, Piața Lyab-i Hauz - una dintre piețele principale ale orașului - un întreg ansamblu arhitectonic format dintr-o moschee, o medresă și un monument în onoarea lui Nastratin Hogea - un personaj din folclorul oriental. Lyab-i Hauz este locul preferat pentru diverse festivaluri și sărbători oficiale în Bukhara. Veţi continua cu vizita la Mausoleul Chashma ‐ Ayub și Moscheea Bolo Hauz. Seara veţi participa la un spectacol folcloric în Medresa Nadir Divan Begi. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 15

  Bukhara – Khiva

  • Transport Maşină, tren
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineața, timp liber la dispozitie în Bukhara. Plecare spre Khiva, prin deșertul Kizilkum (nisipuri roșii) cu trenul, pe ruta invadatorilor, hoardelor nomade și armate ale perșilor, Alexandru cel Mare și Ginghis Han. Călătoria cu trenul spre Khiva este posibilă doar luni, joi și sâmbătă (12:24 - 17:51). Khiva poate fi privit ca un muzeu în aer liber - inclus pe lista UNESCO, deoarece aici, orice clădire, este o comoară străveche. Există aproximativ 60 de monumente istorice, inclusiv cetatea, palatele, moscheile, minaretele și mausoleele, care au fost păstrate în vechea parte a orașului Ichan ‐ Kala, care, mai mult ca oriunde altundeva a conservat imaginea orașului antic Khiva. Concluziile arheologilor sugerează faptul că vechiul Khiva, care exista deja în sec. al V-lea, a servit drept oprire pe Marele Drum a Mătăsii. Orașul vechi, situat între zidurile din Ichan-Kala, acoperă o suprafață de aproximativ 30 de hectare, înconjurat de un zid masiv de 6-8 metri. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 16

  Khiva

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Cetatea Kunya Ark
   Medresa Mohammed Amin Khan
   Minaretul islamic Khodja
   Complexul Palvan Kari
   Medresa Rafanek
   Mausoleul Uch ‐ Avliyo
   Moscheea Juma
   Palatul Tash‐Hauli
   Medresa Mohammed Khan
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți vizita în continuare orașul vechi Khiva, cu Cetatea Kunya Ark, Medresa Mohammed Amin Khan, Minaretul islamic Khodja minunat decorat, Complexul Palvan Kari și Medresa Rafanek. După-amiază, continuați explorarea și vizitați Mausoleul Uch‐Avliyo, Moscheea Juma, Palatul Tash‐Hauli, Medresa Mohammed Khan. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 17

  Khiva – Konya Urgench – Dașoguz

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Minaretul Kutlug Temir
   Mausoleeele Hanului Tubarek Sultanului Tekesh și al lui Fahriddin
   Minaretul Gutirk Temir
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veți traversa granița cu Turkmenistanul, de unde vă veți îndrepta spre Konya Urgench (Urganj), capitala puternicei Khorezmia care a guvernat aceste locuri până la marea invazie mongolă. Acest oraș antic cuprinde ruine din capitala Khorezm, o parte a Imperiului Ahemenid. Vizita va include Minaretul Kutlug Temir, Mausoleeele Hanului Tubarek, Sultanului Tekesh și al lui Fahriddin precum şi Minaretul Gutirk Temir, din sec. al XV-lea. Traseul zilei va continua spre Dașoguz. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 18

  Dașoguz – Derweze – Așgabat

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Fortul Izmukshir
   Craterul Derveze
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineața veţi vizita un bazar oriental din Dașoguz, după care cu autoturisme de teren 4x4 vă veţi îndrepta spre Craterul Derveze. Pe traseu vă veţi opri pentru un scurt tur al fortului Izmukshir. Craterul este cunoscut și ca „poarta către iad”, care oferă o priveliște spectaculoasă în mijlocul deșertului steril Karakum. După această aventură, vă veţi îndrepta spre Așgabat. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 19

  Așgabat

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Ferma de cai Akhal Teke
   Nisa
   Muzeul de Istorie Așgabat
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți porni într-un tur pietonal al orașului Așgabat, menţionat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare oraș din marmură albă din lume, unde cabinele telefonice erau căptușite cu acest mineral valoros. Capitala Turkmenistanului, este recunoscută de asemenea pe plan mondial ca fiind a patra în lume ca mărime a depozitelor de gaze naturale, fiind considerată „cel mai închis oraș din lume”. Veţi vizita apoi ferma de cai Akhal Teke, unde cea mai veche rasă pură de cai este crescută de acum aproximativ 5.000 de ani și până în prezent, de strămoșii vechilor civilizațiilor care locuiesc Turkmenistanul modern. Caii Akhal ‐ Teke ies în evidență pentru fizicul lor spectaculos, sunt perfect adaptați vieții și muncii în climă caldă, dar se aclimatizează rapid în alte condiții meteorologice. Veţi continua călătoria spre Nisa, unul dintre cele mai importante monumente istorice din Turkmenistan. Acest monument istoric unic, datând din antichitate, este situat pe o câmpie de la poalele Munților Kopet Dag în apropiere de Așgabat. De asemenea, veţi vizita Muzeul de Istorie, compus din 7 galerii, ilustrând istoria culturii moderne şi etnografia Turkmenistanului. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 20

  Așgabat – Mary

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Demipensiune
  • Obiective și activități Ruinele anticului Merv
  • Opționale -
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Așgabat pentru zborul de dimineață către Mary, de unde veți fi transferați în orașul Bayramali pentru a vedea ruinele anticului Merv, o adevărată metropolă a lumii antice, ce a apărut pe solul fertil al oazei râului Murghab, fiind un sistem de așezări din diferite epoci. În timpul epocii sale de glorie, Merv era considerat a fi una dintre cele mai prețioase perle din Est, care timp de cinci secole a strălucit pe fundalul imperiilor puternice ale dinastiilor antice, fiind fie capitala lor, fie cel mai iubit oraș șahilor. Veți lua zborul de seară spre Așgabat. Cină şi cazare în Așgabat la hotel 4*.
 • Ziua 21

  Așgabat – Istanbul – Bucureşti

  • Transport Maşină, avion
  • Cazare Hotel
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Transfer cu mașina către aeroportul internaţional din Așgabat pentru plecarea spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, zbor TK 323 (03:00 / 05:10). Ultimul segment de zbor, spre Bucuresti, se va efectua cu zborul TK1043 (07:15 / 08:35).


Informatii tarif

de la 4590 / Euro persoană
 

Detalii tarif: 

 • Tariful este valabil pentru minim 4 persoane 
 • Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor, hotelurilor

Perioada: mai - octombrie


 • transport
  Avion
  Maşină
  Tren
 • cazare
  19 nopți
 • mese
  Mic dejun: 18
  Cină: 18

Servicii

Tariful include

-    transport internaţional cu avionul pe ruta: Bucureşti – Istanbul – Bișkek, Așgabat – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
-    taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale
-    bagaj de cală
-    19 nopți cazare în hoteluri de 3* și 4* cu demipensiune
-    mesele menționate în program 
-    transportul intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la numărul de turişti
-    taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
-    bilet tren Tașkent – Samarkand
-    ghizi locali vorbitori de limbă engleză pentru tururi de oraș
-    taxele de intrare la monumente
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți


Tariful nu include

-    bacşişuri: pentru ghizi, şoferi și bagajişti
-    alte cheltuieli personale
-    taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
-    alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
-    taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
-    excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară. Paşaportul NU trebuie să fie temporar  


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor 
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte   


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului.
- copiii au nevoie de paşaport individual 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »