Ziua
Bucureşti – Doha – Yangon
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (00:35 / 05:10), de unde se va pleca spre Yangon cu zborul QR 916 (07:40 / 17:40). Cu Mingalabar! Salutul de bun venit, veți fi întâmpinați la sosirea pe aeroportul internațional din Yangon. Transfer pentru cazare la hotel 4*.
- Lacul Kandawgyi Pagoda Shwedagon
Mic dejun. Yangon este considerat unul dintre cele mai fermecătoare orașe din toată Asia de Sud-Est. Un mix unic unde estul se întâlnește cu vestul și unde culturile se împletesc inclusiv în rețetele culinare. Astfel, rătăcind prin cartierul indian, numit astfel fiindcă în timpul guvernării britanice erau mai mulți indieni care trăiau în Yangon decât birmani, veți putea gusta şi mâncarea stradală care păstrează desigur specificul indian, precum clătitele cu ceapă verde şi gustări cu năut. Veți putea face o plimbare prin cartierul vechi, în care la umbra clădirilor istorice ce dăinuie din etapa colonială, găsiți vânzătorii de cărți și piețele stradale. Și pentru cei care cred, la Pagoda Chaukhtatgyi, cu Buddha-ul său înclinat, vă puteți afla norocul. După-amiază veţi continua turul cu o vizită la frumosul lac Kandawgyi, unde este uriașul Buddha Chaukhtatgyi, după care veți avea prilejul de a vă bucura de apusul soarelui la impresionanta Pagodă Shwedagon sau Pagoda de Aur, unde stupa aurită strălucește incredibil de frumos, aceasta fiind cel mai important edificiu religios budist din Myanmar, pe care niciun vizitator nu ar trebui să-l rateze. Cazare în Yangon la hotel 4*.
- Mic dejun, dejun: restaurant local, cină: Burma Bistro
Mic dejun. Dimineața vă veți deplasa la gara din Yangon de unde veți porni într-o inedită plimbare cu trenul în jurul orașului, având astfel posibilitatea de a observa viața orașului și a împrejurărilor acestuia. Trenul este folosit în general de cei care fac naveta, acesta legând periferia de centrul orașului. Pe măsură ce trenul se va îndepărta de zona centrală, veți observa că peisajul se schimbă dramatic, intelectualii fac loc muncitorilor, totul se schimbă, de la case, la hainele oamenilor. Călătoria va dura aproximativ o oră până la stația Insein, de unde vă veți întoarce la Yangon cu mașina. Pentru dejun vă veți opri la un restaurant local, după care veți merge în principalul punct comercial al oraşului, Piaţa Bogyoke Aung San (Scotts), cea mai importantă piaţă de mirodenii, bijuterii şi pietre preţioase din Myanmar. În finalul zilei vă veţi bucura de o cină inedită la Burma Bistro. Cazare la hotel 4*.
- Mic dejun, dejun: Restaurantul Sanon, cină: restaurant local
- Pagoda Shwezigon Paya
Templul Wetkyi-in-Gubyaukgyi
Templul Ananda Pahto
Mănăstirea Ananda Okkyaung
Mic dejun. Veți fi transferaţi la aeroport pentru zborul intern spre Bagan. Primul lucru pe care îl veți observa odată ajunși în Bagan va fi numărul enorm de pagode, peste 2.000, după o număratoare care datează din sec. al XI-lea, când acesta era considerat unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii. Astăzi Baganul este cea mai importantă zonă arheologică a Asiei, deoarece se presupune că aici au fost construite peste 12.000 temple, dintre care descoperite şi încă “în picioare” sunt aprox. 2.200 temple, restul aşteptând arheologii pentru a le descoperi. Veți vizita aurita Pagodă Shwezigon Paya, prototipul arhitecturii stupelor din Myanmar, care marca iniţial capătul nordic al oraşului, după care veți vizita Templul Wetkyi-in-Gubyaukgyi cu plafoanele sale pictate delicat, care se mândreşte cu fresce reprezentând scene din Jataka, cartea sfântă a Buddhismului. Următorul popas îl veți face la renumitul Templu Ananda Pahto, capodoperă arhitecturală construită sub formă de cruce greacă, apoi mănăstirea din cărămidă, Ananda Okkyaung, care se mândreşte cu fresce din sec. al XVIII-lea. Dejunul îl veţi lua la Restaurantul Sanon. După-amiază, veți face o croazieră la apus de-a lungul râului Irrawaddy, după care veți lua cina la un restaurant local. Cazare la hotel 4*.
- Mic dejun, dejun: Mănăstirea Sin Luu, cină: restaurant local
- Zbor cu balonul deasupra templelor din Bagan
Vizită la o plantație de palmieri
Curs de gătit
Mic dejun. Dimineaţa devreme vă recomandăm zborul cu balonul, prilej de a admira la răsăritul soarelui, complexul templelor din Bagan. De la decolare până la aterizare, nu există nimic care să se compare cu zborul în nacela unui balon cu aer cald. În timp ce vă deplasați liniștiți purtați de vânt veți admira peisajul, iar la final, veți păstra tradiția de a servi șampanie la aterizare. La amiază vă veți alătura călugărilor de la Mănăstirea Sin Luu pentru dejun (inclus). Vă veți îndrepta apoi către periferia oraşului, la o plantație de palmieri, unde veți vizita familia unui localnic care mai practică încă o veche meserie, cea de cățărat în palmieri pentru a culege nucile de cocos din care extrag sucul pentru a fi prelucrat în alcool, melasă și alte produse. Opţional vă recomandăm un curs de gătit pentru a descoperi aromele din bucătăria din Myanmar. Bucătarul șef vă va învăța despre diferitele legume și mirodenii autohtone și vă va îndruma în pregătirea unor feluri de mâncare locale, salate și delicii din curry. Cina o veți lua într-un restaurant local. Cazare la hotel 4*.
Ziua
Bagan – Mandalay – Sagaing – Inwa – Amarapura
- Mic dejun, dejun: restaurant local, cină: restaurant local
- Mănăstirea Bagaya Kyaung
Mănăstirea Mahagandayon
Podul U-Bein
Pagoda Kuthodaw
Mic dejun. Veți fi transferați la aeroport pentru a lua un zbor spre Mandalay, poarta de acces către capitalele antice Sagaing, Inwa și Amarapura. Primul oraş pe care îl veți vizita va fi Sagaing, fostă capitală a regatului Shan în sec. al XIV-lea, cunoscut ca centrul budismului din Myanmar. Veți vizita una dintre numeroasele mănăstiri cocoțate pe un vârf de deal, unde călugării sunt pregatiți să vă întâmpine cu un zâmbet primitor și multă căldură, pentru a discuta în timp ce veți putea admira peisajele din jur. Veți pleca apoi într-o scurtă plimbare cu barca peste Râul Irrawaddy spre Inwa, o altă capitală străveche. Veți călători cu căruța trasă de cai, pe cărări mărginite de copaci, pentru a admira ce a mai rămas din vechiului zid al Palatului și Mănăstirea Bagaya Kyaung construită din tec. Pentru prânz, vă veți opri la un restaurant local pentru a vă bucura de două dintre cele mai faimoase feluri de mâncare: Mandalay Monte și Kho Taung monte, o salată făcută cu tăiței mari rotunzi în stil chinezesc și servită cu ciorbă de perișoare de pește. În continuare vă veți îndrepta spre vechea capitală regală Amarapura, “Oraşul Nemuritorilor”, unde veți vedea Mănăstirea Mahagandayon, una dintre cele mai mari mănăstiri din ţară, după care veți face o plimbare la apus de soare pe legendarul Pod U-Bein, cu o vechime de peste două secole, o lungime de 1,2 km, construit din lemn de tec, deasupra Lacului Tuangtaman. La finalul zilei veți ajunge la Pagoda Kuthodaw, renumită pentru cea mai mare carte din lume, care în cele 729 de plăci de piatră conține întreaga scriptură budistă. Veți încheia ziua explorând și degustând mâncarea pe străzile din Mandalay. Cina o veți lua într-un restaurant local. Cazare la hotel 4*.
Ziua
Mandalay – Pyin Oo Lwin – Mandalay
- Mic dejun, dejun: restaurant local, cină: hotel
- Vizită la o plantație de cafea
Mic dejun. Itinerariul zilei vă va conduce de-a lungul drumurilor șerpuite până la o altitudine de 1070 m, unde aerul devine mai rece, pe marginea drumului veți întâlni standuri care vând flori și fructi, dar atracția zonei o reprezintă plantațiile de cafea, Myanmarul fiind recunoscut pentru cafeaua sa fină Arabica. Veți vizita o plantație pentru a observa modul în care este produsă cafeaua și dacă este sezon, veți putea ajuta la culegerea boabelor de cafea, veți vedea cum se procesează și la final vă veți delecta cu o cană de cafea. Vă veți îndrepta în continuarea zilei spre orașul Pyin Oo Lwin, avanpost britanic înființat în anul 1887, cu un farmec colonial nealterat de timp, dat de trăsuri cu cai şi vechi case coloniale. Dejun inclus la un restaurant local. După-amiază veți face o plimbare în grădinile botanice din Pyin Oo Lwin cu design similar cu Kew Gardens din Anglia, după care vă veți întoarce la Mandalay. Cină şi cazare în Mandalay la hotel 4*.
Ziua
Mandalay – Heho – Kalaw
- Mic dejun, dejun: restaurant local, cină: Kalaw Hill Lodge
- Vizită la o fermă în Kalaw
Mic dejun. Veți fi transferați la aeroportul din Mandalay pentru zborul către Heho, de unde vă veți îndrepta spre fostul oraș colonial Kalaw, o localitate de deal unde timpul pare că s-a oprit în loc, cu o atmosferă relaxată, climat temperat și vederi pitorești, unde veți întâlni un amestec de etnii și construcții pitorești care încă amintesc de un oraș englez. În perioada colonială, britanicii au angajat muncitori nepalezi pentru a construi calea ferată și astăzi, urmașii acestora reprezintă un procent mare al comunității locale. Pentru dejun, vă veți opri la un restaurant local. După-amiază veți explora o fermă și satele din apropiere, pentru a descoperi diversitatea de culturi etnice a zonei. Vă veți delecta în această seară cu o cină cu meniu inspirat din bucătăria nepaleză. Cazare în Kalaw la hotel 4*.
- Mic dejun, dejun: restaurant local, cină: hotel
- Vizitarea taberei de elefanți de la Green Hill Valley
Vizitarea cramei „Muntele Roșu”
Mic dejun. În prima parte a zilei veți vizita tabăra de elefanți de la Green Hill Valley unde veți vedea elefanții în timpul activităților zilnice. Această tabără este practic un loc de recuperare pentru elefanții care au fost utilizați la muncă în pădure. Pentru dejun, vă veți opri la un restaurant local. Vă veți îndrepta apoi spre Lacul Inle, cu un popas la Crama „Muntele Roșu”. Butașii pentru vița de vie au fost aduși din Italia și Franța. Veți face un tur al podgoriei, iar la sfârșitul acestuia, veți avea ocazia să degustați vinul produs aici. Ziua se va încheia în zona lacului Inle, renumit pentru tăițeii Shan, care se găsesc în meniurile din întreaga țară, însă la cină din această seară veţi încerca un alt fel de mâncare bine cunoscut: Htamin Jin, adică o combinație de orez, roșii, cartofi și pește fiert marinat ușor, cu ierburi și condimente locale. Cazare în zona Lacul Inle la hotel 4*.
- Mic dejun, dejun: restaurant plutitor pe Lacul Inle, cină: hotel
Mic dejun. În această zi veți descoperi cum trăiesc pe apă locuitorii lacului Inle, călătorind cu barca cu coada lungă prin satele din apropiere și oprind la pagodele din jur. Pentru o experiență cu adevărat unică, veți lua dejunul pe fostele bărci de orez care au fost transformate în restaurante plutitoare. Pe vasul principal, pe care se află bucătăria, este pregătit fiecare fel din meniu și este trimis către client cu altă barcă. În timp ce veți lua masa, barca vă va purta pe lac şi va ancora din loc în loc, timp în care veți putea admira peisajul. Cină şi cazare în zona Lacul Inle la hotel 4*.
Ziua
Lacul Inle – Indein – Lacul Inle
- Mic dejun, dejun: Intha Heritage House, cină: Hotel
Mic dejun. Plecare spre Indein, un sat aflat pe țărmul vestic al lacului, un mic petic de stupe prăbușite din sec. al XVII-lea. Veți urca pe scările principale flancate cu vânzătorii de cărți poștale, marionete și sculpturi din lemn, pentru a admira priveliștile care se deschid din acest loc. În timp ce unele dintre stupe au fost reconstruite, majoritatea sunt încă abandonate, cu copaci care răsar printre fisurile lor. Cunoscută local drept “piața de cinci zile”, această adunare se desfășoară în satele din jurul lacului, la fiecare cinci zile într-un sat diferit, unde localnicii vin să facă comerț și să își vândă produsele - veți vizita piața dacă coincide cu vizita dumneavoastră. Veți ajunge apoi pentru dejun la Intha Heritage House, situată în mijlocul lacului. Aici îl veți întâlni pe bucătarul-șef care vă va iniția în cursul de gătit, arătându-vă cum să folosiți ingrediente provenite din grădina ecologică locală. Veți găti mâncăruri precum cartofi cu curry, pui cu ceapă verde prăjită, salată de fasole lungă și supă de pește cu mentă. După curs, veți putea savura ceea ce ați gătit și să faceți un tur al proprietății, care are un mic muzeu și un magazin de artizanat. Întoarcere pentru cină şi cazare în zona Lacul Inle la hotel 4*.
Ziua
Lacul Inle – Heho – Yangon
- Mic dejun, dejun: restaurant local, cină: restaurant local
Mic dejun. Veți părăsi liniștea lacului Inle și vă veți întoarce în această zi la Heho pentru zborul spre Yangon. Dejun la un restaurant local. După-amiaza acestei zile veți avea timp liber la dispoziție pentru cumpărături de ultim moment sau pentru a vă relaxa la piscina hotelului. În această seară vă veţi delecta simțurile cu o ultimă experiență culinară autentic birmaneză la un restaurant local. Cazare în Yangon la hotel 4*.
- Mic dejun, la bordul avionului
Mic dejun. Veți putea petrece ziua făcând cumpărături de ultimă oră, alegând suveniruri pentru cei dragi sau veți putea vizita Parcul Mahabandoola, renumita Pagodă Sule, unde veți putea admira uriaşa statuie culcată a lui Buddha, Primăria, Curtea Supremă, precum şi alte clădiri magnifice din perioada colonială. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 917 (20:05 / 23:05).
Din Doha veți pleca spre București cu zborul QR 221 (07:20 / 12:15).