Mexic – Periplu gastronomic


Tradiții culinare din vremea aztecilor

de la 2990 Euro / persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
9 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
Mexico City – Teotihuacan – Puebla – Veracruz – Tlacotalpan – Oaxaca – Monte Alban – San Martin Tilcajete – Tlacolula de Matamoros – Teotitlan del Valle – Santa Maria del Tule
1 poze

Cu siguranţă aţi auzit despre mâncărurile mexicane faimoase, precum tacos, burritos și guacamole. Cu toate acestea, este nevoie să “săpați” mai adânc în istoria acestei bucătării pentru a descoperi cele mai importante secrete care fac cu adevărat gastronomia mexicană atât de apreciată și îndragită. Vă invităm într-un periplu prin Mexic, unde veți face o incursiune pe urmele vechilor civilizaţii precolumbiene, într-un spaţiu plin de mister, de culoare şi de ritmuri alegre, cu sombreros şi mariachi, prilej de a admira piramide şi monumente străvechi, dar și de a descoperi mai multe despre mâncarea mexicană, despre ingredientele şi tehnicile lor de gătit și pentru a putea înțelege de ce a ajuns aceasta atât de faimoasă. 


Top obiective

Artă şi arhitectură

Piața Tlatelolco – Piața “Trei culturi” din Mexico City, Muzeul de Antropologie din Mexico City, Situl Teotihuacan, Bazilica Fecioarei din Guadalupe, Piața Zocalo din Puebla, Catedrala și Capela Rosario din Puebla, centrul orașului Tlacotalpan, Situl arheologic Monte Alban, Biserica din Santo Domingo de Guzman din Oaxaca 

Natură şi Peisaje

Canalele Xochimilco și “chinampas”

Experienţe şi Distracţii

Plimbare cu barca tradițională “Trajinera” pe canale în Xochimilco, Piața tradițională din Coyoacan, experiențe gastronomice: prepararea specialităților “mole” și “chile en nogada”, vizitarea unui spital de medicină tradițională în Capulalpam de Mendez, vizitarea satului de artizani San Martin Tilcajete, vizitarea unui atelier de prelucrarea lânii în Teotitlan del Valle, Dejun la familia Velasco 


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  București – Paris – Mexico City

  • Transport Avion, mașină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF1809 (06:05 / 08:30), de unde se va pleca spre Mexico City cu zborul AF 178 (11:30 / 16:55). Întâlnire cu reprezentantul local, transfer privat pentru cazare la hotel 4*. La hotel veţi fi întâmpinaţi cu gustări tradiţionale mexicane: guacamole, chipsuri, brânză mexicană, o bere locală și fructe de sezon.
 • Ziua 2

  Mexico City

  • Transport Maşină, barcă tradițională “Trajinera”
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun tradițional la bordul unei bărci “Trajinera”
  • Obiective și activități Piața Tlatelolco - Piața “Trei culturi”
   Muzeul de Antropologie
   Piața tradițională din Coyoacan
   Excursie pe canale în Xochimilco cu barca tradițională “Trajinera”
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineaţa veți merge în Piața Tlatelolco din Mexico City, numită acum și Piața “Trei culturi”, care deține un loc special în istoria Mexicului. Denumirea „Trei culturi” este o recunoaștere a celor trei perioade ale istoriei mexicane reflectate de clădirile din piață: precolumbiene, coloniale spaniole și națiunea independentă. Veți vizita apoi unul dintre cele mai renumite muzee din lume și anume, Muzeul Național de Antropologie, care adăpostește una dintre cele mai mari colecții de artefacte pre-columbiene. Veţi avea ocazia să aflaţi aici și informaţii despre gastronomia și agricultura prehispanică. Veţi fi transferaţi apoi la Xochimilco unde veți face o excursie pe canale la bordul unei bărci “Trajinera”, o barcă tradițională din lemn, decorată cu multe culori, la bordul căreia veți fi serviți cu un dejun tradițional. Bărcile vor aluneca printre “chinampas”, niște parcele ca o insulă, construite de om, cu diverse întrebuințări, dar în principal folosite pentru culturi agricole de legume organice. După-amiază veţi face o oprire la piața tradițională din Coyoacan unde veți putea cumpăra churros, bomboane mexicane și porumb fiert numit „esquite”, un preparat delicios, fiert cu o frunză aromatică, ciocolată caldă sau cafea mexicană. Întoarcere pentru cazare la hotel 4*.
 • Ziua 3

  Mexico City – Teotihuacan – Puebla

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Situl Teotihuacan
   Bazilica Fecioarei din Guadalupe
  • Opționale -
  Mic dejun. Această excursie de o zi vă va oferi posibilitatea de a descoperi centrul spiritual al Mexicului prin vizitarea a două dintre cele mai importante obiective turistice ale acestei țări: Altarul Fecioarei din Guadalupe și Situl Arheologic Teotihuacan, renumit pentru piramidele sale impresionante. Ne vom deplasa apoi spre Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante oraşe ale lumii străvechi, ridicat de azteci în anul 100 î.Hr. pe o suprafaţă de 30 km2 şi care număra în perioada pre-hispanică peste 200.000 de locuitori. Vom vizita Piramida Soarelui (a treia ca mărime din lume) înaltă de 63 m, Piramida Lunii, de unde vom avea cea mai bună panoramă asupra sitului arheologic, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor (Calle de los Muertos), iniţial cu o lungime de 4 km, flancată de temple, palate şi pieţe, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzalcoaltl. Pe drumul de întoarcere către Mexico City, vom face o oprire la Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a Mexicului, celebru loc de pelerinaj pentru întreaga Americă Latină, situat pe colina Tepeyac din nordul orașului. Altarul Fecioarei din Guadalupe a fost construit în anul 1531 după ce un țăran a avut viziunea unei fete înconjurate de lumină, aceasta cerând ca o biserică să fie ridicată în onoarea ei. Aceasta a fost indentificată ca fiind Fecioara Maria și, în cinstea ei, a fost ridicat altarul, un minunat exemplu de artă barocă spaniolă ce a devenit rapid unul dintre cele mai importante locații de pelerinaj pentru romano-catolicii din întreaga lume. Dejunul va fi inclus. Veți gusta o băutură locală numită “pulque”, făcută din suc fermentat de agave. Foarte asemănătoare berii, “pulque” are o concentraţie mică de alcool. În timpurile străvechi, numai stăpânii sau bătrânii și cei care urmau să fie sacrificați puteau să consume alcool, deoarece beția era o infracțiune ce a fost pedepsită sever. Plecare spre Puebla pentru cazare la hotel 4*.
 • Ziua 4

  Puebla – Veracruz

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Piața Zocalo din Puebla
   Catedrala
   Capela Rosario
   Experiențe gastronomice: prepararea specialităților “mole” și “chile en nogada”
  • Opționale -
  Mic dejun. Puebla, este un oraş amplasat în mijlocul a doi vulcani impunători, care a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO în anul 1987. În Puebla veţi învăța să pregătiţi “mole” (un sos principal al bucătăriei mexicane, care are ca ingrediente de bază: ardei iute, fructe, nuci). Cu 22 de ingrediente, “mole” este perla bucătăriei mexicane, un fel de mâncare ce rezultă din amestecul de ingrediente autohtone și spaniole. Există multe variațiuni ale acestei rețete, pentru că s-ar putea spune că fiecare familie are propria ei rețetă. Veţi putea pregăti celebra “chile en nogada” decorată cu culorile drapelului mexican. Acest fel de mâncare conține ardei poblano umpluți cu carne și fructe, care se servesc într-un sos de nuci cremos, cu semințe de rodie și pătrunjel deasupra. În Mexic sunt de obicei mâncați din luna iulie până în septembrie, când este sezonul rodiilor și al nucilor. Dejun inclus. În Puebla veți vizita piața principală Zocalo, Catedrala și Capela Rosario, după carevă veți îndrepta spre Veracruz unde veți vizita centrul orașului iar marți, joi și sâmbătă vă veți putea bucura de Nopțile de “Danzon” (stil de dans afro-mexican), o tradiție care reunește dansatori de toate vârstele, cu port tradițional și cantăreți tradiționali. Veţi lua cina într-un restaurant tradiţional, unde veţi avea ocazia să degustaţi un alt fel de mâncare mexicană savurosă, o „gordita”, o tortilă de porumb, cu sos de ceapă și brânză proaspătă, pur și simplu delicioasă. Cazare în Veracruz la hotel 4*.
 • Ziua 5

  Veracruz – Tlacotalpan – Oaxaca

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Vizitarea orașului Tlacotalpan
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți vizita Tlacotalpan, un oraș declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO în anul 1998, în principal pentru arhitectura și amenajarea sa din epoca colonială. Orașul a fost înființat în anul 1550 pe ceea ce a fost inițial o insulă din Râul Papaloapan. Veţi putea admira monumentele sale istorice într-o plimbare printre arcade și case frumos colorate. Printre delicatesele din această zonă, veți gusta portocale umplute cu nucă de cocos sau o delicioasă pâine proaspăt coaptă cu cafea. Veți pleca apoi spre Oaxaca, "Nobilul Oraș Antequera", capitala statului Oaxaca ce se află sub protecția UNESCO din anul 1987. Pe traseu vă veţi opri în Capulalpam de Mendez pentru dejun și pentru a vizita un spital de medicină tradițională. Până la Oaxaca veți mai face o oprire pentru a încerca o quesadilla, iar dacă veți avea noroc și va fi sezonul ploios, veți putea mânca ciuperci proaspete la grătar. La Oaxaca, în capitala bucătăriei mexicane tradiționale, prima gustare vor fi lăcustele la grătar cu Guacamole (sos de avocado), însoţite de o degustare de “mezcal” o băutură puternică, cu aromă afumată făcută cu agave sălbatice. Mezcalul va fi servit în mod tradiţional, adică cu sare făcută din viermi și felii de portocale. Cină și cazare în Oaxaca la hotel 4*.
 • Ziua 6

  Oaxaca – Monte Alban – San Martin Tilcajete – Oaxaca

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Situl arheologic Monte Alban
   Vizitarea satului de artizani San Martin Tilcajete
   Vizitarea Bisericii Santo Domingo de Guzman din Oaxaca
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți porni din Oxaca către Monte Alban unde veți putea admira vestigiile vechii capitale a culturii Zapotece, care a fost construită pe un deal situat la o distanță de 9 km față de orașul Oaxaca, din care s-a păstrat Piața centrală, delimitată de niște platforme, pe care se găsesc ruinele unor temple și locuințe. Dejunul vă va fi oferit într-un restaurant tradițional construit în aer liber, unde puteți gusta sos “mole”, un sortiment negru și “Tlayudas” sau pizza mexicană, niște tortillas uriașe crocante cu brânză, fasole și carne la grătar. Veţi pleca spre San Martin Tilcajete, unde veţi putea admira meşteşugul artizanilor care fac “alebrijes”, mici sculpturi manuale din lemn, mici figurine viu colorate ale unor creaturi fantastice, o artă populară mexicană. La întoarcere în Oaxaca, veţi face un tur pietonal spre „Zocalo” sau Piața Principală, iar în centrul istoric veți vedea numeroase construcţii importante din punct de vedere turistic: 26 de temple din epoca colonială, cinci mănăstiri și o mare varietate de structuri civile, care reprezintă stilurile arhitecturale din sec. al XVI-lea și al XX-lea, având astfel prilejul de a vizita Biserica Santo Domingo de Guzman. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 7

  Oaxaca – Tlacolula de Matamoros – Teotitlan del Valle – Santa Maria del Tule – Oaxaca

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Vizită în Tlacolula de Matamoros
   Vizitarea unui atelier de prelucrare lână în Teotitlan del Valle
   Dejun la familia Velasco
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veţi pleca către Tlacolula de Matamoros, unde duminica este ziua de piață a uneia dintre cele mai fantastice și mai colorate piețe din Mexic, Piața Tlacolula. Aici veși ave timp liber la dispoziţie ca să exploraţi şi să faceţi cumpărături, după care veţi porni spre Teotitlan del Valle, unde veți putea admira modul în care localnicii prelucrează lâna și o vopsesc prin procese organice, folosind culoare naturală. Vă veți deplasa apoi spre Santa Maria del Tule unde veți lua dejunul într-un loc foarte special, la familia Velasco, originali din etnia chinanteco, renumiţi prin faptul că au păstrat rețeta care a fost transmisă din generație în generație, pentru “Caldo de Piedra”, în traducere, ciorba de piatră, o ciorbă din creveți, pește, ceapă, chili, roșii, coriandru și apă, care sunt puse crude în oală, unde sunt aruncate pietre roșii-fierbinți, creând un proces de gătire instant, dând o aromă rafinată. Întoarcere la Oaxaca pentru cazare la hotel 4*.
 • Ziua 8

  Oaxaca – Mexico City – Paris

  • Transport Maşină, avion
  • Cazare -
  • Mese Mic dejun, la bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Mexico City pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 179 (19:40 / 13:40).
 • Ziua 9

  Paris – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Din Paris veți pleca spre Bucureşti cu zborul AF1588 (15:15 / 19:10).


Informatii tarif

de la 2990 Euro / persoană

 • Tariful este valabil pentru minim 2 persoane 
 • Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor, hotelurilor etc. 


 • transport
  Avion
  Mașină
  Barcă tradițională “Trajinera”
 • cazare
  7 nopţi
 • mese
  Mic dejun: 7
  Dejun: 6
  Cină: 2

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – Mexico City și Mexico City – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale 
- bagaj de cală
- 7 nopţi cazare
- mesele menționate în program 
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program 
- ghizi și soferi locali vorbitori de limbă engleză
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri pentru ghizi, şoferi și bagajişti
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local.


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară. Paşaportul NU trebuie să fie temporar   


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor 
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii au nevoie de paşaport individual 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »