Discover Mexic


Pe tărâmul mayaşilor și aztecilor

de la 3390 Euro / persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
14 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
Mexico City – Xochimilco – Teotihuacan – Puebla – Cholula – Oaxaca – Monte Alban – Villahermosa – Palenque – Campeche – Becan – Kabah – Uxmal – Merida – Izamal – Chichen Itza – Valladolid – Tulum – Cancun
1 poze

O incursiune pe urmele vechilor civilizaţii precolumbiene, într-un spaţiu plin de mister, de culoare şi de ritmuri alegre, cu sombreros şi mariachi, prilej de a admira piramide şi monumente străvechi, de a asculta povești despre comorile fabuloase care i-au atras pe conquistadorii conduşi de Hernan Cortes şi nu în ultimul rând, de a vă bucura de plajele însorite, înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi mângâiate de apele turcoaz ale Mării Caraibelor. Veţi descoperi cea mai nordică țară vorbitoare de limbă spaniolă din America Latină, veţi fi încântaţi de spectacolul vieţii pline de pitoresc şi culoare, cu muzică ritmată care se aude aproape de peste tot. Veți pătrunde treptat în zona de vegetație spectaculoasă din climatul subtropical mexican, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl și Iztaccihuatl, în contrast cu frenezia orașelor cosmopolite și ne vă veți încheia periplul în Yucatan, paradisul turistic caraibean. Panorama culturilor precolumbiene este uluitor de vastă, revelată vouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, pe care le veți explora alături de ghizi experimentați. Veși înțelege pe deplin sincretismul cultural și religios mexican, o îmbinare de mituri și credințe arhaice alături de simboluri moderne ale unui spațiu multietnic. Adăugați la toate acestea aroma mâncărurilor picante şi a băuturilor exotice și veţi obţine un „cocktail mexican” care vă va face să vă amintiţi mult timp de această vacanţă. 


Top obiective

Artă şi arhitectură

Muzeul de Antropologie, Piața Zocalo, Palatul Național și Catedrala Metropolitană, Piaţa celor 3 Culturi din Mexico City, Bazilica Fecioarei din Guadalupe, Complexul Teotihuacan (Piramida Soarelui, Piramida Lunii, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl), Muzeul de Artă religioasă, Biserica Nuestra Señora de los Remedios, Piața Principală din Oaxaca, Situl arheologic Monte Alban, Situl arheologic Palenque, Fortul San Miguel, Complexul arheologic Bacan, Situl Kabah, Situl arheologic Uxmal, Monumentul Patriei, Bulevardul Paseo Montejo, Palatul Guvernamental, Piaţa Centrală şi Catedrala din Merida, Templul piramidal Kinich Kakmo, Biserica Franciscană San Antonio de Padua, Situl arheologic Chichen Itza, Situl arheologic Valldolid, Situl arheologic Tullum

Natură şi Peisaje

Cenota Ikkil, plajele cu nisip alb din Cancun

Experienţe şi Distracţii

Excursie cu barca la Xochimilco, baie în Cenota Ikkil, vizită la atelierul de confecționat pălării tip Panama


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  Bucureşti – Paris – Mexico City

  • Transport Avion
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1809 (06:05 / 08:30), de unde se va pleca spre Mexico City cu zborul AF 178 (11:30 / 16:55). Transfer privat pentru cazare la hotel 3*.
 • Ziua 2

  Mexico City – Xochimilco – Mexico City

  • Transport Maşină, barcă tradițională „trajinera”
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Muzeul de Antropologie
   Piața Zocalo din Mexico city
   Palatul Național
   Catedrala Metropolitană
  • Opționale Excursie cu barca la Xochimilco cu cântece Mariachi
  Mic dejun. Veți începe turul din această zi cu vizitarea unuia dintre cele mai renumite muzee arheologice din lume, Muzeul Național de Antropologie care adăpostește una dintre cele mai mari colecții de artefacte pre-columbiene. Cel mai faimos exponat este calendarul cosmologic reprezentat printr-o piatră de soare aztecă. Programul va continua cu vizitarea centrului istoric, cu Piața Zocalo, care reprezintă nucleul inițial al orașului. Pe actualul loc al pieţei, încă din cele mai vechi timpuri, pe vremea aztecilor, se afla centrul religios al oraşului. Veţi vizita apoi Palatul Național şi Catedrala Metropolitană. Opţional puteţi merge în Xochimilco, Veneția Mexicului, pentru o plimbare cu bărcile tradiționale pe canale, acompaniați de cântecele celebrilor Mariachi. Numele Xochimilco provine din limba Nahuatl, şi înseamnă „câmp de flori”. Bărcile alunecă printre “chinampas”, nişte parcele de insulă construite de om cu diverse întrebuințări, în principal folosite pentru culturi agricole. Întoarcere pentru cazare la hotel 3*.
 • Ziua 3

  Mexico City – Teotihuacan – Puebla

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Bazilica Fecioarei din Guadalupe
   Vizită la Teotihuacan
  • Opționale -
  Mic dejun. Itinerarul zilei vă va purta spre Piaţa celor 3 Culturi şi Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a Mexicului şi celebru loc de pelerinaj pentru întreaga Americă Latină. Piața Tlatelolco din Mexico City, numită acum și Piața “Trei culturi” deține un loc special în istoria Mexicului. Numele „Trei culturi” este o recunoaștere a celor trei perioade ale istoriei mexicane reflectate de clădirile din piață: precolumbiene, coloniale spaniole și națiunea independentă. Veți continua turul cu o vizită la Teotihuacan. Vechiul oraș Aztec este unul dintre cele mai impresionante complexe arhitecturale urbane din America antică și unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice din lume. Numele lui Teotihuacan, „locul unde oamenii devin zei”, exprimă însemnătatea orașului pentru azteci. Se vor vizita: Piramida Soarelui (a treia ca mărime din lume), Piramida Lunii, de unde veţi avea cea mai bună panoramă asupra sitului arheologic, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor (Calle de los Muertos), iniţial cu o lungime de 4 km, flancată de temple, palate şi pieţe, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl. De aici veți pleca la Puebla unde veți fi cazați la hotel 3*.
 • Ziua 4

  Puebla – Cholula – Oaxaca

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Muzeul de Artă religioasă
   Biserica Nuestra Señora de los Remedios
   Piața Principală din Oaxaca
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți începe ziua cu vizitarea Muzeului de Artă religioasă, din Puebla, inaugurat în anul 1938, ce ocupă fosta mănăstire din Santa Mónica, o clădire ce datează din sec. al XVI-lea. Veți pleca apoi spre Cholula, unde veți vizita situl arheologic unde există cea mai mare piramidă din America Centrală, înaltă de 65 m, acoperită în întregime de pământ și vegetație. În vârful acesteia a fost construit un lăcaș de cult care există și astăzi: Biserica Nuestra Señora de los Remedios. Veți continua traseul zilei până la Oaxaca "Nobilul Oraș Antequera", capitala statului Oaxaca ce se află sub protecția UNESCO din anul 1987. Veți începe cu un tur pietonal spre „Zocalo” sau Piața Principală, iar în centrul istoric veți vedea numeroase construcţii importante din punct de vedere turistic: 26 de temple din epoca colonială, cinci mănăstiri și o mare varietate de structuri civile, care reprezintă stilurile arhitecturale din sec. al XVI-lea și al XX-lea. Veţi fi cazați în Oaxaca la hotel 3*.
 • Ziua 5

  Oaxaca – Monte Alban – Villahermosa

  • Transport Maşină, avion
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Situl arheologic Monte Alban
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți porni din Oxaca către Monte Alban unde veți putea admira vestigiile vechii capitale a culturii Zapotece, care a fost construită pe un deal situat la o distanță de 9 km față de orașul Oaxaca, din care s-a păstrat Piața centrală, delimitată de niște platforme, pe care se găsesc ruinele unor temple și locuințe. Veţi fi transferaţi la aeroport pentru zborul către Villahermosa. Transfer privat pentru cazare la hotel 3*.
 • Ziua 6

  Villahermosa – Palenque

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Vizitarea orașului Villahermosa
   Situl arheologic Palenque
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți începe ziua cu vizitarea orașului Villahermosa, un important centru de afaceri, un oraș modern cu numeroase bulevarde. Vă veți îndrepta apoi spre Palenque unde veţi vizita zona arheologică situată pe înălțimile unor munți plini de mister, înconjurată de junglă. Situl arheologic mayaş este considerat de unii specialişti ca fiind cel mai impresionant din Mexic, atât prin valoarea monumentelor, cât şi pentru frumuseţe, fiind declarat în anul 1987 Patrimoniu Mondial UNESCO. Arheologii au estimat că în Palenque excavările și cercetările s-au întins doar pe 35% din suprafața complexului de odinioară, restul de temple și clădiri, acoperite de greutatea junglei, așteaptă și astăzi să fie scoase la lumină. Veţi descoperi monumentalele temple din piatră renumite în primul rând pentru arhitectura lor sofisticată și pentru sculpturile cu care sunt împodobite, dar și multe alte temple mai mici, case rezidențiale ale localnicilor bogați, morminte, apreciate pentru cantitatea imensă de informații stocate în inscripțiile de pe pereti și de pe pietrele decorative. Veţi avea prilejul de a vedea Templul Inscripțiilor, în interiorul căruia se află sarcofagul vestitului rege Pakal, cu fascinanta piatră funerară gravată în minunate basoreliefuri, singurul templu mayaș funerar din Mexic. Structura masivă a templului păstrează al doilea dintre cele mai lungi texte scrise vreodată cu hieroglife în lumea mayașă, după cel de la Copan. De asemenea veţi vedea Palatul, un complex de clădiri și curți adiacente legate între ele, care adăpostesc unele dintre cele mai frumoase sculpturi și basoreliefuri construite pe trepte de relief artificiale și o serie de temple de mulțumire, ridicate în vârful unor piramide în trepte, fiecare dintre ele având în interior un foarte elaborat sistem de sculptură în relief, precum Templul Crucii, Templul Soarelui şi Templul Crucii Înfrunzite. Cazare în Palenque la hotel 3*.
 • Ziua 7

  Palenque – Campeche

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Fortul San Miguel
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineaţă veți pleca spre Campeche unde veți vizita Fortul San Miguel. Acesta a fost construit pe la sfârșitul sec. al XVIII-lea pentru a proteja orașul de atacurile piraților. Orașul Campeche a fost declarat obiectiv inclus în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO în anul 1999, în principal pentru rețeaua sa de ziduri, bastioane și clădiri coloniale de mare valoare istorică, majoritatea fiind în prezent restaurate meticulous. Cazare în Campeche la hotel 3*.
 • Ziua 8

  Campeche – Becan – Kabah – Uxmal

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Complexul arheologic Bacan
   Atelier de confecționat pălării tip Panama
   Situl Kabah
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți începe ziua cu vizitarea unui mic sat numit Becan, situat chiar la granița statelor Yucatan și Campeche, unde veți descoperi un complex arheologic micuț, dar popular în zonă, după care veți vizita biserica colonială edificată în sec. al XVII-lea. Veți asista apoi la procesul de confecționare a pălăriilor tip Panama din fibră de palmier, o demonstrație a artizanilor locali care practică meșteșugul acesta de generații întregi. Vă veți deplasa în continuare spre Uxmal, cu o oprire la Kabah, un sit cu ruine mayașe, care sunt situate de-a lungul a ceea ce se numește „traseul Puuc”, pe dealul interior din Yucatan, multe dintre ele fiind încă acoperite de vegetație. Dupa această vizită veți pleca spre Uxmal pentru cazare la hotel 3*.
 • Ziua 9

  Uxmal – Merida

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Situl Uxmal
   Bulevardul Paseo Montejo
   Palatul Guvernamental
   Piaţa Centrală din Merida
   Catedrala din Merida
  • Opționale -
  Mic dejun. Dimineața veți pleca spre fascinantul sit Uxmal, cel mai mare oraș pre-columbian care păstrează ruinele civilizației Maya din statul Yucatan. Numele împreună cu întrebarea “de ce a fost construit acest oraş impozant fără nicio sursă de apă în apropiere” rămân încă un mister. Veţi observa că acest sit arheologic este diferit faţă de cel din Palenque, prin decoraţiile bogate din vârful construcţiilor, de o mare frumuseţe arhitecturală. Veţi admira cele mai bine păstrate vestigii mayașe precum, Piramida Adivino sau a Magicianului, Casa Țestoaselor renumită pentru broaștele țestoase care decorează cornișa, Casa Păsărilor, Palatul Măștilor decorat cu șase rânduri de măști, Palatul Guvernatorului, Piaţa Călugăriței şi Jocul Pelota. Vă veți îndrepta apoi spre Merida, cunoscut sub numele de “Orașul Alb”, datorită restricțiilor impuse populației de culoare de a intra în oraș, astăzi unul dintre cele mai liniștite și mai sigure orașe din Mexic, cu bulevarde largi străjuite de arbori umbroși și clădiri coloniale în stil spaniol şi francez. Veți putea admira Monumentul Patriei, Bulevardul Paseo Montejo, Palatul Guvernamental, Piaţa Centrală şi Catedrala, considerată a fi cea mai veche de pe continent, construită între anii 1561 și 1598, parțial cu pietre din vechiul oraș mayaș. Cazare în Merida la hotel 3*.
 • Ziua 10

  Merida – Izamal – Chichen Itza – Valladolid

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Templul Kinich Kakmo
   Biserica Franciscană San Antonio de Padua
   Situl arheologic Chichen Itza
   Cenota Ikkil
  • Opționale -
  Mic dejun. Veți începe ziua cu vizita la Izamal, considerată o bijuterie colonială, unde toate clădirile sunt pictate cu o culoare galbenă intensă. Centrul orașului este dominat de către templul piramidal Kinich Kakmo, Zeul Soarelui. Tot aici vă veţi opri la Biserica Franciscană San Antonio de Padua care are una dintre cele mai mari curți din Mexic construită pe locul unei foste piramide Maya. În continuare veți pleca spre Chichen Itza, cel mai cunoscut și cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizația Maya, unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizației mayașe, supranumit “Tărâmul făgăduinței”. Situl arheologic este divizat în trei părţi principale: partea de nord, construită în stil toltec, partea centrală, care pare a fi cea mai recent construită şi partea de sud, cunoscută sub numele de Old Chichen. Prin semnificația istorică, simbolistica complexă și conservarea excelentă a minunatelor edificii, Chichen Itza reprezintă o minune a culturii şi civilizației moderne, astăzi făcând parte din Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Situl vă va dezvălui cunoştinţele avansate în domeniul arhitecturii şi astronomiei ale civilizaţiei Maya. Veţi vedea Templul piramidal Kukulcan sau Castelul, cu tronul de piatră din interior realizat în formă de jaguar cu ochii de jad, care constituie miezul complexului architectural, Observatorul, Piața celor o mie de coloane, Templul Războinicilor și Fântâna Sacră - cenota, locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chaak. Nu se știe nici până astăzi din ce motiv Chichen Itza a fost abandonat în sec. al X-lea, jungla punând rapid stăpânire pe clădirile monumentale. Vă veți îndrepta în continuarea zilei spre Valladolid, însă pe parcurs, vă veţi opri la Cenota Ikkil, o formațiune masivă de calcar cu numeroase stalactite, unde se poate înota. Cazare în Valladolid la hotel 3*.
 • Ziua 11

  Valladolid – Tulum – Cancun

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Vizitarea orașului Valladolid
   Situl Tullum
  • Opționale -
  Mic dejun. În prima parte a zilei veți face o plimbare pentru a descoperi Valladolidul, un oraș liniștit cu oameni zâmbitori și case vechi, cu un parc central și frumoasa Catedrală San Gervasio. Vă veți îndrepta apoi spre Tulum (acesta este cuvântul maya pentru gard, șanț sau zid), unde veți vedea că zidurile care înconjoară situl au permis fortului Tulum să servească drept apărare împotriva invaziilor. După-amiază veți pleca către Cancun, unde veți fi cazați în regim de All Inclusive la hotel 4*.
 • Ziua 12

  Cancun

  • Transport -
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese All inclusive
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Mic dejun. Zi liberă pentru a vă bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz ale celebrei staţiuni. Posibilitate de excursii opţionale la Insula Femeilor, în parcul tematic Xcaret, unde veţi afla mai multe amănunte despre cultura mexicană şi istoria civilizaţiei Maya sau la acvariul natural de la Xe-Ha. Cazare în regim All Inclusive la hotel 4*.
 • Ziua 13

  Cancun – Paris

  • Transport Maşină, avion
  • Cazare -
  • Mese Mic dejun, la bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Mic dejun. Timp liber până la ora transferului la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 653 (17:50 / 09:25).
 • Ziua 14

  Paris – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Din Paris veți pleca spre București cu zborul AF 1588 (12:55 / 16:50).


Informatii tarif

de la 3390 Euro / persoană

 • Tariful este valabil pentru minim 2 persoane 
 • Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor, hotelurilor etc. 


 • transport
  Avion
  Mașină
  Barcă tradițională „trajinera”
 • cazare
  12 nopţi
 • mese
  Mic dejun: 11
  All inclusive: 2

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – Mexico City și Cancun – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- transport local cu avionul pe ruta: Oaxaca – Villahermosa cu compania Aeromexico
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru toate zborurile 
- bagaj de cală
- transport cu maşina conform program
- 12 nopţi cazare 
- mesele menționate în program
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program 
- ghizi și soferi locali vorbitori de limbă engleză
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea 
- bacşişuri pentru ghizi, şoferi şi bagajişti
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară. Paşaportul NU trebuie să fie temporar 


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor 
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii au nevoie de paşaport individual 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »3.4 (bazat pe 34 de pareri)
 • Pret
 • Servicii
 • Insotitor
 • Calitate

Image - 10 March 2015 -

Jhon Doe

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed a lorem quis neque interdum consequat ut sed sem. Duis quis tempor nunc. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus."

Image - 10 March 2015 -

Jhon Doe

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed a lorem quis neque interdum consequat ut sed sem. Duis quis tempor nunc. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus."

Image - 10 March 2015 -

Jhon Doe

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed a lorem quis neque interdum consequat ut sed sem. Duis quis tempor nunc. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus."