Gastronomy in Malaezia


de la 2490 Euro / persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
9 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
Kuala Lumpur – Malacca – Putrajaya – Cameron Highlands – Kampar – Ipoh – Kuala Kangsar – Penang
1 poze

Vă invităm să explorați Malaezia, unul dintre “tigrii asiatici”, un mix de culturi eterogene, o îmbinare fericită între exotic și modern, unde veți trăi una dintre cele mai frumoase experiențe turistice. Păduri tropicale, munți semeți și minarete, zgârie-nori impozanți și sampane, toate într-un singur loc: Malaezia, cu adevărat o parte vie a Asiei. Veți avea prilejul de a vizita cosmopolita capitală Kuala Lumpur, monument al ingenuităţii și determinării malaeziene, de a vă plimba prin Malacca, cel mai vechi oraş din Malaezia, fostă colonie portugheză, olandeză şi britanică, care a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, veți admira ținuturile înalte Cameron Highlands, care încă păstrează farmecul englezesc, veți ajunge în faimosul oraș George Town, intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO ca fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe coloniale și nu în ultimul rând, vă veți bucura de numeroase experiențe gastronomice inedite.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Turnurile Pentronas şi Menaka KL, Templul chinezesc din Ipoh, Moscheea Ubudiah, Palatul Iskandariah, Istana Kenanga din Kuala Kangsar 

Natură şi Peisaje

Grădina Botanică din Putrajaya, Cameron Highlands, dealuri pitorești de ceai, ferme de legume, Peșterile Perak, culturi de pomelo, Spice Garden

Experienţe şi Distracţii

Cartierul Little India - Mica Indie (magazine cu îmbrăcăminte și condimente indiene), dejun servit pe frunze de banană, Piața Chow Kit, vizitarea unui magazin Batik și descoperirea tehnicii Batik, experiență culinară autentică regională la Makan Kitchen, din cadrul hotelului Doubletree by Hilton Kuala Lumpur, cină la Restaurantul Atmosfera 360º, restaurant rotativ în KL Tower, o altă emblemă a orașului, dejun cu mâncare locală stradală în Malacca, vizitarea pieței locale de lângă Cameron Highlands, vizitarea plantației și fabricii de ceai cu degustare de ceai, Spice Garden - curs de gătit cu experți locali, Gourney Drive sau Queen Street - standuri cu mâncare stradală 


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  Bucureşti – Doha – Kuala Lumpur

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:20 / 17:55), de unde veți pleca spre Kuala Lumpur cu zborul QR 844 (19:40 / 08:05).
 • Ziua 2

  Kuala Lumpur

  • Transport Avion, maşină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese La bordul aeronavei, dejun, cină
  • Obiective și activități Cartierul Little India - Mica Indie (magazine cu îmbrăcăminte și condimente indiene)
   Dejun servit pe frunze de banană
  • Opționale -
  Sosire în Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde modernul coabitează în mod inedit cu tradiţionalul, zgârie-nori impresionanţi înălţându-se falnic lângă temple şi clădiri istorice, palmierii şi vegetaţia luxuriantă dându-i un farmec exotic aparte, iar mall-urile în care ați putea să petreceți zile întregi, reprezintă o atracție irezistibilă. Emblema Malaeziei - Turnurile Pentronas şi Menaka KL (turnul de telecomunicaţii) se văd de departe, noaptea oferind un spectacol mirific. Kuala Lumpur este un oraş în care oricât de mult ai poposi, nu poţi spune că ai văzut totul. Vă veți deplasa spre Cartierul Little India - Mica Indie, care se află în partea veche a orașului Kuala Lumpur, pe Jalan Tunku Abdul Rahman și Jalan Masjid India, o zonă cu o explozie de culori, magazine care vând șari și articole de îmbrăcăminte, precum și condimente utilizate în bucătăria indiană. Aici vi se va servi dejunul pe frunze de banană (orez alb servit pe o frunză de banană cu legume, carne sau pește). În continuare, veți face un scurt tur în împrejurimi, înainte de a fi transferați pentru cazare la hotel. Seara, vă veți bucura de o experiență culinară autentică regională, la Makan Kitchen, din cadrul hotelului Doubletree by Hilton Kuala Lumpur. Cină și cazare la hotel 4*.
 • Ziua 3

  Kuala Lumpur

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Piața Chow Kit
   Vizitarea unui magazin batik și descoperirea tehnicii Batik
  • Opționale -
  Mic dejun. În această zi veți merge în Piața Chow Kit după care veţi vizita un magazin batik unde veți învăţa să imprimați în tehnica Batik. Pentru dejun veți încerca Bak Kut Teh (un preparat chinezesc extrem de popular alcătuit din coaste de porc, fierte timp de câteva ore într-un amestec de ierburi și condimente, cum ar fi anason stelar, scorțișoară, cuișoare, dang gui, semințe de fenicul și usturoi). După-amiază, veți avea timp liber pentru activități individuale. Seara veți fi preluați pentru transfer la Restaurantul Atmosfera 360º pentru cină. Acest restaurant rotativ este situat în KL Tower la o înălțime de 282 de metri, cu o vedere spectaculoasă a orașului, care servește preparate din bucătăria internațională și locală. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 4

  Kuala Lumpur – Malacca

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Tur de oraș în Malacca
   dejun cu mâncare locală stradală
  • Opționale -
  Mic dejun. Plecare spre Malacca, cel mai vechi oraş din Malaezia, situat în sudul peninsulei malaeziene. Fostă colonie portugheză, olandeză şi britanică, cunoscută prin farmecul canalelor pitoreşti, străduţelor înguste cu temple şi case vechi, Malacca face astăzi parte din Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 2008. Orașul Malacca este mic și compact, iar majoritatea obiectivelor turistice și a site-urilor de patrimoniu se află la distanțe mici, ușor de parcurs pietonal. Veți putea vizita principalele obiective turistice mergând pe străzile înguste, mărginite de magazine și case vechi de secole. Pe parcurs, se vor face opriri pentru dejun, care este inclus, ce va include mâncarea locală de pe stradă, inclusiv faimoasa minge de orez de pui (specialitate Malacca - orez fiert în sos de pui aromat cu ghimbir, usturoi și șalot, din care se va fac bile de orez servite cu bucăți de pui fiert și garnisite cu castravete, ceapă și sos de chilli) și Popiah (pachețel de primăvară cu ingrediente precum ouă, ceapă prăjită, salată, napi, fasole, untură de porc prăjită). Transfer pentru cazare la hotel. Cină inclusă la restaurant Peranakan, reprezentativ pentru bucătăria Baba / Nyonya (denumită în general ca rezultat al inter-căsătoriilor dintre imigranții chinezi și localnicii malaezieni și care a dat naștere la o bucătărie unică în care se găsesc ingrediente locale precum chilies, belacan (pastă de creveți malaeziană), lemongrass, galangal, turmeric etc. În urma asimilării culturii locale, imigranții chinezi au adoptat și tradiții locale ale Malaeziei, astfel bărbații se numesc Babas, iar femeile se numesc Nyonyas. Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 5

  Malacca – Putrajaya – Cameron Highlands

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Grădina Botanică din Putrajaya
   Cameron Highlands:
   Dealuri pitorești de ceai
   Ferme de legume
   Piața locală
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă veți deplasa spre Cameron Highlands, cunoscut sub numele de „Uriașul covor verde al Malaeziei”, datorită dealurilor pitorești de ceai și a vastelor ferme de legume din această stațiune montană. Pe traseu vă veți opri la Putrajaya, capitala administrativă a Malaeziei, oraș cu clădiri noi care respectă însă stilul tradițional islamic. În anul 1999 s-a decis ca aici să fie mutată administrația centrală malaeziană datorită supraaglomerării din Kuala Lumpur. Numele orașului a fost dat în onoarea Primului Ministru Tunku Abdul Rahman Putra Al-Hak, cel care a avut un rol deosebit în obținerea independenței țării și care a fost întâiul Prim Ministru după obținerea acesteia. Putrajaya este numit deseori “orașul grădină”, datorită minunatelor parcuri și a lacului înconjurat de numeroase spații verzi. Vă veți bucura de un dejun inedit, în cadrul grădinii botanice, unde ghidul dvs. vă va prezenta mai multe delicatese locale, cum ar fi Satay (un fel de mâncare cu pui marinat, frământat, carne de vită servită cu un sos de arahide ușor picant) și Roti John (în esență un sandwich cu omletă, cu pui tocat sau năut, ceapă, ou, sardine, sos de tomate-ardei și o pâine de tip baghetă). După dejun vă veți continua călătoria spre Cameron Highlands, cea mai mare zonă de plantații de ceai din Malaezia, situată la 1542 m înălțime, care oferă peisaje superbe de culoarea smaraldului și o climă mai rece decât în restul țării, fiind printre cele mai populare destinații turistice. Zona muntoasă Cameron a fost numită după William Cameron, un explorator britanic care a descoperit locul în anul 1885, ulterior acesta devenind un punct de interes pentru coroana britanică pentru cultivarea ceaiului. La sosire, veți vizita piața locală și o fermă de legume pentru a vă face o idee asupra stilului de viață al fermierilor locali. Vă veți bucura la cină de Steamboat, un fel de mâncare local, servit într-o oală mare de supă, așezată în centrul mesei. În timp ce vasul se află pe foc, ingredientele sunt introduse în oală și sunt gătite la masă. Ingredientele tipice sunt: carne feliată subțire, legume cu frunze, ciuperci, lapte, găluște cu ou și fructe de mare. Mâncarea este consumată de obicei cu sos. Cină și cazare la hotel 4*.
 • Ziua 6

  Cameron Highlands – Kampar – Ipoh

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Plantația și fabrica de ceai - degustare de ceai
   Peșterile Perak
   Culturi de pomelo
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă veți începe ziua cu o vizită la o plantație de ceai și la o fabrică de ceai, după care urmează o degustare a ceaiului. În continuarea zilei vă veți deplasa spre Ipoh. Pe parcurs vă veți opri pentru un dejun local, în orașul Kampar, unde trebuie să încercați faimosul pui curry umplut în pâine. După dejun, veți vizita Peșterile Perak, unde se află un templu chinezesc pe un deal de calcar și care este cel mai mare templu rupestru din țară. În vecinătate veți vedea, de asemenea, numeroase culturi de pomelo. Traseul zilei vă va conduce la Ipoh unde vă veți caza. La cină veți savura orez cu pui, mâncare populară în zonă (orezul este gătit într-un vas de lut, iar ingredientele sunt pui, cârnați și pește sărat). Cazare la hotel 4*.
 • Ziua 7

  Ipoh – Kuala Kangsar – Penang

  • Transport Mașină
  • Cazare Hotel 4*
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Kuala Kangsar:
   Moscheea Ubudiah
   Palatul Iskandariah
   Istana Kenanga
   Spice Garden - curs de gătit cu experți locali
   Gurney Drive sau Queen Street - standuri cu mâncare stradală
  • Opționale -
  Mic dejun. Vă veți deplasa spre orașul Kuala Kangsar, unde veți face un scurt tur panoramic de oraș, prilej cu care veți vedea Moscheea Ubudiah, Palatul Iskandariah și Istana Kenanga, după care veți pleca spre Penang, traversând al patrulea cel mai lung pod din lume. Supranumită în prima jumătate a secolului trecut “Perla Orientului”, aceasta este una dintre cele mai faimoase insule ale Asiei, frumusețea sa naturală și patrimoniul istoric atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii. Veți ajunge la Spice Garden din Penang unde veți participa la un curs de gătit, împreună cu experții locali, care vă vor pregăti ingredientele necesare pentru a vă găti propriul dejun. Vă veți îndrepta în continuarea zilei spre George Town unde vom sesiza cum noul și vechiul se completează și creează armonie în acest port vibrant, care este în egală măsură și oraș istoric. Veți vizita Gurney Drive, o promenadă populară pe malul mării, sau Queen Street, faimoase pentru numeroasele standuri care servesc tot felul de mâncare stradală. Cină și cazare la hotel 4*.
 • Ziua 8

  Penang

  • Transport Maşină
  • Cazare La bordul aeronavei
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Mic dejun. Zi liberă pentru relaxare la hotel sau alte activități individuale. Seara veţi fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre Kuala Lumpur.
 • Ziua 9

  Kuala Lumpur – Doha – București

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Din Kuala Lumpur veți pleca spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 853 (02:15 / 05:35), de unde veți pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (07:15 / 11:20).


Informatii tarif

de la 2490 Euro / persoană 

 • Tariful este valabil pentru minim 2 persoane
 • Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor, hotelurilor


 • transport
  Avion
  Maşină
 • cazare
  6 nopți
 • mese
  Mic dejun: 6
  Dejun: 6
  Cină: 6

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Doha – Kuala Lumpur și Kuala Lumpur – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- zbor local Penang – Kuala Lumpur  
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale
- 6 nopţi cazare
- mesele menționate în program 
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program 
- ghizi și soferi locali vorbitori de limbă engleză
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: pentru ghizi, şoferi și bagajişti
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară. Paşaportul NU trebuie să fie temporar  


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor 
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi 
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »