Best of Coreea de Sud


O țară mândră de istoria sa culturală

de la 1980 Euro / persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
11 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
Seoul – Jeonju – Guryegu – Suncheon – Busan – Gyeongju – Seoul
1 poze

Cele patru sezoane distincte din Coreea oferă frumuseţe naturală peisajelor în continuă schimbare, pe tot parcursul anului. Atracțiile naturale ale Coreei sunt unice pentru vizitatori, deoarece munții acoperă 70% din suprafaţă, iar țara este mărginită de zone de coastă și ocean pe trei laturi. Seoul, capitala Coreei, se bucură de un peisaj plin de viață, inedit şi interesant. Văile, zgârie-norii și puternicul râu Hangang care curge prin mijlocul Seoulului sunt frumos luminate noaptea și contribuie la energia irezistibilă a vieții de noapte a orașului. În orașele Coreei sunt situri arheologice semnificative care păstrează aproape 5.000 de ani de istorie. Arhitectura tradițională din trecut aruncă o lumină și asupra filozofiei vechilor coreeni, deoarece importanța a fost acordată echilibrului și armoniei clădirilor cu mediul său natural. Nu rămâne decât sa dați curs acestei invitații, pentru a vă convinge.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Palatul Gyeongbokgung, Muzeul Palatului Naţional, Turnul Namsan, Templul Hwaeomsa, Templul Haedong, Muzeul Național Gyeongju, Observatorul Cheomseongdae, Palatul Donggung, Templul Bongeunsa

Natură şi Peisaje

Plimbare de-a lungul râului Cheonggyecheon, Golful Suncheon, Acvariul Busan, Plaja Haeundae, Parcul Tumuli, Anapji Pond 

Experienţe şi Distracţii

Satul turistic Bukchon Hanok, Satul turistic Jeonju Hanok, Satul cultural Gamcheon, Cartierul comercial Myeongdong, Cartierul Hongdae, cină la Restaurantul Hancook, Piața Jagalchi, Piața Internațională Gukje Centum Shopping Mall Busan, Cartierul Gangnam, Muzeul Luminii Samsung


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  Bucureşti – Doha

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (13:15 / 17:50).
 • Ziua 2

  Doha – Seoul

  • Transport Avion
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare din Doha spre Seoul cu compania Qatar Airways, zbor QR 858 (02:00 / 16:55). Sosire pe Aeroportul Incheon şi transfer la hotel de 3*. Oraşul Seoul, capitala istorică a Coreei timp de 600 de ani, este situat în nord-vestul ţării, pe Râul Han, în centrul peninsulei Coreea. Întemeiată în anul 18 î.Hr., aceasta a fost iniţial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene şi a continuat să fie capitală în timpul dinastiei Joseon şi a imperiului Coreean până în zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon şi majoritatea provinciei Gyeonggi, are aproximativ 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. Aproape un sfert din populaţia Coreei de Sud trăieşte în Seoul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic şi cultural sud-coreean. Seoul este considerat un oraş global, fiind în acest sens al 9-lea în Indexul Oraşelor Globale din 2008. În oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de vară în anul 1988 şi Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se află şi sediile principale ale multinaţionalelor Samsung, LG şi Hyundai. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 3

  Seoul

  • Transport Maşină
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Palatul Changdeokgung
   Grădina Secretă
   Cartierul Hongdae
   Plimbare de-a lungul râului Cheonggyecheon
   Piaţa Tradiţională Gwangjang
   Dongdaemun cu piața sa
   Dongdaemun Design Plaza (DDP)
   Turnul Namsan
   Cină la Restaurantul Hancook din Turnului Namsan
  Mic dejun. În această zi veți avea ocazia de a explora oraşul Seoul, în care veți putea include vizitarea Palatului Changdeokgung şi Grădina Secretă, a doua reşedinţă regală, cel mai bine păstrat dintre cele cinci palate regale Joseon rămase. Grădina palatului a servit ca loc de odihnă pentru membrii familiei regale. Vă veți îndrepta apoi spre Hongdae, cartier cunoscut pentru atmosfera sa tinerească și romantică, cultura subterană și libertatea de auto-exprimare. Cafenele unice, magazine de accesorii, magazine de modă, cluburi cu muzică live precum şi restaurante cu specific, fac din acesta un loc popular pentru tineretul local și un loc fascinant pentru a vă relaxa. Programul primei zile îl veţi încheia cu o plimbare de-a lungul Râului Cheonggyecheon care vă va oferi un refugiu de frumusețe naturală în mijlocul capitalei coreene. În continuarea zilei, vă veţi putea delecta cu un prânz în Piața Tradițională Gwangjang, care la 100 de ani de la deschiderea sa în timpul invaziei japoneze, oferă o diversitate foarte mare de mâncare stradală coreeană ieftină: o experiență autentică cu localnicii! O altă atracţie a oraşului de care vă veţi bucura, este Dongdaemun, cu piața sa și Dongdaemun Design Plaza (DDP): una dintre zonele comerciale preferate de turiști. DDP este un complex multifuncțional și cu o arhitectură deosebită creată de celebrul Zaha Hadid. După amiază veţi putea continua cu o vizită la Turnul Namsan, atracție turistică care oferă o priveliște unică asupra orașului. Accesul se face cu telecabina. Turnul este împodobit cu lumini de diferite culori, oferind un adevărat spectacol de lumină. Seara se poate încheia cu o cină în partea de sus a turnului, la Restaurantul Hancook, care oferă un semi-bufet coreean. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 4

  Seoul – Jeonju

  • Transport Tren Local de la Seoul la Jeonju (aproximativ 2h)
  • Cazare Hotel 3 *
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Satul Jeonju Hanok
  Mic dejun. Veţi parcurge cu trenul drumul de la Seoul spre Jeonju, capitala provinciei Jeolla de Nord. Numele Jeonju înseamnă literalmente „Regiune perfectă”. Jeonju este un oraș bogat cultural, fiind fosta capitală a regatului în 892. Veţi putea explora pe jos cu uşurinţă centrul oraşului precum şi Satul Jeonju Hanok, unde cele aproximativ 700 de case tradiționale coreene sunt frumos prezentate. Acoperișurile din dale de ardezie se încolăcesc ușor spre cer, pereți spălați de noroi și curțile discrete - acestea sunt hanok, casele tradiționale ale clasei superioare coreene. Jeonju are una dintre cele mai mari colecții de case vechi din țară, literalmente sute, aranjate în jurul unei rețele de străzi pietruite cunoscute sub numele de Jeonju Hanok, aflate în mijlocul orașului. În ziua de azi puţine sunt locuite dar asta se întâmplă pentru că acum găzduiesc ateliere, mici muzee, case de ceai și buticuri. Seara vă propunem o experienţă inedită: dormit pe podea, fără saltea, în camera tradiţională Ondol. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 5

  Jeonju – Guryegu (Templul Hwaeomsa)

  • Transport Tren Local de la Jeonju la Guryegu (aproximativ 1h)
  • Cazare Hwaeomsa: Temple Stay Program (sau similar) cameră tradiţională Ondol
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Templul Hwaeomsa
  Mic dejun. Veţi face o călătorie cu trenul local de la Jeonju la Guryegu (aproximativ 1h) pentru a trăi o experienţă unică în Templul Hwaeomsa, Literalmente „Templul ghirlandei florilor” este un templu principal al Ordinului Jogye al budismului coreean, situat pe versantul Jirisan, în Masan-myeon din provincia Jeolla de Sud. Hwaeomsa este un sanctuar Avatamsaka cu 1000 de ani de istorie, înființat în 544 și extins în 643 când s-au adăugat Pagoda moaștei Sakyamuni, Pagoda cu șapte etaje și un felinar de piatră. În 1593, majoritatea clădirilor Templului Hwaeomsa au fost arse complet în invazia japoneză, însă în 1701, în al 27-lea an al domniei regelui Sukjong, reconstrucția Templului Hwaeomsa a fost finalizată, iar regele l-a desemnat mare templu al școlilor combinate de doctrină și meditație. Programul de şedere la Templul Hwaeomsa este conceput pentru cei care caută o alternativă unică și relaxantă la un sejur tradițional la hotel. Este de preferat un interes față de cultura budistă, dar oaspeţii sunt bineveniți! Programul cuprinde diverse activități ceremoniale care implică meditație şi savurarea ceaiului. Dacă sunteți în căutarea unei oportunități de a experimenta viața monahală coreeană, programul cu o ședere peste noapte, include ceremoniile budhiste tradiționale, participarea la scandarea de dimineață, mese budhiste cu boluri tradiționale și meditație. Conținutul specific al programului poate varia în funcție de anotimp și interesele participanților, dar își propune să îi ajute pe oameni să se centreze astfel încât să poată găsi în cele din urmă liniștea lor interioară. Cazare în Hwaeomsa (în cadrul Programului de şedere la Templu sau similar). Cameră tradițională Ondol - dormit pe podea / fără saltea: doar cameră comună.
 • Ziua 6

  Gureygu (Templul Hwaeomsa) – Suncheon

  • Transport Tren Local de la Guryegu la Suncheon (aproximativ 20min)
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Golful Suncheonului
  Mic dejun. Până la ora prânzului veți putea participa la activitățile din templu. După amiază veţi călători cu trenul de la Guryegu spre Suncheon (aproximativ 20min). Suncheon este un oraș din provincia Jeolla de Sud, pitoresc, cu aproximativ 250.000 de locuitori, situat în apropiere de Suncheon Bay. Este o minune a frumuseții naturale, recunoscută pentru valorile sale ecologice, peisajele sale bine conservate, fauna și flora deosebite. Vă veţi putea bucura în cursul acestei zile de golful imens al Suncheonului, cu nemărginirile sale de stuf, a cărui panoramă este sublimă la apusul soarelui. Dintre zonele umede ale lumii, Golful Suncheon este cunoscut pentru atragerea celui mai mare număr de păsări rare. După amiază veţi putea merge în Grădina Națională Suncheon Bay unde există aproximativ 860.000 de copaci și 650.000 de specii de flori. În interiorul grădinii este disponibil un shuttle bus care vă va plimba pe toate aleile. Cazare la Hotel 3*.
 • Ziua 7

  Suncheon – Busan

  • Transport Autobuz Express de la Suncheon la Busan (aproximativ 2h 30min)
  • Cazare Hotel 3 *
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Piața Jagalchi
   Piața internațională Gukje
   Satul cultural Gamcheon
  Mic dejun. Plecare cu autobuzul Express de la Suncheon spre Busan (aproximativ 2h 30min), principalul port al ţării şi al doilea oraş ca mărime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odată cu găzduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002. Busanul a fost de asemenea unul dintre oraşele gazdă pentru FIFA World Cup 2002 şi este centrul de convenţii internaţionale din Coreea. Peisajele naturale deosebite, piața locală de pește și plaja populară deschisă pe tot parcursul anului, adaugă Busanului un farmec aparte. Odată ajunşi în Busan veți putea vizita Turnul Busan situat în Parcul Yongdusan, care oferă o privelişte spectaculoasă asupra vechiului port. În apropiere se află și Muzeul Cinema, locul care găzduiește anual Busan Internaţional Film Festival. Plimbarea va putea continua prin Satul cultural Gamcheon format din case multicolore, construite în stil scară de la poalele unui munte spre coastă, dând acestui loc porecla de „Machu Picchu din Busan”. Multe alei care străbat această comunitate sunt decorate vibrant cu picturi murale și sculpturi create de către rezidenți. Amplasat în partea de sus a unui munte, fosta mahala este o “adunătură” de case pastelate, de tip Lego, pictate în 2009 pentru a atrage vizitatorii pe pante abrupte și printre aleile sale mici. Satul de cultură Gamcheon, este simbolul frumuseții și al haosului, toate într-una. Pentru prânz veți putea merge în Piața Jagalchi, cea mai mare piață de pește și fructe de mare din Coreea de Sud, un loc perfect pentru a mânca pește proaspăt crud sau niște fructe de mare delicioase. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 8

  Busan

  • Transport -
  • Cazare Hotel 3 *
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Templul Haedong Yonggungsa
   Centrul comercial Shinsegae Centum City
   Plaja Haeundae
  Mic dejun. În această dimineață veţi putea închiria o maşină cu şofer pentru a merge să vizitaţi Templul Haedong Yonggungsa, un templu budist din Gijang-gun, construit în 1376 de către profesorul Naong în timpul dinastiei Goryeo, cunoscut inițial ca Templul Bomun. Acesta a fost distrus în timpul invaziilor japoneze din Coreea, dar a fost reconstruit în anii 1930 și a fost redenumit Templul Haedong Yonggung în 1974. Complexul templului este unul dintre puținele din Coreea care este amplasat pe litoral. Vă veți bucura de sunetul liniștitor al valurilor după parcurgerea celor 108 trepte până în vârf. Combinat cu proximitatea sa cu plaja Haeundae și partea de est a Busanului, templul este popular în rândul turiștilor, în special în timpul sărbătorilor de naștere ale lui Buddha, când complexul este decorat cu felinare de hârtie. Vă veţi bucura apoi de Plaja Haeundae, cea mai faimoasă plajă cu nisip alb din ţară, unde se ţin numeroase evenimente culturale şi festivaluri de-a lungul anului, foarte animată şi plină de viaţă seara, cu divertismente stradale şi de Centum City, înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume. La Centrul comercial vă puteţi răsfăţa la SPA-ul său tradițional coreean. Cazare la hotel 3*.
 • Ziua 9

  Busan – Gyeongju

  • Transport Tren Local de la Busan la Gyeongju (aproximativ 40min)
  • Cazare Hotel 3*
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Muzeul Național Gyeongju
   Parcul Tumuli
   Observatorul Cheomseongdae
   Anapji Pond
   Palatul Donggung
  Mic dejun. Veţi călători cu trenul de la Busan la Gyeongju (aproximativ 40min). Oraşul Gyeongju, aflat în provincia North Gyeongsang, este fosta capitală a Regatului Antic Silla care a guvernat mare parte a peninsulei coreene între secolele VII - IX, cunoscut şi sub denumirea de “muzeul fără ziduri”, care găzduieşte unele dintre cele mai mari comori de artă budistă din Coreea. Cele mai multe zone istorice din Gyeongju au fost desemnate ca Patrimoniu Mondial de către UNESCO în anul 2000. Zonele istorice sunt uneori cunoscute drept unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume. În prima parte a zilei veţi putea vizita Muzeul Național Gyeongju unde sunt expuse diverse exponate care aparţin culturii Silla, printre care cel mai mare clopot din ţară – clopotul Regelui Seongdeok, opere de artă, bijuterii de aur, artefacte găsite în interiorul mormintelor, obiecte de uz casnic. Plimbarea poate continua cu vizionarea siturilor Palatului Donggung, folosit anterior de prințul coroanei şi care în prezent fiind iluminate oferă un spectacol minunat de lumini. În curtea palatului se află iazul Wolji, cunoscut anterior ca Anapji, iaz artificial unde se relaxa familia regală a dinastiei Silla. În continuarea zilei, veţi putea descoperi Parcul Tumuli, unde există morminte antice mari ale regilor și nobilimii dinastiei Silla. Aici se găsesc trei grupuri de morminte regale. Majoritatea mormintelor au formă de cupole sau movile de pământ. Mormintele excavate dezvăluie sicrie din lemn acoperite cu pietriș, bogate în mărfuri de aur, sticlă și ceramică de calitate. Alături se află Observatorul Cheomseongdae, cel mai vechi observator astronomic existent în Asia de Est, fiind una dintre cele mai vechi instalaţii ştiinţifice din lume, în funcţiune, construit din 362 de blocuri de granit reprezentând cele 362 de zile ale anului lunar. Cazare la Hotel 3*.
 • Ziua 10

  Gyeongju – Seoul

  • Transport Tren de mare viteza KTX de la Gyeongju la Seoul (aproximativ 2h)
  • Cazare Hotel 3 *
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Cartierul Gangnam
   Templul Bongeunsa
   Muzeul Luminii Samsung
  Mic dejun. Veţi lua trenul de mare viteză KTX spre Seoul unde vă recomandăm o plimbare prin Gangnam, unul dintre cele mai vibrante cartiere din Seoul. După amiază veţi putea merge la Templul Bongeunsa, unde celebra statuie a lui Buddha contrastează cu zgârie-norii din jur. 3479 sculpturi budiste sunt păstrate în acest templu. Ziua se poate încheia cu o vizită la Muzeul luminii Samsung, spațiu expozițional global și interactiv care prezintă cea mai recentă linie de produse Samsung. Cazare la hotel 3*. Seara târziu, transfer la aeroport.
 • Ziua 11

  Seoul – Doha – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese La bordul aeronavei
  • Obiective și activități -
  • Opționale -


Informatii tarif

de la 1980 Euro / persoană

 • Tariful este valabil pentru minim 2 persoane 
 • Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor, hotelurilor etc. 


 • transport
  Avion
  Mașină
  Tren Local Seoul – Jeonju
  Tren Local Jeonju – Guryegu
  Tren Local Guryegu – Suncheon
  Autobuz Express Suncheon – Busan
  Tren Local Busan – Gyeongju
  Trenul de mare viteză KTX Gyeongju – Seoul
 • cazare
  9 nopţi de cazare în hotelurile următoare:
  Seoul 2 nopți: Hotel 3*
  Jeonju 1 noapte: Hotel 3*
  Guryegu 1 noapte: Templul Hwaeomsa
  Suncheon 1 noapte: Hotel 3*
  Busan 2 nopți: Hotel 3*
  Gyeonju 1 noapte: Hotel 3*
  Seoul 1 noapte: Hotel 3*
 • mese
  Mic dejun: 8

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Doha – Seoul – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale 
- bagaj de cală
- 10 nopţi cazare cu mic dejun
- mesele menționate în program 
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transport cu autobuzul și trenul conform programului 
- ghizi și soferi locali vorbitori de limbă engleză
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri pentru ghizi, şoferi şi bagajişti
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local


Acte necesare

- paşaportul valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară. Paşaportul NU trebuie să fie temporar  


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor 
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; 
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului.
- copiii au nevoie de paşaport individual 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »