City Break Edinburgh


de la 390 Euro / persoană Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
4 zile
Edinburgh
10 poze

Capitala Scoţiei, Edinburgh, este una dintre cele mai frumoase aşezări din lume, cunoscută şi sub numele de “Atena Nordului”, care merită vizitată în orice perioadă a anului. Arată ca nici un alt loc: clădiri gotice fumurii, înghesuite pe “umărul” unui vulcan stins, un castel impunător aflat pe meterezele stâncoase din centru, iar restul orașului se revarsă pe șapte dealuri. Edinburgh este deschis și dinamic, dar suficient de mic pentru a merge aproape oriunde pe jos. Străzile sale întortocheate, adesea pietruite, sunt pline de restaurante excelente și pub-uri inedite, în care veți dori să intrați. Veți putea vedea de unde JK Rowling s-a inspirat pentru seria Harry Potter, veți putea vizita un castel și afla totul despre faimoasa băutură tradițională, whisky-ul.  


Top obiective

Artă şi arhitectură

Castelul Edinburgh, Observatorul, Monumentul Național, Monumentul Nelson, Monumentul Burns, Biserica High Kird of St. Giles, Capela Thistle, Palatul Holyroodhouse, Castelul Stirling, orașul victorian Pitlochry, Capela Rosslyn

Natură şi Peisaje

Calton Hill, Parcul Național Trossachs, Valea Glencoe, Lacul Loch Ness, Parcul Național Cairngorms, Pasul Drumochter

Experienţe şi Distracţii

Princess Street, seară scoţiană tradițională cu cină, distileria de whisky Deanston, croazieră pe Lacul Loch Ness


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • Ziua 1

  Bucureşti – Edinburgh

  • Transport Avion
  • Cazare Hotel Frederick House 3* (sau similar 3*)
  • Mese -
  • Obiective și activități -
  • Opționale -
  Plecare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă cu compania Wizz Air, zbor W6 3013 (18:25 / 20:30) spre Edinburgh, oraș aflat pe coasta de est a Scoției, pe malul sudic al Firth of Forth, estuarul care se deschide în Marea Nordului. Cazare în Edinburgh la Hotel Frederick House 3* (sau similar 3*).
 • Ziua 2

  Edinburgh

  • Transport -
  • Cazare Hotel Frederick House 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Mic dejun
   Castelul Edinburgh
   Calton Hill
   Observatorul
   Monumentul Național
   Monumentul Nelson
   Monumentul Burns
   Princess Street
   Biserica High Kird of St. Giles
   Capela Thistle
   Palatul Holyroodhouse
   Seară scoţiană cu cină
  Mic dejun. Zi dedicată explorării orașului. În prima parte a zilei veți putea vizita partea veche a oraşului, unde se află Castelul Edinburgh, situat pe locul unei vechi fortăreţe din sec. al V-lea, unde veți putea admira bijuteriile coroanei scoţiene şi “Stone of Destiny”, în traducere Piatra Destinului, unde erau încoronaţi regii scoţieni. În continuare veți putea ajunge în New Town, partea nouă a oraşului situată la nord de Princess Street, un exemplu de planificare urbană din sec. al XVIII-lea, în contrast cu haosul medieval al oraşului vechi. Această juxtapunere arhitecturală care intrigă, nu este egalată de nici un alt oraş european. La est de New Town, Calton Hill este o excrescenţă vulcanică, care oferă o privelişte superbă asupra oraşului. În vârful acestui deal veți vedea Observatorul, cu un dom în stil grecesc, Monumentul Naţional, o copie neterminată a Panteonului din Atena, Monumentul Nelson şi Monumentul Burns. După-amiază puteți face o plimbare pe Princess Street, inima oraşului, una dintre cele mai agitate străzi din Europa sau veți putea vizita Parlamentul, astăzi sediul judecătoriei, Biserica High Kirk of St. Giles, care are un turn sub formă de coroană, cu superba Capelă Thistle sau Palatul Holyroodhouse, reşedinţa oficială a Majestăţii Sale Regina, atunci când se află în Scoţia. În strânsă legătură cu Maria Stuart, regina scoţienilor, cunoscută prin tragicul său sfârşit, Holyroodhouse oferă fascinante imagini din trecutul său glorios. Tot aici se află “Arthur’s Seat”, în traducere Tronul lui Arthur, sub forma unei stânci aflate în spatele Palatului Regal Holyroodhouse. Și cum altfel veți putea încheia în mod inedit această zi, decât cu o seară scoţiană cu cină, prilej de a vă bucura de muzică tradiţională, cimpoi şi dansuri, antren, kilt şi haggis, preparat tradiţional scoţian însoţit neapărat de un pahar de whisky. Cazare la Hotel Frederick House 3* (sau similar 3*).
 • Ziua 3

  Edinburgh – Glencoe – Loch Ness – Pitlochry – Edinburgh

  • Transport -
  • Cazare Hotel Frederick House 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Distileria de whisky Deanston
   Croazieră pe Lacul Loch Ness
   Orașul victorian Pitlochry
  Mic dejun. Vă propunem în această zi o excursie de o zi, în care veți putea explora frumusețea naturală a ținuturilor înalte scoțiene (Highlands) către Loch Ness, Glencoe și Parcul Național Trossachs. Pe parcursul drumului veți putea admira Castelul Stirling, unde ghidul local vă va povesti despre William Wallace, Robert Bruce și despre sângeroasele bătălii purtate pe aceste meleaguri. Vă veți putea opri la una dintre faimoasele distilerii de whisky din Highlands, unde veți vedea şi înţelege procesul de producţie al acestei licori numite de celţi “apa vieţii” şi nu în ultimul rând veți degusta tradiţionalul whisky scoţian. În continuarea zilei veți trece prin Parcul Național Trossachs, unde veți afla povestea lui Rob Roy MacGregor, cel mai faimos highlander care a trăit vreodată. Veți fi pe urmele lui James Bond din filmul „Skyfall” și ale lui Harry Potter din „Harry Potter și prizonierul din Azkaban”, în timp ce veți călători spre uimitoarea vale Glencoe. Veți trece prin orășelul Fort William, acasă la Ben Nevis, care, la 409 de picioare, este cel mai înalt munte din insulele Britanice și veți sosi pe malul sudic al lacului Loch Ness, în fermecătorul sat Fort Augustus, unul dintre cele mai faimoase lacuri din lume, al doilea ca mărime din Scoţia, cu o lungime de 37 km, o lăţime de 1 km şi o adâncime de 230 m. Se spune că în acest lac trăieşte un animal acvatic misterios şi monstruos, care iese uneori la suprafaţă, denumit în limbaj popular “Monstrul din Loch Ness” sau pe scurt, Nessie. Mai multe persoane susţin că l-au zărit, dar cercetările care s-au făcut nu au condus la niciun rezultat concludent. Aici veți găsi o mulțime de cafenele, magazine și restaurante pentru un dejun relaxant. Apoi veți avea ocazia să experimentați măreția lacului într-o croazieră relaxantă de 1 oră cu barca și poate, de ce nu, îl veți surprinde pe Nessie. După croazieră, vă veți întoarce în Edinburgh, trecând prin frumosul Parc Național Cairngorms, unde veți descoperi țara „Monarhul Glenului” și veți experimenta măreția și drama unui pas de munte, Pasul Drumochter, creat de activitatea glaciară în timpul epocilor de gheață succesive. În cele din urmă, veți face o scurtă oprire în frumosul oraș victorian Pitlochry, înainte de a vă întoarce pentru cazare în Edinburgh, la Hotel Frederick House 3* (sau similar 3*).
 • Ziua 4

  Edinburgh – București

  • Transport Avion
  • Cazare -
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități -
  • Opționale Capela Rosslyn
  Mic dejun. Dimineața vă recomandăm să vizitați Capela Rosslyn, devenită celebră în toată lumea datorită romanului Codul lui Da Vinci, de Dan Brown. Vă vor trebui doar câteva minute în biserică pentru a înţelege de unde a apărut această conspiraţie, deoarece, din exterior, capela nu pare a fi un loc potrivit pentru a ascunde ceva valoros, fiind nu cu mult mai mare faţă de o biserică de ţară. Interiorul capelei dă însă senzaţia că parcă ar ascunde ceva misterios sub sculpturile care acoperă pereţii şi tavanul. Potrivit legendei, comoara Cavalerilor Templieri ar fi depozitată aici, într-un loc secret, a cărui intrare este mascată de un zid de piatră. De-a lungul timpului s-au făcut diverse presupuneri despre această comoară, unii susţinând că aceasta este fie Sfântul Graal, fie sulurile sacre din timpul lui Hristos, fie un fragment din crucea pe care a murit Mântuitorul sau chiar capul Său îmbălsămat. În versiunea de film a Codului lui Da Vinci, profesorul care a intrat în Rosslyn Chapel se uită cu respect la zidurile aglomerate şi spune: “creştină, evreiască, egipteană, masonică, păgână”, bifând influențele prezente. După-amiază, plecare spre București cu compania Wizz Air, zbor W6 3014 (21:00 / 02:40).


Informatii tarif

de la 390 Euro / persoană
Supliment single de la: 160 Euro / persoană

 • Tariful este valabil pentru minim 2 persoane 
 • Tariful poate varia în funcţie de numărul de participanţi, perioada călătoriei, evenimente speciale, gradul de ocupare a avioanelor, hotelurilor etc. 


 • transport
  Avion
 • cazare
  3 nopți la Hotel Frederick House 3* (sau similar 3*)
 • mese
  Mic dejun: 3

Servicii

Tariful include

- transport internaţional cu avionul pe ruta: Bucureşti – Edinburgh – Bucureşti cu compania Wizz Air (orarul de zbor poate fi schimbat de compania aeriană în funcție de perioada solicitată)
- taxele de aeroport
- un bagaj de cală / persoană
- 3 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de 3*
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- transfer privat aeroport – hotel – aeroport: 35 euro / persoană
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea 
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- pentru efectuarea rezervării este necesară plata unui avans min. de 50% din tarif 
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 14 zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte


Observații

- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu trei ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, pandemii, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii au nevoie de paşaport individual 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
 


Oferte similare

City Break

de la 299 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 435 euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 235 Euro / persoană

VEZI OFERTA