• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Mauritius

“Mauritius a fost creat primul şi apoi, Raiul, care este doar o copie a insulei” – aceste vorbe care se spune ca ar fi aparținând celebrului scriitor Mark Twain surprind esența acestor insule care rămân una dintre cele mai apreciate şi mai spectaculoase destinații turistice la nivel mondial.
Descoperită în anul 1507 de exploratorul portughez Pedro Mascarenhas, acest teritoriu a fost pe rând colonie olandeză, franceză şi engleză până în anul 1968 când îşi proclamă independenţa. Deşi aflată sub diferite dominaţii, numele insulei datează din anul 1598 când teritoriul a fost ocupat de amiralul Van Warwick. Astfel, insula devine colonie olandeză şi va purta numele principelui Mauriciu de Orania (tradus în limba latină Mauritius) până în anul 1710.
Situată în sud – vestul Oceanului Indian, această ţară insulară din largul coastelor continentului african formează împreună cu insula franceză Reunion – Insulele Mascarene – unele dintre cele mai frumoase destinaţii exotice de pe pământ.


Top Atracţii Turistice în Mauritius

 • Grădina Botanică
 • Parcul Naţional Black River Gorges
 • IIle aux Cerfs
 • Portul Louis
 • Grand Bassin
 • Parcul Chamarel – „Parcul celor şapte nuanţe ale pământului”
 • Vulcanul Trou aux Cerfs
 • Ile aux Aigrettes
 • Insula Gabriel
 • Casa Creolă Eureka
 • Cascada subacvatică Mauritius
 • Peninsula Le Morne

Tradiţii şi Evenimente în Mauritius

 • Anul Nou Chinezesc
 • Thapoosum Cavadee
 • Maha Shivaratree
 • Festivalul Holi
 • Ziua Părintelui Laval
 

Informaţii Utile:

Nume: Republica Mauritius
Capitala: Port Louis
Limba oficială: engleză
Moneda: rupie mauritiană ( MUR), 1 MUR = 0.029 USD
Fus orar: GMT + 4
Electricitate:  230 V, 50Hz, prize de tip European şi englez
Prefix ţară: + 230

Formă de guvernământ: Republică parlamentară
Suprafaţa: 2.040 km2  ( locul 166 în lume)
Aşezare: ţară insulară situată în largul coastelor continentului african, în sud – vestul Oceanului Indian, la o distanţă de aproximativ 900 km de Madagascar.
Populaţie: 1.348.242 ( locul 151 în lume)
Alte limbi vorbite: franceza, limba creolă (o combinaţie între limbile africană şi franceză)
Grupuri etnice indieni, africani, chinezi, europeni
Religie: hinduşi (48.54%), creştini (32.71%), musulmani (17.30%), budism ( 0.18%)
 

Top atracţii turistice în Mauritius

1. Grădina Botanică – cunoscută şi sub numele de Grădinile Regale de la Pamplemousse, este una dintre cele mai populare atracţii turistice din insulă. Grădina a fost construită în anul 1767 şi este considerată a fi cea mai veche grădina botanică din întreaga emisferă sudică. Situată în apropierea capitalei Port Louis, grădina găzduieşte peste 87 de specii de palmieri din America Centrală, Asia, Africa, insulele Oceanului Indian, dar şi faimoşii nuferi uriaşi Victorial Regia.
2. Parcul Naţional Black River Gorges – este construit pe o suprafaţă de  6574 de hectare în partea de sud – vest a insulei. Parcul este de asemenea şi o rezervaţie naturală menită să protejeze specii de plante şi animale aflate pe cale de dispariţie, precum pasărea Dodo, care în prezent se mai poate găsi doar aici.
3. Ile aux Cerfs – cunoscută şi sub numele de „Insula Cerbilor”, este situată pe coasta de est a insulei Mauritius. Această insuliţă este renumită pentru unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, lagune cu ape turcoaz mărginite de păduri de mangrove şi pini.
4. Portul Louis – este capitala Insulelor Mauritius şi totodată şi cel mai important port. Construit în anul 1735 de către guvernatorul francez Mahe de Labourdonnais, în prezent oraşul este cel mai mare din Mauritius. Aici se găsesc foarte multe clădiri istorice şi coloniale care au fost conservate extrem de bine de-a lungul anilor. Cele mai importante atracţii turistice din port sunt: Capela Reginei Marina, Fortul Adelaide, Teatrul Municipal, Moscheea Jummah, Altarul Pierre Laval, Piaţa Centrală, Bulevardul Bissoondoyal, Moşia de Paie, Parcul Company Gardens.
5. Grand Bassin – cunoscut şi sub numele Ganga Talao, este un lac situat la aproximativ 600 de metri deasupra nivelului mării în Savanne,o zonă montană retrasă din inima insulei Mauritius
6. Parcul Chamarel – „Parcul celor şapte nuanţe ale pământului” – este o curiozitate geologică şi o atracţie turistică majoră a insulelor Mauritius. Este un loc unic de pe planetă în care puteţi găsi agilă în şapte nuanţe la un loc datorită procesului de descompunere a rocilor vulcanice.
7. Troux aux Cerfs – este un vulcan inactiv cu o înălţime de 605 m situat în regiunea Curepipe. Craterul cu o diametru de 300 de metri şi o adâncime de 85 de metri este locul în care s-a format un lac natural.
8. Ile aux Aigrettes – întreaga insula este o rezervaţie naturală menită să protejeze speciile pe cale de dispariţie precum porumbelul roz, ţestoasele gigant, pădurile de abanos sau orhideele sălbatice.
9. Insula Gabriel – este o rezervaţie naturală protejată renumită pentru plajele virgine şi apele limpezi precum cristalul ce scaldă întreaga insulă. Este de asemenea locul ideal pentru pasionaţii de snorkeling şi scufundări.
10. Casa Creolă Eureka – este o casă amplasată într-o grădină splendidă înconjurată de cascade. Construită în anul 1830 în stilul culturii creole, casa este considerată a fi una dintre cele mai mari de pe insulă. Din anul 1986 a fost restaurată şi deschisă publicului larg sub forma unui muzeu.
11. Cascada subacvatică – o formaţiune geologică unică în lumea cărei frumuseţe nu încetează să uimească fiecare vizitator.
12. Peninsula Le Morne – parte a patrimoniului mondial UNESCO – este un loc emblematic pentru moştenirea culturală şi istorică a insulei, fiind locul de refugiu pentru sclavii fugari din epoca colonială din secolul XIX.


Tradiţii şi evenimente în Mauritius

1. Anul Nou Chinezesc – sărbătorirea acestui eveniment are loc în Mauritius la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, la începutul calendarului lunar chinezesc. Manifestările includ focuri de artificii şi parade cu dansuri ale leilor şi dragonilor. Manifestările au loc în cartierul chinezesc din Portul Louis.
2. Thapoosum Cavadee – cel mai important eveniment din calendarul Tamil, este un festival de origine indiană ce se desfăşoară la începutul lunii februarie. În timpul acestui festival care îi celebrează pe Zeul Muruga şi pe fiul Lordului Shiva, sunt organizate spectacole cu artişti care merg pe cărbuni încinşi, dar şi procesiuni în timpul cărora oamenii se roagă şi cară structuri de lemn decorate cu flori.
3. Maha Shivaratree – sărbătoare de origine hindusă închinată Zeului Shiva ce are loc în luna martie. Manifestările sunt organizate sub forma unui pelerinaj către Lacul Ganga Talao, toţi pelerinii fiind îmbrăcaţi în alb.
4. Holi – numit şi „festivalul luminilor”, este o sărbătoare hindusă ce are loc tot în luna martie. Participanţii cântă şi dansează în timp ce îţi urează noroc şi aruncă cu apă colorată unii spre ceilalţi.
5. Ziua Părintelui Laval – este un pelerinaj închinat preotului Laval în care oamenii îi aduc un omagiu preotului pentru sacrificiul pe care acesta l-a făcut pentru oamenii săraci şi bolnavi. Mormântul acestuia se află în biserica Sante Croix din Portul Louis.
 

Perioadă recomandată pentru vizitare

Întrucât Mauritius se află la sud de Ecuator, trebuie avut în vedere că anotimpurile sunt inversate comparativ cu cele din România.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita acest paradis tropical este cea cuprinsă între lunile mai – octombrie, atunci când clima este caldă şi uscată cu o temperatură medie în aer de 24 oC şi cu o temperatură a Oceanului Indian de peste 24 °C.

Vara locală, care durează din decembrie până în aprilie este caracterizată de o climă caldă şi umedă cu averse de ploaie succedate de soare.
Perioada nerecomandată pentru a vizita Mauritius este cea cuprinsă între noiembrie – aprilie, cât durează sezonul umed.
Sezonul cu adevărat ploios începe din luna decembrie şi durează până la sfârşitul lunii aprilie.
Între lunile ianuarie şi aprilie se înregistrează cele mai mari şanse ca arhipelagul să fie lovit de un ciclon tropical.

Viză

Cetăţenii români pot intra pe teritoriul Insulelor Mauritius fără viză, pentru o perioadă de maxim 90 de zile, într-un interval de şase luni.
Cu toate acestea, este recomandat să solicitaţi, înaintea călătoriei, informaţii suplimentare asupra condiţiilor de intrare în Mauritius la ambasada acestui stat în Africa de Sud.
 

Vaccinuri

Pentru intrarea în Mauritius nu se cer anumite vaccinuri.
 

Siguranţa

- Delictele mărunte şi furturile de buzunare sunt comune în zonele extrem de frecventate de turişti – este recomandabil să vă protejaţi lucrurile personale
- Traficul de droguri este aspru pedepsit cu până la 45 de ani de închisoare, cauţiunea nefiind permisă
- Este interzis importul sau deţinerea foiţei pentru ţigări
- Întrucât pirateria reprezintă o ameninţare serioasă în zona Golfului Aden dar şi în Oceanul Indian, nu sunt recomandate călătoriile cu vase de agrement în afara ariilor protejate.
- Dacă tranzitaţi un stat afectat de febră galbenă, înainte de a ajunge în Mauritius va trebui să fiţi în posesia unui certificat medical care să ateste faptul că aţi fost vaccinat împotriva acestei boli.
 

Recomandări generale

- Sa evite orice deplasare pe timpul nopții (indiferent de regiunea în care se afla, dar mai ales în zonele izolate ale tarii), locurile aglomerate şi demonstrațiile.
- Sa păstreze în locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit si sa nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în mașini.
- În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul, sa păstreze atenția asupra bagajelor pe întreaga durata a calatorii.
- Sa recurgă la operatori turistici acreditată si sa nu se îndepărteze de grupul turistic.
- Sa respecte anunțurile sau recomandările autoritarilor locale!
- Pentru ieșirile în oraș, în special în zonele aglomerate, sa lase documentele la hotel si sa păstreze numai o copie a actelor de identitate (pașaport, permis de ședere).
- Sa se adreseze Institutului National de Sanatate Publica - Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile pentru a obține informații cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.   
- Referitor la utilizarea cărților de credit : în Mauritius există o reţea de bancomate doar în oraşele mari.

de la 1390 EUR

ATRACTIILE VACANTEI

 
Mauritius – Sudul Pitoresc
In cadrul acestei excursii de o zi veti descoperi cele mai frumoase peisaje din sudul insulei. Veti incepe ziua cu o vizita la vulcanul “Trou aux Cerfs” si cu o scurta oprire la o casa coloniala transformata intr-un magazin in regim duty-free. Ziua va continua cu un pranz servit la renumitul restaurant Varague Sur Morne. A doua parte a zilei o va constitui calatoria spre Grand Bassin unde veti vizita un important loc de pelerinaj pentru hindusi dar si rezervatia forestiera ''Plaine Champagne''.
Tarif estimat 90 euro / persoana

Excursie cu Cataramanul
In cadrul acestei excursii de o zi cu cataramanul veti avea ocazia sa va relaxati in timp ce navigati in apele calme de-a lungul costei de est a insulei Mauritius. Pe langa peisajele uimitoare oferite de apele cristaline si de numeroasele lagune care scalda tarmurile insulei, in aceasta zi spectaculoasa veti avea ocazia sa aflati mai multe si despre istoria insulei, despre colonistii olandezi dar si despre lupta navala dintre flota franceza si cea britanica care a avut loc chiar in aceste ape.
Tarif estimat 90 euro / persoana

Mauritius – Nordul Exotic

Aceasta excursie de o zi destinata descoperirii nordului exotic al insulei Mauritius va debuta cu o vizita la la faimoasele Gradini Botanice Pamplemousses, cele mai vechi gradini botanice din emisfera sudica care adapostesc peste 500 de specii de plante rare. De aici veti merge in nord spre Cap Malheureux unde veti vizita biserica satului, cunoscuta pentru acoperisul de tigla rosie si pentru vedere splendida asupra Gunner’s Quoin. In cea de-a doua parte a zilei veti servi masa de pranz la Restaurantul La Table du Chateau, pentru ca mai apoi sa petreceti ultimele ore ale excursiei in capitala insulei, Port Louis.
Tarif estimat 110 euro / persoana
de la 1748 EUR
Pentru cei care doresc să vadă cum arată cu adevărat raiul pe pământ, Dal Travel a pregătit un sejur la plajă în insulele Mauritius – un paradis al simţurilor.

Apele cristaline ale Oceanului Indian, lagunele, zonele muntoase ale insulei care se îmbină perfect  cu plajele cu nisip fin mărginite de cei mai mari cocotieri din lume – acestea sunt doar câteva imagini din Mauritius – raiul vacanţelor exotice.
Perioada
10.10 - 19.10.2019