• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Revelion Tunisia 2019

Soukuri, medine, desert si oaze

COD OFERTA: 502-A

Oferta nu mai este valabila
980 €
rezerva online
Perioada plecarii:
27.12 - 05.01.2019
  • Revelion Tunisia 2019
Revelion Tunisia 2019

Tunis - Hammamet - Port El Kantaoui - Sousse - Nabeul - Cartagina - Sidi Bou Said - Kairouan - Tozeur - Chott El Djerid - Matmata - Gabes - El Djem - Douz - Monastir - Gafsa

Descarca programul in format PDF:
Tunisia este fără doar şi poate una dintre cele mai interesante ţări ale Magrebului şi ale întregului continent african.

Cucerită şi stăpânită mai întâi de fenicieni, apoi de romani, vandali, bizantini, arabi, turci şi în final de francezi, ţara are moşteniri culturale de la fiecare în parte.

Siturile arheologice de o valoare inestimabilă aflate pe teritoriul Tunisiei vă vor oferi o călătorie în timp, având mai bine de 3000 de ani de istorie, dezvăluindu-vă o lume demult uitată.

Veți descoperi cultura arabă foarte bine reprezentată prin medinele tunisiene și cele aproximativ 700 de monumente ce includ palate, moschei, şcoli islamice şi fântâni care stau mărturie acestui trecut glorios.

Cadrul natural al acestei ţări vă va dezvălui aproape toate formele de relief, cu peisaje de o frumuseţe extraordinară, de la oazele naturale din Munţii Atlas, până la cei 1300 km de coastă la Marea Mediterană, de la dunele nesfârşite ale Deşertului Sahara până la Chott el Djerid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii care oferă vizitatorilor culori care se schimbă de la o oră la alta.

Cu peste 300 de zile însorite pe an, Tunisia vă aşteaptă să petreceţi un Revelion de neuitat !
Ziua 1 / 27.12.2018:  Bucuresti – Istanbul – Tunis – Hammamet      
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 07:55 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (09:55 / 12:20) de unde se va pleca spre Tunis cu zborul TK 663 (14:25 / 15:35). Din Tunis, capitala tarii amplasata la aprox. 10 km fata de coasta marii Mediterane, vom fi transferati pentru cazare in Hammamet, celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon. Dupa-amiaza libera pentru a ne relaxa pe plaja, pentru a descoperi gradinile exotice, pentru a ne plimba prin bazaruri sau pentru a explora pe cont propriu statiunea care a fost pana pe la inceputul sec. al XX-lea un sat pescaresc, pana cand George Sebastian, un milionar roman, a hotarat sa-si construiasca pe plaja de aici o vila ca resedinta de vacanta pe care a numit-o Sebastian. La scurt timp dupa acesta au inceput sa soseasca personalitati din intreaga lume, printre care Andre Gide, Winston Churchill sau Paul Klee. Cina si cazare in Hammamet la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).
Ziua 2 / 28.12.2018:  Hammamet – El Djem – Gabes – Matmata – Douz
Mic dejun. Plecare spre El Djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca marime si cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul ca amfiteatrul a fost construit intre anii 230 si 238 la comanda oficialului imperial Gordian si ca la vremea respectiva putea gazdui peste 30.000 de spectatori, insa motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit in aceasta zona teoretic fara importanta pentru Imperiul Roman este inca un mister pentru arheologi. In anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a ramas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat pana in zilele noastre. Aici, spre deosebire de Coloseumul de la Roma, veti putea pasi in arena care in antichitate a fost scena de lupta a gladiatorilor si veti putea vizita incaperile din subteran in care gladiatorii asteptau intrarea in arena. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Gabes, considerat a fi poarta tunisiana catre sud, o oaza de verdeata langa mare, care dateaza din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, colonistii veniti din Fenicia au construit un oras satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea orasului chiar dupa caderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor si fructelor catre Roma. Ne vom deplasa apoi catre Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Cunoscuta pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumita zona din Desertul Sahara, datorita berberilor care au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. In realitate, construite dupa modelul vilelor romane, aceste case pastreaza o temperatura medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale desertului, prea ridicate vara sau prea scazute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul Indiana Jones. Optional, plimbare pe camila, o experienta de aproximativ o ora, in care veti simti cu adevarat Desertul Sahara cu dunele sale nesfarsite de nisip. Cina si cazare in Douz la Hotel Sahara Douz 4* (sau similar).
Ziua 3 / 29.12.2018:  Douz – Chott el Jerid – Tozeur       
Mic dejun. Dimineata vom porni spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii. Cu o suprafata de aprox. 5000 km², aceasta depresiune inchisa, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimba de la un kilometru la altul si de la o ora la alta, lumina creand pe straturile de sare culori si umbre roz, verzi, bleu si albe, transformand lacul intr-o experienta la granita dintre real si imaginar. Oprire pentru fotografii. Traseul zilei ne va purta spre Tozeur cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din Tunisia. Vom vizita ecomuzeul "Eden Palm", o veche plantatie de palmieri si plimbare cu trasura in medina din Tozeur recunoscuta pentru arhitectura traditionala, mestesuguri, dar si pentru felul primitor al locuitorilor. Cu sute de palmieri, oaza din Tozeur este cea mai mare din Tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute in intrega lume. Inca din antichitate, purtand denumirea de Tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care strabateau desertul. Vom porni apoi cu jeepurile pana la renumitul Ong Jemel unde vom recunoaste decorul natural din Razboiul Stelelor. Dupa vizite ne vom intoarce in Tozeur. Cina si cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).
Ziua 4 / 30.12.2018:  Tozeur – Oasis Mountains – Tozeur
Mic dejun. Dimineata vom porni cu jeepurile pana la oazele Tamerza si Chebika cu superbele lor cascade naturale. La marginea oazelor se afla linia de fortificatie care traversa tot sudul Magrebului din Libia si pana in Maroc. Excursia va continua pana la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul. In aceasta aventura vom vedea dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez. Dupa-amiaza vom vizita centrul si medina din Tozeur. Intoarcere in Tozeur pentru cina si cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).
Ziua 5 / 31.12.2018:  Tozeur – Gafsa – Kairouan – Sousse
Mic dejun. Vom incepe ziua cu deplasarea prin Gafsa spre Kairouan, fosta capitala a Maghrebului, al IV-lea oras ca importanta religioasa in lumea islamica dupa Mekka, Medina si Ierusalim. Orasul Kairouan a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfarsitul sec. al VII-lea a cucerit in numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Denumirea de Kairouan provine de la cuvantul Kairwan, care se traduce din limba araba ca baza militara. Desi acesta era scopul initial, orasul a devenit in scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel ca in sec. al X-lea rivaliza cu orase precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atat in fumusete cat si ca importanta culturala. In zilele noastre orasul este capitala guvernoratului cu acelasi nume, fiind renumit pentru maiestria cu care sunt tesute covoarele, dar si pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prajitura cu pasta de curmale. Vom vizita marea Moschee Sidi Okba, un adevarat punct de reper pentru arhitectura islamica, fosta scoala religioasa din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusa in oras, reprezentand unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulica din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul in care se afla ramasitele pamantesti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed si bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. Cina de Anul Nou si cazare in Sousse la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar). La Multi Ani 2019!
Ziua 6 / 01.01.2019:  Sousse
Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale in Sousse. Cina si cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).
Ziua 7 / 02.01.2019:  Sousse – Monastir – Port El Kantaoui – Sousse
Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Monastir unde vom vizita Mausoleul lui Habib Bourghiba, primul presedinte al Tunisiei. Orasul Monastir este supranumit poarta paradisului, iar la inceputul dominatiei arabe, acesta era compus dintr-o serie de fortarete ale caror ziduri sunt astazi intr-o perfecta stare de conservare. Vom vizita, de asemenea Ribatul din Monastir, aceasta fiind cea mai veche si cea mai importanta lucrare de aparare care a fost construita de-a lungul coastei nord-africane de catre cuceritorii arabi in primele zile ale islamului. Fondata in anul 796, aceasta cladire a suferit cateva modificari in perioada medievala. Initial, a format un patrulater si apoi a fost compus din patru cladiri care dadeau in doua curti interioare. O scara in spirala de circa o suta de trepte duce la turnul de veghe de la varful caruia vizitatorii pot admira o priveliste superba asupra orasului Monastir si a marii. In timpul verii, Ribat gazduieste diverse evenimente care fac parte din festivalul international din Monastir. Ne vom deplasa apoi catre El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe si arhitectura traditionala, un complex construit in jurul unui port modern pentru iahturi. Cina si cazare la Hotel Sousse Palace 5* (sau similar).
Ziua 8 / 03.01.2019:  Sousse – Hammamet – Nabeul – Hammamet
Mic dejun. Plecare spre Hammamet, "St. Tropez-ul tunisian", un oras-statiune in nordul Tunisiei, pe coasta Marii Mediterane in partea de sud est a peninsulei Cap Bon din regiunea Nabeul si la o distanta de 60 km de capitala Tunis. De la inceputul sec. al XX-lea, Hammamet a devenit o statiune apreciata de turisti datorita plajelor sale intinse. Ca majoritatea oraselor tunisiene si Hammamet-ul are o medina inconjurata de fortificatii datand din sec. al XV-lea, o fortareata si nelipsitul souk. Dupa-amiaza vom vizita Nabeul, “capitala” locala a ceramicii. Intoarcere in Hammamet pentru cina si cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).
Ziua 9 / 04.01.2019:  Hammamet – Tunis  – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Tunis, a carui istorie dateaza din vremuri antice, atunci cand in urma cu aprox. 3000 de ani a fost fondata asezarea feniciana Tunes, apartinand statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii in anul 695 de catre arabi si construirea canalului care leaga asezarea de mare, a dus la dezvoltarea capitalei, Tunis-ul devenind astfel oras-port. Vom vizita Muzeul Bardo unde vom gasi una dintre cele mai importante colectii de mozaicuri din lume, dupa care vom porni intr-o calatorie fascinanta prin medina din Tunis, vechiul oras cu stradute inguste in care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. In limba araba, “souk” inseamna piata, iar “medina”, oras, care in zilele noastre este inca locuita fiind in acelasi timp si un enorm loc pentru cumparaturi traditionale. In continuarea zilei ne vom  deplasa spre Cartagina, oras dezvoltat dintr-o colonie feniciana din primul mileniu i.Hr. intr-o capitala superba a unui mare imperiu. Astazi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al orasului Tunis, unde se afla si Palatul Prezidential. Cartagina a fost intemeiata de catre negustorii fenicieni in anul 814 i.Hr. si conform legendei, de catre printesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasa, fiind cucerita de toate marile puteri ale vremurilor, printre care ii putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi si turci. Desi a fost ravnita, disputata si chiar rasa de pe fata pamantului in sec. al II-lea i.Hr., cetatea a fost reconstruita ori de cate ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns sa aiba o mare importanta economica, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. Intre anii 650 - 308 i.Hr. forma de guvernamant a fost monarhia, iar intre anii 308 - 146 i.Hr., a fost republica oligarhica condusa de un senat cartaginez. In jurul ei s-a format un adevarat imperiu, cea mai mare forta maritima din Mediterana Occidentala pana la Razboaiele Punice cu Republica Romana. Vom vizita vechiul port, baia antonina si teatrul. La intoarcerea spre hotel vom face o scurta oprire in satul maur Sidi Bou Said cu casutele sale albe cu albastru care pastreaza farmecul si linistea din trecut. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a va plimba pe stradutele pitoresti. Intoarcere in Hammamet pentru cina si cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau  similar).
Ziua 10 / 05.01.2019:  Hammamet – Tunis – Istanbul – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 662 (11:15 / 15:55), de unde se va pleaca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (19:35 / 19:55).

Tarife


980 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 140 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turisti; pt. 20-24  turisti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Tunis si Tunis – Istanbul – Bucuresti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 9 nopti de cazare in hoteluri 5* si 4*
- mesele mentionate in program: 9 mic dejunuri si 8 cine
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- vizita la Sidi Bou Said
- plimbare cu trasura in medina din Tozeur
- excursie cu jeep la oazele Tamerza si Chebika
- ghid local
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurarea medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 250 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- taxele de oras (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual
- Cina Festiva de Revelion (obligatorie): 90 euro/pers. (fara bauturi)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi in cadrul meselor etc.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizii locali si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
plimbare cu camilele in Desertul Sahara: 15 euro/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala, repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala,  cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: