• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Revelion Liban 2020 | S-au eliberat 3 locuri!

Stiati ca: Beirutul este desemnat de National Geographic in top 10 orase cu cele mai frumoase petreceri de Anul Nou din lume?!

COD OFERTA: 609-A

460 € + 740 $
rezerva online
S-au eliberat 3 locuri!
Perioada plecarii:
27.12 - 05.01.2020
  • Revelion Liban 2020 | S-au eliberat 3 locuri!
Revelion Liban 2020 | S-au eliberat 3 locuri!

Anjar - Byblos - Beirut - Tripoli - Sidon - Jeita - Jounieh - Harissa - Cedars Forest - Baalbeck - Tyre - Valea Qadisha - Batroun

Descarca programul in format PDF:
Va invitam intr-o incursiune in cea mai mica tara din Orientul Mijlociu, in Liban, tara padurilor de cedru, cu o istorie indelungata, presarata cu multe episoade de cucerire si lupta pentru independenta, cu un popor care si-a pastrat identitatea proprie si care-si iubeste tara situata la intersectia Drumului Matasii cu bazinul Mediteranean.

Vom pasi pe urmele uneia dintre cele mai vechi civilizatii care a influentat in mod definitoriu cultura si traditiile puterilor care s-au succedat in bazinul mediteranean, vom descoperi locurile de unde, in urma cu peste trei mii de ani, a inceput aventura maritima feniciana, unde s-a nascut alfabetul si de unde venea purpura care a impodobit secole de-a randul vesmintele celor puternici.

Vom merge pe drumurile batute de caravanele negutatorilor care, prin tenacitatea si curajul lor, aduceau in fata ochilor uimiti ai europenilor bogatiile orientului si ii lasau vrajiti cu povestile incarcate de misterul unei lumi pe cat de exotice, pe atat de greu accesibile.

Vom strabate o tara unde vom intalni la tot pasul ruine de temple feniciene, bai romane, palate, biserici si manastiri care au rezistat cu incapatanare vicisitudinii vremurilor si bombardamentelor, ruine antice care inca isi etaleaza frumusetea si ingeniozitatea arhitecturala, povestind istorii nescrise.
Ziua 1 / 27.12.2019:  Bucuresti – Beirut
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 02:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1042 (04:15 / 06:40), de unde se va pleca spre Beirut cu zborul TK 824 (12:25 / 13:20). Sosire la Beirut, capitala Libanului, cel mai mare oras din tara, construit pe un promontoriu stancos din estul Mediteranei. Dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati pentru un tur panoramic al orasului, care se bucura de un trecut venerabil, fiind acum 5000 de ani, un oras prosper de pe coasta feniciana (canaanita). Beirutul, cunoscut ca Poarta Orientului, a avut intotdeauna statutul de singurul oras cosmopolit din tara datorita suprafetei mici a Libanului si care de la independenta a devenit centrul comercial si financiar al tarii. Numit initial Beroth, un cuvant semitic insemnand „put” sau „sursa”, ulterior denumit de fenicieni orasul fantanilor, a fost ridicat la rangul de colonie romana si a dobandit drepturile unui oras roman. Distrus si reconstruit de sapte ori, a detinut titlul de "orasul care refuza sa dispara". Cand orasele cetate Sidon si Tyr si-au inceput declinul in sec. I i.Hr., Berytus, asa cum se numea atunci, a capatat mai multa influenta, dar numai in timpurile romane a devenit un important centru cultural cu faimoasa scoala romana de drept. Cand puterea romana a palit, influenta greaca a dominat Bizantul incepand cu sec. al IV-lea d.Hr., iar mai tarziu, cruciatii au dominat orasul vreme de 200 de ani. De abia la sfarsitul sec. al XIX-lea, dupa 400 de ani de dominatie otomana, Beirutul a inceput sa se dezvolte si sa se modernizeze. Desi razboiul a lasat in ruine centrul orasului, afacerile au fost mutate in alte parti ale Beirutului astfel incat comertul sa poata continua. In anii 1990 s-au conceput planuri de reconstructie a zonelor afectate de razboi, care au transformat Beirutul intr-un oras modern dar care inca pastreaza izul oriental. Capitala are inca multe atractii de oferit, pe care le vom admira in cadrul turului panoramic de oras, prilej cu care vom vedea Piata Martirilor, moscheea Al Amine, Universitatea de Drept (din perioada romana), baile romane, Cladirile Parlamentului, catedrala maronita St. Georges, catedrala ortodoxa St. Georges, moscheea Al Omari si souk-urile traditionale. Cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 28.12.2019:  Beirut – Baalbeck – Anjar – Ksara – Beirut
Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre Baalbeck cunoscut ca Orasul Soarelui, amplasat in Valea Bekaa, la est de Raul Litani. Vom vizita situl arheologic de la Baalbeck, unul dintre cele mai misterioase ruine ale Imperiului Roman, un ansamblu de temple monumentale construit intre anii 50-150 d.Hr. inchinat lui Jupiter, Venus si lui Bacchus, care este situat pe varful a trei mii de tone de blocuri de piatra. Nici o civilizatie antica nu putea cunoaste un procedeu prin care asemenea blocuri gigantice sa poata fi transportate, lucru extrem de dificil chiar si cu ajutorul tehnologiei moderne, cu atat mai mult cu cat amplasarea sitului nu permitea constructia unei rampe sau a unei baze suficient de ample pentru a transporta pietrele uriase. Constructia templului roman evidentiaza inca odata faptul ca acesta a fost ridicat pe o fundatie mult mai veche, asezarea pietrelor si marimea acestora contrastand puternic cu cele numite Trilithon. In ciuda numeroaselor teorii, unele dintre ele chiar fanteziste, originea blocurilor de piatra din Baalbeck si a celor care le-au ridicat ramane o enigma. Intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1984, Templul din Baalbeck este considerat totusi un monument roman, multimea constructiilor si a decoratiunilor din perioada respectiva fiind un exemplu elocvent a maretiei unui imperiu aflat la apogeu. Ne vom deplasa apoi spre Anjar, inclus deasemenea in Patrimoniul Mondial UNESCO, oras situat tot in Valea Bekaa, cu o populatie majoritara armeana. Vom vedea situl arheologic cu ruine care dateaza din sec. al VIII-lea, ce fac parte din orasul cu acelasi nume, construit in perioada umayada. Pe vremuri un oras infloritor si un important centru economic al regiunii, Anjar este dovada istoriei indelungate si zbuciumate a Libanului. Ultima oprire o vom face pentru o degustare de vinuri la podgoria Chateau Ksara, unde a fost produs de catre iezuiti primul vin
alb sec din Liban. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 29.12.2019:  Beirut – Jeita – Jounieh – Harissa – Byblos – Beirut
Mic dejun. Ziua va debuta cu deplasarea spre pesterile Jeita, un ansamblu de doua pesteri separate, dar interconectate, un labirint de stalactite si stalagmite care se intind pe mai mult de 9 km, pe doua nivele, unde vom admira o varietate de formatiuni carstice si galerii. Vom vizita cu barca o parte din galeriile inferioare locuite din vremuri preistorice, iar galeriile superioare le vom vedea pe jos pe o distanta de aprox. 750 m. Grotele Jeita sunt considerate o bijuterie arhitecturala subterana naturala, incluse in anul 2017 in topul New 7 Wonders of Nature, detinand una dintre cele mai impresionante aglomerari de stalactite si stalacmite din lume, inclusiv cea mai mare stalactica, care are o inaltime de 8,2 m. Ne vom indrepta apoi spre Jounieh, un oras de coasta cunoscut pentru statiunile sale de pe litoral, cu o viata de noapte palpitanta, precum si pentru vechile sale souk-uri. Itinerariul zilei va continua spre Harissa, municipalitate situata in districtul Keserwan, oras format din Harissa si Daraoun, situat la o altitudine de 550 m deasupra nivelului marii, unde vom face o plimbare cu telecabina pentru a vedea impresionanta statuie a Fecioarei Maria de 8,5 m inaltime. Acest sanctuar al Fecioarei din Liban este un important loc de pelerinaj construit in anul 1904 pentru a 50-a aniversare a dogmei "Conceptiei Imaculate". Statuia uriasa care include o capela este numita "Fecioara din Liban" si a fost inaugurata in anul 1908. Vom avea o vedere panoramica din partea superioara a statuii, iar in spatele sau vom vedea o bazilica moderna, construita sub forma unei barci feniciene, rasturnate. De aici ne vom indrepta spre Byblos, cetatea locuita neintrerupt in ultimii 7000 ani, locul aparitiei primului alfabet din lume, unul dintre cele mai vechi orase feniciene, care a jucat un rol important in istoria si raspandirea alfabetului fenician, unde vom vedea vestigii a mai multor civilizatii care s-au succedat pe teritoriul sau. Dupa un tur al castelului cruciatilor si explorarea orasului vechi din jurul portului, ne vom putea incerca abilitatile de negociatori in vechiul souk, la magazinele de artizanat situate de-a lungul aleilor pietruite. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 30.12.2019:  Beirut – Tyre – Sidon – Beirut
Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Tyre, orasul fondatorilor Cartaginei, unde in prezent exista importante vestigii arheologice, in special din epoca romana si cele mai frumoase plaje libaneze. Supranumit „Regina Marii”, datorita flotei de care dispunea, Tyre este al patrulea oras ca marime al Libanului, considerat ca fiind legendarul loc de intemeiere a Europei, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Regele babilonian Naboconodnosor, Alexandru cel Mare si multi alti cuceritori au lasat in urma lor comori arheologice precum Hipodromul, Arcul de Triumf, Necropolisul, drumurile romane si bizantine etc., insa din pacate, orasul a fost folosit in anul 2006 ca baza de lansare a rachetelor de catre miscarea Hezbollah, in timpul conflictului israeliano-palestinian. Itinerariul zilei va continua spre Sidon, unul dintre cele mai puternice orase-stat feniciene, veche cetate in Evul Mediu, adapost pentru Cavalerii cruciati. Cunoscut ca "orasul pescarilor", Sidon este al treilea oras ca marime din Liban, unul dintre cele mai remarcabile orase feniciene care dateaza din sec. al XII-lea i.Hr., bine cunoscut pentru productia de sticla feniciana purpurie. Vom face un tur panoramic care va include Palatul Debane, Marea Moschee, situl arheologic Al-Mina, strada cu mozaic si catedrala cruciata. Vom vizita Castelul Marii, construit de cruciati in anul 1228 si vechile souk-uri. In orasul vechi vom avea timp liber pentru a explora stradutele vechi pietruite unde se gasesc numeroase magazine cu dulciuri si suveniruri. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 31.12.2019:  Beirut – Faraya – Beirut
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau excursie optionala de o jumatate de zi la Faraya pentru  
un safari pe munte. Va veti deplasa la 46 km distanta de Beirut si veti ajunge in satul Faraya cunoscut ca tinutul fructelor si legumelor, datorita solului fertil al regiunii. Aventura va incepe cu o drumetie usoara printre cele mai frumoase atractii ale zonei, precum maiestoasele ruine romane Faqra si podurile naturale impresionante. Adrenalina va fi declansata de un off-road safari cu vehicule tip ATV. Veti strabate drumul pana in varful muntelui unde va vor astepta privelisti uimitoare peste orase si vai si chiar dincolo spre Marea Mediterana si Beirut. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*). Seara, optional, cina festiva la un restaurant local. LA MULTI ANI 2020!
Ziua 6 / 01.01.2020:  Beirut – Deir Al Qamar – Beit ed-Dine – Beirut  
Mic dejun. In prima zi a anului veti avea timp pentru odihna dupa petrecerea din noaptea de Revelion, iar dupa-amiaza veti putea face o excursie optionala de o jumatate de zi in Muntii Chouf. Prima oprire o veti face la Castelul Moussa care exemplifica viata traditionala si momente ale istoriei. Scenele si statuile animate care ilustreaza cultura libaneza cuprind trei etaje ale castelului, in timp ce urmatoarele doua etaje detin o colectie de arme orientale si arabe, unele avand peste 4000 de ani vechime. Va veti indrepta spre zona Chouf pentru a vizita Deir Al Qamar, "Manastirea Lunii", o localitate pitoreasca din sudul Libanului, cu multe cladiri istorice foarte bine conservate, cu case de piatra cu acoperis din tigla rosie, renumit pentru palatele sale care va vor dezvalui vechiul stil de arhitectura libanez. In perioada sec. XVI - XVIII, Deir Al Qamar a fost capitala si resedinta guvernatorilor din Liban, iar in timpul apogeului sau, orasul era centrul traditiei literare libaneze, acesta fiind primul oras din Liban care avea o municipalitate in anul 1864 fiind in acelasi timp locul de nastere al multor personalitati bine cunoscute, artisti, scriitori si politicieni. Deir Al Qamar cunoscut si pentru arhitectura sa feudala, cu strazi ingradite si gradini pitoresti, a fost listat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Va veti deplasa apoi spre Beit ed-Dine pentru a vizita palatul construit de emirul Bechir la inceputul sec. al XIX-lea, dupa care va veti intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 02.01.2020:  Beirut – Cedars Forest – Valea Qadisha – Beirut
Mic dejun. Plecare spre rezervatia Cedars Forest of God - Padurea de Cedrii a Domnului, celebra padure seculara, al carui renume a strabatut istoria si care astazi reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si pretuite monumente ale naturii de pe Terra, incluse in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, unde exista 2 cedri in varsta de 3000 de ani si 10 cedri in varsta de 1000 de ani. La umbra lor au poposit personaje din Vechiul si Noul Testament, precum si numerosi oameni care au marcat antichitatea. Mentionati de peste 100 de ori in Biblie si in Proclamatia Marelui Liban din anul 1920, Cedrus libani poate trai chiar 3000 mii de ani. Se spune ca atat Templul lui Solomon din Ierusalim cat si corabia lui Nabucodonosor au fost construite din lemnul acestor arbori. In mod miraculos, o parte dintre aceste paduri au reusit sa supravietuiasca furiei fierastraielor, cu atat mai mult cu cat cedrii cresc intr-o tara arida, dintr-o regiune desertica, unde lemnul este o resursa rara si foarte pretuita. Religiile, poezia, artele frumoase, mitologia si istoria, toate au celebrat si onorat acesti copaci. De aici ne vom indrepta spre Bsharri, situat la o altitudine de 1450 m si care gazduieste cea mai veche zona de schi, statiunea de schi Cedars si primul teleschi din Liban, construit in anul 1953. In orasul unde s-a nascut poetul, pictorul si sculptorul Khalil Gibran, autorul celebrei carti Profetul, cel mai bine vandut autor dupa Shakespeare si LaoTzu, vom vizita muzeul dedicat acestuia. Vom continua cu Valea Qadisha, o fortareata naturala si spirituala a maronitilor, cu o legatura directa cu traditiile monahale din primele secole crestine. In traducere din limba aramaica, “Qadisha” inseamna “sfant”, motiv pentru care nu ne vom mira ca vom descoperi capele, schituri si manastiri taiate in stanca, locuite inca din mileniul III i.Hr. De-a lungul timpului, atmosfera locului a atras nu numai crestini, ci si musulmani, iar geografia vaii a protejat refugiati din diverse epoci, incepand cu perioada persecutiilor romane si pana la razboiul civil din deceniile recente. Ne vom deplasa spre Manastirea St. Antoine, initial un schit locuit din Evul Mediu, care este partial asezata in pesteri, una dintre cele mai importante manastiri din vale fiind un loc popular de pelerinaj. In sec. al XVI-lea, manastirea era sediul primei tipografii a lumii islamico-arabe, cu caractere siriene, prima lucrare tiparita intre secolele XVI si XVII fiind Cartea Psalmilor lui David. In Imperiul islamico-arab, imprimarea a fost interzisa si astfel, Coranul a fost imprimat numai doua sute de ani mai tarziu. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 03.01.2020:  Beirut – Batroun – Tripoli – Beirut
Mic dejun. In prima parte a zilei vom pleca spre Tripoli, cel mai mare oras din nordul Libanului, al doilea oras ca marime din tara, situat la o distanta de 85 km nord de Beirut, fiind capitala Guvernoratului de Nord si a districtului Tripoli. Vom vizita orasul situat la Marea Mediterana de Est care este si cel mai nordic port din Liban, cunoscut ca fiind capitala nordului, fondat de confederatia a trei orase feniciane: Sidon, Tyr si Insula Arados. In anul 800 i.Hr. Tripoli detinea in larg un sir de patru insule mici, cea mai mare fiind numita “insula palmierilor” sau “insula iepurilor”, aceasta fiind protejata de UNESCO din anul 1992. Numele sau provine de la numarul mare de iepuri care populau insula in timpul mandatului francez la inceputul sec. al XX-lea. In prezent, aici se afla si o rezervatie nationala pentru broastele testoase verzi, pasari rare si iepuri. Vom vedea ca multe dintre principalele monumente ale orasului dateaza din epoca islamica, precum Marea Moschee, Moscheea Taynal, madras-urile, caravansary-urile, khan-urile si souk-urile. 45 de cladiri din oras care dateaza din sec. al XIV-lea au fost inregistrate ca situri istorice iar 12 moschei din perioada mamelucilor si otomanilor au supravietuit impreuna cu un numar egal de medrese sau scoli teologice. Vom admira Cetatea cruciatilor, construita de Raymond de Saint Gilles care domina orasul vechi din anul 1102, dupa care vom avea timp liber pentru ca merita vizitate magazinele de parfumuri, pielarie, producatori de sapun si alti artizani, totul intr-un mediu care aproape nu s-a schimbat inca din Evul Mediu. Ne vom deplasa apoi spre incantatorul oras costal Batroun, un infloritor port din vremea fenicienilor, unul dintre cele mai vechi orase ale lumii mentionat in tablitele de la Tell el-Amarna din Egipt (sec. al XIV-lea i.Hr.). Ne vom plimba prin souk-ul incununat cu arcade de piatra, vom admira Zidul Fenician, fost zid de aparare impotriva furiilor marii si mai ales a navalitorilor, cu o lungime de 225 m si o grosime de aproape 1,5 m, vom admira opera arhitecturala roman-bizantina a Catedralei Sfantul Stefan, vom continua cu capela Fecioarei Maria, vechiul fort fenician, ramasitele teatrului Roman si in cele din urma stadionul sculptat in stanca. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 04.01.2020:  Beirut – Istanbul
Mic dejun. Zi libera pentru plimbari, vizite individuale si ultimele cumparaturi. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Beirut pentru zborul de intoarcere in tara. Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 827 (21:30 / 00:45).
Ziua 10 / 05.01.2020:  Istanbul – Bucuresti
Plecare spre Bucuresti cu zborul TK 1041 (02:30 / 02:45).  

Tarife


460 EURO + 740 USD / loc in camera dubla;  Supliment single: 300 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. mai putini turisti tariful se va recalcula)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti – Istanbul – Beirut si Beirut – Istanbul – Bucuresti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 8 nopti cazare cu mic dejun in Beirut in hotel de 4*
- transferurile si tururile mentionate in program
- tur panoramic cu ghid local in Beirut
- vizitarea sitului arheologic din Baalbeck
- degustare de vinuri la podgoria Chateau Ksara
- vizitarea sitului arheologic de la Anjar
- tur panoramic cu ghid local in Sidon
- vizitarea castelului din Sidon
- plimbare prin souk in Tyre
- plimbare cu barca prin galeriile inferioare din pesterile Jeita
- vizitarea castelului din Byblos
- vizitarea rezervatiei de cedrii din Bsharri - Cedars Forest of God
- vizitarea muzeului dedicat lui Khalil Gibran din Bsharri
- vizitarea Manastirii St. Antoine
- tur panoramic cu ghid local in Tripoli
- vizitarea castelului din Tripoli
- vizitarea Zidului Fenician din Batroun
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgenta si/sau repatriere, insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoare storno acopera pana la 2000 euro/persoana (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei; se poate incheia turistilor cu varsta maxima de 74 ani impliniti

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 199 euro/persoana care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- supliment demipensiune: 200 usd/persoana (optional, se va achita la agentie la inscriere)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 40 euro/persoana, pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- cina festiva de Revelion este optionala, iar detaliile suplimentare vor fi furnizate dupa data de 01.11.2019
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 participanti:
  • Excursie la Faraya pentru off-road safari: aprox. 80 usd/persoana
  • Excursie in Muntii Chouf: aprox. 60 usd/persoana

Observatii

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZELOR:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor
- nu se accepta pasaport temporar
Nu este permisa intrarea in Liban pentru cetatenii romani care detin in pasaport o viza de intrare in Israel
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »  

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Timpul ramas pana la plecare:

71 zile

Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: