• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii

“Regina din Saba, Sfantul Chivot al Legii si triburile din Valea Omo”

COD OFERTA: 317-D

COD OFERTA: 317-C

COD OFERTA: 317-B

COD OFERTA: 317-A

Oferta nu mai este valabila
2980 €
2980 €
2890 €
2820 €
rezerva online
Perioada plecarii:
20.04 - 03.05.2019
30.03 - 13.04.2018
06.04 - 21.04.2017
02.10 - 17.10.2016
 • Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii
 • Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii
 • Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii
 • Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii
 • Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii
 • Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii
Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii Paste Etiopia - Leaganul Umanitatii

Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - Axum - Lalibela - Jinka - Turmi - Langano - Parcul National Mago - Arba Minch - Lacul Chamo - Valea Omo - Lacul Tana

Descarca programul in format PDF:
Petreceti Sfintele Sarbatori de Paste in cea de-a doua tara ortodoxa dupa Rusia, in unica tara din lume in care Calendarul Iulian este inca oficial, intr-o “insula” de ortodoxie, intr-o Africa musulmana sau pagana, intr-una dintre cele mai interesante destinatii crestine, in Etiopia, locul originii omenirii.

Va invitam intr-un tur istoric in partea de nord a tarii, pentru ca Etiopia este o tara cu un trecut antic, unde veti „urmari pasii” Reginei din Saba si al Regelui Solomon, va veti simti binecuvantati in apropierea Sfantului Chivot al Legii si veti fi incantati de zona Lacului Tana, un fel de Bucovina a Etiopiei.

Munti inalti, ape albastre sau de culoarea ceaiului, savane, Valea Marelui Rift, expeditia etnografica in Valea Omo din sudul Etiopiei, ultimul bastion al comunitatilor tribale, sunt numai o parte dintre motivele pentru care nu ar trebui sa refuzati aceasta invitatie unica !

Ziua 1 / 20.04.2019:  Bucuresti – Frankfurt – Addis Abeba
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:10 / 07:40), de unde se va pleca spre Addis Abeba cu zborul LH 598 (14:10 / 22:05). Sosire in capitala Etiopiei, a patra metropola ca marime din Africa, cunoscuta si sub denumirea de “floare noua”, deoarece orasul a fost fondat relativ recent, in anul 1886, de catre Imparatul Menelik al II-lea si sotia sa Imparateasa Taitu, la poalele falnicului munte Entoto, care are o inaltime de 3.200 m. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cina si cazare la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 2 / 21.04.2019:  Addis Abeba – Langano
Mic dejun. Dimineata ne vom imbarca in vehicule 4x4 si vom porni spre sud, in directia Arbaminch,  spre zona lacurilor din regiunea Riftului. Vom face o oprire la unul dintre lacurile de crater de la Debre Zeit, Lacul Bishoftu, de unde itinerarul va continua spre sud, unde vom admira lacurile Vaii Marelui Rift de la Ziway, unde traiesc foarte multe specii de pasari. Dejun in timpul vizitelor. Timp liber la dispozitie. Cina si cazare la Hotel Sabana Beach Resort (sau similar).
Ziua 3 / 22.04.2019:  Langano – Arba Minch
Mic dejun. Ne vom indrepta spre Wolayta Sodo, dupa care ne vom deplasa spre satul Chencha al tribului Dorze, care locuieste pe muntele care domina zona. Cei din tribul Dorze sunt poate cei mai dezvoltati indigeni, fiind foarte muncitori; ei sunt cei care “imbraca” toata zona, fiind tesatori renumiti, dar nu numai hainele celor din Dorze sunt faimoase, ci si colibele lor de bambus inalte de 8-12 metri. Dejun in timpul vizitelor. Traseul va continua spre Arba Minch, orasul celor 40 de izvoare, fiind in acelasi timp si cel mai mare targ din sudul tarii, cel mai important oras din coltul de sud-vest al tarii, poarta de acces catre zona tribala a Vaii Omo. Cina si cazare la Paradise Lodge (sau similar).
Ziua 4 / 23.04.2019:  Arba Minch – Lacul Chamo – Turmi
Mic dejun. Plimbare matinala cu barca pe Lacul Chamo, prilej de a vedea cei mai mari crocodili africani, hipopotami si foarte frumoase pasari de apa, precum Kingfisher si Fish Eagle. Lacul Chamo face parte din Parcul National Netschsar, in limba amhara “iarba alba” sau “campia alba”. Microclimatul este identic cu cel din Masai Mara sau Serengeti, aici traind peste 300 de specii de mamifere. Principala atractie o reprezinta desigur fauna, mai precis crocodilii, hipopotamii, pelicanii si multe alte pasari de balta. “Crocodile Market” este locul din Africa cu cea mai mare concentratie de crocodili in libertate. Va fi un adevarat spectacol sa vedem multe specimene de crocodili, unele chiar gigantice, navigand elegant pe langa barca noastra sau stand la soare, alaturi de pelicani. Parcul este populat de o mare varietate de animale precum Kuduminuskul Dik Dik, zebra Burchell, gazelele Grant, specia endemica de antilope Swayne etc. Dejun in timpul vizitelor. Ne vom deplasa apoi spre Konso, prilej cu care vom admira peisajul “ondulat” al zonei. Zona Konso este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita traditiilor ancestrale deosebite care se intind pe parcursul a 21 de generatii (peste 400 de ani). Ne vom deplasa spre Turmi pentru cina si cazare la Turmi Lodge (sau similar).
Ziua 5 / 24.04.2019:  Turmi – Valea Omo – Jinka
Mic dejun. In aceasta zi ne vom deplasa spre sud-vest, la Omorate, pentru a vizita tribul Dasenech. Omorate se afla situat pe malurile raului Omo, unde semi-nomazii Dasanech isi protejeaza colibele usoare cu spini de la animalele salbatice. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Jinka. Vom avea prilejul de a vedea membrii mai multor triburi diferite, inclusiv membrii ai triburilor Hamer. Cina si cazare la Eco Lodge (sau similar).
Ziua 6 / 25.04.2019:  Jinka – Mago – Addis Abeba
Mic dejun. Vom traversa Parcul National Mago catre cel mai original si interesant trib din Valea Omo, tribul mursilor care numara numai vreo 6500 de suflete. Celebrii mursi sunt semi-nomazi, locuiesc in sezonul uscat pe pantele vestice ale Vaii Omo, unde cultiva sorg, porumb si legume, unde vaneaza si pescuiesc, iar in sezonul umed isi pasc cirezile in stepa Tama. Barbatii mursi sunt razboinici recunoscuti, iar femeile sunt renumite pentru farfuriile introduse in buza si coarne in urechi, obicei considerat semn de frumusete. Dejun la Jinka. Transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Cina si cazare la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 7 / 26.04.2019:  Addis Abeba – Axum   
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Axum. Zi dedicata vizitarii orasului sfant Axum, centru istoric si religios al Etiopiei, fosta capitala a Regatului Aksum, candva cel mai puternic regat situat intre Imperiul Roman de Rasarit si Persia. Axum-ul este considerat a fi leaganul civilizatiei etiopiene, cu o istorie mai veche de 3.000 de ani, cu ruine ale orasului care dateaza inca din secolele I-VII. Obeliscuri monolitice, stelae gigantice, morminte regesti, ruine ale Palatului Passion etc., toate stau marturie cu privire la nivelul exceptional de civilizatie, fapt pentru care incepand din anul 1980 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mult timp dupa declinul politic de la sfarsitul sec. al VII-lea, imparatii etiopieni au continuat sa se incoroneze in Axum. Vom avea prilejul de a vedea monolitii din piatra, considerati a fi unele dintre cele mai misterioase monumente din lume; cel mai mare monolit din lume, care se gaseste aici, cantareste aproximativ 500 t si are 33 m lungime. Vom vizita apoi Palatul Reginei din Saba si mormintele regilor. Dejun in timpul vizitelor. Dupa-amiaza vom avea prilejul de a participa la ceremonia din Vinerea Mare tinuta la Biserica Sf. Maria Zion. Aceasta este o zi speciala pentru Biserica Ortodoxa Etiopiana si este celebrata cu multa devotiune, respectand un ritual stravechi. Cina si cazare la Hotel Sabian (sau similar).
Ziua 8 / 27.04.2019:  Axum – Lalibela: Paste in orasul sfant al Etiopiei!
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lalibela, loc important de pelerinaj si devotiune al crestinatatii etiopiene, oras care poarta numele Regelui Lalibela, cel care a construit aici primele biserici din piatra la sfarsitul sec. al XII-lea, inceputul sec. al XIII-lea. Lalibela sau “Noul Ierusalim” este unul dintre cele mai remarcabile locuri ale crestinatatii, inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1978, oras unde se afla peste 200 de biserici, unele ascunse in pesteri, dintre care 11 sunt considerate a fi „a 8-a minune a lumii”, capodopere de arhitectura si arta. Dupa dejun vom vizita complexul de biserici care apartin primului grup de biserici din Lalibela. Remarcabilele structuri sunt sapate in interior si exterior in roca solida, fiecare cladire unica din punct de vedere architectural reflectand executii mestesugit realizate, unele dintre ele fiind decorate cu picturi fascinante. Aceste edificii remarcabile au ramas locuri de rugaciune pana in zilele noastre. Vom vizita biserici precum Bete Maryam, Bete Dangil, Bete Golgota, Bete Maka etc. Tot in aceasta zi, vom avea prilejul de a vizita “colorata” Piata de Paste, care se organizeaza anual in Lalibela. Dupa cina, vom participa la slujba de Inviere, intr-una dintre cele mai mari biserici ”cioplite” in piatra, Biserica Bete Medhane Alem, Salvatorul Lumii, care are in partea nord-estica trei morminte taiate in stanca atribuite lui Abraham, Isac si Iacob. In aceasta zi speciala, toate bisericile se vor umple de credinciosii care au postit 55 de zile si care in ultima zi si jumatate au tinut post negru. Ruga lor acompaniata de cantecele si dansul preotilor va dura pana spre dimineata. Ceremonia speciala creata de cantecele si dansurile preotilor, dar si atmosfera data de locul respectiv, va ramane pentru noi toti, o amintire de suflet. Cazare la Hotel Panoramic View (sau similar).
Ziua 9 / 28.04.2019:  Lalibela
Mic dejun. Pentru cei care nu doresc sa se trezeasca pentru micul dejun, ziua va incepe cu dejunul, dupa
care vom porni sa vizitam cel de-al doilea grup de biserici in piatra din oras, care reprezinta cele sapte trepte ale Paradisului. Vom vizita biserici precum Bete Aba Libanos, Bete Emmanuel, Bete Merkurios, Bete Gabriel Raphael si Biserica Bete Giorgis (Sf. Gheorghe), care este considerata a fi cea mai frumoasa biserica monolitica in forma de cruce, simbolul Arcei lui Noe, care a devenit imaginea-simbol a Lalibelei. In continuarea zilei, vom participa la o ceremonie traditionala a cafelei, intr-un local special din Lalibela. Cina si cazare la Hotel Panoramic View (sau similar).
Ziua 10 / 29.04.2019:  Lalibela – Gondar
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor spre Gondar, cel mai “european” oras al Etiopiei, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oras situat la o altitudine de 2.500 m, care a fost pentru o perioada de 236 de ani capitala Etiopiei, din perioada Imparatului Fasilides (anul 1632) pana la caderea lui Tewodros (anul 1868), timp in care s-au construit numeroase castele si cladiri dupa standarde europene, ceva unic pentru continentul african, palatele fiind construite in stil iberic. Vom face turul panoramic al orasului “portughez”, care va include „Combinatia regala”, cu castele marete, construite in stilul Evului Mediu european: Palatul Imparatului Fasilides, Castelul Imparatului Iyasu I, fiul lui Johanes, Biblioteca lui Fasilides, fiul Imparatului Yohannes, Sala Mare sau “Casa Cantecului” a Imparatului David al III-lea, Lungul V, forma care cuprinde cele doua etaje din palat care au apartinut Imparatesei Mentewab. Dejun in timpul vizitelor. In continuarea zilei vom vizita cea mai frumoasa biserica care nu a fost niciodata distrusa, Debre Berhan Selassie sau “Treimea de pe Muntele Luminii” (Muntele Schimbarii la Fata), celebra pentru “fetele ingerilor inaripati”, 104 la numar, care decoreaza plafonul si datorita carora i se mai spune “Capela Sixtina a Etiopiei”. Cina si cazare la Hotel Goha (sau similar).
Ziua 11 / 30.04.2019:  Gondar – Lacul Tana – Bahir Dar
Mic dejun. Zi dedicata explorarii Lacului Tana cu barca. Vom vizita cu acest prilej 3 manastiri vechi si anume Ura Kidane Mihret, Narga Selassie si Debre Sina Mariam. Lacul Tana, una dintre comorile naturale ale Etiopiei, cu o suprafata de aprox. 3600 km2 este presarat cu 37 de insule dintre care 20 adapostesc fascinante biserici si manastiri, dintre care unele dateaza din sec. al XIII-lea, decorate cu fresce viu colorate. Vom incepe cu vizitarea Manastirii Ura Kidane Mihret, localizata in Peninsula Zege, considerata una dintre cele mai atractive biserici din regiunea Lacului Tana. Actuala biserica dateaza din sec. al XVI-lea, cu pereti decorati cu numeroase picturi murale. Vom continua cu vizitarea Manastirii Narga Selassie, situata pe Insula Dek, cea mai mare insula a Lacului Tana. Biserica a fost construita de Imparateasa Mentewab la sfarsitul sec. al XVIII-lea si are la intrare un portret al exploratorului scotian James Bruce, cel care a vizitat la sfarsitul sec. al XIX-lea capitala de atunci, Gondar. Dejun picnic. In final vom vizita Manastirea Debre Sina Mariam, situata in partea de nord a Lacului Tana, constructia sa datand din Evul Mediu. Ne vom deplasa apoi spre Bahir Dar pentru cina si cazare la Hotel Jacaranda (sau similar).
Ziua 12 / 01.05.2019:  Bahir Dar – Addis Abeba
Mic dejun. In prima parte a zilei vom pleca spre cascada Nilului Albastru numita "Tis Issat", in traducere „Fum de Apa”, a carei cadere de apa este de aprox. 40 m, fiind situata in amonte. Debitul sau variaza in functie de sezon, iar noile hidrocentrale au afectat intrucatva maretia acestei cascade, dar privelistea este una memorabila. Dejun in timpul vizitelor. Dupa-amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Transfer la hotel pentru cina si cazare la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 13 / 02.05.2019:  Addis Abeba – Istanbul
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei etiopiene, un oras plin de surprize, situat la o altitudine de 2.300 m, cu peisaje contrastante, caracterizat printr-o remarcabila diversitate, care surprinde prin istoria si legendele sale. Vom urca pe Muntele Entoto de unde vom putea fotografia conurile vulcanice din jur si de unde vom avea o frumoasa vedere panoramica asupra capitalei etiopiene. Tot aici vom vizita Biserica Sf. Maria unde a fost incoronat Imparatul Menelik I si Palatul fondatorului Addis Abebei, Menelik al II-lea, un adevarat muzeu cu obiecte imperiale. In continuarea zilei vom cobori in oras pentru dejun, dupa care vom vizita Muzeul National, unde vom vedea cea mai bine pastrata si conservata fosila umanoida bipeda din lume, scheletul lui Lucy, o “fatuca” in varsta de aprox. 3,2 milioane de ani, gasita in desertul Afar. Lucy e faimoasa, desi tot in Etiopia, a fost gasit in anul 1994, Ardi, un “baietel” in varsta de aprox. 4,4 milioane de ani. Dupa-amiaza vom continua cu vizitarea Muzeului de Etnologie adapostit in fostul palat al Imparatului Halie Selassie, o buna introducere in bogata cultura etiopiana. Spre finalul zilei vom vizita Catedrala Sf. Gheorghe si mai apoi Merkato, cea mai mare piata in aer liber din estul Africii. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish, zbor TK 677 (00:35 / 05:55).
Ziua 14 / 03.05.2019:  Istanbul – Bucuresti
Sosire in Istanbul la ora 05:55 de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:10 / 08:30).
Descarca programul in format PDF:
Petreceti Sfintele Sarbatori de Paste in cea de-a doua tara ortodoxa dupa Rusia, in unica tara din lume in care Calendarul Iulian este inca oficial, intr-o “insula” de ortodoxie, intr-o Africa musulmana sau pagana, intr-una dintre cele mai interesante destinatii crestine, in Etiopia, locul originii omenirii.

Va invitam intr-un tur istoric in partea de nord a tarii, pentru ca Etiopia este o tara cu un trecut antic, unde veti „urmari pasii” Reginei din Saba si al Regelui Solomon, va veti simti binecuvantati in apropierea Sfantului Chivot al Legii si veti fi incantati de zona Lacului Tana, un fel de Bucovina a Etiopiei.

Munti inalti, ape albastre sau de culoarea ceaiului, savane, Valea Marelui Rift, expeditia etnografica in Valea Omo din sudul Etiopiei, ultimul bastion al comunitatilor tribale, sunt numai o parte dintre motivele pentru care nu ar trebui sa refuzati aceasta invitatie unica !

Ziua 1 / 30.03.2018:  Bucureşti – Frankfurt – Addis Abeba
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare cu zborul LH 1423 spre Frankfurt (06:05 / 07:35), de unde se va pleca spre Addis Abeba cu zborul LH 598 (10:30 / 20:45). Sosire în capitala Etiopiei, a patra metropolă ca mărime din Africa, cunoscută şi sub denumirea de “floare nouă”, deoarece oraşul a fost fondat relativ recent, în anul 1886, de către Împăratul Menelik al II-lea şi soţia sa Împărateasa Taitu, la poalele falnicului munte Entoto, care are o înălţime de 3.200 m. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 2 / 31.03.2018:  Addis Abeba – Arba Minch
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îmbarca în vehicule 4x4 şi vom porni spre sud, în direcţia Arbaminch,  spre zona lacurilor din regiunea Riftului. Vom face o oprire la unul dintre lacurile de crater de la Debre Zeit, Lacul Bishoftu, de unde itinerarul nostru va continua spre sud, unde vom admira lacurile Văii Marelui Rift de la Ziway, unde trăiesc foarte multe specii de păsări. Pe parcursul drumului vom face o pauză de prânz în Wolayta Sodo, după care ne vom deplasa spre satul Chencha al tribului Dorze, care locuieşte pe muntele care domină zona. Cei din tribul Dorze sunt poate cei mai dezvoltaţi indigeni, fiind foarte muncitori; ei sunt cei care “îmbracă” toată zona, fiind ţesători renumiţi, dar nu numai hainele celor din Dorze sunt faimoase, ci şi colibele lor de bambus înalte de 8-12 metri. Traseul va continua spre Arbaminch, oraşul celor 40 de izvoare, fiind în acelaşi timp și cel mai mare târg din sudul ţării, cel mai important oraş din colţul de sud-vest al ţării, poarta de acces către zona tribală a Văii Omo. Cină şi cazare la Paradise Lodge (sau similar).
Ziua 3 / 01.04.2018:  Arba Minch – Lacul Chamo – Jinka
Mic dejun. Plimbare matinală cu barca pe Lacul Chamo, prilej de a vedea cei mai mari crocodili africani, hipopotami şi foarte frumoase păsări de apă, precum Kingfisher şi Fish Eagle. Lacul Chamo face parte din Parcul Naţional Netschsar, în limba amhară “iarbă albă” sau “câmpia albă”. Microclimatul este identic cu cel din Masai Mara sau Serengeti, aici trăind peste 300 de specii de mamifere. Principala atracţie o reprezintă desigur fauna, mai precis crocodilii, hipopotamii, pelicanii şi multe alte păsări de baltă. “Crocodile Market” este locul din Africa cu cea mai mare concentraţie de crocodili în libertate. Va fi un adevărat spectacol să vedem multe specimene de crocodili, unele chiar gigantice, navigând elegant pe lângă barca noastră sau stând la soare, alături de pelicani. Parcul este populat de o mare varietate de animale precum Kuduminuskul Dik Dik, zebra Burchell, gazelele Grant, specia endemică de antilope Swayne etc. Dejun în timpul vizitelor. Ziua va continua cu deplasarea spre Jinka, unde vom vizita Muzeul Etnologic al Văii Omo. Cină şi cazare la Eco Lodge (sau similar).
Ziua 4 / 02.04.2018:  Jinka – Turmi
Mic dejun. Astăzi vom traversa Parcul Naţional Mago către cel mai original şi interesant trib din Valea Omo, tribul murşilor care numără numai vreo 6500 de suflete. Celebrii murşi sunt semi-nomazi, locuiesc în sezonul uscat pe pantele vestice ale Văii Omo, unde cultivă sorg, porumb şi legume, unde vânează şi pescuiesc, iar în sezonul umed îşi pasc cirezile în stepa Tama. Bărbaţii murşi sunt războinici recunoscuţi iar femeile sunt renumite pentru farfuriile introduse în buză şi coarne în urechi, obicei considerat semn de frumuseţe. Dejun la Jinka. În continuarea zilei ne vom deplasa catre Turmi. Vom avea prilejul de a vedea membrii mai multor triburi diferite, inclusiv membrii ai triburilor Hamer. Deoarece lunea este zi de târg, toţi cei aflaţi în piaţă sunt implicaţi în activităţile tradiţionale de vânzare a produselor de artizanat locale, inclusiv tigve ornate, alături de legume, mirodenii, unt, lapte şi tutun. Seara vom participa la un spectacol de dans oferit de cei din tribul Hamer, denumit Evangadi. Cină şi cazare la Turmi Lodge (sau similar).
Ziua 5 / 03.04.2018:  Turmi – Valea Omo – Konso
Mic dejun. Astăzi ne vom deplasa aprox. 70 km spre sud-vest, la Omorate, pentru a vizita tribul Dasenech. Omorate se află situat pe malurile Râului Omo, unde semi-nomazii Dasanech își protejează colibele ușoare cu spini de la animalele sălbatice. Ne vom deplasa apoi spre Konso, prilej cu care vom admira peisajul “ondulat” al zonei. Zona Konso este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, datorită tradiţiilor ancestrale deosebite care se întind pe parcursul a 21 de generaţii (peste 400 de ani). Pe parcurs vom avea dejunul și vom vizita așezările oamenilor Tsemay, cunoscuți pentru pălăriile lor speciale. Cină şi cazare la Kanta Lodge (sau similar).
Ziua 6 / 04.04.2018:  Konso – Langano
Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa spre un sat al triburilor Konso, în care indigenii sunt în majoritatea lor încă animişti, fiind poate unul dintre cele mai “civilizate” triburi din zonă și fiind cunoscut atât pentru sistemul unic de terasare a dealurilor, care permite o intensă cultivare şi irigare a culturilor, cât şi pentru statuile funerare confecţionate din lemn, numite “waga”. Interacțiunea neobișnuită dintre om și natură a fost onorată în iunie 2011, cu numirea sa ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom pleca apoi spre Langano, pe traseu având posibilitatea de a vedea oamenii din Gedeo și Sidama și peisaje foarte frumoase. Muntele Arsi, care se ridică la peste 4000 de metri în partea de est a orașului Langano, oferă o scenă minunată în spatele căreia se ridică soarele de dimineață. Dejun în timpul vizitelor. Vizită scurtă în Parcul Național Abijta Shala, unde trăiesc numeroase specii de păsări și mamifere. Cină şi cazare la Sabana Beach Resort (sau similar).
Ziua 7 / 05.04.2018:  Langano – Addis Abeba
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Parcul Național Abijata Shala pentru a ne bucura de natură și a vedea diverse specii de animale cum ar fi maimuțele Colobus și păsările flamingo. Acest parc include lacurile Abijata și Shala despărțite de un un relief muntos. Cel mai înalt vârf din parc este Mt. Fike cu o altitudine de 2075 m, situat între cele două lacuri. O altă atracție a parcului o constituie numeroasele izvoare termale. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Addis Abeba. Pe traseu ne vom opri la Melka Kunture, unul dintre cele mai importante situri preistorice, după care vom descoperi ciudata şi enigmatica Tiya care este printre cele mai importante dintre cele aproximativ 160 de situri arheologice descoperite până în prezent în regiunea Soddo, la sud de Addis Abeba. Sit-ul conține 36 de monumente, inclusiv 32 de stelae sculptate (stâlpi funerari sculptaţi), acoperite cu simboluri, dintre care majoritatea sunt dificil de descifrat, fiind rămășițele unei culturi antice etiopiene a căror vârstă nu a fost încă stabilită cu precizie. Dejun în timpul vizitelor. Pe drumul către Addis Abeba vom vizita așezările oamenilor Gurage. Cină şi cazare în Addis Abeba la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 8 / 06.04.2018:  Addis Abeba – Axum   
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Axum. Zi dedicată vizitării oraşului sfânt Axum, centru istoric şi religios al Etiopiei, fostă capitală a Regatului Aksum, cândva cel mai puternic regat situat între Imperiul Roman de Răsărit şi Persia. Akxum-ul este considerat a fi leagănul civilizaţiei etiopiene, cu o istorie mai veche de 3.000 de ani, cu ruine ale oraşului care datează încă din sec. I-VII. Obeliscuri monolitice, stelae gigantice, morminte regeşti, ruine ale Palatului Passion etc., toate stau mărturie cu privire la nivelul excepţional de civilizaţie, fapt pentru care începând din anul 1980 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mult timp după declinul politic de la sfârşitul sec. al VII-lea, împăraţii etiopieni au continuat să se încoroneze în Axum. Vom avea prilejul de a vedea monoliţii din piatră, consideraţi a fi unele dintre cele mai misterioase monumente din lume; cel mai mare monolit din lume, care se găseşte aici, cântăreşte aproximativ 500 de tone şi are 33 metri lungime. Vom vizita Palatul Reginei din Saba şi mormintele regilor. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază vom avea prilejul de a participa la ceremonia din Vinerea Mare ţinută la Biserica Sf. Maria Zion. Aceasta este o zi specială pentru Biserica Ortodoxă Etiopiană şi este celebrată cu multă devoţiune, respectând un ritual străvechi. Cină şi cazare la Hotel Sabian (sau similar).
Ziua 9 / 07.04.2018:  Axum – Lalibela: Paşte în oraşul sfânt al Etiopiei!
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lalibela, loc important de pelerinaj şi devoţiune al creştinătăţii etiopiene, oraş care poartă numele Regelui Lalibela, cel care a construit aici primele biserici din piatră la sfârşitul sec. al XII-lea, începutul sec. al XIII-lea. Lalibela sau “Noul Ierusalim” este unul dintre cele mai remarcabile locuri ale creştinătăţii, înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1978, oraş unde se află peste 200 de biserici, unele ascunse în peşteri, dintre care 11 sunt considerate a fi „a 8-a minune a lumii”, capodopere de arhitectură şi artă. După dejun vom vizita complexul de biserici care aparţin primului grup de biserici din Lalibela. Remarcabilele structuri sunt săpate în interior şi exterior în rocă solidă, fiecare clădire unică din punct de vedere architectural reflectând execuţii meşteşugit realizate, unele dintre ele fiind decorate cu picturi fascinante. Aceste edificii remarcabile au rămas locuri de rugăciune până în zilele noastre. Vom vizita biserici precum Bete Maryam, Bete Dangil, Bete Golgota, Bete Maka etc. Tot astăzi, vom avea prilejul de a vizita “colorata” Piaţă de Paşte, care se organizează anual în Lalibela. După cină, vom participa la slujba de Înviere, într-una dintre cele mai mari biserici ”cioplite” în piatră, Biserica Bete Medhane Alem, Salvatorul Lumii, care are în partea nord-estică trei morminte tăiate în stâncă, atribuite lui Abraham, Isac şi Iacob. În această zi specială, toate bisericile se vor umple de credincioşii care au postit 55 de zile şi care în ultima zi şi jumătate au ţinut post negru. Ruga lor acompaniată de cântecele şi dansul preoţilor va dura până spre dimineaţă. Ceremonia specială creată de cântecele şi dansurilor preoţilor, dar şi atmosfera dată de locul în care ne aflăm, va rămâne pentru noi toţi, o amintire de suflet. Cazare la Hotel Panoramic View (sau similar).
Ziua 10 / 08.04.2018:  Lalibela
Mic dejun. Pentru cei care nu doresc să se trezească pentru micul dejun, ziua va începe cu dejunul, după care vom porni să vizităm cel de-al doilea grup de biserici în piatră din oraş, care reprezintă cele şapte trepte ale Paradisului. Vom vizita biserici precum Bete Aba Libanos, Bete Emmanuel, Bete Merkurios, Bete Gabriel Raphael şi Biserica Bete Giorgis (Sf. Gheorghe), care este considerată a fi cea mai frumoasă biserica monolitică în formă de cruce, simbolul Arcei lui Noe, care a devenit imaginea-simbol a Lalibelei. În continuarea zilei, vom participa la o ceremonie tradiţională a cafelei, într-un local special din Lalibela. Cină şi cazare la Hotel Panoramic View (sau similar).
Ziua 11 / 09.04.2018:  Lalibela – Gondar
Mic dejun. Plecare spre Gondar, cel mai “european” oraş al Etiopiei, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oraş situat la o altitudine de 2.500 m, care a fost pentru o perioadă de 236 de ani capitala Etiopiei, din perioada Împăratului Fasilides (anul 1632) până la căderea lui Tewodros (anul 1868), timp în care s-au construit numeroase castele şi clădiri după standarde europene, ceva unic pentru continentul african, palatele fiind construite în stil iberic. Vom face turul panoramic al oraşului “portughez”, care include „Combinaţia regală”, cu castele măreţe, construite în stilul Evului Mediu european: Palatul Împăratului Fasilides, Castelul Împăratului Iyasu I, fiul lui Johanes, Biblioteca lui Fasilides, fiul Împăratului Yohannes, Sala Mare sau “Casa Cântecului” a Împăratului David al III-lea, Lungul V, formă care cuprinde cele două etaje din palat care au aparţinut Împărătesei Mentewab. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei vom vizita cea mai frumoasă biserică care nu a fost niciodată distrusă, Debre Berhan Selassie sau “Treimea de pe Muntele Luminii” (Muntele Schimbării la Faţă), celebră pentru “fețele îngerilor înaripaţi”, 104 la număr, care decorează plafonul şi datorită cărora i se mai spune “Capela Sixtină a Etiopiei”. Cină şi cazare la Hotel Goha (sau similar).
Ziua 12 / 10.04.2018:  Gondar – Lacul Tana – Bahar Dar
Mic dejun. Zi dedicată explorării Lacului Tana cu barca. Vom vizita cu acest prilej 3 mănăstiri vechi şi anume Ura Kidane Mihret, Narga Selassie şi Debre Sina Mariam. Lacul Tana, una dintre comorile naturale ale Etiopiei, cu o suprafaţă de aprox. 3600 km² este presărat cu 37 de insule dintre care 20 adăpostesc fascinante biserici şi mănăstiri dintre care unele datează din sec. al XIII-lea, fiind decorate cu fresce viu colorate. Vom începe cu vizitarea Mănăstirii Ura Kidane Mihret, localizată în Peninsula Zege, fiind considerată una dintre cele mai atractive biserici din regiunea Lacului Tana. Actuala biserică datează din sec. al XVI-lea, având pereţii decoraţi cu numeroase picturi murale. Vom continua cu vizitarea Mănăstirii Narga Selassie, situată pe Insula Dek, cea mai mare insulă a Lacului Tana. Biserica a fost construită de Împărăteasa Mentewab la sfârşitul sec. al XVIII-lea şi are la intrare un portret al exploratorului scoţian James Bruce, cel care a vizitat la sfârşitul sec. al XIX-lea capitala de atunci, Gondar. Dejun picnic. În final vom vizita Mănăstirea Debre Sina Mariam, situată în partea de nord a Lacului Tana, construcţia sa datând din Evul Mediu. Ne vom deplasa apoi spre Bahar Dar. Cină şi cazare la Hotel Jacaranda (sau similar).
Ziua 13 / 11.04.2018:  Bahar Dar – Addis Abeba
Mic dejun. În prima parte a zilei vom pleca spre cascada Nilului Albastru numită "Tis Issat", în traducere „Fum de Apă”, a cărei cădere de apă este de aprox. 40 m, fiind situată în amonte. Debitul său variază în funcţie de sezon, iar noile hidrocentrale au afectat întrucâtva măreţia acestei cascade, dar priveliştea este una memorabilă. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Transfer la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 14 / 12.04.2018:  Addis Abeba – Frankfurt
Mic dejun. Zi dedicată vizitării capitalei etiopiene, un oraş plin de surprize, situat la o altitudine de 2.300 m, cu peisaje contrastante, caracterizat printr-o remarcabilă diversitate, care surprinde prin istoria şi legendele sale. Vom urca pe Muntele Entoto de unde vom putea fotografia conurile vulcanice din jur şi de unde vom avea o frumoasă vedere panoramică asupra capitalei etiopiene. Tot aici vom vizita Biserica Sf. Maria unde a fost încoronat Împăratul Menelik I şi Palatul fondatorului Addis Abebei, Menelik al II-lea, un adevărat muzeu cu obiecte imperiale. În continuarea zilei vom coborî în oraş pentru dejun, după care vom vizita Muzeul Naţional, unde vom vedea cea mai bine păstrată şi conservată fosilă umanoidă bipedă din lume, scheletul lui Lucy, o “fătucă” în vârstă de aprox. 3,2 milioane de ani, găsită în deşertul Afar. Lucy e faimoasă, deşi tot în Etiopia, a fost găsit în anul 1994, Ardi, un “băieţel” în vârstă de aprox. 4,4 milioane de ani. După-amiază vom continua cu vizitarea Muzeului de Etnologie adăpostit în fostul palat al Împăratului Halie Selassie, o bună introducere în bogata cultură etiopiană. Spre finalul zilei vom vizita Catedrala Sf. Gheorghe şi mai apoi Merkato, cea mai mare piaţă în aer liber din estul Africii. Transfer la aeroportul Bole, pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 599 (22:40 / 07:20).
Ziua 15 / 13.04.2018:  Frankfurt – Bucureşti
Sosire în Frankfurt la ora 07:20 de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1418 (09:35 / 12:50).
Descarca programul in format PDF:
Petreceti Sfintele Sarbatori de Paste in cea de-a doua tara ortodoxa dupa Rusia, in unica tara din lume in care Calendarul Iulian este inca oficial, intr-o “insula” de ortodoxie, intr-o Africa musulmana sau pagana, intr-una dintre cele mai interesante destinatii crestine, in Etiopia, locul originii omenirii.

Va invitam intr-un tur istoric in partea de nord a tarii, pentru ca Etiopia este o tara cu un trecut antic, unde veti „urmari pasii” Reginei din Saba si al Regelui Solomon, va veti simti binecuvantati in apropierea Sfantului Chivot al Legii si veti fi incantati de zona Lacului Tana, un fel de Bucovina a Etiopiei.

Munti inalti, ape albastre sau de culoarea ceaiului, savane, Valea Marelui Rift, expeditia etnografica in Valea Omo din sudul Etiopiei, ultimul bastion al comunitatilor tribale, sunt numai o parte dintre motivele pentru care nu ar trebui sa refuzati aceasta invitatie unica !

Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin  Etiopia
 

Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Paște în Etiopia – Leagănul Umanităţii
 

Info Circuit
 • Traseu: Addis Abeba – Langano – Arba Minch – Lacul Chamo – Jinka – Valea Omo – Konso – Yabelo – Awasa – Addis Abeba – Axum – Lalibela – Gondar – Bahar Dar – Lacul Tana  
 • Nr. turişti / circuit: 15 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durata circuit: 16 zile
 • Tarif: 2890 EURO / loc în cameră dublă
 
Top Obiective turistice din Circuitul Paste în Etiopia 
 
 • Natură şi Peisaje: Muntele Entoto, Lacul Bishoftu, lacurile Văii Marelui Rift de la Ziway, Lacul Langano, Lacul Chamo, Parcul Naţional Netschsar, Parcul Naţional Mago, Craterul El Sod, Lacul Tana, Peninsula Zege, Insula Dek, Cascada Nilului Albastru
 
 • Artă şi arhitectură: Muzeul Etnologic al Văii Omo, satul Chencha, situl preistoric Melka Kunture, situl arheologic Tiya, Axum, Palatul Reginei din Saba şi mormintele regilor, Biserica Sf. Maria Zion, bisericile din primul grup din Lalibela, Bete Maryam, Bete Dangil, Bete Golgota, Bete Maka, Bete Medhane Alem, bisericile din cel de-al doilea grup din Lalibela, Bete Aba Libanos, Bete Emmanuel, Bete Merkurios, Bete Gabriel Raphael şi Biserica Bete Giorgis (Sf. Gheorghe), “Combinaţia Regală”, Palatul Împăratului Fasilides, Castelul Împăratului Iyasu I, Biblioteca lui Fasilides, Sala Mare sau “Casa Cântecului” şi Lungul V, biserica Debre Berhan Selassie, Mănăstirile Ura Kidane Mihret, Narga Selassie şi Debre Sina Mariam, Biserica Sf. Maria din Addis Abeba, Palatul lui Menelik al II-lea, Catedrala Sf. Gheorghe din Addis Abeba
 
 • Tradiţii şi evenimente: ceremonia din Vinerea mare de la Biserica Sf. Maria Zion, slujba de Paşte într-una dintre cele mai mari biserici ”cioplite” în piatră, Biserica Bete Medhane Alem, ceremonia tradiţională a cafelei
 
 • Experienţe şi Distracţii: vizitarea pieţelor locale de peşte, zona tribala din Valea Omo, Crocodile Market de pe Lacul Chamo, vizitarea Muzeului Etnologic al Văii Omo, vizitarea pieţei Key Afer, vizitarea sanctuarului Yabello, plimbare cu barca pe Lacul Tana, vizitarea Muzeului Naţional din Addis Abeba, vizitarea Muzeului de Etnologie din Addis Abeba, vizitarea celei mai mari pieţe în aer liber din estul Africii, Merkato
Petreceti Sfintele Sarbatori de Paste in cea de-a doua tara ortodoxa dupa Rusia, in unica tara din lume in care Calendarul Iulian este inca oficial, intr-o “insula” de ortodoxie, intr-o Africa musulmana sau pagana, intr-una dintre cele mai interesante destinatii crestine, in Etiopia, locul originii omenirii.

Va invitam intr-un tur istoric in partea de nord a tarii, pentru ca Etiopia este o tara cu un trecut antic, unde veti „urmari pasii” Reginei din Saba si al Regelui Solomon, va veti simti binecuvantati in apropierea Sfantului Chivot al Legii si veti fi incantati de zona Lacului Tana, un fel de Bucovina a Etiopiei.

Munti inalti, ape albastre sau de culoarea ceaiului, savane, Valea Marelui Rift, expeditia etnografica in Valea Omo din sudul Etiopiei, ultimul bastion al comunitatilor tribale, sunt numai o parte dintre motivele pentru care nu ar trebui sa refuzati aceasta invitatie unica !

ZIUA 1 / 02.10.2016:  BUCURESTI – FRANKFURT – ADDIS ABEBA

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare cu zborul LH 1423 spre Frankfurt (06:10 / 07:45) si mai departe spre Addis Abeba cu zborul LH 598 (10:30 / 20:45). Sosire in capitala Etiopiei, a patra metropola ca marime din Africa, cunoscuta si sub denumirea de “floare noua”, deoarece orasul a fost fondat relativ recent, in anul 1886, de catre Imparatul Menelik al II-lea si sotia sa Imparateasa Taitu, la poalele falnicului munte Entoto, care are o inaltime de 3.200 m. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare.

ZIUA 2 / 03.10.2016:  ADDIS ABEBA

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei etiopiene, un oras plin de surprize, situat la o altitudine de 2.300 m, cu peisaje contrastante, caracterizat printr-o remarcabila diversitate, care surprinde prin istoria si legendele sale. Vom urca pe Muntele Entoto de unde vom putea fotografia conurile vulcanice din jur si de unde vom avea o frumoasa vedere panoramica asupra capitalei etiopiene. Tot aici vom vizita Biserica Sf. Maria unde a fost incoronat Imparatul Menelik I si Palatul fondatorului Addis Abebei, Menelik al II-lea, un adevarat muzeu cu obiecte imperiale. In continuarea zilei se coboara in oras pentru dejun, dupa care se  viziteaza Muzeul National, unde vom vedea cea mai bine pastrata si conservata fosila umanoida bipeda din lume, scheletul lui Lucy, o “fatuca” in varsta de aprox. 3,2 milioane de ani, gasita in desertul Afar. Lucy e faimoasa, desi tot in Etiopia, a fost gasit in anul 1994, Ardi, un “baietel” in varsta de aprox. 4,4 milioane de ani. Dupa-amiaza continua cu vizitarea Muzeului de Etnologie adapostit in fostul palat al Imparatului Halie Selassie, o buna introducere in bogata cultura etiopiana. Spre finalul zilei vom vizita Catedrala Sf. Gheorghe si mai apoi Merkato, cea mai mare piata in aer liber din estul Africii. Cina si cazare.

ZIUA 3 / 04.10.2016:  ADDIS ABEBA – BAHIR DAR

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bahir Dar, oras situat langa cel mai mare lac din Etiopia, Lacul Tana, de unde izvoraste Nilul Albastru care isi incepe parcursul spre Khartoum si mai departe spre Marea Mediterana. Transfer la hotel pentru dejun, dupa care vom pleca spre cascada Nilului Albastru numita "Tis Issat", in traducere Fum de Apa, a carei cadere de apa este de aprox. 40 m, fiind situata in amonte. Debitul sau variaza in functie de sezon, iar noile hidrocentrale au afectat intrucatva maretia acestei cascade, dar privelistea este una memorabila. Intoarcere in Bahir Dar pentru cina si cazare.

ZIUA 4 / 05.10.2016:  BAHIR DAR – GONDAR   

Mic dejun. Zi dedicata explorarii cu barca pe Lacul Tana, de la Bahirdar pana la Gorgora. Vom vizita  cu acest prilej 3 manastiri vechi si anume Ura Kidane Mihiret, Narga Selassie si Debre Sina Mariam. Lacul Tana, una din comorile naturale ale Etiopiei, cu o suprafata de 3600 km2 este presarat cu 37 de insule dintre care 20 adapostesc fascinante biserici si manastiri dintre care unele dateaza din sec. al XIII-lea, fiind decorate cu fresce viu colorate. Vom incepe vizita cu Manastirea Ura Kidane Mehret, localizata in Peninsula Zege, fiind considerata una dintre cele mai atractive biserici din regiunea Lacului Tana. Actuala biserica dateaza din sec al XVI-lea avand peretii decorati cu numeroase picturi murale. Vom continua cu vizitarea Manastirii Narga Selassie, situata pe Insula Dek, cea mai mare insula a Lacului Tana. Biserica a fost construita de Imparateasa Mentewab la sfarsitul sec. al XVIII-lea si are la intrare un portret al exploratorului scotian James Bruce, cel care a vizitat la sfarsitul sec. al XIX-lea capitala de atunci, Gondar. Vom face o pauza pentru servirea dejunului picnic la aceasta manastire. In final vom vizita Manastirea Debre Sina Mariam, situata in partea de nord a Lacului Tana, constructia sa datand din Evul Mediu. Plimbarea cu barca ne va duce spre Gorgora, de unde ne vom deplasa spre Gondar pentru cina si cazare.

ZIUA 5 / 06.10.2016:  GONDAR                                     

Mic dejun. Astazi vom vizita Gondar, cel mai “european” oras al Etiopiei, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oras situat la o altitudine de 2.500 m, care a fost pentru 236 de ani capitala Etiopiei, din perioada Imparatului Fasilades (anul 1632) pana la caderea lui Tewodros (anul 1868), timp in care  s-au construit numeroase castele si cladiri dupa standarde europene, ceva unic pentru continentul african, palatele fiind construite in stil iberic. Vom face turul panoramic al orasului “portughez”, care include „Combinatia regala”, cu castele marete, construite in stilul Evului Mediu european: Palatul Imparatului Fasiledes, Castelul Imparatului Iyasu I, fiul lui Johanes, Biblioteca lui Fasilidas, fiul imparatului Yohannes, Sala Mare sau “Casa Cantecului” a Imparatului David al III-lea, Lungul V, forma care cuprinde cele doua etaje din palat care au apartinut Imparatesei Mentewab. In continuarea zilei vom vizita cea mai frumoasa biserica care nu a fost niciodata distrusa, Debre Berhan Selassie sau “Treimea de pe Muntele Luminii” (Muntele Schimbarii la Fata), celebra pentru “fetele ingerilor inaripati”, 104 la numar, care decoreaza plafonul si datorita carora i se mai spune “Capela Sixtina a Etiopiei”. Cina si cazare.

ZIUA 6 / 07.10.2016:  GONDAR – AXUM

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul Gondar – Axum. Zi dedicata vizitarii orasului sfant Axum, centru istoric si religios al Etiopiei, fosta capitala a Regatului Aksum, candva cel mai puternic regat dintre Imperiul Roman de Rasarit si Persia. Aksumul este considerat a fi leaganul civilizatiei etiopiene, cu o istorie mai veche de 3.000 de ani, cu ruine ale orasului care dateaza inca din sec. I-VII. Obeliscuri monolitice, stelae gigantice (stalpi funerari sculptati), morminte regesti, ruine ale Palatului Passion, etc., toate stau marturie cu privire la nivelul exceptional de civilizatie, fapt pentru care incepand din anul 1980, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mult timp dupa declinul politic de la sfarsitul sec. al VII-lea, imparatii etiopieni au continuat sa se incoroneze in Axum. Vom avea prilejul de a vedea monolitii din piatra, considerati a fi unele dintre cele mai misterioase monumente din lume; cel mai mare monolit din lume, care se gaseste aici, cantareste aproximativ 500 de tone si are 33 metri lungime. Vom vizita Muzeul Arheologic, Baia si Palatul Reginei din Saba. Cina si cazare.

ZIUA 7 / 08.10.2016:  AXUM – LALIBELA

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lalibela, loc important de pelerinaj si devotiune al crestinatatii etiopiene, oras care poarta numele regelui Lalibela, cel care a construit aici primele biserici din piatra la sfarsitul sec. al XII-lea si inceputul sec. al XIII-lea. Lalibela sau “Noul Ierusalim” este unul dintre cele mai remarcabile locuri ale crestinitatii, inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1978, oras unde se afla peste 200 de biserici, unele ascunse in pesteri, dintre  care 11 sunt considerate a fi „a 8-a minune a lumii”, capodopere de arhitectura si arta. Dejun. In continuarea zilei vom vizita un complex de culoare si biserici care apartin primului grup de biserici. Remarcabilele structuri sunt sapate in interior si exterior in roca solida, fiecare cladire unica din punct de vedere architectural reflectand executii mestesugit realizate, unele dintre ele fiind decorate cu picturi fascinante. Aceste edificii remarcabile au ramas locuri de rugaciune pana azi. Vom vizita biserici precum Bete Maryam, Bete Dangil, Bete Golgota, Bete Makal, etc. Cina si cazare.

ZIUA 8 / 09.10.2016:  LALIBELA 

Mic dejun. Astazi vom vizita cel de-al doilea grup de biserici in piatra din oras, care reprezinta cele sapte trepte ale Paradisului. Vom vizita biserici precum Bete Aba Libanos, Bete Emmanuel, Bete Merkurios, Bete Gabriel Raphael si Biserica Bete Giorgis, Sf. Gheorghe, care este considerata a fi cea mai frumoasa biserica monolitica in forma de cruce, simbolul Arcii lui Noe, care a devenit imaginea-simbol al Lalibelei. In continuarea zilei, vom participa la o ceremonie traditionala a cafelei, intr-un local special din Lalibela. Dejun in timpul vizitelor. Cina si cazare.   

ZIUA 9 / 10.10.2016:  LALIBELA – ADDIS ABEBA – LANGANO 

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Dupa sosire ne vom imbarca in vehicule 4x4 si vom porni spre sud, in directia Langano spre zona lacurilor din regiunea Riftului. Vom face o oprire la unul dintre lacurile de crater de la Debre Zeit, lacul Bishoftu, de unde drumul continua spre sud, unde vom admira lacurile Vaii Marelui Rift de la Ziway, unde traiesc multe specii de pasari. Tot aici vom avea prilejul de a vizita o inedita piata locala de peste. Vom avea in continuare o dupa amiaza libera, relaxanta, intr-un loc special din Etiopia, pe malurile lacului Langano. Cina si cazare. 

ZIUA 10 / 11.10.2016:  LANGANO – ARBAMINCH

Mic dejun. Itinerarul de astazi ne va purta spre fabuloasele zone tribale, catre Arbaminch, cel mai important oras din coltul de sud-vest al tarii, poarta de acces catre zona tribala a vaii Omo. Pe parcursul drumului vom face o pauza de pranz in Wolayta Sodo, dupa care ne vom deplasa spre satul Chencha al tribului Dorze, care locuieste pe un munte care domina zona intr-o arie pitoreasca pe culmi si vai. Cei din tribul Dorze sunt poate cei mai dezvoltati, fiind foarte muncitori; ei sunt cei care “imbraca” toata zona, fiind tesatori renumiti, dar nu numai hainele celor din Dorze sunt faimoase, ci si colibele lor de bambus inalte de 8-12 metri. Drumul continua spre Arbaminch, orasul celor 40 de izvoare, fiind in acelasi timp, cel mai mare targ din sudul tarii. Cina si cazare.

ZIUA 11 / 12.10.2016:  ARBAMINCH – LACUL CHAMO – KONSO  

Mic dejun. Plimbare matinala cu barca pe lacul Chamo, prilej de a vedea cei mai mari crocodili africani, hipopotami si foarte frumoase pasari de apa, precum Kingfisher si Fish Eagle. Lacul Chamo face parte din Parcul National Netschsar, in limba amhara “iarba alba” sau “campia alba”. Microclimatul este identic ca in Masai Mara sau Serengeti, aici traind peste 300 de specii de mamifere. Principala atractie o reprezinta desigur fauna, mai precis crocodilii, hipopotamii, pelicanii si multe alte pasari de balta. Crocodile Market este locul din Africa cu cea mai mare concentratie de crocodili in libertate. Va fi un adevarat spectacol sa vedem multe specimene de crocodili, unele chiar gigantice, navigand elegant pe langa barca sau stand la soare, alaturi de pelicani. Parcul este populat de o mare varietate de specii de flora si fauna precum Kuduminuskul Dik Dik, zebra Burchell, gazelele Grant, specia endemica de antilope Sweyne, etc. Ziua continua cu deplasarea spre Konso, prilej cu care vom admira peisajul “ondulat” al zonei. Pe parcurs vom servi dejunul si vom vizita diferite triburi si satele lor, cum ar fi Gamo si Derashe. Cina si cazare.

ZIUA 12 / 13.10.2016:  KONSO – JINKA

Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii zonei Konso, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, datorita traditiilor ancestrale deosebite care se intind pe parcursul a 21 de generatii (peste 400 de ani). Tribul Konso, desi indigenii sunt in majoritatea lor sunt inca animisti, este poate unul dintre cele mai “civilizate” triburi din zona fiind cunoscut atat pentru sistemul unic de terasare a dealurilor, care permite o intensa cultivare si irigare a culturilor, dar si pentru statuile funerare confectionate din lemn, numite “waga”. Dejun. In continuarea zilei vizitam Key Afer, una dintre cele mai specifice si mai pline de culoare piete din regiune, unde vom avea prilejul de a vedea membrii a mai multor triburi diferite, inclusiv membrii ai triburilor Hammer, Ari si Benna. Unii dintre ei sunt decorati cu lut, dar cei din tribul Benna sunt niste maestrii in a se vopsi pe corp. Toti cei aflati in piata sunt implicati in activitatile traditionale de vanzare a produselor de artizanat locale, inclusiv tigve ornate, alaturi de legume, mirodenii, unt, lapte si tutun. Plecare spre Jinka,  unde vom vizita Muzeul Etnologic al Vaii Omo. Cina si cazare. 

ZIUA 13 / 14.10.2016:  JINKA – PARCUL NATIONAL MAGO – TURMI

Mic dejun. Astazi vom traversa Parcul National Mago catre cel mai original si interesant trib din Valea Omo, tribul mursilor care numara numai vreo 6500 de suflete. Celebrii mursi sunt semi-nomazi, locuiesc in sezonul uscat pe pantele vestice ale vaii Omo, unde cultiva sorg, porumb si legume, unde vaneaza si pescuiesc, iar in sezonul umed isi pasc cirezile in stepa Tama. Barbatii Mursi sunt razboinici recunoscuti iar femeile sunt renumite pentru farfuriile introduse in buza si coarne in urechi, obicei considerat semn de frumusete. Intoarcere la Jinka pentru dejun. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Turmi, pentru cina si cazare.

ZIUA 14 / 15.10.2016:  TURMI – OMORATE – ARBAMINCH   

Mic dejun. Plecare spre Omorate, situat la aproximativ 70 km sud-vest de Turmi, localizat pe malurile raului Omo. Vom traversa raul pentru a ajunge la o asezare Dasanech unde vom fi surprinsi de obiceiurile si de portul lor, deoarece semi-nomazii pe care ii vom intalni aici isi protejeaza colibele si cirezile cu spini si coarne de animale salbatice, iar barbatii poarta cuie de fildes in buza de jos avand diverse cicatrici si bijuterii in lobul urechii. Ne vom intoarce la Turmi pentru servirea dejunului. Ziua continua cu deplasarea spre Arbaminch, oprindu-ne de-a lungul drumului la asezarile Erbore pentru a vedea colibele lor speciale si pietele locale. Erbore se gaseste intr-o arie unde converg limitele mai multor triburi, datorita faptului ca membrii tribului Erbore se casatoresc cu alte grupuri entice precum Guji, Borena, Oromo, Hammer si Tsemai. Erbore este locuit si de un substantial numar de Hammer si chiar femei Borena, care adauga un aer cosmopolit in zona. Continuam drumul spre Arbaminch, pentru cina si cazare.

ZIUA 15 / 16.10.2016:  ARBAMINCH – ADDIS ABEBA

Mic dejun. Vom pleca spre Addis Abeba prin Hossaena. Vom vizita pe parcursul drumului stelaele din Tiya, care dateaza din sec. XII–XV, incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Situl contine 36 de stelae  monument, incluzand 32 de stelae sculptate cu diferite simboluri, despre care se crede ca sunt semne ale unui complex funerar preistoric. In continuarea zilei, vom traversa zonele agricole ale tribului Gurage, cunoscuti prin casele lor circulare acoperite cu paie. Vom vedea de asemenea triburile Hadiya si Kembata. Seara, sosire in Addis Abeba, unde vom participa la cina dupa care urmeaza transferul la aeroportul Bole, pentru zborul spre Frankfurt LH 599 (22:45 / 07:30).

ZIUA 16 / 17.10.2016:  FRANKFURT – BUCURESTI

Sosire in Frankfurt la ora 09:20 si plecare spre Bucuresti cu zborul LH 1418 (09:20 / 12:35).

Tarife


2980 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 430 EURO
(tarif valabil pentru un grup de minim 10 turisti)

2980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 430 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti)

TARIF: 2890 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 430 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10-14 turişti, tariful se majorează cu 320 euro)

 

TARIF: 2.820 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 395 EURO

(tariful este valabil pentru un grup minim de 15 turisti, pt. un grup de 10-14 turisti, tariful se majoreaza cu 320 euro)

 

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Addis Abeba si Addis Abeba – Istanbul – Bucuresti cu companiile Lufthansa si Turkish Airlines
- transport local cu avionul pe rutele: Addis Abeba – Axum, Axum – Lalibela, Bahirdar – Addis Abeba
- 13 nopti de cazare in hoteluri de 4* si 3*
- mesele mentionate in program: 14 pensiuni complete (mic dejun, dejun si cina)
- transport cu vehicul adaptat la nr. de turisti pentru circuitul de nord
- transport cu vehicule 4x4 pentru circuitul de sud (toate taxele de drum si combustibil incluse)
- plimbare cu barca pe Lacul Chamo
- explorarea Lacului Tana cu barca
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program si in parcurile nationale
- ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor al grupului pe tot parcursul circuitului
- ghizi locali 
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgenta, spitalizare, medicamente, transport de urgenta la spital etc. insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

Nu include

- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro si pentru zborurile locale aprox. 120 euro care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa viza si procesare acte: 80 euro/pers (se achita la agentie)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, taxe pt. fotografiere, telefoane, bauturi etc.
- bacsisuri 60 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Frankfurt – Addis Ababa şi Addis Abeba – Frankfurt – Bucureşti cu compania Lufthansa
- transport local cu avionul pe rutele: Addis Abeba – Axum, Axum – Lalibela, Bahirdar – Addis Abeba
- 13 nopţi de cazare în hoteluri de 4* şi 3*
- mesele menţionate în program: 14 pensiuni complete (mic dejun, dejun şi cină)
- transport cu vehicul adaptat la nr. de turişti pentru circuitul de nord
- transport cu vehicule 4x4 pentru circuitul de sud (toate taxele de drum şi combustibil incluse)
- plimbare cu barca pe Lacul Chamo
- explorarea Lacului Tana cu barca
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program şi în parcurile naţionale
- ghid local vorbitor de limba engleză, însoţitor al grupului pe tot parcursul circuitului şi ghizi locali 
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro şi pentru zborurile locale aprox. 120 euro care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxă viză şi procesare acte: 120 euro/pers
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, taxe pt. fotografiere, telefoane, băuturi etc.
- bacşişuri 60 euro/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- excursiile opţionale
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno) 

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Frankfurt – Addis Ababa şi Addis Abeba – Frankfurt – Bucureşti
- transport local cu avionul pe rutele: Addis Abeba – Axum; Axum – Lalibela; Bahirdar – Addis Abeba
- 14 nopţi de cazare în hoteluri de 4* şi 3*
- 15 pensiuni complete (mic dejun, prânz şi cina cu apă inclusă), conform program
- transport cu vehicul adaptat la nr. de turişti pentru circuitul de nord şi transport cu vehicule 4x4 pentru circuitul de sud, cu toate taxele de drum şi combustibil incluse
- plimbare cu barca pe Lacul Chamo
- explorarea Lacului Tana cu barca
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program şi în parcurile naţionale
- ghid local vorbitor de limba engleză, însoţitor al grupului pe tot parcursul circuitului şi ghizi locali 
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 460 euro şi pentru zborurile locale aprox. 120 euro care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxă viza şi procesare acte: 100 euro/pers
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, taxe pt. fotografiere, telefoane, băuturi, etc.
- bacşişuri 60 euro/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- excursiile opţionale

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Addis Ababa si Addis Abeba – Frankfurt – Bucuresti

- transport continental cu avionul pe rutele: Addis Abeba – Bahir Dar; Gondar – Axum; Axum – Lalibela; Lalibela – Addis Abeba

- 14 nopti de cazare in hoteluri de 3* si 4*

- 15 pensiuni complete (mic dejun, pranz si cina cu apa inclusa), conform program

- transport cu autocar/minibus pentru circuitul de nord si transport cu jeep-uri 4x4 pentru circuitul de sud, cu toate taxele de drum si combustibil incluse

- plimbare cu barca pe lacul Chamo

- traversare cu barca pe lacul Tana

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program si in parcurile nationale

- ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor al grupului pe tot parcursul circuitului si ghizi locali 

- conducator roman de grup

 - asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

Nu include

- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: 425 euro si pentru zborurile interne 90 euro care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxa viza si procesare acte: 75 euro/pers

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, taxe pt. fotografiere, telefoane, bauturi, etc.

- bacsisuri 60 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii excursiei, cu minim 2 pagini libere
- 1 foto dimensiuni 3.5 cm x 4.5 cm in format JPEG
- formular de viza care se completeaza la agentie
- copie color scanata pasaport in format JPEG
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii excursiei, cu minim 2 pagini libere
- 1 fotografie tip paşaport
- formular de viză care se completează la agenție
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »  
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii excursiei, cu minim 2 pagini libere; posesorii unui paşaport cu viză de Israel (valabilă sau expirată) nu pot intra în Etiopia
- 1 fotografie tip paşaport
- formular de viză care se completează la agenție
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.0
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice » 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minim 2 pagini libere; posesorii unui pasaport cu viza de Israel (valabila sau expirata) nu pot intra in Etiopia

- 1 fotografie tip pasaport

- carnetul international de vaccin contra febrei galbene, care se obtine cu cel putin 10 zile inainte de plecarea in excursie

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la  epuizarea  locurilor                                        

- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va  incheia cu agentia «Contractul de prestari servicii turistice», la care prezentul program este parte 

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala,  repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala,  cu greutatea max. de 20 kg

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este  precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: