Mexic – Guatemala – Belize


Yucatan, lumea maya și plajele de la Caraibe

1050 EURO + 2980 USD Vezi detalii'
10.02.2022
23.02.2022
14 zile
DISPONIBIL
Cancun – Playa del Carmen – Guatemala City – Chichicastenango – Lacul Atitlan – Antigua Guatemala – Flores – Tikal – San Ignacio – Caracol – Belize City – Great Blue Hole – Lamanai – Chetumal – Tulum – Cancun
7 poze

Verdele pădurii tropicale și al lacurilor de smarald, albastrul oceanelor Atlantic și Pacific, albul nisipului fin de pe plaje și curcubeul de culori al papagalilor și păsărilor exotice pictează un tablou spectaculos al acestui circuit pe care vă invităm să-l admirăm împreună. V-am pregătit un program plin de farmec și culoare, în care ne vor întâmpina la tot pasul diversitatea tradițiilor și abundența de culori, ritmuri trepidante, arome și gusturi savuroase. Panorama culturilor precolumbiene este uluitor de vastă, revelată nouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, pe care le vom explora împreună. Și ce poate fi mai relaxant după un tur cu adevărat cultural decât un mini sejur pe plajele Caraibilor de la Cancun!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias din Guatemala City; Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului din Antigua Guatemala; situl arheologic Tikal, situl Caracol; situl Lamanai, Chichen Itza

Natură şi Peisaje

Playa del Carmen, Lacul Atitlan, Great Blue Hole, plajele din Cancun, Insula Femeilor, acvariul natural de la Xe-Ha, parcul Xcaret, Bariera de Corali din Belize

Tradiţii şi evenimente

Culturile Mam, Ixil, Kaqchikel

Experienţe şi Distracţii

plimbare cu barca, snorkeling, activități pe plajă


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  10.02.2022

  Bucureşti – Amsterdam – Cancun – Playa del Carmen

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Windham Alltra Playa del Carmen 4* (sau similar 4*)
  • Mese All Inclusive
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:00), de unde se va pleca spre Cancun cu zborul KL 689 (10:10 / 15:05). Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare în Playa del Carmen în regim All Inclusive la Hotel Windham Alltra Playa del Carmen 4* (sau similar 4*).
 • 2
  11.02.2022

  Playa del Carmen

  • Cazare Hotel Windham Alltra Playa del Carmen 4* (sau similar 4*).
  • Mese All Inclusive
  Mic dejun. Zi liberă pentru relaxare, pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz. Cazare în Playa del Carmen în regim All Inclusive la Hotel Windham Alltra Playa del Carmen 4* (sau similar 4*).
 • 3
  12.02.2022

  Playa del Carmen – Cancun – Guatemala City

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Barcelo 4*+ (sau similar 4*+)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Guatemala City:
   Piaţa Constituţiei
   Palatul Naţional
   Catedrala Metropolitană
   Centrul Cultural Miguel Angel Asturias
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Guatemala City cu compania Tag Airlines, zbor TG 201 (14:40 / 15:10). După aterizare în capitala Guatemalei, transfer la un restaurant local pentru dejun. Vom porni apoi în turul panoramic al orașului Guatemala City, care va include Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, după care vom străbate Sexta Avenida. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Barcelo 4*+ (sau similar 4*+).
 • 4
  13.02.2022

  Guatemala City – Chichicastenango – Lacul Atitlan – Antigua Guatemala

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Camino Real Antigua 4*+ (sau similar 4*+)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Chichicastenango:
   Biserica Santo Tomas
   Lacul Atitlan
  Mic dejun. Plecare spre Chichicastenango, oraşul aborigen cunoscut pentru cultura K‘iche‘ Maya păstrată cu credință şi dedicație de locuitorii din regiune. În fiecare zi de joi și duminică, oameni din toată regiunea vin la piața locală îmbrăcați în costume tradiționale. Ei reprezintă multe dintre grupurile lingvistice ale Guatemalei, precum Mam, Ixil, Kaqchikel etc., Guatemala având 23 de limbi autohtone. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde şamanii mai practică şi în prezent diverse ritualuri, jertfind uneori păsări în cinstea Zeilor. Vom putea cumpăra suveniruri din piața autohtonă care ne vor aminti de inegalabilul caleidoscop de culori din Chichicastenango. După dejun ne vom îndrepta spre Lacul Atitlan, situat într-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante și sate mayașe pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley cel mai frumos lac de pe pământ, unde vom face o plimbare cu barca. Format în urmă cu mai bine de 80.000 de ani după o erupție vulcanică, lacul are un crater de 130 km² înconjurat de vârfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) și San Pedro (3.020 m). La finalul zilei vom ajunge în Antigua Guatemala, care a servit drept capitala Americii Centrale din anul 1543 până în anul 1773, capitala mutându-se ulterior la 45 km distanţă, în locaţia actuală. Centrul vechi al oraşului a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1979, datorită frumoaselor clădiri din sec. XVII - XVIII şi a numeroaselor biserici care, spre încântarea turiştilor, se îmbină armonios cu arhitectura modernă a noilor construcţii. Clima sa de “eternă primăvară”, deşi se află la 1530 m altitudine, îl face deosebit de atractiv pentru vizitatori. Cină la un restaurant local şi cazare în Antigua Guatemala la Hotel Camino Real Antigua 4*+ (sau similar 4*+).
 • 5
  14.02.2022

  Antigua Guatemala – Guatemala City – Flores

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel La Casona del Lago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur pietonal Antigua Guatemala:
   Biserica San Francisco El Grande
   Catedrala
   Parcul Central
   Biserica La Merced
   Universitatea San Carlos
   Muzeul Jadului
  Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal în Antigua Guatemala, care va include printre altele Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului. După dejun ne vom deplasa la aeroportul din Guatemala City pentru plecarea cu cu compania Aeros Guatemaltecos, zbor 5U 130 (17:30 / 18:30), spre Flores, oraș situat în provincia Peten, centrul civilizației maya din Guatemala. Cină și cazare la Flores în Hotel La Casona del Lago 4* (sau similar 4*).
 • 6
  15.02.2022

  Flores – Tikal – San Ignacio

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel San Ignacio Resort 4*+ (sau similar 4*+)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Situl arheologic Tikal
  Mic dejun. În decursul dimineții vom vizita situl arheologic Tikal, considerat cel mai mare centru urban al civilizaţiei mayaşe, vechi centru de ceremonii antice, care în epoca sa de glorie dintre anii 200 - 900, a dominat politic regiunile mayaşe. Ruinele Tikal au fost descoperite în anul 1848, redescoperite în anul 1955 şi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1979 datorită excepţionalei valori naturale şi culturale. Parcul Naţional, acoperit de păduri tropicale, are 576 km² şi cuprinde peste 3000 de structuri printre care Palatul Regal, Piaţa celor 7 Temple, Piaţa Centrală, unde se află faimosul Templu Marele Jaguar, Templul Măştilor, Acropolisul din Nord şi Complexul Piramidelor. După dejun vom pleca spre Belize. Cină și cazare la San Ignacio în Hotel San Ignacio Resort 4*+ (sau similar 4*+).
 • 7
  16.02.2022

  San Ignacio – Caracol – Belize City

  • Transport Autocar
  • Cazare Radisson Fort George 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Situl arheologic Caracol
  Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Caracol cel mai mare și mai important dintre siturile mayașe din Belize care în perioada clasică, în jurul anului 650, avea o populație de 150.000 de locuitori, mai mare decât cea a Belize City de astăzi. Vom vizita situl arhelogic ce constă în trei piețe, un acropolis central și două curți pentru jocul cu mingea și multe structuri mai mici. Cel mai mare templu este “Caana” sau “Locul Cerului”. Masiva piramidă se înalță la aproape 50 de metri deasupra junglei fiind cea mai înaltă structură construită de om din Belize. Dejun inclus la restaurant local. După această vizită ne vom îndrepta spre Belize City situat pe litoralul cu ape turcoaz al Mării Caraibilor. Scurt tur panoramic în Belize City, prilej cu care vom descoperi frumoasele clădiri coloniale ale orașului. Cină și cazare la Radisson Fort George 4* (sau similar 4*).
 • 8
  17.02.2022

  Belize City – Great Blue Hole

  • Cazare Radisson Fort George 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Snorkeling la Great Blue Hole
   Altun Ha
  Mic dejun. America Centrală și de Sud sunt cunoscute pentru verdele care acoperă cea mai mare parte a continentului. Belize, care are privilegiul de a fi atât în America Centrală, cât și în Caraibe, se bucură de avantajele acestor două regiuni: păduri tropicale rare și numeroase insulițe. Cu mai mult de 70% din teritoriu acoperit de păduri, cu 103 zone protejate, cu interzicerea plasticului din anul 2019 și cel mai mare recif de corali din emisfera nordică, ce găzduiește o exuberanță a vieții marine, Belize este considerată destinația finală pentru ecoturism, așa că această zi va fi destinată pentru activități opționale cum ar fi snorkeling la Great Blue Hole, inclusă în “The 10 Most Amazing Places on Earth”. Bariera de Corali din Belize este cea mai populară atracție turistică a țării, atrăgând aproape jumătate de milion de vizitatori în fiecare an, fiind ca lungime, a doua după Marea Barieră de Corali. Reciful începe de la Cancun, din Mexic și parcurge aproape 900 km până în Honduras. Bariera de Corali din Belize reprezintă aproape o treime din această lungime totală. Reciful oferă multe oportunități de recreere, cum ar fi snorkeling, scuba diving și scufundări. Punctul culminant al recifului este Great Blue Hole, o dolină submarină gigantică, catalogat de Discovery Channel drept unul dintre cele mai uimitoare 10 locuri de pe Pământ. Acest sit al Patrimoniului Mondial Natural UNESCO, considerat o minune naturală, găzduiește vieți marine tropicale colorate în apele albastre cristaline, care vă așteaptă să le descoperiți. Pentru cei care sunt interesați de istoria maiașilor, recomandăm o vizită la faimosul sit Altun Ha, care este ușor accesibil din Belize City, ceea ce le face o atracție turistică foarte populară. Cel mai popular din acest sit este Mormântul Zeului Soare, care datează din jurul anului 600 d.Hr. Multe obiecte de jad au fost excavate din sit, inclusiv unele din interiorul Mormântului. Cină și cazare la Radisson Fort George 4* (sau similar 4*).
 • 9
  18.02.2022

  Belize City – Lamanai – Chetumal

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel Fiesta Inn Chetumal 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Situl Lamanai
   Plimbare cu barca pe New River Lagoon
  Mic dejun. Traseul zilei ne va purta către faimosul sit Lamanai. Ne vom deplasa cu barca pe New River Lagoon, spre ruinele orașului Lamanai, unul dintre cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat în pădurea tropicală, în mijlocul unui peisaj feeric, o veritabilă experiență în bio-diversitatea junglei din această parte a lumii. Situl Lamanai dispune de a doua structură ca mărime din lume care aparține perioadei preclasice mayașe, orașul fiind în mare parte construit în straturi succesive, fiind ocupat continuu peste 3.000 de ani. După această vizită vom traversa granița cu Mexicul, îndreptându-ne spre Chetumal pentru cină și cazare la Hotel Fiesta Inn Chetumal 4* (sau similar 4*).
 • 10
  19.02.2022

  Chetumal – Tulum – Cancun

  • Transport Autocar
   Barcă
  • Cazare Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, All Inclusive
  • Obiective și activități Tulum
   Plimbare cu barca
  Mic dejun. Plecare spre Tulum, situat pe stâncile abrupte deasupra mării, ale cărui ruine mayașe în contrast cu albastrul turcoaz al apei creează un tablou dramatic. Pe parcurs însă, vom avea prilejul de a admira laguna celor 7 culori de la Bacalar și de a face o plimbare cu barca după care ne vom continua traseul spre Tulum, celebrul sit ale cărui ruine sunt situate pe stânci de 12 m, la care până în anul 1960 exista acces doar dinspre mare, îl vom vizita și vom avea timp liber pentru plajă și baie în apele azurii ale Mării Caraibilor. Doritorii vor putea înota într-un “cenote”, care face parte dintr-una din cele mai mari rețele de ape subterane din lume. Ne vom îndrepta apoi spre Cancun, poarta de intrare în Peninsula Yucatan, oraşul de unde începe celebra Rivieră Maya, locul ideal pentru a ne relaxa după atâtea zile de aventură. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*).
 • 11
  20.02.2022

  Cancun

  • Cazare Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*)
  • Mese All Inclusive
  • Opționale Insula Femeilor
   Xe-Ha
   Parcul tematic Xcaret
  Mic dejun. Zi liberă pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz ale celebrei staţiuni. Posibilitate de excursii opţionale la Insula Femeilor, la acvariul natural de la Xe-Ha sau la parcul tematic Xcaret, o reconstrucție magnifică a unui vechi sat mayaș, unde veți putea asista la un impresionant spectacol de două ore, prezentat de o echipă de peste 300 de artiști, care ilustrează peste 500 de ani din istoria Mexicului, începând din epoca precolumbiană, continuând cu perioada cucericii și stăpânirii Coloniale Spaniole, apoi obținerea Independenței și evenimentele ce au urmat până în zilele noastre. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*).
 • 12
  21.02.2022

  Cancun

  • Cazare Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*)
  • Mese All Inclusive
  • Opționale Chichen Itza
  Mic dejun. Zi liberă pentru relaxare sau puteți opta pentru o excursie opțională la Chichen Itza, cel mai renumit oraş maya din Mexic. Situl arheologic este divizat în trei părţi principale: partea de nord, construită în stil arhitectural toltec, partea centrală, care pare a fi cea mai recent construită şi partea de sud, cunoscută sub numele de Old Chichen. Situl vă va dezvălui cunoştinţele avansate în domeniul arhitecturii şi astronomiei ale civilizaţiei Maya. Acesta este compus dintr-o serie de clădiri, dintre care cea mai importantă este piramida Kukulcan (cu tronul de piatră din interior realizat în formă de jaguar cu ochii de jad), numită şi “Castelul”, urmată de Templul Războinicilor, Observatorul, Piaţa celor 1.000 de coloane, Cenote - locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chac, toate acestea fiind principale atracţii ale Chichen Itzei. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*).
 • 13
  22.02.2022

  Cancun – Amsterdam

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  • Opționale late check-out”
  Mic dejun. Până la ora 11:00 când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check-out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 690 (17:10 / 08:15).
 • 14
  23.02.2022

  Amsterdam – București

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Amsterdam la ora 08:15, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:25 / 13:10).


Informatii tarif

1050 EURO + 2980 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1080 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 95 euro/pers.)


 • transport
  Autocar
  Avion
  Barcă
 • cazare
  2 nopți în Playa del Carmen
  1 noapte în Guatemala City
  1 noapte în Antigua Guatemala
  1 noapte în Flores
  1 noapte în San Ignacio
  1 noapte în Belize City
  1 noapte Great Blue Hole
  1 noapte Chetumal
  3 nopți în Cancun
 • mese
  Mic dejun: 12
  Dejun: 5
  Cină: 7
  All Inclusive: 5
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  25

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Cancun şi retur cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe ruta: Cancun – Guatemala City
- transport continental cu avionul pe ruta: Guatemala City – Flores
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 5* și 4*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejun uri, 5 dejunuri, 7 cine și All Inclusive în Playa del Carmen și Cancun
- tur panoramic de oraș în Guatemala City, Antigua Guatemala și Belize City
- vizitarea siturilor arheologice: Tikal, Caracol, Lamanai, Tulum
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (în cazul în care se aplică)
- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi (cu excepţia hotelurilor din Playa del Carmen şi Cancun, unde regimul de masă este All Inclusive)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă pașaportul temporar


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1390 EURO + 1450 USD

01.07.2022 - 14.07.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1490 EURO + 1875 USD

20.09.2022 - 05.10.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1290 EURO + 2240 USD

20.09.2022 - 04.10.2022

VEZI OFERTA