• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Marea China cu Croaziera de 5*

“Circuitul complet al celei mai populate tari din lume”

COD OFERTA: 519-A

Oferta nu mai este valabila
2660 €
rezerva online
Perioada plecarii:
30.04 - 19.05.2019
  • Marea China cu Croaziera de 5*
Marea China cu Croaziera de 5*

Hong Kong - Macao - Beijing - Shanghai - Luoyang - Xian - Hangzhou - Guilin - Croaziera pe Fluviul Li - Chongqing - Fengdu - Shibaozhai - Defileul Qutang - Defileul Wuxia - Defileul Xiling - Yichang - Suzhou - Guangzhou

Descarca programul in format PDF:
 “Circuitul complet al celei mai populate tari din lume”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit in prezent o super-putere economica de necontestat care uimeste prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale.

Programul pe care vi-l propunem va ofera ocazia sa intrati in atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasa si zbuciumata a Chinei, sa luati contact cu stravechea cultura si cu traditiile milenare care si-au pus amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii.

Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea in Orasul Interzis, descoperirea Armatei de Teracota, croazierele mirifice pe Fluviul Yangtze si pe Fluviul Li, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului si Hong Kong-ului, cazinourile din Macao si aromele mancarurilor chinezesti, sunt doar cateva dintre reperele esentiale ale marelui circuit in care sunteti invitati.

Ziua 1 / 30.04.2019:  Bucuresti
Întalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 22:30 (în fata ghiseului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).
Ziua 2 / 01.05.2019:  Bucuresti – Doha – Beijing
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (00:35 / 05:20), de unde se va pleca spre Beijing cu zborul QR 896 (11:35 / 00:20).     
Ziua 3 / 02.05.2019:  Beijing
Dupa sosirea la Beijing la ora 00:20, transfer la hotel pentru cazare. Dimineata, mic dejun si întalnire cu ghidul local, care ne va însoti pentru o prima vizita a orasului Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut si sub numele de Peking, care adaposteste peste 17 milioane de locuitori. Orasul este perceput de chinezi ca “un taram al fagaduintei”, datorita posibilitatilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodata, Beijing ramane unul dintre cele mai încarcate orase de istorie ale Chinei, detinand o colectie incredibila de obiecte istorice si de arta, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre si centre culturale. Vom vizita Palatul de Vara, ridicat în anul 1750, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti, datorita îmbinarii perfecte a operelor arhitectilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming si dealurile care îl înconjoara. Dupa dejun vom vedea celebra piata Tian’An Men situata în inima orasului, cea mai mare piata publica din lume întinsa pe 40 ha, care gazduieste un amestec impresionant de monumente antice si moderne. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Holiday Inn Beijing Shijingshan Parkview 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 03.05.2019:  Beijing
Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanta de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura constructie de pe pamant ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cincisprezece provincii ale Chinei si a fost construit în scop de aparare. Vom avea posibilitatea sa admiram acest monument încarcat de istorie si sa vedem posturile de observare ale fostilor soldati imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Împaratilor Ming, locul în care sunt adapostite mormintele a 13 din cei 16 împarati ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, dupa care vom vizita o fabrica de cloazoneuri. Dejun în cursul vizitelor. La întoarcerea în Beijing vom trece pe langa Stadionul Olimpic si Centrul National Acvatic, care au gazduit Jocurile Olimpice de vara din anul 2008. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza”. Cazare la Hotel Holiday Inn Beijing Shijingshan Parkview 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 04.05.2019:  Beijing – Luoyang
Mic dejun. Dimineata vom vizita Palatul Imperial (Orasul Interzis), un complex de cladiri construit de împaratul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), în care au locuit 24 de împarati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Cladirile interioare sunt construite din lemn pe fundatie de piatra si poarta nume precum armonie, puritate, liniste sau longevitate. Vom vizita în continuare Templul Cerului, o capodopera arhitecturala a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împaratii dinastiilor Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate. Dejun în timpul vizitelor. Dupa-amiaza, transfer la gara pentru plecare cu trenul de mare viteza spre Luoyang. Transfer de la gara din Luoyang pentru cazare la Hotel Xinyuan International 4* (sau similar 4*).
Ziua 6 / 05.05.2019:  Luoyang  
Mic dejun. Datorita faptului ca Luoyang a fost alaturi de Beijing, Xi’an si Nanjing, una dintre cele patru mari capitale ale vechii Chine, orasul este considerat unul dintre leaganele civilizatiei chineze. În apropierea orasului vom vizita Grotele Luoyang, exemplu reprezentativ al artei budiste chineze, aflate din anul 2000 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ansamblul este alcatuit din peste 2300 grote, care gazduiesc 100.000 de statui cu dimensiuni între 3 cm si 17 m, avand o vechime de peste 1000 de ani. Dejun. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Templul Calului Alb, primul templu budist din China, înfiintat în anul 68 d.Hr. de catre împaratul Ming, al doilea împarat al dinastiei Han. Templul ocupa o suprafata de 13 ha si a fost extins si reconstruit în timpul dinastiilor ulterioare, Ming si Qing. Dupa-amiaza ne vom deplasa pe muntele Songshang la Manastirea Shaolin, principalul centru al calugarilor Shaolin. Înconjurat de o adevarata padure de pagode, acest centru spiritual a fost înscris în anul 2010 pe lista Patrimoniului UNESCO. La sfarsitul vizitei vom avea parte de o surpriza: o demonstratie de arte martiale executata de catre calugarii templului. Cina. Cazare la Hotel Xinyuan International 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 06.05.2019:  Luoyang – Xi’an
Mic dejun. În aceasta zi ne vom îndrepta spre Xi’an, oras care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al matasii. Denumit în antichitate Chang’An (orasul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinta civilizatia chineza antica din bazinul raului Galben. Orasul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei Tang, care pot fi admirate si în prezent. Vom face o plimbare prin cartierul musulman unde vom vizita cea mai mare moschee din China, care dateaza din sec. al XIV-lea. Dejun în timpul vizitelor. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste Salbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 nivele. Acesta este locul în care calugarul Xuan Zand a tradus în limba chineza textele sacre, dupa ce s-a întors din India, si vom avea ocazia sa vedem templul care i-a fost dedicat, iar apoi vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’an este celebru. Seara, optional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri traditionale. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 07.05.2019:  Xi’an – Chongqing
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Istorie Shaanxi, aflat într-o suburbie a orasului Xi’An, care în prezent adaposteste peste 370.000 de obiecte. În continuarea zilei vom pleca spre situl arheologic situat la o distanta de 40 km fata de Xi’An, sit dedicat mormantului primului împarat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune ca aceasta armata a fost construita pentru a pazi împaratul în timpul trecerii sale spre Regatul Mortilor. Desi un numar mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldati din teracota în marime naturala fiind unul coplesitor. În incinta vom mai vizita Muzeul Trasurii de Bronz, dedicat vietii si mestesugurilor din acea perioada. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Xi’an pentru transfer la gara, de unde vom pleca spre Chongqing, oras cu o populatie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oras al Chinei dupa numarul de locuitori, dupa Shanghai si Beijing, locul în care Raul Jialing întalneste Fluviul Yangtze, al treilea ca debit din lume, dupa fluviile Amazon si Congo. Sosire în Chongqing si cazare la Hotel Wanyou Conifer 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 08.05.2019:  Chongqing – Croaziera de 5* pe Raul Yangtze
Mic dejun. Scurt tur panoramic al orasului Chongqing, prilej cu care vom putea vedea Sala Poporului si Muzeul Defileelor si vom lua dejunul. În continuarea zilei ne vom îmbarca pe vasul Yangtze Gold (sau similar), pentru a porni într-o mirifica croaziera pe Yangtze. Fluviul Yangtze, leaganul civilizatiei chineze, este un izvor neîntrerupt de mituri si legende, care strabate peste 6.000 km de pe platourile înalte ale Tibetului pana în apropiere de Shanghai, unde se varsa în Marea Chinei de Est. Fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l Yangtze – Fluviul Albastru cand se refera exclusiv la cursul inferior al apei, în timp ce fluviul în totalitatea sa se numeste Chang Jiang – Fluviul Lung. Alte sectoare ale cursului poarta denumiri locale precum: Moron Us He, Tongtian He, Jinsha Jiang, iar în Tibet, fluviul este denumit Dri-chu – Raul Femelei Iac. Cina si cazare la bordul vasului.
Ziua 10 / 09.05.2019:  Croaziera de 5* pe Raul Yangtze: Chongqing – Fengdu – Shibaozhai   
Mic dejun. Croaziera pe cel mai lung fluviu din China si din Asia, al treilea din lume, dupa Nil si Amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, orase minunate, temple, pagode si situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi vazute altfel. Croaziera este o ocazie de relaxare si rasfat la bordul vaporului de lux, prilej de a admira privelistile care se succed de-a lungul malurilor. Oprire la Fengdu, unde vom vizita asa numitul oras al fantomelor, lucru datorat cultului fantomelor si al vietii de dupa moarte pe care locuitorii îl aveau în trecut. Vom trece în continuare pe langa orasul Shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 nivele, care parca iese din stanca în care este construita, considerata o minune arhitectonica. Pensiune completa si cazare pe vas.
Ziua 11 / 10.05.2019:  Croaziera de 5* pe Raul Yangtze: Defileele Qutang – Wuxia – Xiling   
Mic dejun. Croaziera va continua prin regiunea celor Trei Defileuri, regiune care merita denumirea de minune a lumii. Vom trece prin Defileul Qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, însa cel mai înalt si mai îngust dintre cele trei. Aici, printre peretii de piatra cu înaltimi de 500 m, Yangtze, care are de obicei latimea unui lac, se îngusteaza brusc pe anumite portiuni pana la 78 m. Frumusetea peisajelor e data de înaltimea ametitoare, de peste 1.200 m a peretilor verticali de pe ambele maluri care stranguleaza valea într-un canion adanc si îngust de 78-150 m, creand astfel un tablou unic. Strabatand defileul, vom avea prilejul de a afla tainele si legendele unor locuri cu denumiri cel putin ciudate, precum Peretele de Creta, Scara Meng Liang, Stanca Calugarului Spanzurat etc. Mergand în continuare în aval, vom trece prin Defileul Wuxia, cu o lungime de 40 km, unde privelistea stancilor care se înalta spre cer pana la o înatime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. Vom face o plimbare inedita pe Raul Shennong, un afluent al lui Yangtze, urmand cursul raului care este flancat de peretii de stanca înalti de zeci de metri, trecand prin locuri de o frumusete unica. Ne vom întoarce pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin al treilea si cel mai lung defileu, Xiling, renumit pentru frumusetea sa naturala. Pensiune completa si cazare pe vas.     
Ziua 12 / 11.05.2019:  Yichang – Hangzhou
Mic dejun la bord. Astazi ne vom desparti de vasul de croaziera si odata sositi la Yichang, vom debarca si ne vom îndrepta spre cel mai mare baraj din lume, Barajul Sanxia, dat în folosinta în anul 2006, cunoscut si sub numele de Barajul Celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare si cea mai controversata din lume, puterea energetica generata fiind de 18.400 MW, comparativ cu puterea potentiala hidro a Romaniei, care este de 15.000 MW. Dupa aceasta vizita vom lua dejunul, iar apoi ne vom îndrepta spre aeroport pentru zborul spre Hangzhou, oras situat pe malul raului Qiantang, îndragit de catre exploratorul Marco Polo, cunoscut în China drept “capitala ceaiului”. Sosire, cina la un restaurant local si cazare la Hotel Ramada Plaza Hangzhou Riverside 4* (sau similar 4*).
Ziua 13 / 12.05.2019:  Hangzhou – Suzhou
Mic dejun. Hangzhou, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO începand cu anul 2011 si pe drept cuvant comparat cu paradisul terestru datorita frumusetii sale, a inspirat de-a lungul timpului nenumarati pictori si poeti. Vom face o croaziera pe lacul de vest, dupa care ne vom îndrepta spre Templul Lingyin, considerat unul dintre cele mai mari si mai bogate temple budiste din China. În continuare vom vizita Muzeul Ceaiului, unde vom putea degusta diferite soiuri de ceai verde si ne vom împrospata cunostintele legate de istoria cultivarii acestei plante pe teritoriul Chinei. Dejun. Dupa-amiaza vom face un popas în Wuzhen, unde ne vom plimba de-a lungul canalelor pitoresti ale acestei mici asezari si apoi ne vom continua traseul spre Suzhou, oras cu o vechime de peste 2500 de ani, aflat în centrul deltei Yangtze, supranumit “Venetia Orientului”, deoarece aproape jumatate din suprafata urbana este acoperita de apa. Cina. Cazare la Hotel Holiday Inn Suzhou Huirong Plaza 4* (sau similar 4*).
Ziua 14 / 13.05.2019:  Suzhou – Shanghai
Mic dejun. Programul acestei zile va debuta cu vizitarea dealului Tigrului, loc unde se afla Pagoda Yunyan, o structura construita pe un plan octogonal cu sapte nivele si o înaltime de 47 m. Datorita instabilitatii solului si a vechimii de peste o mie de ani, pagoda este înclinata la fel ca turnul din Pisa. Urmatoarea vizita va fi în zona istorica a orasului, respectiv o gradina tipica chinezeasca numita Master of the Nets, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, una dintre cele mai reprezentative exemple de folosire judicioasa a tehnicilor de contrast, secventialitate si compunere peisagistica, dovedind înalta maiestrie a artizanilor chinezi. Construita în sec. al XII-lea, gradina este influentata de viata simpla si singuratica a pescarilor chinezi, descrisa în poemele filosofice ale vremii. În continuarea zilei vom ajunge în Zhujiajiao, un mic orasel strabatut de canale, unde vom face o scurta vizita si vom lua dejunul. Dupa-amiaza vom pleca spre Shanghai, cel mai mare oras al Chinei, situat la malul Marii Orientale, pe Fluviul Huangpu. Aici ne vom întalni cu reprezentantul local, alaturi de care vom face o croaziera pe Fluviul Huangpu. Cina si transfer pentru cazare la Hotel Baolong 4* (sau similar 4*).
Ziua 15 / 14.05.2019:  Shanghai – Guilin
Mic dejun. Zi dedicata explorarii Shanghai-ului, oras cosmopolit de care se leaga istoria Chinei moderne, fiind în prezent un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Vom vedea promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, fiind strajuita de cladiri în stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este si centrul financiar al orasului si ai carui zgarie-nori au devenit simbolul orasului. Cei care sunt interesati pot urca în Shanghai Pearl TV Tower, pentru o priveliste unica asupra orasului, turn care masoara 468 m înaltime, fiind o constructie noua. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse doua dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentandu-l în pozitie culcata si una din jad verde în pozitie de meditatie. Dupa dejun, vom vizita Gradina Mandarinului Yu, construita în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de catre un ofiter chinez. Scopul acestei gradini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnand a face fericit, este de a induce o stare de liniste, de a crea placere vizitatorului care descopera nenumarate pavilioane si chioscuri, precum si mici curti care rasar de o parte si de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care serpuiesc în interiorul gradinii. Transfer la aeroport pentru zborul spre Guilin, oras din nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, situat pe malul vestic al raului Li, care este înconjurat de un peisaj natural feeric. Relieful carstic, pesterile fantastice si apele curate surprind si inspira vizitatorii din întreaga lume, care se întreaba cum a fost posibil ca natura sa creeze o asemenea frumusete. Întalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la Hotel Lijiang Waterfall 4* (sau similar 4*).
Ziua 16 / 15.05.2019:  Guilin – Croaziera Pe Fluviul Li – Guangzhou
Mic dejun. Transfer în port pentru croaziera pe Fluviul Li pana la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se va derula printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formatiunile muntoase unice în lume. Piscurile impunatoare de calcar, a caror imagine se reflecta în apele limpezi sub un cer de un albastru ireal, taranii chinezi care cultiva orez pe malurile fluviului, pescarii care strabat fluviul în lung si în lat pe plute de bambus, toate acestea formeaza un decor idilic al provinciei Guangxi. Debarcare în Yangshuo, urmata de o scurta plimbare prin pitorescul orasel, dupa care vom fi transferati la gara pentru plecare cu trenul de mare viteza spre Guangzhou, oras cu o istorie de peste 2200 ani, punctul unde se sfarsea ruta maritima a drumului matasii. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Guangzhou Holiday Inn Shifu 4* (sau similar 4*).
Ziua 17 / 16.05.2019:  Guangzhou – Macao
Mic dejun. Prima vizita în Guangzhou, orasul cunoscut în trecut sub numele de Canton, va fi la Templul celor Sase Arbori de Banyan, numit asa în amintirea unui poem care i-a fost dedicat de catre Su Shi, una dintre cele mai importante personalitati ale dinastiei Song. Templul a fost considerat de-a lungul timpului un loc propice unde familiile care adoptau copii chinezi veneau sa primeasca binecuvantarea zeitei îndurarii. De aici ne vom îndrepta spre Insula Shamian, o enclava pe care conducatorii dinastiei Qing au concesionat-o Angliei si Frantei pentru construirea unor cladiri rezidentiale si reprezentante diplomatice. Dejun. În continuarea zilei vom vizita templul ancestral al familiei Chen, constituit dintr-un ansamblu de cladiri, pastrate aproape neschimbate de peste o suta de ani, unde erau gazduiti cei care se pregateau pentru admiterea în riguroasele institutii birocratice ale imperiului chinez. Spre seara ne vom deplasa la Macao pentru cazare la Hotel Macau Royal 4* (sau similar 4*).
Ziua 18 / 17.05.2019:  Macao – Hong Kong
Mic dejun. Tur de oras în Macao, fosta colonie portugheza pana în anul 1999, cea mai veche colonie europeana din Orientul Îndepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec între culturile europenilor si chinezilor au dat nastere unei culturi proprii a acestei asezari. “Radacinile“ europene se regasesc în arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom atinge principalele puncte de atractie turistica din Macao, precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblema pentru Macao, intrate si ele pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole, deal pe care se afla Biserica Penha construita în anul 1622, Piata Senatului si Poarta Barierei. Vom trece pe langa celebrul Turn din Macao, vom admira monumentul care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, în anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom si vom vizita Templul zeitei A-Ma, zeita navigatorilor. În timpul dejunului, vom avea ocazia sa gustam cate ceva din bucataria “macaneza”, bucatarie în care se regaseste cultura sa unica. Turul se va încheia cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. Plecare cu feribotul spre Hong Kong, unde ne vom caza la Hotel Rosedale Kowloon 4* (sau similar 4*).
Ziua 19 / 18.05.2019:  Hong Kong – Doha
Mic dejun. Tur de o jumatate de zi al Hong Kong-ului, oras cosmopolit unde diferite culturi se împletesc armonios cu traditiile chinezesti si cu influentele exotice. Turul va începe cu o plimbare pana în varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la o înaltime de 554 m vom admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a împrejurimilor. Turul va continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata în Golful Repulse (Golful Rusinii), dupa care vom vizita Piata Stanley (Chek Chue) si satul pescaresc Aberdeen, denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kong-ul, o asezare traditionala unica în lume datorita ambarcatiunilor sale din lemn, numite sampan si datorita unei mici comunitati care “traieste pe apa”. Dejun la Restaurantul Jumbo care pluteste în Aberdeen Harbour, un punct de atractie turistica de renume international, un complex modern de atractii, o oprire necesara în orice circuit din Hong Kong. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de întoarcere în tara.  
Ziua 20 / 19.05.2019:  Doha – Bucuresti
Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 815 (01:20 / 05:20), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).  

Tarife


2660 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 690 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Doha – Beijing si Hong Kong – Doha – Bucuresti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Yichang – Hangzhou, Shanghai – Guilin
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- transport cu tren de mare viteza pe rutele: Beijing – Luoyang, Luoyang – Xi’An, Xi’An – Chongqing, Guilin – Guangzhou
- 17 nopti cazare in hoteluri de 4*
- mesele mentionate in program: 17 mic dejunuri, 17 dejunuri si 11 cine
- 1 cina la restaurantul “Rata Pekineza” din Beijing
- 1 dejun la Restaurantul Jumbo din Hong Kong
- croaziera pe Fluviul Yangtze
- croaziera pe Fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord
- croaziera pe Fluviul Huangpu in Shanghai
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicala, pe întreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgenta, spitalizare, medicamente, transport de urgenta la spital etc. însa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior începerii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale: 490 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viza si procesare pentru China: 130 euro/pers. (se achita la agentie)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 65 euro/pers. pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi – nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- bacsisuri pentru personalul vasului de croaziera: 25 euro/pers.
- excursiile optionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
  • spectacol de balet si dansuri traditionale la Xi’An: aprox. 60 euro/pers.

Observatii

ACTELE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE INAINTE DE PLECARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip pasaport pe fond alb
- aplicatia pentru viza se face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la Centrul de viza China pentru inregistrarea datelor biometrice (amprenta digitala); prezenta este obligatorie la data si ora stabilite de comun acord
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »  
 
Nota: In timpul tururilor se organizeaza vizite la fabrici traditionale, pentru a face cunostinta cu mestesuguri stravechi, parte activa a culturii si civilizatiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea si prelucrarea matasii, confectionarea cloazoneurilor, cultura si prelucrarea perlelor sau vom vedea pe viu cultivarea, recoltarea si prepararea ceaiului, ocazii cu care se pot face si cumparaturi, direct de la sursa.

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: