• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Circuit Germania – Polonia

Pe urmele Ligii Hanseatice

COD OFERTA: 536-A

Oferta nu mai este valabila
980 €
rezerva online
Perioada plecarii:
08.07 - 18.07.2019
  • Circuit Germania – Polonia
  • Circuit Germania – Polonia
  • Circuit Germania – Polonia
  • Circuit Germania – Polonia
  • Circuit Germania – Polonia
Circuit Germania – Polonia Circuit Germania – Polonia Circuit Germania – Polonia Circuit Germania – Polonia Circuit Germania – Polonia

Frankfurt - Hamburg - Bremen - Köln - Gdansk - Sopot - Gdynia - Oliwa - Münster - Osnabrück - Lüneburg - Stade - Lübeck - Wismar - Bad Doberan - Rostock - Stralsund - Greifswald

Descarca programul in format PDF:
Va invitam sa descoperiti Germania Hanseatica, actor principal pe scena politica a Europei avand o istorie tumultoasa, peisaje cameleonice, rezervatii naturale intacte si multiple atractii culturale, orase cosmopolite care exulta de viata, renumite muzee care contin faimoase opere de arta, celebre catedrale si biserici, orase idilice medievale care te duc in trecut intr-o incursiune fascinanta in vremurile demult apuse.

Mostenirea Ligii Hanseatice a rezistat in timp pana in zilele noastre si apare in cele mai neasteptate locuri: in numele echipei germane de fotbal, FC Hansa Rostock, al companiei aeriene germane Lufthansa, in timp ce primariile oraselor Lübeck, Hamburg si Bremen sunt mandre de mostenirea lor istorica si se descriu si astazi drept „orase libere si Hanseatice”.

Ne vom “intoarce in timp”, in perioadele cand Hansa se afla la apogeu, probabil prima corporatie din lume, care includea orasele importante de pe tarmul Marii Baltice si de-a lungul marilor cursuri de apa din nordul Germaniei, incercand sa “interpretam” termenul de „Hansa” a carui origine este inca disputata de istorici, unii crezand ca era o ghilda comericala, altii sustinand ca era numele unei taxe platite de membrii care vroiau sa intre in Liga, in timp ce unii cercetatori cred ca Hansa era numele unei formatiuni de mercenari angajati sa-i protejeze pe comercianti.

Va invitam sa ne insotiti si sa deslusiti alaturi de noi cateva dintre secretele Ligii Hanseatice, care timp de peste 300 de ani a prosperat si a stralucit puternic nu numai in Germania dar si in frumosul Gdansk din Polonia, unde strazile spun povesti, muzeele expun comori si bisericile ascund confesiuni stravechi.

Ziua 1 / 08.07.2019:  Bucuresti – Frankfurt – Köln (190 km)

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:00 / 07:30). Odata sositi in Frankfurt vom face un tur panoramic al orasului, principalul centru financiar al Germaniei, care are o importanta istorica deosebita, fiind creat de Napoleon, in timpul caruia a inflorit mai mult ca niciodata. Vom avea ocazia de a admira zgarie norii care au devenit o emblema a orasului, care se inalta triumfatori in zona financiara, vom vedea Primaria, locul marilor incoronari, vom vizita centrul istoric, Historische Ostzeile, un adevarat muzeu in aer liber al arhitecturii traditionale unde vom vedea cartierul Römerberg distrus in timpul bombardamentelor din anul 1944 si care a fost reconstruit dupa razboi pastrand arhitectura originala, vom admira un sir de case medievale din lemn, biserica Sf. Paul, simbol al democratiei Germaniei, Goethehou etc. Ne vom indrepta in continuarea zilei spre Köln, cel de-al patrulea oras ca marime din Germania, fondat de romani cu 2000 de ani in urma, pe care l-au numit „Colonia Claudia Ara Aggrippinensium", fapt pentru care este considerat a fi unul dintre cele mai vechi orase din Germania. Ca fost oras al Ligii Hanseatice, orasul are o veche traditie ca centru comercial. Datorita faptului ca are o pozitie privilegiata de-a lungul fluviului navigabil Rhin, care i-a conferit statutul de oras comercial, Köln a fost mereu un oras de importanta internationala. Vom vizita celebrul Dom, inclus pe lista celor “100 de minuni ale lumii”, desemnat monument al Patrimoniului Mondial UNESCO, considerat ca fiind cea mai mare structura gotica din lume si probabil cea mai impresionanta catedrala din lume, care a fost si este destinata pastrarii relicvelor celor trei magi care s-au inchinat lui Iisus la Bethleem. Vom mai admira printre altele Bisericile Romane, Primaria si Portile orasului. Cazare in Köln.
Ziua 2 / 09.07.2019:  Köln – Münster – Osnabrück – Bremen (330 km)
Mic dejun. In prima parte a zilei vom pleca spre Münster, un vechi oras hanseatic din vestul Germaniei, ancorat adanc in istorie, fondat in anul 793. In perioada medievala, acesta a fost un important centru comercial, economic si religios, iar intre anii 1815 - 1945, a fost capitala provinciei Westfalia. Vom vedea Piata Primariei care este dominata de o catedrala ce dateaza din secolele XIII – IV, o splendida constructie gotica. Inima orasului hanseatic bate inca cu putere in piata principala, iar in centrul istoric vom vedea case patriciene din Evul Mediu, biserica legendara Lambert, care aminteste de sfarsitul sangeros al anabaptistilor din anii 1530 si Primaria istorica, locul unde a fost semnat in anul 1648, in Sala Pacii, celebrul Tratat de la Westfalia, pentru a pune capat unui razboi de 30 de ani dintre Suedia si habsburgi. Ne vom deplasa in continuare spre Osnabrück, alt oras hanseatic care alaturi de Münster a fost locul negocierilor Tratatului de Pace de la Westfalia, care a fost proclamata de pe treptele Primariei orasului in anul 1648. Vom vizita centrul istoric al Osnabrück ramas in istorie ca oras al Pacii Westfalice, ne vom plimba pe stradutele pavate cu piatra cubica, vom admira pitorestile case medievale si catedrala St. Peters care domina orizontul orasului, vom vedea Primaria construita in stil gotic si Marienkirche, o frumoasa biserica luterana construita in stil gotic. Vom pleca apoi spre Bremen, oras al carui nume este strans legat de povestea fratilor Grimm, ”Muzicantii din Bremen”. Oras hanseatic, Bremen este cunoscut si ca “Roma nordului”, datorita faptului ca era punctul de plecare pentru misionarii care i-au convertit pe scandinavi la crestinism, fiind al doilea port ca marime din Germania. Comerciantii bogati din Bremen isi trimiteau bunurile pe Raul Weser, care se varsa in Marea Nordului, iar de-acolo ajungeau in toata lumea. Vom vedea Piata Centrala, care reflecta in mod special mandria locuitorilor medievali ai acestui oras, cladirea bogat ornamentata a Primariei si Statuia lui Roland care sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2004. Vom intra in catedrala St. Peters si bineinteles, pentru un timp vom fi din nou copii, amintindu-ne si fotografiindu-ne cu personajele din poveste: magarusul, cainele, pisica si cocosul. Cazare in Bremen.
Ziua 3 / 10.07.2019:  Bremen – Lüneburg – Stade – Buchholz in der Nordheide (235 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Lüneburg, un alt oras hanseatic din landul Saxonia Inferioara, situat pe malurile raului Ilmenau, atestat in urma cu 1.050 de ani, unul dintre cele mai fascinante locuri din nordul Germaniei. Ca urmare a monopolului pe care Lüneburg l-a detinut pentru o lunga perioada de timp ca furnizor de sare in regiunea Germaniei de Nord, un monopol necontestat pana mult mai tarziu de importurile franceze de sare, a devenit foarte rapid membru al Ligii Hanseatice. Sarea din Lüneburg era extrasa din mina de la Lüneburg si transportata de-a lungul raului Ilmenau care se varsa in Elba, care la randul ei se varsa in Marea Nordului. Aceasta era necesara pentru murarea heringilor capturati in Marea Baltica si in apele din jurul Norvegiei, astfel incat acestia sa poata fi conservati in interiorul tarii. Datorita faptului ca sarea din Lüneburg era foarte solicitata, orasul a devenit rapid unul dintre cele mai bogate si mai importante orase din Liga Hanseatica. Vechiul oras hanseatic a fost membru fondator al uniunii economice Hanseatice, care reprezenta valorile traditionale in viata comerciala. In timpul vizitelor vom descoperi ca orasul ascunde mai mult decat muzeele si istoria sa, pentru ca in zilele noastre, Lüneburg este de asemenea, un oras universitar, colorat si tanar. Itinerariul zilei ne va conduce spre frumosul orasel Stade, fost oras hanseatic inca din secolul al XIV-lea, a carui prima mentionare oficiala dateaza din anul 994. Amplasarea strategica valoroasa, pe Raul Elba, a facut ca de-a lungul timpului acesta sa treaca de la apartenenta germana la cea suedeza si daneza in mai multe randuri, astfel incat acum, una dintre atractiile cele mai vizitate ale orasului este Depozitul Suedez, recent transformat in muzeu, care se ridica din apa portului pe picioare de lemn, gazduind expozitii arheologice, lucrari de arta si multe altele. Vom vedea Biserica Saint Cosmae, Portul Hansa si macaraua de lemn. In zona portului, vom vedea un mare numar de case bine pastrate din sec. al XVII-lea, precum si o piata de peste readusa la viata. In timpul turului pietonal din orasul vechi vom remarca ca in Stade exista mai multe structuri care dateaza din perioada gotica, din perioada renascentista si baroca. Clasicismul si Art Nouveau sunt de asemenea reprezentate in cladirile orasului. Vom putea vizita de asemenea muzeul in aer liber situat pe o insula, compus dintr-o ferma reconstruita, o moara de vant din sec. al XVII-lea si alte structuri interesante. Ne continuam drumul spre frumosul orasel pitoresc Buchholz in der Nordheide,unde ne vom caza.
Ziua 4 / 11.07.2019:  Buchholz in der Nordheide – Hamburg – Lübeck (110 km)
Mic dejun. In aceasta zi ne vom deplasa catre unul dintre cele mai frumoase orase din tara, Hamburg „Poarta catre lume a Germaniei”, al doilea ca marime dupa Berlin, unul dintre cele mai importante porturi din Europa, situat intr-un peisaj idilic, la varsarea raurilor Alster si Bille in frumoasa Elba. Ca si Bremenul, Hamburgul este un "oras hanseatic liber" cu statut de land, a carui denumire provine de la primul castel construit aici din ordinul imparatului Karl cel Mare, in jurul anului 808. Pentru ca are peste 2500 de poduri, Hamburgul este cunoscut ca are mai multe poduri decat Venetia sau Amsterdam. Numarul mare de rauri si canale care trec prin Hamburg a facut sa fie denumit si “orasul raurilor”, care este de sapte ori mai mare decat Parisul si de doua ori mai mare decat Londra. Aproximativ 30% din suprafata orasului este acoperita de parcuri, spatii verzi, zone rurale protejate si rezervatii naturale, facand din Hamburg cel mai verde oras din Germania numit si “orasul gradina”. Metropola institutiilor media din Germania unde isi are sediul cunoscuta publicatie "Der Spiegel", cosmopolita, stilata, cu oameni prietenosi, cu o intensa viata de noapte, aceasta are in acelasi timp si un bogat centru istoric si cultural. Vom face un tur panoramic al orasului, prilej de a admira Lacul Alster, situat in inima orasului, Jungfernstieg, cea mai renumita zona de cumparaturi, Hafencity, Portul, Primaria, centrul vechi si bisericile St. Katharinen, St. Petri, St. Jacobi si St. Nikolai, cele mai importante constructii in stil baroc din nordul Germaniei. Vom vizita biserica St. Michaelis, veche de peste 350 ani, al carei turn baroc de 132 m reprezinta simbolul orasului. Dupa-amiaza, ne vom deplasa spre Lübeck, oras situat strategic pe malul vestic al Balticii, unde se pare ca a fost fondata Liga Hanseatica si care a ramas pentru multa vreme locul principal al adunarilor importante. Cazare in Lübeck.
Ziua 5 / 12.07.2019:  Lübeck – Wismar (70 km)
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Lübeckul, oras ale carui origini dateaza din sec. al VIII-lea, atunci cand slavii au intemeiat asezari si in vestul mai indepartat dintre care una s-a numit Liubice, care se traduce cu “cea demna de iubire, cea incantatoare”. Creat in anul 1158, orasul s-a dezvoltat rapid, iar in anul 1241 creaza impreuna cu Hamburgul o alianta comerciala care va sta la baza Hansei germane. Lübeckul era cel mai instarit oras al acestei aliante, cunoscut sub denumirea de ”Regina Ligii Hanseatice”, care a condus alianta timp de multi ani. Fermecatorul oras hanseatic a fost o putere comerciala de necontestat in nordul Europei, asta datorita pozitiei sale geografice privilegiate, dar si tipurilor de ambarcatiuni speciale pe care le avea la dispozitie, de o rezistenta impresionanta. Mostenirea Hansei este vizibila la tot pasul astfel incat vom putea sa ne facem o impresie asupra aparentei orasului in perioada sa de glorie: ziduri de aparare, sisteme de porti pentru intrarea in oras, canale ce inlesneau accesul dinspre si inspre port, biserici din sec. XIII – XIV, case de negustori din caramida rosie ce amintesc de specificul olandez, toate sunt astazi istorie vie. In prezent, Lübeckul este o minunata destinatie turistica, datorita numeroaselor monumente istorice si culturale si mai ales datorita centrului sau vechi, conservat in mod exceptional. In timpul turului vom vedea ca atmosfera medievala s-a pastrat in centrul vechi care a fost trecut integral pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1987. Aici, unde atmosfera este pe cat de veche, pe atat de vie, cladirile din sec. al XIII-lea continua sa fie locuite, iar strazile pavate in spirit medieval sunt intesate de magazine, cafenele si restaurante. Vom admira Poarta Holstentor, simbolul orasului, Primaria din sec. al XIII-lea, Catedrala din sec. al XII-lea, arhitectura magnifica a Castelului Rantzau si Spitalul Heiligen Geist, cel mai vechi spital de pe teritoriul Germaniei. Orasul hanseatic se mandreste deasemenea cu nume laureate ale Premiului Nobel precum Thomas Mann, care a adus faima orasului cu romanul sau “Casa Buddenbrook” si Willy Brandt, care a primit premiul Nobel pentru pace. Dupa-amiaza, vom pleca spre Wismar, oras hanseatic din nordul Germaniei, al carui port natural, situat in Golful Wismar, la Marea Baltica este bine protejat de un promontoriu. Cu originea sa slava, istoria inregistrata de Wismar a inceput in sec. al XII-lea, care in diferite momente, a facut parte din Mecklenburg, Suedia sau Germania, inclusiv din Germania de Est. Ca reprezentant al tipului de oras Hanseatic, cu construtii gotice si numeroase case de patrimoniu patrician, Wismarul a fost inclus in lista UNESCO a Patrimoniului Mondial din anul 2002. Cladirile din caramida dar si biserici care pastreaza stilul gotic, cu fatade din caramida, sunt particularitatea orasului Wismar, un stil architectural tipic pentru nordul Germaniei. Ne vom plimba prin centrul vechi, admirand cand o biserica, cand o constructie din caramida rosie, vom vizita interiorul bisericii Sfanta Maria, care aminteste de istoria orasului si implicit de Liga Hanseatica. Vom ajunge intr-o piata imensa, una dintre cele mai mari din nordul Germaniei, inconjurata de cladiri elegante, cu stiluri variind de la reinnoirea romanica din sec. al XIV-lea pana in sec. al XIX-lea si pana la Art Nouveau. Punctul central al patratului acestei piete este Wasserkunst, o fantana elaborata din fier forjat importata din Olanda. Cazare in Wismar.
Ziua 6 / 13.07.2019:  Wismar – Bad Doberan – Rostock (60 km)
Mic dejun. In aceasta zi vom descoperi istoria fascinanta a locurilor legate de istoria Ligii Hanseatice indreptandu-ne spre Rostock. Pe parcurs vom face o scurta vizita in Bad Doberan, unde vom ajunge prin “tunelul verde”, cea mai lunga strada cu tei din Europa, unde a fost inaugurata prima cursa de cai din Europa in anul 1807. Titlul de Bad - statiune balneara, a fost adaugat numelui localitatii in anul 1929, datorita bailor sale cu namol bogat in fier. Vom vedea impozanta manastire care dateaza din sec. al XIV-lea, cu un interior bogat mobilat, cu biserica gotica din caramida rosie, care a fost centrul unei puternice manastiri cisterciene, careia i se mai spune „Domul de caramida”. Vom ajunge apoi la Rostock, oras situat pe Fluviul Warnow, care in perioada sec. XIII – XIV, a fost unul dintre cele mai importante orase din Liga Hanseatica, rivalizand cu porturi importante din Suedia, Danemarca, Estonia, Polonia si Lituania. Pe vremea Ligii Hanseatice, Rostockul era unul dintre cele mai importante centre comerciale la Marea Baltica, castigandu-si astfel numele de ”Poarta catre Scandinavia”. Fostul oras hanseatic se mandreste cu Universitatea intemeiata in anul 1419, prima universitate din orasele baltice. Arhitectura din centrul orasului prezinta un amestec interesant datorita cladirilor medievale, cladiri cu arhitectura anilor 50, cu vile din sec. al XIX-lea din suburbia Steintor-Vorstadt, cu vechile case pescaresti si marile hoteluri din suburbia Warnemunde. Vechiul Rostock este caracterizat de cladirile din caramida rosie din perioada Ligii Hanseatice si de fortificatiile orasului. In interiorul zidurilor orasului se afla trei dintre cele patru biserici monumentale de odinioara. Vom admira cea mai mare dintre ele, biserica gotica Sf. Maria, cu peretii exteriori din caramida in doua culori, care dateaza din sec. al XIII-lea, iar in Piata Veche, acolo unde s-a format odinioara orasul Rostock vom vedea biserica Sf. Petru, din al carei turn vom putea avea o frumoasa panorama asupra orasului si a Marii Baltice. Vom admira case frumos renovate care dateaza din sec. XV – XVI, Primaria, o cladire gotica roz cu fatada baroca adaugata ulterior, casa Hausbaumhaus construita in stil gotic tarziu si Ständehaus, construita in stilul neogotic. In prezent, orasul gazduieste in fiecare vara un mare festival maritim, cunoscut sub denumirea de Hanse Sail, cand in jur de 250 corabii traditionale acosteaza in portul Rostock, unde se pot vizita. Cazare in Rostock.
Ziua 7 / 14.07.2019:  Rostock – Stralsund (120 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Stralsund, oras din nordul Germaniei, situat pe tarmul de sud al Marii Baltice, mentionat pentru prima data intr-un document din anul 1234. Orasul care intre anii 1648 - 1815 a fost capitala Principatului Pomerania Anterioara aflat in uniune personala cu Suedia, a fost unul dintre orasele-state membru al Ligii Hanseatice. In zilele noastre, Stralsund este port maritim dar in acelasi timp si un atractiv centru turistic, care este legat printr-un pod de Insula Rügen, cea mai mare insula a Germaniei, denumita si Insula Romanticilor, datorita piesajului sau mirific. La Stralsund vom vedea cum aratau orasele hanseatice la apogeul Hansei, in sec. al XIV-lea, caci cea mai mare parte a orasului medieval a ramas neschimbata. Vom vizita centrul istoric al orasului care adaposteste edificii valoroase din perioada hanseatica, motiv pentru care este inscris din anul 2002 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vedea cladiri in stil gotic, renascentist, baroc si Art Nouveau, vom vedea Primaria gotica, Nikolaikirche - biserica Sf. Nicolae, vom ajunge in inima orasului vechi Alter Markt – Piata veche, vom vedea casele din diferite perioade care o inconjoara, inclusiv goticul Wulflamhaus, o casa patriciana din sec. al XIV-lea si Commandantenhusul baroc din anul 1751, vechiul sediu al comandantului militar suedez, Marienkirche - biserica Sf. Maria, construita in stil gotic, cea mai mare biserica din Stralsund, care in perioada anilor 1625 -1647 a fost cea mai inalta structura din lume. Optional veti putea vizita modernul muzeu oceanografic, ”Ozeaneum”, care a fost construit intre vechiul port si hambare. Vizitatorii se pot ”scufunda” aici in apele Marii Nordului, ale Marii Baltice si ale Marii Polare. Cazare in Stralsund.
Ziua 8 / 15.07.2019:  Stralsund – Greifswald – Gdansk (570 km)
Mic dejun. Plecare spre orasul hanseatic Greifswald care impreuna cu Stralsund, formeaza unul dintre cele patru centre urbane din Mecklenburg-Vorpommern. In anul 1199, Printul Rugan Jaromar I, a permis calugarilor danezi cistercieni sa construiasca la gura raului Ryck, Abatia Hilda, acum Abatia Eldena. Mentionat pentru prima data in anul 1209 ca asezamant al manastirii Eldena, Greifswald a intrat in Liga Hanseatica inca din anul 1278. In timp, a apartinut Suediei, Prusiei, Germaniei si s-a dezvoltat ca important nod feroviar care impreuna cu vechiul port amintesc de vremurile trecute. Vom sesiza amprenta vremurilor hanseatice in structura strazilor, vom admira Primaria construita in anul 1350, biserici de secol XIII-XIV si Universitatea fondata in anul 1456. Traseul zilei va continua spre Gdansk, oras situat in partea de nord a Poloniei, resedinta voievodatului Pomerania, unul dintre cele mai mari porturi ale tarii. Cazare in Gdansk.
Ziua 9 / 16.07.2019:  Gdansk  
Mic dejun. Zi dedicata explorarii Gdanskului, capitala chihlimbarului, important centru istoric si cultural, cu uimitoare exemple de arhitectura gotica, renascentista si baroca, considerat a fi cel mai frumos oras de la Marea Baltica, care a facut parte din Liga Hanseatica din anul 1361, pana la desfiintarea Ligii Hanseatice in anul 1669. Favorizat de pozitia la mare, Gdanskul s-a bucurat de una dintre cele mai de succes afaceri ale Ligii care a constat in investitiile fara precedent in contructiile navale, santierul de profil construind zi-lumina corabii vandute in toata Europa. Dupa mai mult de 1000 de ani de istorie tumultoasa, Gdanskul este orasul unde strazile spun povesti, muzeele expun comori si bisericile ascund confesiuni stravechi. Ne vom plimba prin centrul vechi, pe Strada Lunga, Dluga, vom admira frumoasa Poarta de Aur, cladirile divers colorate si bogat ornamentate, Primaria, Catedrala Sf. Maria, cea mai mare biserica gotica din Polonia si ne vom opri in Piata Mare pentru a admira Fantana lui Neptun, situata in fata Ghildei negustorilor. De asemenea, vom merge pe Ulica Mariacka, locul unde se gasesc cele mai multe centre de prelucrare si de comercializare a chihlimbarului, strada pe care burghezii instariti si-au construit faimoasele case cu mici terase in fata. Cazare in Gdansk.
Ziua 10 / 17.07.2019:  Gdansk – Sopot – Gdynia – Oliwa – Gdansk (70 km)
Mic dejun. Zi libera pentru activitati individuale sau optional, excursie la Sopot, Gdynia si Oliwa. Va veti indrepta intai spre Sopot, una dintre cele mai populare statiuni balneare de pe malul polonez al Marii Baltice, unde la sfarsitul sec. al XIX-lea, familia imperiala germana si-a construit aici o resedinta, astazi transformata in hotel. In orasul in care se desfasoara anual festivalul international de muzica usoara, asemanator cu Eurovision, veti vedea si cel mai lung dig de lemn din Europa de 516 m, o mandrie a celor care locuiesc aici. Va veti indrepta in continuare spre portul Gdynia unde va veti opri pe chei, in locul unde sunt ancorate doua dintre cele mai importante nave ale flotei poloneze: Blyskawica si Dar Pomorza. Prima nava este cel mai vechi distrugator din lume, transformat in muzeu iar cea de-a doua, a fost vasul scoala al Academiei Navale Poloneze. Pe drumul de intoarcere spre Gdansk va veti opri la Catedrala Oliwa, cea mai mare biserica a ordinului calugarilor cistercieni, locul unde se afla una dintre cele mai inalte piese de orga, datand din sec. al XVIII-lea. Dupa-amiaza ne vom intoarce in Gdansk pentru cazare.
Ziua 11 / 18.07.2019:  Gdansk
Mic dejun. Dimineata libera pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi. In jurul orei 14:00 transfer la aeroportul din Gdansk pentru plecarea spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1645 (17:10 / 18:40), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1656 (21:30 / 00:25).
Ziua 12 / 19.07.2019:  Bucuresti
Sosire la Bucuresti la ora 00:25.

Tarife


980 EURO / loc in camera dubla;  Supliment single: 485 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

Servicii

Include

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Köln si Gdansk – Munchen – Bucuresti cu compania Lufthansa
- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
- transportul intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- vizitarea oraselor Frankfurt, Köln, Münster, Osnabrück, Bremen, Lüneburg, Stade, Hamburg, Lübeck, Wismar, Bad Doberan, Rostock, Stralsund, Greifswald, Gdansk, Sopot, Gdynia, Oliwa impreuna cu insotitorul de grup
- insotitor roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: PACHET TRAVEL care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 150.000 lei/pers. (tratamente medicale de urgenta, spitalizare, medicamente, transport de urgenta la spital etc. insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 165 euro/ pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de compania aeriana, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oras care se achita individual la receptia hotelurilor
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale, etc) si ghizii pentru acestea
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi – mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire) bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
  • excursie la Sopot, Gdynia si Oliwa: aprox. 30 euro/pers.

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti
  
OBSERVATII:
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu poseda carte de identitate, au nevoie de pasaport individual
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: