890 EURO + 2980 USD Vezi detalii
29.10.2021
19.11.2021
22 zile
Vandut
Panama City – Parcul Naţional Gamboa – San Jose – Parcul Național Poas – Doka Estate – Parcul Național Irazu – Cartago – Valea Orosi – Parcul Național Arenal – Parcul Național Rincon de la Vieja – Penas Blancas – Parcul Național Masaya – Granada – Vulcanul Mombacho – Managua – El Cuco – Jiquilisco – Suchitoto – Joya de Ceren – Parcul Naţional Cerro Verde – San Salvador – Santa Ana – Copan – San Pedro Sula – Playa Blanca
13 poze

Verdele pădurii tropicale și al lacurilor de smarald, albastrul oceanelor Atlantic și Pacific, negrul lavei vulcanice, albul nisipului fin de pe plaje și curcubeul de culori al papagalilor și păsărilor exotice pictează un tablou spectaculos al Americii Centrale pe care vă invităm să-l admirăm împreună. V-am pregătit un circuit complet plin de farmec și culoare, în care vă vom dezvălui tehnologia uimitoare din spatele Canalului Panama, dar vă vom întoarce și în timp, pe urmele civilizației mayașe. Vă vom fi ghizi în Costa Rica unde străzile nu au nume și casele nu au număr, în pădurile tropicale și pe pantele vulcanilor încă activi. Iar la final vom avea grijă să vă relaxați câteva zile, în regim All Inclusive, pe faimoasa plajă Playa Blanca din Panama. Nu uitați să puneți în bagaje pălăria de paie, aparatul de fotografiat și costumul de baie. De restul ne ocupăm noi!


Top obiective

Artă şi arhitectură

Ecluza Miraflores, Piaţa Franceză din Panama City, San Jose cu Teatrul Naţional, Universitatea, Curtea Supremă și Muzeul de Aur, Basilica Nuestra Senora de los Angeles din Cartago, Biserica Orosi, Granada cu Catedrala, Palatul Episcopal, Primăria și Mănăstirea San Francisco, Managua cu Parcul Păcii, Parcul Istoric Naţional Loma de Tiscapa, vestigiile fostului Palat Prezidenţial, Monumentul dedicat lui Simon Bolivar, Teatrul Naţional Ruben Dario, Palatul Culturii și Palatul Naţional, orașul colonial Suchitoto, situl arheologic Joya de Ceren, San Salvador cu Teatrul Naţional, Palatul Naţional, Muzeul Naţional, Catedrala Metropolitană și Muzeul Naţional de Antropologie, Santa Ana cu Catedrala, Teatrul şi Palatul Municipal, Situl arheologic Copan.

Natură şi Peisaje

Parcul Naţional Gamboa, Parcul Naţional Poas, Vulcanul Irazu, Valea Orosi, Parcul Naţional Arenal, Grădinile La Paz Waterfall, plantaţii agricole de fructe tropicale şi de cafea, Izvoarele termale Titoku, Parcul Național Rincon de la Vieja, Parcul Naţional Masaya, Vulcanul Mombacho, Estuarul Jiquilisco, Lacul Suchitlán, Parcul Naţional Cerro Verde, plaja Playa Blanca din Panama.

Tradiţii şi evenimente

Turul domeniului de cafea Doka Estate, vizitarea unei plantaţii de cacao, vizitarea unui atelier indigo

Experienţe şi Distracţii

Cină cu show de muzică şi dansuri panameze, plimbare cu telecabina în Parcul Național Gamboa, podurile suspendate din Parcul Arenal, safari pe apă pe râul Peñas Blancas, plimbare cu barca la Isletas, traversare cu barca Nicaragua – El Salvador, plimbare cu barca printre mangrove.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  29.10.2021

  Bucureşti – Amsterdam – Panama City

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Riu Plaza 5* (sau similar 5*)
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55), de unde se va pleca spre Panama City cu zborul KL 757 (12:55 / 16:45). Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la Hotel Riu Plaza 5* (sau similar 5*).
 • 2
  30.10.2021

  Panama City

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Riu Plaza 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Ecluza Miraflores
   Tur panoramic Panama:
   Piaţa Franceză
  • Opționale Cină cu show de muzică şi dansuri panameze
  Mic dejun. Dimineaţa vom vizita ecluza Miraflores, cea mai spectaculoasă secţiune a Canalului Panama, element de legătură a două oceane, care separă totodată continentele. Aici vom descoperi complexitatea acestei lucrări inginerești şi vom putea vedea vasele trecând prin ecluze. Vom porni apoi în turul panoramic al oraşului Panama, cel mai mare oraș al țării, cu peste 1 milion de locuitori, oraș modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, cu renumita Cause Way (paradisul magazinelor, restaurantelor şi barurilor) pe care UNESCO a inclus-o în Patrimoniul său Mondial. Oprire în Piaţa Franceză pentru a admira clădirile cu arhitectura spaniolă, italiană şi franceză. Opțional, cină la un restaurant tradiţional însoţită de show folcloric cu muzică live şi dansuri panameze. Cazare la Hotel Riu Plaza 5* (sau similar 5*).
 • 3
  31.10.2021

  Panama City – Parcul Naţional Gamboa – Panama City

  • Cazare Hotel Riu Plaza 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Parcul Naţional Gamboa
  Mic dejun. Timp liber pentru a explora pe cont propriu orașul sau excursie opțională în Parcul Naţional Gamboa. În acest tur inedit efectuat și cu ajutorul telecabinelor descoperite, veți străbate întreaga rezervaţie, aceasta fiind modalitatea perfectă de a avea o altă perspectivă asupra pădurii tropicale din Panama. Vă veţi bucura de liniştea deplină a pădurii, tulburată uneori de sunetele păsărilor şi animalelor ce populează arealul. Veţi afla mai multe detalii despre fauna şi flora care se adăpostesc în rezervaţia Gamboa, în timp ce “veți pluti” spre inima pădurii tropicale. Punctul culminat al călătoriei va fi oprirea la Turnul de Observare, locul ideal pentru a surprinde priveliştile uimitoare asupra râului Chagres, canalului Panama, satului indigenilor Embera şi nu în ultimul rând, ale oraşului Gamboa. După-amiază veți reveni în Panama pentru a vă plimba printre blocurile zgârie-nori sau pe străduţele cochete ale centrului vechi. Cazare la Hotel Riu Plaza 5* (sau similar 5*).
 • 4
  01.11.2021

  Panama City – San Jose

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic San Jose:
   Teatrul Naţional
   Universitatea
   Curtea Supremă
   Muzeul de Aur
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Copa Airlines spre San Jose. Tur panoramic al capitalei statului Costa Rica, San Jose, fondată în anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Oraşul este unul dintre cele mai noi din America Centrală, fiind capitală abia din anul 1823. Situat la 1161 m altitudine, San Jose se bucură de un climat plăcut şi constant pe tot parcursul anului. Vom putea admira Teatrul Naţional, o capodoperă a artei şi arhitecturii (intrare inclusă), Universitatea, Curtea Supremă, Muzeul de Aur (intrare inclusă), precum şi alte puncte de interes din oraş. Cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).
 • 5
  02.11.2021

  San Jose – Parcul Național Poas – Doka Estate – San Jose

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Parcul Naţional Poas
   Doka Estate
  Mic dejun. În această zi vom vizita Parcul Național Poas, care găzduiește unul dintre cei mai mari și mai activi vulcani din Costa Rica. Mii de turiști vizitează acest parc uimitor de frumos pentru a vedea craterele încă active, gheizerele explozive, flora și fauna bogate. În afară de zona vulcanică, parcul cuprinde deasemenea păduri montane joase. Într-o zi clară, din punctele de belvedere se pot vedea atât coastele Pacificului, cât și Oceanul Atlantic. Datorită faptului că vulcanul, care are o înălțime de peste 2700 m și o activitate constantă, emite cantităţi mari de gaze şi vapori de apă, în prezent este deschis spre vizitare doar craterul principal. În continuarea zilei vom vizita un renumit domeniu al cafelei, Doka Estate, situat la baza pantelor fertile ale vulcanului Poas, care aparţine familiei Vargas Ruiz, pioneri ai producţiei de cafea de peste 70 de ani. Datorită climatului unic din Costa Rica, această ţară oferă condiţiile perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea gourmet. În cadrul turului ghidat, alături de un expert al cafelei, vom afla totul despre procesul de producţie a „bobului de aur”, așa cum este denumit local bobul de cafea. Întoarcere în San Jose și cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).
 • 6
  03.11.2021

  San Jose – Parcul Național Irazu – Cartago – Valea Orosi – San Jose

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Vulcanul Irazu
   Cartago: Basilica Nuestra Senora de los Angeles
   Valea Orosi
   Biserica Orosi
  Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre cel mai înalt vulcan activ din Costa Rica, Vulcanul Irazu care are o înălțime de aprox. 3500 m. Bogata istorie a erupţiilor a creat forme ciudate de relief, precum Plaja Hermosa, craterul Principal, Lacul Diego de la Haya Irazu, cu ape ireal colorate în galben și verde și formaţiunea Sapper, cel mai înalt punct al masivului vulcanic de pe care, în condiţii de vizibilitate perfectă, se văd coastele caraibiene. În continuarea zilei vom vizita Basilica Nuestra Senora de los Angeles din orașul Cartago, ridicată în numele Fecioarei Îngerilor, considerată sfântul oficial al ţării. În timpul construcţiei, biserica a fost distrusă de nenumărate ori din cauza cutremurelor, aşa că s-a decis mutarea acesteia în locaţia în care a fost găsită statueta Fecioarei, acest lucru fiind considerat un semn divin. Anual, în luna august, bazilica se transformă într-un loc de pelerinaj pentru mai bine de 1,5 milioane de credincioşi. Ne vom îndrepta apoi spre regiunea văii Orosi, cunoscută pentru numeroasele sale plantaţii de cafea și trestie de zahăr, unde vom putea admira unele dintre cele mai frumoase peisaje din Costa Rica. De asemenea, regiunea se bucură şi de o istorie extrem de bogată, aici aflându-se prima capitală colonială fondată în anul 1563. Un obiectiv emblematic îl reprezintă biserica de aici, considerată cea mai veche biserică din țară, construită de spanioli în anul 1743, care cuprinde şi un muzeu, unde pot fi admirate numeroase artefacte religioase, statui şi veşminte care provin din vremurile coloniale. Întoarcere în San Jose și cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).
 • 7
  04.11.2021

  San Jose – Parcul Național Arenal

  • Transport Autocar
  • Cazare Arenal Observatory Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Parcul Naţional Arenal
   Grădinile La Paz Waterfall
  • Opționale Izvoarele termale Titoku
  Mic dejun. Deplasare spre Parcul Naţional Arenal, unde vom vedea cel mai activ vulcan din Costa Rica, cu o înălţime de 1657 m, a cărui erupţie, de mică amploare, a avut loc în anul 2010. Pe traseu vom avea posibilitatea de a vedea plantaţiile agricole de fructe tropicale (banane, ananas etc.), dar şi de cafea. Vegetaţia luxuriantă ce mărgineşte şoseaua face ca acest traseu să fie unul de neuitat. Înainte de a ajunge, vom face însă o oprire la grădinile La Paz Waterfall pentru o scurtă vizită. Opțional, la sfârșitul zilei se poate face o oprire la complexul de izvoare termale Titoku, pentru o baie în apele calde din bazinele special amenajate. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).
 • 8
  05.11.2021

  Parcul Național Arenal

  • Transport Autocar
  • Cazare Arenal Observatory Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Podurile suspendate din Parcul Arenal
  • Opționale Safari pe apă pe râul Peñas Blancas
   Masă tradiţională alături de o familie locală
  Mic dejun. Dimineața vom trăi o experiență unică de pe podurile suspendate din pădurea tropicală, de unde vom avea o vedere panoramică asupra impunătorului Vulcan Arenal. Plimbarea prin pădure ne va da șansa de a întâlni maimuțe capucin cu fața albă, tucani și păsări viu colorate. După-amiază, timp liber pentru plimbări pe cont propriu sau excursie opțională cu barca de-a lungul râului Peñas Blancas, unde veţi avea ocazia să vă bucuraţi de priveliştile şi sunetele minunatei vieţi sălbatice. În timp ce veți străbate pădurea tropicală, veţi putea observa numeroasele specii de animale care se ascund aici: maimuţe, caimani, iguane, specii de păsări colorate, dar şi crocodili de mici dimensiuni. După încheierea safari-ului pe apă, aventura va continua cu o experienţă culinară de excepţie, menită să surprindă esenţa faimoaselor cuvinte emblematice pentru Costa Rica, „Pura Vida”. Veţi vizita o familie locală, care vă va aștepta cu o masă tradiţională, unde preparatul rege va fi renumita „tortilla”. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).
 • 9
  06.11.2021

  Parcul Național Arenal – Parcul Național Rincon de la Vieja

  • Transport Autocar
  • Cazare Hacienda Guachipelin Volcano Ranch (sau similar)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Parcul Național Rincon de la Vieja
  Mic dejun. Itinerarul de astăzi ne va purta spre Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate de turişti în Costa Rica, situată în nord-vestul ţării, cu numeroase rezervaţii naturale în jurul vulcanilor care formează Cordillera de Guanacaste şi Cordillera de Tilaran. Sosire în Rincon de la Vieja și cazare la Hacienda Guachipelin Volcano Ranch (sau similar). După-amiază vom face o plimbare ghidată prin pădurea tropicală, pentru a admira vegetaţia luxuriantă în care îşi au adăpostul diferite păsări exotice precum papagalii şi tucanii, dar şi maimuţele urlătoare. Parcul Naţional a fost creat pentru a proteja biodiversitatea din jurul vulcanului Rincon de la Vieja şi se întinde pe aprox. 14000 de hectare. Pe lângă numeroasele păduri de foioase şi păduri tropicale, parcul cuprinde de asemenea şi vaste întinderi de teren stâncos, piscine cu nămol fierbinte şi izvoare geotermale ale căror proprietăţi curative sunt recunoscute la nivel mondial. Zona pădurii vechi de sute de ani este un adevărat spectacol al naturii, care adăpostește specii precum maimuţa păianjen, furnica tăietoare de frunze şi tucanul. Cazare la Hacienda Guachipelin Volcano Ranch (sau similar).
 • 10
  07.11.2021

  Rincon de la Vieja – Penas Blancas – Granada

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur Granada:
   Piața centrală
   Biserica La Merced
   Casa de los Tres Mundos
   Mănăstirea San Francisco
   Granada: plimbare cu barca la Isletas
  Mic dejun. Plecare către Penas Blancas, punctul de frontieră dintre Costa Rica şi Nicaragua. După formalităţile vamale, ne vom îndrepta spre Granada, oraş situat în partea de vest a ţării, pe malul nord-estic al lacului Nicaragua, fondat în anul 1524 de către conchistadorul Francisco Hernandez de Cordoba. Însoțiţi de ghidul local, care ne va povesti despre tumultoasa istorie marcată de războaie civile şi invazii, vom porni în turul oraşului Granada, cel mai vechi oraș din America Centrală, oraş colonial cu splendide clădiri neoclasice. Turul va include piața centrală, Biserica La Merced, Casa de los Tres Mundos, precum și Mănăstirea San Francisco. În continuarea zilei vom face o inedită plimbare cu barca la Isletas, un arhipelag format din aprox. 350 de insulițe pline de farmec. Cazare în Granada la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).
 • 11
  08.11.2021

  Granada – Vulcanul Mombacho – San Juan de Oriente – Catarina – Vulcanul Masaya – Granada

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun şi dejun
  • Obiective și activități Vulcanul Mombacho
   Orașul San Juan de Oriente
   Orașul Catarina
   Vulcanul Masaya
  Mic dejun. În această zi vom porni într-o fascinantă excursie la Vulcanul Mombacho, supranumit de localnici “gardianul Granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din Nicaragua. Pantele sale sunt acoperite de ferigi, orhidee şi alte plante tropicale, iar în zilele senine se poate admira de aici Lacul Nicaragua şi Laguna Apoyo. Ne vom bucura de aventură în vehicule 4x4 și vom putea admira „pădurea de nori” într-o plimbare de aprox. 2 ore, timp în care ghidul local ne va oferi explicații despre floră, faună și oamenii locului. După-amiază vom vizita orașele San Juan de Oriente și Catarina, supranumite “orașele albe”. Cu o tradiție care datează de mai bine de 1500 de ani, fabricarea olăritului în San Juan de Oriente este astăzi o formă de artă locală emergentă, care devine din ce în ce mai recunoscută pe plan internațional. Vom vedea școala locală de ceramică, unde vom afla mai multe despre acest meșteșug frumos. În Catarina vom găsi arte și meserii frumoase, o mulțime de pepiniere cu flori și vom putea admira peisajul din punctul de belvedere Mirador de Catarina. Ne vom încheia ziua cu deplasarea la Vulcanul Masaya pentru o aventură nocturnă, vulcanul fiind singurul din emisfera vestică unde se poate urca cu mașina până pe marginea craterului. Datorită faptului că este un vulcan activ se permite accesul în crater doar 10 - 15 minute, însă sentimentul este uimitor. Cazare la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).
 • 12
  09.11.2021

  Granada – Managua – Guasaule – Puente La Amistad – El Cuco

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Tortuga Verde (sau similar)
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Plecare matinală spre Managua, capitala ţării din anul 1852, situată pe malul sud-vestic al lacului Managua, fondată de către europeni în anul 1819 ca un sat pescăresc, astăzi fiind cel mai mare centru de tranzacţionare al cafelei şi al bumbacului din zonă. Scurt tur panoramic al capitalei după care vom continua spre punctul de frontiera Guasaule, din nordul țării unde vom intra în Honduras, țară pe care trebuie s-o traversăm pentru a ajunge în El Salvador. După formalitățile de trecere a frontierei vom traversa zona sudică a țării, până la punctul de frontieră Puente La Amistad unde vom intra în Republica El Salvador, nume derivat din ”Provincia De Nuestro Señor Jesus Cristo, El Salvador Del Mundo” - ”Provincia Domnului nostru Iisus Cristos, Salvatorul Lumii”, care a fost folosit în sec. al XVI-lea. Seara, funcție de timpul petrecut în punctele de frontieră, vom ajunge la El Cuco, un oraş mic şi liniştit, zona fiind cunoscută pentru plajele superbe, fiind în acelaşi timp o destinaţie preferată de amatorii de surf. Cazare pe malul mării la Hotel Tortuga Verde (sau similar).
 • 13
  10.11.2021

  El Cuco – Jiquilisco – San Salvador

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Estuarul Jiquilisco
   Plantaţie de cacao
   Plimbare cu barca printre mangrove
  Mic dejun. În această zi vom explora estuarul Jiquilisco, cel mai mare de pe coasta Pacificului, o zonă umedă care face parte din Rezervaţia Biosferei UNESCO din anul 2007. De o frumuseţe de neimaginat, cu şiruri de mangrove şi o mulţime de canale, golful adăposteşte numeroase specii de păsări marine, multe dintre acestea fiind pe cale de dispariţie, animale marine, precum broaştele ţestoase, care vin pe insulele din golf pentru a-şi depune ouăle şi multe plante exotice, mangrovele fiind predominante. În continuarea zilei ne vom bucura de o pitorească plimbare cu barca printre mangrove şi vom vizita o plantaţie de cacao. Cazare în San Salvador la Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*).
 • 14
  11.11.2021

  San Salvador – Suchitoto – San Salvador

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Oraşul colonial Suchitoto
   Lacul Suchitlán
   Vizita atelier indigo
  Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa pentru a vizita oraşul colonial Suchitoto, care, cu străduţele sale pietruite, clădirile vechi şi priveliştile superbe asupra lacului Suchitlán, îşi păstrează încă farmecul de odinioară. Lacul Suchitlán, pe care îl vom traversa cu barca, a fost format în anul 1973 ca urmare a construirii barajului hidroenergetic Cerron Grande. În a doua parte a zilei vom vizita un atelier indigo, o experienţă inedită pentru a afla mai multe detalii despre procesul manual de vopsire a materialelor şi despre unicitatea articolelor obţinute în urma folosirii acestui procedeu. Despre colorantul indigo, care de regulă se găsește în solul vulcanic, se știu foarte puţine informaţii, însă acesta a fost utilizat cu mult înainte de descoperirea Americii de către europeni. În Lumea Nouă, acesta a fost folosit de către locuitorii din Mesoamerica încă din cele mai vechi timpuri, pentru a vopsi straiele sacerdotale. În cadrul acestui tur veţi afla mai multe detalii şi despre întregul proces de extragere a cernelii pentru a obţine această culoare, un procedeu simplu ce trebuie însă respectat pas cu pas. Cazare la Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*).
 • 15
  12.11.2021

  San Salvador – Joya de Ceren – Parcul Naţional Cerro Verde – San Salvador

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Situl arheologic Joya de Ceren
   Parcul Naţional Cerro Verde
   Tur panoramic San Salvador :
   Teatrul Naţional
   Palatul Naţional
   Muzeul Naţional
   Catedrala Metropolitană
  • Opționale Muzeul Naţional de Antropologie
  Mic dejun. Vom vizita situl arheologic Joya de Ceren, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi care conţine rămăşiţele unui sat de agricultori prehispanici. Acest sat, la fel ca Pompei şi Herculaneum din Italia, a fost îngropat sub cenuşa vulcanică în urma unei erupţii în sec. al VII-lea î.Hr., iar în prezent starea excepţională a vestigiilor oferă o perspectivă asupra vieţii cotidiene a populaţiei Americii Centrale, care lucra pământul în acea vreme. Vom vizita apoi Parcul Naţional Cerro Verde, cu o poziţie geografică deosebită, fiind amplasat între trei vulcani (Izalcom, Cerro Verde şi Santa Ana, cel mai mare din ţară) ceea ce a facilitat existenţa unei păduri luxuriante, cu o floră şi o faună deosebite, generând peisaje de neuitat. În a doua parte a zilei vom vizita San Salvador, cel mai important centru politic, cultural și economic al ţării. Ne vom plimba prin centrul vechi, vom putea vedea Teatrul Naţional, Palatul Naţional, Muzeul Naţional, Catedrala Metropolitană și opţional se va putea vizita Muzeul Naţional de Antropologie. Cazare la Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*).
 • 16
  13.11.2021

  San Salvador – Santa Ana – Copan

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Clarion Copan 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Santa Ana:
   Catedrala
   Teatrul
   Palatul Municipal
   Situl arheologic Copan
  Mic dejun. În această dimineață vom părăsi San Salvador și ne vom îndrepta spre Honduras. Pe traseu ne vom opri în al doilea cel mai mare oraș din El Salvador, în Santa Ana unde vom putea admira faimoasa catedrală în stil colonial, Teatrul şi Palatul Municipal. Vom traversa apoi graniţa cu Honduras unde vom vizita Copan, fosta capitală a unui important regat mayaş, unul dintre cele mai mari şi impresionante dintre centrele mayașe descoperite până acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1980. Construcţiile cele mai cunoscute, care aparţin perioadei clasice, datează din secolele V - IX d.Hr. şi dezvăluie cele mai elaborate decoraţiuni, reprezentând toate oraşele mayaşe. Marea Piaţă este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. Aici se află cel mai lung text mayaș cunoscut, lăsat moştenire de către antica civilizaţie mayaşă. Cazare la Hotel Plaza Copan 4* (sau similar 4*).
 • 17
  14.11.2021

  Copan – San Pedro Sula – Panama City – Playa Blanca

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, all inclusive
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din San Pedro Sula, oraş localizat în nord-vestul ţării, cunoscut pentru producţia de cafea, banane, trestie de zahăr şi tutun, pentru plecarea spre Panama City cu compania Copa Airlines. Sosire în Panama City, de unde ne vom deplasa spre Playa Blanca, cea mai faimoasă plajă din Panama, unde ne vom bucura de câteva zile de relaxare. Cazare în regim All Inclusive la Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*).
 • 18
  15.11.2021

  Playa Blanca

  • Cazare Hotel RIU Playa Blanca 4* (sau similar 4*).
  • Mese All inclusive
  Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru a vă bucura de minunatele plaje cu nisip fin, de apele turcoaz ale oceanului și de cocktailurile oferite de barurile hotelului. Cazare în regim All Inclusive la Hotel RIU Playa Blanca 4* (sau similar 4*).
 • 19
  16.11.2021

  Playa Blanca

  • Cazare Hotel RIU Blanca 4* (sau similar 4*)
  • Mese All inclusive
  Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru a vă bucura de minunatele plaje cu nisip fin, de apele turcoaz ale oceanului și de cocktailurile oferite de barurile hotelului. Cazare în regim All Inclusive la Hotel RIU Blanca 4* (sau similar 4*).
 • 20
  17.11.2021

  Playa Blanca – Panama City – Amsterdam

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  Mic dejun. Timp liber la dispoziţie până la ora transferului la aeroport. Camerele sunt disponibile până la ora 12:00 (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim 1 lună înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroportul din Panama City pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 758 (18:45 / 11:00).
 • 21
  18.11.2021

  Amsterdam – București

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Amsterdam la ora 11:00 În perioada de așteptare a zborului spre casă, doritorii pot ieși în oraș pentru plimbări sau cumpărături. În jurul orei 17:00, întoarcere la aeroport pentru plecarea spre București, cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).
 • 22
  19.11.2021

  BucureștiInformatii tarif

890 EURO + 2980 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 1190 USD

tarif valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 350 euro/pers


 • transport
  Avion
  Autocar
  Barcă
 • cazare
  3 nopţi Panama
  3 nopţi San Jose
  2 nopţi Parcul Naţional Arenal
  1 noapte Parcul Național Rincon de la Vieja
  2 nopţi Granada
  1 noapte El Cuco
  2 nopţi Suchitoto
  1 noapte San Salvador
  1 noapte Copan
  3 nopţi Playa Blanca
 • mese
  Mic dejun: 19
  All Inclusive: 3 zile
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15 – 20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Amsterdam – Panama City – Amsterdam - București cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe rutele: Panama City – San Jose și San Pedro de Sula – Panama City
- 19 nopți de cazare în hoteluri de 5*, 4* și lodge
- 19 mic dejunuri, 3 zile în regim All Inclusive
- transferurile, tururile, croazierele și excursiile menționate în program
- taxele de intrare la obiectivele menționate în program
- tururi panoramice de oraş cu ghid local în: Panama City, San Jose, Granada, Managua, Suchitoto, San Salvador, Santa Ana
- vizitarea Parcului Național Poas
- vizitarea Parcului Național Irazu
- vizitarea Parcului Național Rincon de la Vieja
- vizitarea Parcului Național Masaya
- excursie la Vulcanul Mombacho
- vizitarea estuarului Jiquilisco
- vizitarea sitului arheologic Joya de Ceren
- vizitarea Parcului Național Cerro Verde
- vizitarea sitului arheologic Copan
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. și continentale: 120 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (în acest moment 21 usd/pers. în Panama și 33 usd/pers. în Honduras)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• transferuri și intrare în Parcul Naţional Gamboa: aprox. 45 usd/pers. (vizitarea Turnului de Observare se plătește la fața locului aprox. 30 usd/pers.)
• intrare la complexul de izvoare termale Titoku: aprox. 60 usd/pers.
• excursie cu barca de-a lungul râului Peñas Blancas: aprox. 110 usd/pers.
• cină cu spectacol folcloric în Panama City cu transfer inclus: aprox. 80 usd/pers.
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; aceste asigurări acoperă și riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- certificat care să ateste efectuarea vaccinului contra febrei galbene. Vaccinul contra febrei galbene trebuie sa fie administrat şi consemnat cu minimum 10 zile înainte de sosirea în Panama. Certificatul de vaccin trebuie să fie completat în totalitate, să fie semnat, datat şi ştampilat/să poarte parafa unui medic şi să îl aveţi în timpul călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2390 EURO + 2980 USD

03.10.2024 - 18.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1980 EURO + 2740 USD

27.12.2024 - 08.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1780 EURO + 2390 USD

04.10.2024 - 20.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1980 EURO + 2840 USD

30.12.2024 - 14.01.2025

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?