Fiind o țară sigură și lipsită de pericole pentru turiști, singurul risc pe care ți-l asumi atunci când vizitezi Columbia este, așa cum spune și sloganul acestei țări, “să nu mai vrei să te întorci acasă“. Columbia a ajuns rapid în topul celor mai frumoase țări de vizitat din America de Sud mulțumită peisajelor magnifice, a orașelor ce păstrează un echilibru fin între tradiție și modernitate, dar și datorită legendelor locale - credem că a auzit toată lumea de faimosul Pablo Escobar, nu-i așa?
Pentru o țară de dimensiunile sale, are o varietate uimitoare de peisaje ce oferă turiștilor o mulțime de posibilități de a petrece timpul în natură - de la drumeții prin pădurile tropicale, la provocări ale simțurilor pe plantațiile de cafea și până la relaxare pe plajele de la Marea Caraibilor. 

Le-am cerut agenților de turism Dal Travel să facă un top al celor mai frumoase obiective turistice din Columbia, ce nu trebuie ratate de niciun călător - iată recomandările lor:

8. Valle de Cocora
Valle de Cocora este o zonă protejată din regiunea Quindío, fiind casa arborelui național al Columbiei - palmierul de ceară. Aceștia pot atinge înălțimi de până la 60 de metri, astfel că o plimbare prin acest paradis ecoturistic va fi una de neuitat - ba chiar majoritatea excursiilor din această zonă protejată se fac cu ajutorul cailor, astfel că poate fi un motiv bun să îți exersezi abilitățile de călărie.

Recomandarea noastră pentru a face o plimbare printre giganți: Columbia - marele circuit

 

7. Medellin 
Numit și “orașul primăverii eterne”, datorită climatului perfect (căci temperatura este în medie de 24°C), Medellin este musai de pus pe lista ta de obiective turistice când te gândești să călătorești în Columbia
Acum 25 de ani, Medellin era considerat cel mai periculos oraș din lume, din cauza ratei criminalității care era foarte ridicată. Între timp, orașul a devenit unul din cele mai inovatoare din lume, iar investițiile guvernului l-au transformat într-una din cele mai sigure destinații pentru turiști. 

Recomandarea noastră pentru a vizita Medellin: Best of Colombia

 

6. Carnavalul Barranquilla
Majoritatea oamenilor asociază ideea de carnaval cu Rio de Janeiro din Brazilia, însă puțini știu că orașul columbian Barranquilla găzduiește cel de-al doilea carnaval ca mărime din lume.
În timpul Carnavalului Barranquilla, orașul este împânzit de festivaluri, muzică live și parade de stradă. Festivitățile încep cu La Batalla de Flores sau Bătălia Florilor, acolo unde carele alegorice sunt decorate cu fel de fel de flori, în modele cât mai creative și colorate. Participanții poartă adesea culori strălucitoare sau chiar costume care reprezintă personaje din patrimoniul cultural columbian.

Recomandarea noastră pentru a vizita Columbia: Classic Colombia

 

5. Sanctuarul Las Lajas
Sanctuarul Las Lajas se află la nord de granița cu Ecuador, aceasta fiind una dintre cele mai fascinante structuri religioase din toată Columbia. Construit pe un pod care se întinde pe râul Guaitara, acest sanctuar pare a fi desprins direct dintr-un basm Disney! 
Catedrala în stil gotic impresionează prin dimensiunile sale, dar și prin povestea sa: a fost construită cu ajutorul donațiilor de la localnici la începutul secolului al XX-lea.

Recomandarea noastră pentru a vizita Columbia și împrejurimile: Columbia - marele circuit

 

4. Orașul vechi din Cartagena
Fiind probabil una dintre cele mai populare atracții turistice din Columbia, Cartagena a fost prima așezare spaniolă din țară, fiind acum un simbol al arhitecturii coloniale istorice. Orașul vechi păzit cu ziduri de apărare, cunoscut și sub numele de Ciudad Amurallada, este format din mai multe cartiere istorice ce merită explorate, însă nu ignorați nici cartierele din afara zidurilor. Unul dintre acestea este cartierul Ghetsemani, un loc foarte colorat unde oamenii se adună să asculte muzică și să se bucure de gastronomia columbiană - nu ratați unul dintre cele mai populare preparate locale: pește prăjit cu orez de cocos.

Recomandarea noastră pentru a vizita Columbia și orașul vechi din Cartagena: Best of Colombia

 

3. Triunghiul Cafelei
Triunghiul cafelei, cunoscut local sub numele de "Eje Cafetero", este o regiune din Columbia ce a devenit faimoasă pentru producerea uneia dintre cele mai bune cafele din lume. Acest lucru se datorează atât climei calde și ploioase, ce este ideală pentru cultivarea cafelei, cât și reliefului ce favorizează dezvoltarea arborilor de cafea. 
Turismul în zonă a crescut enorm în ultimii ani, pe măsură ce tot mai mulți oameni descoperă peisajele uimitoare și arhitectura istorică care se regăsesc în această zonă, bucurându-se în același timp și de primirea caldă a localnicilor.

Recomandarea noastră pentru a vizita Columbia și a servi cea mai gustoasă cafea: Highlights of Colombia

 

2. Caño Cristales
Caño Cristales este cunoscut sub numele de „el río de los 5 colores” care în traducere înseamnă râul celor cinci culori. Aici veți putea observa cum un curcubeu se transformă într-un râu - un fenomen ecologic care nu are loc nicăieri altundeva pe Pământ și care merită văzut măcar o dată-n viață! 
Acest loc numit adesea de localnici și „Curcubeul lichid” este cu adevărat magic, iar vizitarea lui va fi peste așteptările voastre!

Recomandarea noastră pentru a explora minunatele peisaje ale Columbiei: Columbia - Marele circuit

 

1. Catedrala de sare
Catedrala de sare din Columbia este situată într-un loc mai puțin convențional - la 600 de metri sub pământ! Catedrala aflată într-o fostă mină de sare din Zipaquirá, de lângă Bogotá, este o minune arhitecturală, fiind construită în cavernele și tunelurile lăsate în urmă de mineri, care au extras milioane de tone de sare de piatră începând cu două secole în urmă.

Pro tip: După cum vă puteți imagina, catedrala este deosebit de aglomerată în perioada Paștelui, mii de oameni participând la slujbele ce marchează răstignirea și învierea lui Iisus Hristos, astfel că recomandarea noastră este să o vizitați oricând în afara acestei perioade, pentru a vă bucura pe deplin de experiență!

Recomandarea noastră pentru a vizita Columbia și Catedrala de Sare: Discover Colombia

 

Din fericire pentru iubitorii de călătorii, Columbia este acum o țară foarte sigură pentru turiști, iar dacă alegeți un circuit cu însoțitor organizat de o agenție de turism cu experiență, chiar nu aveți de ce să vă faceți griji! Vă așteptăm alături de noi să descoperim Columbia!