Dacă ești devorator de turism, probabil te-ai consolat deja cu gândul că nu-ți va ajunge o viață să vizitezi toate locurile frumoase care există pe pământul acesta. De la cascade mărețe, minuni naturale splendide și până la misterioasele orașe pierdute, sate pitorești, monumente cu o însemnătate aparte sau orașe cu o arhitectură specială… lista va fi tare greu de epuizat. Totuși, poate că te întrebi cu care dintre acestea ar trebui să îți începi incursiunea în lista celor mai frumoase locuri din lume? Care merită cu adevărat să le vizitezi odată-n viață? Ca să venim în ajutorul tău, am apelat din nou la colegii noștri, specialiștii în turism DAL Travel, pentru un top al locurilor inedite pe care nu trebuie să le ratezi sub nicio formă.

 

Iată după părerea lor top 5 cele mai frumoase locuri din lume:

 

   1. Islanda și Aurora Boreală

Aurora Boreală este unul dintre cele mai uimitoare fenomene naturale din lume, simbolizând misticismul magic al emisferei nordice îndepărtate. Observarea sa îți poate oferi mai multă perspectivă și înțelegere asupra tradiției antice, deoarece aceasta este o sursă de inspirație și creativitate pentru locuitorii ținuturilor Islandei. Există mituri și credințe care se bazează pe importanța culturală a Aurorei Boreale, unul dintre cele mai cunoscute exprimând faptul că luminile simbolizează sufletele strămoșilor, care dansează pe cerul întunecat. Din luna ianuarie și până în martie este perioada cea mai populară pentru “vânătoarea” luminilor nordice, pentru că aceasta aduce nopți mai lungi și întunecate, alături de zăpada ce arată uimitor cu reflexiile colorate care împânzesc bolta cerească. Credem că observarea Aurorei Boreale este una dintre cele mai magice și extraordinare experiențe pe care le poți trăi în viață, oferind o priveliște pe care nu o vei putea uita prea curând. Dacă și tu vrei să trăiești momente de vis admirând frumusețea sa, poți alege oricând un circuit cu însoțitor în Islanda.

 

   2. Frumusețea naturală din Golful Halong

Golful Halong este cea mai populară destinație turistică din Vietnam și nu este greu de înțeles de ce. Renumit pentru complexul său divers cu insule de calcar, plaje superbe și un minunat sistem de peșteri, acesta este unul dintre cele mai fabuloase locuri în care ai putea călători, fiind o minune a naturii, fără a avea absolut nimic alterat sau artificial în cadrul sau. Aflorimentele carstice încântătoare din Halong sunt formate de-a lungul a 3000 de ani de reacții chimice realizate între calcar și apa care picură. Halong se traduce prin “unde balaurul coboară în mare”, iar legenda spune că acest peisaj marin a fost creat atunci când un mare dragon de munte s-a îndreptat spre coastă, iar pe măsură ce acesta s-a scufundat în adâncuri, zona s-a umplut cu apă, lăsând doar vârfurile vizibile. Golful Halong este renumit în întreaga lume, fiind și sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar acesta poate fi vizitat în siguranță într-un circuit cu însoțitor în Vietnam, oferit de o agenție de turism cu experiență.

 

   3. Machu Picchu, “Orașul pierdut” al civilizației Inca

Construit în secolul al XV-lea, Machu Picchu este numit “Orașul pierdut” al incașilor, crezându-se că a fost abandonat la 100 de ani de la construirea sa în perioada cuceririi spaniole, în jurul anilor 1530. Fiind una dintre cele șapte minuni ale lumii și încadrat ca sit în Patrimoniul Mondial UNESCO, a vedea Machu Picchu în persoană este o experiență absolut uimitoare, de neratat în viață. Ridicându-se la 2.430 de metri deasupra nivelului mării, priveliștile care pot fi admirate din vârf te vor ului pur și simplu. Aici te vei putea bucura de un peisaj natural dramatic, plin de văi adânci, vârfuri accidentate și vegetație luxuriantă. O incursiune în acest loc de o frumusețe rară este potrivită atât pentru cei ce iubesc aventura, cât și pentru cei pasionați de istorie și cultură, pentru că aici poți experimenta toate acestea și nu numai. În momentul în care ochii tăi se întorc către ruinele mărețe din Machu Picchu, vei experimenta sentimente pe care nu le-ai mai trăit până atunci, senzația de aventura fiind de necontestat. Vizitează acest loc incredibil într-un circuit cu însoțitor în Peru și descoperă grandoarea faimosului Machu Picchu.

 

   4. Lumea antică și Piramidele Giza

Una dintre cele mai fascinante și maiestuoase minuni ale lumii sunt piramidele din Giza, construite cu aproape 5000 de ani în urmă. Amplasate în deșertul torid și misterios, sub soarele fierbinte al Egiptului, întregul peisaj arată de parcă ar fi desprins dintr-o poveste veche, cu zeități mistice și faraoni puternici.            Pe acestea le poți explora în toată splendoarea într-un circuit în Egipt, care te va purta prin cele mai frumoase locuri din lume. Când oamenii se referă la „Piramidele din Giza,” de obicei se referă la cele trei piramide grandioase situate în acest complex: Marea Piramidă (cunoscută și sub numele de Piramida lui Keops) și cei doi vecini ai săi, Piramida lui Khafre și Piramida lui Menkaure. Însă, puțini știu că alături de ele pe acest platou se află și Marele Sfinx, încă 6 piramide, precum și o colecție de morminte mai mici. Pentru o experiență aparte în lumea Egiptului Antic poți lua parte la un Revelion în Egipt, care garantăm că va fi de neuitat!

   5. Marele Canion

Marele Canion nu este doar un loc extrem de frumos, în care poți admira frumusețea și măreția naturii, ci și un loc în carea poți încerca diverse activități pline de aventură precum drumeții, ciclism sau rafting în apa albă. Oferind o experiență unică și uluitoare, Marele Canion se întinde pe sute de kilometri, oferind o priveliște de vis pentru toți cei ce aleg să îl viziteze. De asemenea, acesta adăpostește sute de specii de păsări, reptile, mamifere, amfibieni și pești. Vizitarea Marelui Canion îți oferă ocazia să te deconectezi de la haosul și agitația cotidiană, lăsându-te pierdut în grandoarea și măreția sa. Alege un circuit în SUA și nu rata ocazia de a vizita una dintre cele șapte minuni ale lumii!

 

Pământul este plin de locuri care îți vor tăia răsuflarea, iar călătorind vei avea ocazia să trăiești momente unice, să rămâi cu amintiri de neuitat și să îți deschizi orizonturile. Nu mai aștepta, acum este cel mai bun moment să îți rezervi un loc într-un circuit cu însoțitor, să îți faci bagajele și să te bucuri de fiecare clipă alături de DAL Travel!