Vietnam - Marele Circuit


Periplu vietnamez și plajă la Marea Chinei de Sud

2980 EURO Vezi detalii
28.03.2023
11.04.2023
15 zile
Vandut
Hanoi – Lao Cai – Cat Cat – Sin Chai – Sapa – Can Cau – Ta Phin – Halong Bay – Da Nang – Hoi An – My Son – Bana Hills – Insulele Cham – Ho Chi Minh – Cai Be – Delta Mekongului – Cu Chi
10 poze

Vă invităm într-un circuit care îmbină în mod armonios vizitarea celor mai importante atracții turistice ale Vietnamului cu relaxarea și bucuria date de un sejur pe plajele însorite ale Mării Chinei de Sud. Veți începe periplul vietnamez în Hanoi, capitala țării, de unde vă veți îndrepta spre nord, în zona muntoasă din apropierea graniței cu China, în Sapa, unde pe lângă peisajul încântător dat de dealurile terasate cultivate cu orez, veți avea prilejul să vă familiarizați și cu viața minorităților etnice care fac parte din caleidoscopul cultural al poporului vietnamez. Frumusețea nepământească a golfului Halong este următorul loc care vă va impresiona cu siguranță și vă va îndemna la reverii în cursul nopții pe care o veți petrece pe un vas ancorat printre uimitoarele formațiuni calcaroase. Veți avea prilejul să vă relaxați în Hoi An, într-una din stațiunile care au pus Vietnamul la loc de cinste pe harta celor care doresc să își petreacă câteva zile relaxante pe plajele scăldate de soare ale Asiei de Sud-Est, după care vă veți îndrepta spre sud, către Ho Chi Minh, fostul Saigon, care păstrează încă aerul boem al unui colțișor de Franța.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Mausoleul, Fosta reşedinţă a lui Ho Chi Minh, Pagoda cu un singur stâlp, Templul Literaturii, Muzeul de Etnografie, Podul Japonez, Templul Phuc Kien, “Ţinutul Sfânt” My Son, Pagoda Linh Ung, Pagoda Hai Tang, o veche casă colonială, Tunelele de la Cu Chi, Ho Chi Minh: Primăria, Opera, Vechea clădire a Poştei, Catedrala Notre-Dame, Palatul Reunificării

Natură şi Peisaje

Marea Chinei de Sud, Cascada Cat Cat, Halong Bay, Insula Hon Dau, Insulele Cham, Delta Mekongului

Tradiţii şi evenimente

Întâlnire cu reprezentanți ai triburilor H’mong - modul tradițional de viață al minorității etnice Black H’mong in Sapa

Experienţe şi Distracţii

Satul Cat Cat, Satul Sin Chai, Satul Ta Phin, croaziera pe un vas traditional in Halong Bay, Piața plutitoare de la Cai Be, plimbare cu telecabina în Bana Hills, un atelier de artizanat, croazieră pe Mekong


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  28.03.2023

  Bucureşti – Doha – Hanoi

  • Transport Avion
  • Cazare În avion
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 14:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (17:15 / 21:45), de unde se va pleca spre Hanoi cu zborul QR 976 (02:55 / 14:05).
 • 2
  29.03.2023

  Hanoi

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel MK Premier Boutique 4* (sau similar 4*), camere luxury.
  • Mese Cină
  Sosire la ora 14:05 în Hanoi, oraş legendar, fondat în anul 1010, chintesenţă a civilizaţiei orezului din delta râului Roşu. Cină la un restaurant local. Transfer pentru cazare în Hanoi la Hotel MK Premier Boutique 4* (sau similar 4*), camere luxury.
 • 3
  30.03.2023

  Hanoi – Lao Cai

  • Transport Autocar, tren
  • Cazare Cușetă tren
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic în Hanoi:
   Mausoleul
   Fosta reşedinţă a lui Ho Chi Minh
   Pagoda cu un singur stâlp
   Templul Literaturii
   Muzeul de Etnografie
  Mic dejun. Tur panoramic în Hanoi, capitala ţării şi al doilea oraş ca mărime din Vietnam, a cărui arhitectură s-a dezvoltat în perioada sec. XIX-XX, prilej cu care ne vom convinge că zona construită în stil francez a rămas în mare parte intactă. Vom vedea Mausoleul şi fosta reşedinţă a lui Ho Chi Minh (exterior), situate în centrul Pieţei Ba Dinh, locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamaţia de Independenţă a Vietnamului la 2 septembrie 1945, punând astfel bazele Republicii Democratice Vietnam. În continuare vom vizita Pagoda cu un singur stâlp, o pagodă care se sprijină pe un singur pilon de piatră, ca o floare de lotus, simbolul purităţii la budişti, care a fost construită de Regele Ly Thai To în anul 1049 drept mulțumire pentru soţia sa care i-a dăruit un fiu. În continuarea zilei vom vizita Templul Literaturii dedicat lui Confucius. Deși denumirea posedă multiple valențe și poate să inducă în eroare, templul este mai degrabă un locaș unde se onorează oamenii învățați care și-au adus aportul la dezvoltarea sistemului administrativ birocratic, bazat pe învățăturile confucianiste, prin care a fost condusă sute de ani China imperială. Așezământul care a jucat și rol de universitate, atrage de foarte multe ori elevi și studenți aflați în căutarea unui model care să îi inspire în desăvârșirea studiilor lor. După-amiază vom vizita Muzeul de Etnografie un bun prilej de a afla informații despre cele 54 de grupuri etnice recunoscute în Vietnam. Cină la un restaurant local. Transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul care se va îndrepta către Lao Cai.
 • 4
  31.03.2023

  Lao Cai – Cat Cat – Sin Chai – Sapa

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Amazing Sapa 4* (sau similar 4*), camere superior.
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Plimbare în satul Cat Cat
   Cascada Cat Cat
   Satul Sin Chai
  Sosire dimineața devreme în Lao Cai, capitala provinciei cu același nume, situată în nord-vestul Vietnamului, cunoscută pentru munții, râurile, cascadele și triburile etnice de deal, dar și pentru câmpurile de orez terasate. Fiind situat în albia râului Roșu, la granița cu provincia chineză Yunnan, orașul a fost poarta de acces a Chinei spre Vietnam de-a lungul timpului. În ultimii ani Lao Cai a cunoscut o dezvoltare accentuată datorită intensificării schimburilor comerciale între cele două țări. Transfer pentru mic dejun la un restaurant local, după care ne vom deplasa spre satul Cat Cat situat în Valea Muong Hoa, prilej de a ne bucura de peisajele înconjurătoare, de liniștea venită parcă din alte timpuri și de modul tradițional de viață al minorității etnice H’mong, unul dintre numeroasele triburi care locuiesc în aceste regiuni. Aici le vom descoperi viața de zi cu zi, casele tradiționale, artizanatul și modul în care fac haine tradiționale, după care ne vom îndrepta spre pitorească cascadă Cat Cat, un loc grozav pentru ședințe foto. În continuarea zilei vom descoperi o altă atracție a acestei regiuni, și anume satul Sin Chai, situat la poalele muntelui Fansipan, „acoperișul Vietnamului și Indochinei”. De aici ne vom putea bucura de peisaje uimitoare, admirând frumusețea din Sapa, lăsând în urmă stilul de viață modern și aglomerat. Cină la un restaurant local din Sapa și cazare la Hotel Amazing Sapa 4* (sau similar 4*), camere superior.
 • 5
  01.04.2023

  Sapa – Can Cau – Ta Phin – Lao Cai – Hanoi

  • Transport Autocar, tren
  • Cazare Cușetă tren
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Întâlnire cu reprezentanți ai triburilor H’mong
   Satul Ta Phin
  Mic dejun. Dimineața devreme ne vom deplasa către Cat Cat situat în Valea Muong Hoa, sat al tribului H’mong, unde vom vizita piața care reflectă stilul de viață al locuitorilor de aici, neschimbat de sute de ani. Nefiind modernizată, acest lucru ajută la menținerea propriul său caracter etnic, trezind sentimente și amintiri de neuitat oricăror vizitatori care vin aici pentru prima dată. După ultimele cercetări etnografice, minoritatea H’mong își are originea în zona fluviului Galben, fiind și în prezent răspândită în zona sudului Chinei, Vietnamului, Laosului și a Thailandei. Distincția între diferitele subculturi ale acestei minorități se face printre altele pe baza portului tradițional și este exemplificată mai ales prin varietatea culorilor folosite în decorarea costumelor populare. În continuarea zilei vom vizita Ta Phin, un sat al triburilor Red Dao, care posedă o cultură bogată care nu a fost afectată de viața modernă. Veți avea un sentiment de binevenit în orice casă a oamenilor ospitalieri de această zonă. Dintr-un punct înalt al drumului principal, priveliștea minunată asupra satelor se deschide larg pentru a oferi priveliști panoramice minunate, susținute de munți înalți. Cină la un restaurant local. Transfer la gara din Lao Cai pentru îmbarcarea în trenul care se va îndrepta către Hanoi.
 • 6
  02.04.2023

  Hanoi – Halong Bay

  • Transport Autocar, vas croazieră
  • Cazare Vas de croazieră
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Croazieră Halong Bay
  Sosire la Hanoi. Transfer la hotel pentru mic dejun și pentru împrospătare. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Halong Bay, celebrul golf de la Halong, care face parte din Golful Tonkin, unde vom ajunge în jurul prânzului, pentru a ne îmbarca pe un vas pentru o croazieră mirifică într-un cadru natural unic, printre miile de insule şi insuliţe care răsar din apa de smarald a golfului, o veritabilă operă de artă a naturii, captivantă şi uimitoare, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun şi cină cu specific pescăresc la bord. Vom avea ocazia de a vizita o grotă naturală şi vom avea, de asemenea, posibilitatea de a face baie în apele limpezi ale golfului. Cazare pe vas.
 • 7
  03.04.2023

  Halong Bay – Hanoi – Da Nang – Hoi An

  • Transport Vas croazieră, avion, autocar
  • Cazare Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*), camere superior garden view
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Navigare spre Insula Hon Dau
  Mic dejun. Ziua va începe cu navigarea prin Halong Bay spre Insula Hon Dau, spre grotele de la Luon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde sute de insule de calcar, botezate după forma lor, aşa cum este cazul Insulei Banana sau al Insulei Broasca Ţestoasă, însă foarte multe nu au fost încă explorate şi botezate. După dejun, întoarcere în port, de unde ne vom deplasa către aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Da Nang. Cină la un restaurant local, după care vom fi transferați pentru cazare în Hoi An la Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*), camere superior garden view.
 • 8
  04.04.2023

  Hoi An – My Son – Hoi An

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur Hoi An:
   Podul Japonez
   Templul Phuc Kien
   “Ţinutul Sfânt” My Son
  Mic dejun. În această zi vom explora Hoi An-ul, vom face un tur pietonal pentru a descoperi strălucirea acestui orăşel antic, construit într-o armonie de stiluri arhitecturale, cu străduţe înguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani şi pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar şi superbe lucrări arhitectonice din sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperişul din țiglă sau Templul Phuc Kien, locul de întâlnire a congregaţiei chinezilor cantonezi. În continuarea zilei, vom porni într-un pelerinaj către „Ţinutul Sfânt” My Son, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit „Valea Regilor”, unde se găsesc ruinele dispărutului Regat Champa, a cărui eră de aur a fost în perioada sec. VII - XVI. Cină la un restaurant local. Întoarcere la Hoi An pentru cazare la Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view.
 • 9
  05.04.2023

  Hoi An – Bana Hills – Hoi An

  • Transport Autocar, telecabină
  • Cazare Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Excursie în Bana Hills, plimbare cu telecabina
   Pagoda Linh Ung
  Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursie opțională în stațiunea turistică Bana Hills, situată la o altitudine de 1489 m pe Muntele Nui Chua. Pentru ascensiune și pentru deplasarea între diferitele zone ale complexului, veți folosi un sistem modern de telecabine, prilej de a admira de la înălțime peisajul înconjurător care se desfășoară spectaculos până spre orașul Da Nang, situat pe malul mării. Bana Hills, adeseori comparată cu sora sa mai mare Da Lat, a fost înființată în anul 1919 de către puterea colonială franceză, care în acea vreme stăpânea Indochina. De aceea, una dintre principalele atracții o constituie zona europeană a complexului, care cuprinde printre altele Satul Francez, alcătuit din clădiri cu o arhitectură clasică franceză. Dar poate cel mai fotografiat obiectiv de aici este Golden Bridge, un pod pietonal deschis în anul 2018, lung de 150 m și susținut de două mâini gigantice, adeseori comparate cu Mâinile lui Dumnezeu. Pe parcursul vizitei veți ajunge și în zona asiatică a stațiunii, unde veți vizita Pagoda Linh Ung, a cărei principal punct de referință îl constituie o statuie înaltă de 27 m, reprezentându-l pe Buddha Sakyamuni, care „privește cu calm” peisajul care se întinde de la baza munților către mare. Întoarcere la Hoi An pentru cazare la Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view.
 • 10
  06.04.2023

  Hoi An – Insulele Cham – Hoi An

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Opționale Excursie în Insulele Cham (dejun inclus)
   Pagoda Hai Tang
  Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursie opțională în Insulele Cham (dejun inclus), un mic arhipeleag de 7 insule denumite după forma lor, Lao (pere), Dai (lung), La (frunze), Kho (uscată), Tai (ureche), Mo (mormânt), Nom (vântul de est). Va fi o zi în care veți putea înota și relaxa pe plajele cu nisip alb, veți putea face snorkeling, viața marină fiind diversificată. Ziua va include și o vizită la Pagoda Hai Tang, veche de peste 100 de ani precum și în portul Au Thuyen, cel în care sunt adăpostite toate ambarcațiunile în perioada taifunului. Întoarcere la Hoi An pentru cazare la Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view.
 • 11
  07.04.2023

  Hoi An – Da Nang – Ho Chi Minh

  • Transport Autocar, avion
  • Cazare Hotel Lotus Central 4* (sau similar 4*) camere premier
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Da Nang pentru zborul spre Ho Chi Minh - fost Saigon, capitala economică a Vietnamului, cel mai mare oraş vietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educaţional, comercial şi turistic, cunoscut cândva ca „Perla Orientului Îndepărtat”, aflat la confluenţa dintre Occident şi Orient. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Lotus Central 4* (sau similar 4*) camere premier.
 • 12
  08.04.2023

  Ho Chi Minh – Cai Be – Delta Mekongului – Ho Chi Minh

  • Transport Autocar, vas de croazieră
  • Cazare Hotel Lotus Central 4* (sau similar 4*) camere premier
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Delta Mekongului
   Croazieră pe Mekong
   Piața plutitoare de la Cai Be
   O veche casă colonială
   Un atelier de artizanat
  Mic dejun. Dimineața vom pleca spre localitatea Cai Be, situată în inima Deltei Mekongului, unde fluviul se împarte într-o vastă rețea de canale formând astfel delta, care pentru vietnamezi reprezintă o importantă sursă de hrană. Aici vom întâlni, de asemenea, culturi de orez și fructe tropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii, mango etc.. Ne vom îmbarca pentru o croazieră pe Mekong până la Vin Long, vizitând pe parcurs piața plutitoare de la Cai Be, o veche casă colonială și un atelier de artizanat. După-amiază ne vom întoarce la Ho Chi Minh. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Lotus Central 4* (sau similar 4*) camere premier.
 • 13
  09.04.2023

  Ho Chi Minh – Cu Chi – Ho Chi Minh

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Lotus Central 4* (sau similar 4*) camere premier
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tunelele de la Cu Chi
   Tur panoramic Ho Chi Minh:
   Primăria
   Opera
   Vechea clădire a Poştei
   Catedrala Notre-Dame
   Palatul Reunificării
  Mic dejun. Vom începe ziua cu o vizită la tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu o reţea de peste 250 km de tunele, de unde soldaţii Viet Cong îşi duceau războiul de rezistenţă contra trupelor americane. Aici vă veţi putea plimba şi veţi putea experimenta viaţa subterană a acestui extraordinar complex militar, după care ne vom întoarce la Ho Chi Minh. Vom porni într-un tur panoramic de oraș, prilej cu care vom admira Primăria, Opera, vechea clădire a Poştei, Catedrala Notre-Dame din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide şi tipice clădiri de inspiraţie arhitecturală franceză, Palatul Reunificării, un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975 care aminteşte de trista istorie a Războiului Ideologic Vietnamez. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Lotus Central 4* (sau similar 4*) camere premier.
 • 14
  10.04.2023

  Hoi Chi Minh – Doha

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun
  • Opționale “late check-out”
  Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumpărături. Camerele sunt disponibile pâna la ora 12:00 (există posibilitatea de a rezerva camera pentru „late check-out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 971 (19:55 / 23:25).
 • 15
  11.04.2023

  Doha – București

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Din Doha se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 219 (02:05 / 07:00).


Informatii tarif

2980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 570 EURO

tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 180 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Tren
  Vas de croazieră
  Telecabină
 • cazare
  1 noapte în Hanoi
  1 noapte în Sapa
  2 nopţi în tren, în cușetă
  1 noapte în cabină pe vas la Halong Bay
  4 nopți în Hoi An
  3 nopți în Ho Chi Minh
 • mese
  Mic dejun: 12
  Dejun: 2
  Cină: 10
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Hanoi şi Ho Chi Minh – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Hanoi – Da Nang şi Da Nang – Ho Chi Minh
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 4 nopţi cazare în hotel de 5* şi 5 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, în cabine cu 2 paturi
- 2 nopţi cazare în tren în cușetă cu 2 locuri (cușeta este de 4 locuri, dar s-a rezervat ocuparea sa cu numai 2 locuri); pt. regim single se va achita un supliment de 80 euro/pers./ dus-întors
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 2 dejunuri şi 10 cine
- excursie în Delta Mekongului
- excursie la My Son
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- taxa de procesare viză Vietnam
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- late check-out până la ora 18:00 la hotel în Ho Chi Minh: (70 euro/cameră se achită în agenţie)
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanți, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
• Excursie la Bana Hill cu Golden Bridge: aprox. 75 euro/pers. (se achită în deplasare)
• Insulele Cham (cu dejun inclus): aprox. 70 euro/pers. (se achită în deplasare)

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.
Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 2 pagini libere; nu se acceptă pașapoarte temporare
- 2 fotografii tip paşaport care vor fi luate în călătorie, pentru viza de Vietnam


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2890 EURO

24.03.2023 - 07.04.2023

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3290 EURO

27.03.2023 - 08.04.2023

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1480 EURO + 3490 USD

27.03.2023 - 13.04.2023

VEZI OFERTA