Nu degeaba Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, cu atât de multe obiective turistice impresionante, cu orașe vibrante, cu o istorie ce a influențat întreaga lume și o cultură ce îmbină modernitatea cu tradiționalul. Dacă mai adaugăm în ecuație și mâncarea delicioasă, putem decreta că Spania conduce detașat topul destinațiilor europene de vacanță!

De-a lungul timpului, ghizii DAL Travel au explorat fiecare regiune a Spaniei, de la Catalonia și Valencia cu ale sale capitale celebre și până la Andaluzia cea marcată de influențele maure sau Țara Bascilor, ce se întinde și pe teritoriul francez, așa că nu le-a fost deloc ușor să facă un top al motivelor pentru care oricine ar trebui să viziteze Spania măcar o dată-n viață - iată recomandările lor:

1.    Arhitectura impresionantă
Dacă ești în căutare de motive să vizitezi Spania, noi credem că arhitectura țării te va convinge. Aici nu predomină o singură clădire faimoasă sau un singur stil, ci coexistă în armonie o mulțime de stiluri arhitecturale. Cele mai faimoase sunt cu siguranță operele lui Gaudi (Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera), însă Spania are și multe alte clădiri la fel de impresionante - Catedrala din Sevilla în stil gotic, cea din Granada în stil baroc sau chiar catedrala-moschee din Cordoba, în stil maur. 

Recomandarea noastră pentru o vacanță în Spania: City Break Barcelona

2.    Muzee de renume mondial
Fiecare destinație are muzeele ei interesante, însă Spania pare că este în topul clasamentului dacă ne gândim că poți vizita muzeele inspirate de 2 vizionari precum Pablo Picasso (Muzeul Picasso din Barcelona) și Salvador Dali (Muzeul-Teatru Dali din Figueres). Iubitorii de artă vor aprecia și Institutul de Artă Modernă din Valencia, în timp ce Muzeul Guggenheim din Bilbao va impresiona pe oricine apreciază arta contemporană. Și capitala Madrid are o scenă impresionantă de muzee, cunoscută drept Triunghiul de Aur al Artei: Muzeul Prado, Muzeul Regina Sofia și Muzeul Thyssen-Bornemisza.

Recomandarea noastră pentru o vacanță culturală în Spania: City Break Valencia

3.    Orașe vibrante
De la Madrid și Barcelona până la Valencia și Sevilla, avem o mulțime de opțiuni de city break în Spania. Renumite pentru scena lor culturală, pentru muzeele incredibile, pentru mâncarea gustoasă și pentru diversitatea opțiunilor de shopping, Madrid și Barcelona sunt de neratat mai ales pentru iubitorii de istorie și de arhitectură. Sevilla în schimb este renumită pentru celebrele show-uri de flamenco, dar și pentru moștenirea arhitecturală, puternic influențată de civilizația arabă. Alte orașe ce merită vizitate sunt Malaga, Santander, dar și orășelele Salamanca și Toledo, din apropiere de capitala Madrid.

Recomandare de city break în Spania: City Break Sevilla

4.    Mâncare delicioasă
Pentru mulți oameni, atracția cea mai mare a Spaniei este chiar mâncarea delicioasă - tapas (acele gustărele pe care spaniolii le alătură adesea unei beri sau unor cocktailuri), paella, fructele de mare, chorizo, patatas bravas toate au cucerit chiar și cele mai rafinate gusturi.

Recomandare de vacanță gastronomică în Spania: City break Barcelona


5.    Diversitate culturală
Pentru că regiunile Spaniei sunt atât de numeroase, este normal ca și cultura lor să fie diversă - unele regiuni au chiar propriul dialect (Catalonia, Țara Bascilor, Extremadura), au obiceiuri diferite, arhitecturi diferite și chiar gastronomie diferită, așa că un circuit turistic complex în Spania va fi ca și cum ai vizita mai multe țări în aceeași vacanță!

Recomandarea noastră de vacanță culturală în Spania: Circuit Țara Bascilor

6.    Istorie bogată
De la istoria bogată a maurilor, la poziția Spaniei ca superputere a lumii în epoca de aur și până la ororile din timpul Războiului Civil, Spania a adunat o istorie fascinantă pe care o păstrează cu sfințenie în clădirile și muzeele lor. 

Recomandarea noastră de vacanță culturală în Spania: Circuit Țara Bascilor

7.    Insule exotice
Spania este casă a numeroase insule, de la insula petrecerilor Ibiza, până la insula vulcanică Tenerife, toate oferind peisaje exotice și experiențe de neuitat. Insulele Baleare și Insulele Canare atrag anual milioane de turiști, ce vin aici pentru vremea incredibilă, pentru plajele unice și pentru localnicii primitori.

Recomandarea noastră de vacanță la plajă în Spania: Sejur în Tenerife

8.    Petreceri fantastice
Festivalurile spaniole sunt renumite în întreaga lume pentru unicitatea lor - cine nu a auzit măcar o dată de cursa cu tauri din Pamplona sau de bătaia cu roșii - La Tomatina de la Bunol? Ei, află că și orașe mari precum Valencia sau Sevilla au fiecare festivalul lor - în Valencia se ard statuete (Las Fallas), în timp ce în Sevilla oamenii bat la tobe pe străzile orașului timp de 24 de ore (La Tamborrada). De altfel, fiecare orășel are cel puțin un festival anual, majoritatea acestora având origini religioase, deși în zilele noastre par doar niște prilejuri perfecte de a petrece până în zori.

Recomandarea noastră de vacanță cu petreceri în Spania: City Break Valencia 

9.    Plaje fabuloase
Știați că Spania are peste 8000 de kilometri de coastă și mii de plaje? Oriunde ai merge, nu ești niciodată prea departe de o plajă! De la resorturile populare de pe Costa Brava și până la plajele virgine din nordul țării, există câte o locație pentru toată lumea, iar cele 300 de zile însorite de-a lungul anului îți vor garanta că te vei bucura de o vreme perfectă de plajă!

Recomandarea noastră de vacanță la plajă în Spania: City break Alicante

10.    Camino de Santiago
Ultimul motiv, dar nu cel din urmă, este chiar celebrul drum Camino de Santiago - una dintre cele mai populare atracții turistice ale Spaniei, dar și printre iubitorii de drumeții. Camino nu este un singur drum, ci se referă la o rețea de diferite rute ce duc spre orașul Santiago de Compostela din nord-vestul Spaniei. Această rută a fost una de pelerinaje creștine în Evul Mediu, cu pelerini veniți din toată Europa pentru a vizita mormântul Sfântului Iacob. Astăzi, mii de oameni din întreaga lume parcurg an de an Camino de Santiago, fie că o fac doar pentru o zi sau pentru o întreagă lună. Camino oferă oportunitatea unică de a admira peisajele și cultura Spaniei, precum și șansa de a te depăși pe tine și de a-ți testa forțele. 

Recomandarea noastră pentru a ajunge pe Camino de Santiago: Circuit Spania - Franța - Portugalia