Alegerea următoarei destinații în care să călătorești nu este un lucru simplu, mai ales când există atât de multe locuri superbe pe întreg Pământul. Orașe pline de mister, plaje paradisiace, parcuri naționale, cascade uimitoare, monumente, obiective culturale de o frumusețe aparte și multe altele te așteaptă la tot pasul, în fiecare colțișor al lumii. Totuși, poate că și tu te gândești că de data aceasta ai putea alege o vacanță într-o locație ceva mai îndepărtată, unde cultura, obiceiurile, stilul arhitectural, gastronomia și întreg peisajul sunt mult mai diferite decât în locurile cu care deja te-ai obișnuit. Dacă ți-am citit gândurile, află că alături de DAL Travel, agenția devoratorilor de turism, poți ajunge literalmente până în celălalt capăt al lumii! Pentru a veni în ajutorul tău, ți-am pregătit o scurtă listă care cuprinde câteva dintre aceste locații îndepărtate în care ajungem prin circuitele noastre cu însoțitor - tu ai curaj să ni te alături?

 

 

Iată 5 locuri îndepărtate unde poți ajunge alături de DAL Travel:

   1. Teotihuacan, Mexic

Teotihuacan a fost cel mai mare oraș prehispanic din Mexic ridicat de azteci, în prezent găzduind o mulțime de piramide și temple uimitoare. Datorită unicității acestora, în anul 1978 UNESCO a decis să le dea statutul de sit al Patrimoniului Mondial. Acest oraș sacru, ce înseamnă “locul în care au fost creați zeii”, este o adevărată încântare pentru toți cei ce doresc să descopere arhitectura, cultura și istoria bogată, cele mai importante atracții prezente aici fiind Templul Quetzalcoatl, Piramida Soarelui, care este a treia cea mai înaltă din lume, având 63,5 metri înălțime, și Piramida Lunii, de unde poate fi admirată cea mai frumoasă panoramă și care, la fel ca alte monumente prezente în Teotihuacan, adăpostește o serie de picturi murale absolut fascinante. Poți vizita Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante orașe ale lumii străvechi, într-un circuit cu însoțitor în Mexic, în cadrul căruia vei avea ocazia să explorezi multe alte atracții și obiective din universul hispanic.

 

   2. Aruba

Aruba este una dintre cele mai vizitate insule din Caraibe, mai ales datorită plajelor sale glorioase, cu nisip alb și ape cristaline, soarelui care strălucește cât e ziua de lungă, condițiilor perfecte pentru iubitorii de sporturi marine, dar și capitalei, care are multe de oferit. Puțini români ajung însă pe această insulă îndepărtată - motiv pentru care ne-am propus să venim în ajutorul celor care își doresc să vadă lumea toată și am inclus în portofoliul nostru și o croazieră în Panama, Costa Rica, Aruba, Bonaire, Curacao și Columbia - un itinerariu cu adevărat spectaculos, pe care niciun devorator de turism nu trebuie să îl rateze!

Iar dacă ești pasionat de aventură și dornic de adrenalină, cu atât mai mult nu trebuie să ratezi Aruba - aici vei găsi locuri pentru scufundări și snorkeling de care îți vei aminti toată viața, dar și alizee mereu prezente care oferă iubitorilor de windsurfing un impuls în direcția corectă. Dincolo de plajele magnifice, Aruba deține și o serie de situri interesante, pline de istorie, printre acestea fiind incluse și topitoriile de aur precum Bushiribana sau Balashi. Totodată, trebuie să vizitezi capitala Oranjestad, unde vei avea ocazia să admiri arhitectura colonială olandeză distinctivă, care îți va face din ce în ce mai cunoscut faptul că Aruba face parte din Regatul Țărilor de Jos.

 

   3. Stânca Leului Sigiriya, Sri Lanka

Sri Lanka este renumită pentru resursele sale naturale, pentru ceaiul de Ceylon, pentru elefanții prietenoși și pentru ospitalitatea localnicilor - iar pentru a te bucura pe deplin de vibrația acestei țări, trebuie să petreci cel puțin o săptămână aici! Unul dintre cele mai fascinante locuri care nu trebuie ratate atunci când alegi un circuit în Sri Lanka este Stânca Leului Sigiriya, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, considerată și cea de-a opta minune a lumii. Sigiriya se află pe dealurile centrale din Sri Lanka, înconjurată de lanțuri muntoase și de vegetația luxuriantă a junglei. Totuși, pentru a te putea bucura din plin de priveliștea care îți va tăia răsuflarea, e musai să ajungi în vârful stâncii - urcarea nu este chiar atât de dificilă pe cât se spune. Momentul perfect pentru vizitarea acestui obiectiv este fie dimineața devreme, fie seara, pentru a te bucura de o priveliște extraordinară, scăldată în culorile calde ale răsăritului sau ale apusului. Poți alege să urci și în mijlocul zilei, însă din cauza vremii umede și a climatului tropical, este foarte posibil să nu fie momentul ideal. Totodată, pe vârful aceste stânci vei avea ocazia să observi fundațiile a ceea ce cândva a fost un palat somptuos, alături de grădinile sale.

 

   4. Ushuaia, Argentina

Există destul de multe motive pentru a alege o vacanță în Argentina, însă pentru iubitorii de natură și aventură, Ushuaia probabil că se află în vârful listei. Cunoscut drept “orașul de la capătul lumii”, această locație îndepărtată din America de Sud are o mulțime de atracții interesante, inclusiv o fostă închisoare, peisaje superbe, dar și ghețari și faună sălbatică remarcabilă. Dar probabil cel mai interesant este că poți spune tuturor că ai ajuns până la capătul lumii, nu-i așa?

În cadrul unui circuit marca DAL Travel vei avea ocazia și să observi exemplare de lei de mare, pinguini, guanacos, albatroși, foci, păsări migratoare și nu numai. Totodată, vei rămâne uluit de natura nealterată, plină de lacuri, râuri, ghețari și vârfuri înalte de granit. Pentru iubitorii de plimbări în natură există o mulțime de trasee, însă acestea pot fi admirate și de cei ce aleg să ia trenul de la “sfârșitul lumii” și să admire întreaga splendoare a locului, în mod ușor și confortabil. Dacă ajungi în acest loc trebuie să te bucuri și de deliciile culinare oferite, precum plăcintele cremoase de crab, friptura de miel din Patagonia sau fripturi de guanaco. Alege o croazieră până la capătul lumii oferită în premieră de DAL Travel și bucură-te de această locație feerică.

   5. Taj Mahal, India

Dacă ai văzut Taj Mahalul în poze, cărți sau videoclipuri, cu siguranță ai simțit o atracție față de acest obiectiv turistic remarcabil, datorită magnetismului debordant de care dă dovadă. Mai mult decât orice altceva, Taj Mahal este o piesă arhitecturală uimitoare, fiind totodată unul dintre cele mai elegante monumente construite vreodată. Este realizat complet din marmură albă, semi-translucidă și a durat 22 de ani până să fie finalizat. Cea de-a șaptea minune a lumii și Patrimoniu Mondial UNESCO, Taj Mahal face parte din lista celor mai importante locuri din lume, astfel că nu poate să lipsească de pe lista unui devorator de turism. Vizitarea sa îți permite să te conectezi cu o bucată din istoria antică în viața reală. Acesta continuă să stea ca simbol al iubirii eterne, chiar dacă a fost construit pentru soția defunctă a unui împărat. A fi acolo este o experiență cu adevărat unică, iar dacă alegi un circuit cu însoțitor în India, te vei putea bucura și de îndrumarea unui ghid cu experiență, care te va ajuta să înțelegi mult mai bine întreaga istorie, dar și semnificația locului.

 

Alături de DAL Travel poți ajunge în locuri pe care cu greu ți le poți imagina, iar cele de mai sus sunt doar câteva dintre ele. Trebuie doar să alegi destinația, iar de restul ne ocupăm noi. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, poți apela oricând la o agenție de turism cu experiență din București.