Dacă ești un călător cu ștate vechi și ai vizitat deja mare parte din destinațiile binecunoscute de vacanță, probabil că atunci când vine vremea să îți alegi următoarea expediție, îți este destul de dificil să mai găsești o destinație inedită, pe care nu ai vizitat-o încă, dar care să fie și sigură și destul de ușor accesibilă din România. Și pentru că dorim să venim în ajutorul devoratorilor de turism, am pus pe listă câteva destinații care nu au fost prea des aduse în atenția publicului, dar care merită vizitate fie datorită peisajelor naturale, fie datorită istoriei zbuciumate ori pentru localizarea lor extrem de izolată sau chiar datorită ospitalității incredibile a localnicilor. 

Iată așadar recomandările agenților DAL Travel de destinații mai puțin cunoscute pentru vacanța de Paște 2022:


Coreea de Sud
Puțini turiști români aleg ca destinație de vacanță Coreea de Sud, atât din cauza distanței de țara noastră, cât și din cauza faptului că nu cunosc atât de multe despre această țară. Pe lângă faptul că sunt foarte avansați din punct de vedere tehnologic și că au dat naștere curentului muzical Kpop (Korean Pop), care a devenit extrem de popular în rândul adolescenților din întreaga lume, puțini știu despre Coreea de Sud că este o țară cu o comunitate mare de creștini și că tradițiile sunt sfinte pentru ei. Așadar, dă-i o șansă acestei țări și vizitează-i nu numai capitala Seul, ci și orașul Busan, recunoscut pentru măncârurile cu fructe de mare, dar și pentru izvoarele naturale și chiar pentru faptul că devine un centru cultural atractiv în special pentru tineri, și nu în ultimul rând Insula Jeju, cunoscută sub numele de Insula Zeilor, singurul loc din lume care are trei certificate UNESCO.

Recomandare: Paște în Coreea de Sud

 

Insula Paștelui
Aflate în mijlocul oceanului Pacific, la aproape 2000km depărtare de orice altă așezare, Insula Paștelui a fost descoperite din întâmplare de un navigator olandez chiar în duminica Paștelui, de unde le provine și numele, și au devenit rapid o enigmă de nerezolvat, căci găzduiesc sute de statui imense sculptate în piatră, cu chip de om - numite moai. Dacă vrei să le afli istoria din spate și cum au luat ele naștere tocmai în acest loc izolat al planetei, alătură-te circuitului de grup de Paște în Insula Paștelui, într-un an aniversar, la fix 300 de ani de la descoperirea insulei.

Recomandare: Paște în Insula Paștelui


Georgia
Știați că Georgia produce vin de peste 8000 de ani? Regiunea Kakheti din estul țării este faimoasă pe plan local pentru podgoriile de vii ce se împletesc incredibil și cu peisajul montan al Georgiei. Include această locație într-un circuit în Georgia, mai ales că poți ajunge rapid aici din capitala Tbilisi, și dedică-i cel puțin 2 zile, pentru a descoperi și orășelele mici de munte ale zonei, precum și bisericile și castelele din regiune.
Georgia este o țară preponderent rurală, iar acest lucru se simte pe deplin și în modul în care localnicii primesc turiștii: îi consideră daruri de la Dumnezeu și îi tratează regește.

Recomandare: Paște în Georgia


Azerbaijan
Alături de vecinii săi puțin mai populari printre turiști, Georgia și Armenia, Azerbaijan a avut până de curând o politică destul de strictă în ceea ce privește obținerea vizei, ceea ce i-a ținut chiar și pe turiștii mai aventurieri departe de această destinație. Însă, începând din 2017, a fost introdusă e-visa, ceea ce înseamnă că oricine poate obține online viza pentru a vizita Azerbaijan. Lasă-te surprins de contrastul dintre arhitectura modernistă gândită la scară largă din capitala Baku și centrul istoric al acestui oraș, marcat de caravanseraiurile din piatră și turnul Zoroastrian.

Recomandare: Paște în Georgia - Armenia - Azerbaijan

 

Tu ce destinație inedită alegi pentru a-ți petrece vacanța de Paște în 2022? Alege dintre destinațiile pregătite de agenția de turism DAL Travel, cu experiență de peste 20 de ani în organizarea circuitelor exotice în țări de pe toate continentele.