Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi și ce mod mai bun de a le celebra decât printr-o vacanță de Paște de neuitat?! Anul acesta Paștele va fi sărbătorit în luna aprilie, deci poți alege să te bucuri de vară puțin mai devreme, descoperind plajele idilice din zona Mării Mediterane sau vizitând locuri cu încărcătură istorică, de o frumusețe rară, care îți vor tăia răsuflarea. Fie că dorești să călătorești singur sau alături de familia ta, dacă încă nu te-ai hotărât unde dorești să îți petreci vacanța de Paște în 2022, noi am pregătit pentru tine câteva destinații europene de vis, care să te inspire - iată propunerile echipei DAL Travel:


Portugalia
Una dintre destinațiile perfecte pentru a-ți petrece vacanța de Paște este Portugalia. Alegând un circuit de Paște în Portugalia vei avea ocazia să vizitezi locuri încărcate de istorie și de credință, majoritatea fiind incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar dacă ești un iubitor de vinuri, cu siguranță te va încânta savoarea vinului de Porto pe care trebuie neapărat să îl încerci atunci când vizitezi Portugalia! Totodată, fiind o perioadă plină de semnificație pentru localnici, în majoritate catolici, vei avea ocazia să observi diverse tradiții și obiceiuri specifice zonei, dar și să deguști preparate tradiționale, specifice sărbătorii. De asemenea, dacă ajungi în Portugalia, sfatul nostru este să nu ratezi cele două mari orașe principale ale țării - Lisabona și Porto, care te vor încânta cu priveliștile lor, cu muzica fado și cu delicioasele pasteis de nata.

Italia
Dacă dorești să sărbătorești Paștele 2022 la malul Mării Mediterane, circuitul turistic Sicilia-Sardinia-Corsica va fi perfect pentru tine. Aici vei putea explora orașele pline de farmec ale celor 3 insule din inima Mediteranei, plaje superbe, situri arheologice și multe altele. De asemenea, după cum probabil știi deja, gastronomia italiană este una extrem de diversă, recunoscută la nivel mondial pentru preparatele tradiționale delicioase oferite. Ei bine, te vei putea bucura de acestea chiar în inima Italiei! Sfatul nostru este să profiți de timpul liber și să te bucuri de o vacanță de Paște plină de culoare și savoare în acest an. 

Albania
Albania este una dintre cele mai frumoase și primitoare țări din Europa, iar în ciuda dimensiunii sale, are extrem de multe de oferit. Dacă nu ai luat-o în considerare până acum, fii gata să te îndrăgostești de orașele istorice, peisajele montane, dar și de litoralul Albaniei de la Marea Adriatică și Ionică, care te va lăsa fără cuvinte - nu degeaba este supranumită și “Maldivele Europei”. Noi îți recomandăm să încerci experiențe unice precum înotul în piscinele naturale, să deguști vinul local, dar și preparatele tradiționale de Paște în Albania - vei avea cu siguranță ocazia, căci albanezii sunt extrem de primitori și dornici să îți arate tot ce are țara lor de oferit!

Țările Baltice 
Vacanța de Paște poate fi una plină de mister, istorie și legende, dacă alegi să o petreci în Țările Baltice. Asigură-te că vei ajunge în cele trei capitale deosebite - Tallinn, Riga și Vilnius, dar că vei avea în vedere și stațiunile aflate la malul mării, pentru o experiență cât mai completă. Arhitectura unică, zidurile medievale, străduțele pietruite și casele în culori pastelate sunt doar câteva dintre elementele care te întâmpină atunci când ajungi în această zonă. Dacă este prima dată când vizitezi Țările Baltice, recomandarea noastră este să optezi pentru un circuit cu însoțitor pentru a te asigura că nu ratezi niciun obiectiv important! 


Există destul de multe destinații în care îți poți petrece vacanța de Paște în 2022, fiecare dintre acestea având o mulțime de lucruri de oferit. Ce rămâne de făcut este să arunci o privire asupra lor și să decizi care se află în topul preferințelor tale, dar și care va fi aleasa în acest an. Dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare, nu ezita să apelezi la o agenție de turism cu experiență!