Sudan, țara africană cu mai multe piramide decât Egiptul, este adesea trecută cu vederea atunci când vine vorba de destinații pentru un circuit cultural. Însă Sudanul merită toată atenția ta, atât pentru frumusețea sa naturală, cât și pentru istoria sa debordantă. Și cum principala grijă când alegi o astfel de destinație este siguranța, poți rezolva acest aspect alegând un circuit de grup în Sudan, cu însoțitor român și ghizi locali - astfel, te vei putea bucura de tot ce are Sudanul de oferit: situri arheologice nenumărate, piramide în mijloocul deșertului, localnici prietenoși și ospitalieri, gata întotdeauna să îți ofere ce au ei mai bun.

Știm că probabil nu te-ai gândit până acum la o vacanță în Sudan, însă niciodată nu este prea târziu pentru un adevărat devorator de turism - iar pentru a fi convins de alegerea unei asemenea destinații, specialiștii DAL Travel au pregătit câteva motive esențiale care să îți vină în ajutor.

Iată 4 motive pentru care ar trebui sa alegi un circuit în Sudan pentru următoarea ta vacanță:

1. Piramidele

Un lucru interesant pe care probabil că nu îl știai despre Sudan este că acesta deține mai multe piramide decât Egiptul, iar mare parte din ele încă sunt în picioare. Situl antic Meroe găzduiește peste 200 de piramide de dimensiuni diferite, unde au fost îngropați peste 40 de regi și regine. Acestea au bazele puțin mai mici decât cele din Cairo, iar asta le conferă o formă aparte, distinctivă, în dunele roșcate ale deșertului. Departe de drumul turistic, această zonă a făcut cândva parte din tărâmul faraonilor, care au lăsat în urmă o colecție magnifică de piramide și temple. Cu mii de ani în urmă, Meroe a servit drept capitală a regatului Kush, tărâm prezidat de dinastia nubiană. Piramidele au o vechime de peste 5000 de ani și sunt răspândite pe trei locuri diferite. Unele dintre acestea sunt pline de picturi extraordinare, care prezintă cele mai importante momente ale domniei faimoșilor regi. Aceste monumente extraordinare pot fi explorate într-un circuit în Sudan, care te va purta printr-o parte importantă din istoria Sudanului.

 

2. Ospitalitate

Nu există nicio îndoială că generozitatea și ospitalitatea sudanezilor te va uimi. Am putea spune cu ușurință despre ei că sunt unii dintre cei mai prietenoși oameni din lume. Le face mare plăcere să inițieze conversații, chiar și cu străinii, dar și să te ajute atunci când ai o problemă sau nelămurire. Vizitatorii primesc întotdeauna un tratament special, deci dacă vei ajunge într-o casă sudaneză, te poți aștepta la un tratament pe măsură. Mulți turiști sunt copleșiți de această ospitalitate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care aleg să se reîntoarcă în această țară deosebită. Dacă alegi un circuit de grup în Sudan, cu siguranță vei fi încântat de ospitalitatea cu care te vor primi ghizii, dar și localnicii, dornici să îți ofere ce au mai bun și să îți dea o mână de ajutor oricând ai nevoie.

 

3. Cultura debordantă

Sudanul este, cu siguranță, o țară cu o cultură extrem de bogată. Aceasta a fost creată prin fuziunea a diferite triburi și grupuri etnice, ceea ce o face atât de specială, diferită, dar și foarte fascinantă. Populația totală a țării este de 30 de milioane și se estimează că există aproximativ 600 de grupuri împrăștiate în toată țară, care dețin o cultură, respectiv un trecut diferit, dar și care vorbesc 400 de limbi și dialecte distincte. În deșertul Bayuda, este posibil să întâlnești triburi de nomazi Bisharin, având ocazia să observi care este modul acestora de trai. Aceștia trăiesc în colibe mici, supraviețuind cu greu acestui climat aspru, de obicei în apropierea bazinelor cu apă, care sunt destul de rare în zonă. Aceștia își câștigă pâinea într-un mod de-a dreptul inedit: adună sarea rămasă după evaporarea apei din lacurile aflate în apropierea craterului Atrun pentru a o vinde în piețele locale. Alege un circuit cu însoțitor în Sudan și descoperă cultura diversă a localnicilor, dar și a triburilor nomade din zonă.

 

 

4. Fauna diversă

Deși conservarea acesteia a suferit destul de mult din cauza războaielor purtate până în anul 2005, fauna prezentă în Sudan este încă una extrem de diversă și bogată. Printre speciile de animale care pot fi întâlnite atunci când alegi un circuit în Sudan se numără elefanți, lei, leoparzi, gheparzi, dar și o mare varietate de antilope. De asemenea, tot aici putem include și o specie rară de tiang, alături de turme uriașe de kob cu urechi albe. Sudanul deține șapte parcuri naționale, dar și alte rezervații sau zone protejate care includ savane, mlaștini sau habitate forestiere. Una dintre cele mai remarcabile caracteristici regăsite aici este migrația faunei sălbatice, înregistrată din luna martie și până în aprilie, dar și din noiembrie și până în ianuarie. Migrația animalelor în această zonă este unică pentru că implică mișcarea a aproximativ două milioane de animale, inclusiv gazele, kobs și alte specii de antilope. Admiră toate aceste specii pe viu, chiar aproape de habitatul lor natural prin intermediul unui safari excepțional.

 

 

Acestea sunt câteva motive pentru care Sudanul ar putea fi una dintre opțiunile tale de vacanță inedită. Dacă dorești să încerci o asemenea experiență sau ai vrea să optezi pentru un circuit în Africa în siguranță, poți apela oricând la o agenție de turism din București care se va ocupa de întreaga organizare pentru tine!