Dacă nu ai mai fost niciodată într-o croazieră, poate fi greu de înțeles de ce unii oameni nu concep alt mod de a călători - conform unui sondaj derulat de Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră, 92% dintre călători spun că vor rezerva cu siguranță tot o croazieră drept următoarea lor vacanță.

Dar de ce sunt croazierele atât de atractive și diferite față de alte forme de turism? Iată câteva motive pentru care merită să alegi o vacanță tip croazieră măcar o dată în viață:


1.    Raport calitate-preț excelent
Indiferent de tipul de croazieră pe care îl alegi și de destinațiile pe care le vei descoperi, o vacanță tip croazieră va include întotdeauna cazare, mese, transport, distracții la bord și nu numai. În plus, de cele mai multe ori, vasele de croazieră sunt foarte moderne, chiar luxoase, fiind echivalentul hotelurilor de 4 și 5 stele - dacă tragi linie și calculezi costul per zi pentru o croazieră, vei vedea că prețul este unul excelent pentru ceea ce primești în schimb, fiind mult mai mic decât dacă ai fi ales un hotel similar alături de servicii precum cele de pe vas.

2.    Servicii all-inclusive
Atunci când îți rezervi o vacanță pe un vas de croazieră, prețul include de obicei atât cabina de pe vas, cât și toate mesele, precum și intrări la show-urile desfășurate la bord, folosirea piscinei și a sălii de fitness, precum și alte facilități care stau la dispoziția oaspeților fără un cost suplimentar.
În general, singurele alte cheltuieli pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi o ofertă de croazieră sunt excursiile opționale pe care le poți face în diferitele porturi în care vasul ancorează, precum și băuturile alcoolice, care nu sunt de obicei incluse în prețul croazierei.

3.    O vacanță fără griji
O croazieră este însăși definiția relaxării, căci nu trebuie să-ți mai faci griji dacă hotelurile rezervate sunt bune, nu mai trebuie să găsești restaurante ori să îți dai seama cum funcționează transportul în comun. Odată ce ai rezervat o croazieră, tot ce trebuie să faci este să te îmbarci pe vas și să te bucuri de facilitățile care îți sunt prezentate! Iar dacă vrei să vizitezi locurile în care ancorezi, trebuie doar să alegi din excursiile opționale disponibile.

4.    O mulțime de activități la bord
Cele mai multe vase de croazieră organizează fel de fel de activități la bord menite să asigure distracția oaspeților, mai ales în momentele de călătorie pe ocean, când linia orizontului abia se zărește. Opțiunile de petrecere a timpului sunt variate, de la înot sau bronzat pe marginea piscinei, până la clase de fitness, lecții de fotografie sau chiar programare, galerii de artă, lecții de dans, de tenis sau, de ce nu, de gătit. Nu ai cum să te plictisești pe o croazieră, asta e garantat!

5.    Vizitezi multe țări într-o singură vacanță
Fiecare croazieră oprește în cel puțin 2-3 porturi, în funcție de durata sa, însă multe dintre companiile care dețin vase de croazieră știu foarte bine că oamenii își doresc să viziteze cât mai multe locații într-o singură vacanță, astfel că își adaptează itinerariul astfel încât să fie cât mai atractiv pentru devoratorii de turism. Spre exemplu, croaziera în Marea Caraibilor pe care o organizăm în luna februarie 2022 include nici mai mult, nici mai puțin de 10 insule! Pe fiecare insulă există posibilitatea de a merge într-o excursie opțională, astfel că poți descoperi foarte ușor atracțiile principale ale fiecăreia. 

6.    Nu mai ai grija împachetării și despachetării bagajului
Dacă ai fi mers într-un circuit turistic pe un traseu similar cu al unui vas de croazieră - așa cum menționam mai sus, pe 10 insule - ar fi trebui să îți împachetezi și despachetezi bagajul la fiecare mutare pe o nouă insulă. Croazierele însă îți oferă avantajul de a despacheta o singură dată, atunci când urci la bordul vasului și îți iei în primire cabina, și a împacheta bagajul doar în ultima zi a vacanței. 


După mai bine de un an de când croazierele au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, finalul lui 2021 a venit cu vești excelente pentru iubitorii acestui tip de vacanță: și-au reluat activitatea în multe destinații din întreaga lume, începând cu cele organizate în Marea Mediterană și până la cele organizate în Marea Caraibilor. Dacă vrei să experimentezi și tu o vacanță pe croazieră, consultanții DAL Travel îți stau la dispoziție - trebuie doar să ne contactezi.