Toată lumea iubește să călătorească, unii în destinații exotice precum Republica Dominicană, Tanzania sau Namibia, alții pe plan local, alegând vacanțe în România. Nu toată lumea însă iubește și research-ul necesar înaintea unei călătorii, ca parte a procesului de organizare a unei vacanțe. Dar pentru asta există agențiile de turism! 
O agenție de turism se poate ocupa de toată organizarea vacanței tale, de la rezervări, până la itinerariul zilnic, la excursii opționale sau mașini de închiriat. Tot ce trebuie să faci tu este să găsești o agenție de turism profesionistă, pe care te poți baza atât înainte de vacanță, cât și în timpul acesteia.

Iată câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi o agenție de turism:


1.    Verifică actele agenției 
Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când ai de gând să rezervi o vacanță prin intermediul unei agenții de turism este să verifici dacă afacerea este una legitimă. Orice agenție de turism ar trebui să aibă expuse pe site Licența de turism și Brevetul de turism - aceste două acte vor demonstra că agenția este una autorizată de către Ministerul Turismului.

2.    Verifică prezența online
O agenție de turism care publică în mod constant în social media informații despre destinațiile și ofertele lor, despre echipa lor, noutăți sau știri din industrie, arată faptul că este interesată să ofere clienților ei (sau potențialilor clienți) doar informații de actualitate și că sunt mereu la curent cu ce se întâmplă în domeniul lor de activitate.

3.    Verifică referințele
Pentru a te asigura de calitatea serviciilor oferite, verifică întotdeauna review-urile de la foștii clienți. Poți începe cu testimonialele de pe site-ul agenției pentru a afla păreri despre agenții de turism, despre ghizi sau însoțitori, iar apoi să continui cu review-urile de pe Google și Facebook.

4.    Alege o agenție care oferă servicii complete
Atunci când cauți o agenție de turism, verifică și serviciile oferite de aceasta - ideal, ei ar trebui să te poată ajuta cu rezervarea unui bilet de avion, rezervarea unei camere de hotel, asigurarea transferului (servicii specifice unei vacanțe individuale), dar și cu servicii complementare precum activități la fața locului, excursii opționale sau poate un ghid de turism în destinația aleasă (servicii specifice mai degrabă unui circuit turistic).

5.    Atenție la modul în care comunică
Este important ca agentul de turism să îți poată răspunde la orice întrebare ai avea despre vacanța pe care vrei să o rezervi, ba chiar să îți dea informații extra despre destinația care te interesează - de exemplu, informații despre clima de acolo, despre limba de circulație internațională folosită sau dacă sunt necesare mai multe formalități la graniță decât în mod obișnuit. Un alt lucru de care să ții cont este și timpul de răspuns - dacă întârzie mai mult de câteva zile, este un semn rău. 

6.    Serviciile lor te ajută să ai o vacanță liniștită?
Cel mai mare beneficiu al unei vacanțe rezervate prin agenție de turism este faptul că poți merge fără nicio grijă în concediu, agenția ocupându-se de toată etapa de organizare. De aceea, este important să te asiguri că serviciile agenției de turism alese îți vor face viața mai ușoară - de exemplu, că îți oferă în mod organizat toate documentele de călătorie de care vei avea nevoie, că îți pot oferi o asigurare de călătorie complexă sau în cazul în care apare o situație neprevăzută îți pot oferi suport 24/7.


Acum că știi cum să alegi o agenție de turism de încredere, nu mai rămâne altceva de făcut decât să îți rezervi următoarea vacanță! Bon voyage!