Tehnologia ne face de multe ori viața mai ușoară - ne ajută să comunicăm cu cei dragi de la distanță, să controlăm electrocasnicele chiar de la birou sau să facem cumpărături online de peste mări și țări. Însă, dacă ești pasionat de călătorii, cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată dacă te-ar putea ajuta tehnologia atunci când ești la mii de kilometri depărtare de casă? Ei bine, sigur că te poate ajuta - trebuie doar să găsești cele mai utile aplicații de călătorie și să le instalezi pe telefonul tău mobil!

Desigur, la fel ca în multe domenii, există o puzderie de aplicații de travel disponibile în acest moment. Așadar noi am făcut o selecție și ți le prezentăm mai jos doar pe acelea pe care le-am găsit cu adevărat utilitatea în călătoriile noastre de până acum:

1.    Culture Trip
Dacă îți plac experiențele locale, atunci e musai să instalezi aplicația Culture Trip - aici vei găsi numeroase recomandări și informații lăsate de localnici, astfel încât să îți poți alege ce atracții și locații vrei să vizitezi! 

Culture Trip pentru iOs
Culture Trip pentru Android

2.    LoungeBuddy
Dacă atunci când pleci în vacanțe obișnuiești să petreci mult timp în aeroport, fie pentru că îți place să ajungi mai devreme înaintea zborului tău, fie pentru că ai escale mai lungi, atunci ai observat cu siguranță toate beneficiile de care se bucură oamenii ce așteaptă în lounge-uri: mâncare și băuturi diverse, scaune mult mai confortabile, internet mai rapid și alte modalități de entertainment. 
Ei bine, dacă ți-ai dorit și tu să beneficiezi de un astfel de lounge, dar nu ești dispus să plătești o mică avere pentru a avea acces, aplicația LoungeBuddy îți permite să rezervi un loc în orice lounge din lume în schimbul unei mici taxe. Tot ce trebuie să faci este să selectezi aeroportul, ziua în care călătorești și să selectezi lounge-ul.

Aplicația este disponibilă momentan doar pentru utilizatorii de IPhone: LoungeBuddy pentru iOs

3.    PackPoint
De fiecare dată când pleci într-o vacanță realizezi că ai uitat un obiect important acasă? Dacă vrei să nu mai rămâi fără periuță de dinți ori fără o umbrelă când pleci la mii de kilometri depărtare de casă, soluția este să îți organizezi eficient bagajul! Desigur, există o aplicație care te ajută și pentru acest aspect al călătoriilor tale: PackPoint! Aplicația îți spune ce ar trebui să iei cu tine în vacanță în funcție de durata acesteia, de vremea din destinația ta și de activitățile pe care le ai planificate acolo. 

PackPoint pentru iOs
PackPoint pentru Android

4.    Timeshifter 
Ai probleme cu jet lag-ul atunci când mergi în vacanțe exotice? Citește mai întâi sfaturile date de consultanții noștri de turism despre cum să eviți jet lag-ul atunci când călătorești, iar dacă ai nevoie de un ajutor suplimentar, apelează și la aplicația Timeshifter. Această aplicație te ajută încă de dinainte de a decola, dar și în timpul zborului și după aterizare, prin sfaturi utile și personalizate despre cum să combați această stare - de exemplu, îți spune când ar trebui să dormi sau când ar trebui să stai treaz, ori când să eviți lumina naturală sau dacă e cazul să te energizezi cu o cafea.

Timeshifter pentru iOs
Timeshifter pentru Android

5.    Uber
Dacă alegi un city break și vrei să descoperi orașul fără să-ți faci griji de programul de circulație al mijloacelor de transport în comun (ori poate sistemul de tarifare este prea complicat) sau nu ai bani numerar, Uber este probabil cea mai bună variantă pentru tine! De multe ori, este și mult mai ieftin decât un taxi obișnuit - singurul dezavantaj este că Uber nu este disponibil chiar în toate țările, însă dacă mergi într-un city break în Europa, poți beneficia cu siguranță de acest serviciu.

Uber pentru iOs
Uber pentru Android

6.    Maps.me
Indiferent de cum alegi să călătorești, individual sau alături de un grup, cu siguranță vei avea nevoie în vacanța ta de o aplicație de hărți. Sigur, Google Maps este foarte utilă în acest sens, însă ce te faci dacă nu ai acces la o conexiune la Internet sau dacă internetul în roaming este foarte scump? 
Din fericire, există o aplicație de hărți care funcționează și offline și este gratuită - Maps.me! 

Maps.me pentru iOs
Maps.me pentru Android

Sperăm că ai găsit utile aplicațiile folosite cel mai des de consultanții DAL Travel, iar dacă ai nevoie de ajutor în planificarea unei călătorii, nu ezita să ne contactezi!