Este timpul să-ți faci bagajul! Mai ai doar câteva zile până pleci în vacanța exotică mult visată și ești din nou în situația de a-ți alege hainele și obiectele pe care să le pui în bagaj și care să-ți fie cu adevărat utile în călătoria ta. Desigur, acestea depind mult de destinația în care mergi și de tipul călătoriei, însă există câteva sfaturi universal valabile care te vor ajuta să îți împachetezi eficient bagajul - iată 6 dintre ele:


1.    Începe cu un checklist

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să începi o listă cu tot ce crezi că ți-ar trebui în vacanța ta - ea va acționa și ca un reminder atunci când vei începe să adaugi lucruri în troller. Împarte această listă pe categorii, pentru a te organiza chiar mai eficient:  documente de călătorie, haine, obiecte de igienă, electronice, cosmetice și medicamente pentru primul ajutor - astfel nu vei rata nimic.


2.     Alege valiza potrivită

Sfatul nostru este să nu alegi niciodată cea mai mare dimensiune a trollerului de călătorie - aceasta va atrage după sine și o greutate mare a bagajului, care îți poate pune probleme atunci când va trebui să o manevrezi în aeroport sau în hoteluri.
Pe lângă bagajul de cală, vei avea cu siguranță și un bagaj de mână (sau de cabină, așa cum mai este el numit) - pune aici obiectele cele mai importante, precum acte de identitate, laptop, cameră foto, bijuterii.


3.    Alege haine versatile

Știm că atunci când mergi în vacanță îți dorești să te îmbraci cu cele mai frumoase haine și să nu ai două poze în același outfit - acest lucru poate îngreuna foarte mult bagajul, însă ce poți face pentru a te bucura de diversitate este să alegi haine pe care le poți purta în cât mai multe ținute.
Un alt sfat este să îți planifici în avans ținutele, astfel încât piesele să se potrivească cromatic între ele și să nu aduci haine pe care să nu le porți.


4.    Rulează hainele pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în bagaj

Dacă nu te-ai putut hotărî la o singură ținută pe zi și ai totuși mai multe haine, o soluție este să le strângi prin rulare, astfel încât să ocupe mai puțin spațiu în bagaj. În plus, această soluție te ajută și să nu ai hainele șifonate atunci când le scoți din valiză!


5.    Poartă hainele voluminoase în avion

Dacă mergi într-o destinație răcoroasă, spre exemplu într-o vacanță de Paște în Rusia, și ai nevoie de o geacă de iarnă sau de ghete, sfatul nostru este să le porți pe acestea în avion, în loc să le pui în bagaj unde vor ocupa foarte mult spațiu.

6.    Ia cosmetice în format mini

Pe lângă faptul că ocupă mai puțin loc în bagaj, nici nu riști să ți se spargă sticluța preferată de parfum sau să se verse o cantitate mare de loțiune de corp printre haine. O mulțime de magazine, inclusiv supermarketuri, oferă acum sticluțe goale de 50-100 mililitri pe care le poți umple cu produsele tale favorite de îngrijire.


Dacă alegi să călătorești cu o agenție de turism cu experiență, cu siguranță consultantul tău de turism te va sfătui și în privința hainelor și obiectelor ce îți vor fi necesare în vacanța ta, astfel încât tu doar să te bucuri la maximum de clipele petrecute în călătoria ta!

Contactează un consultant DAL Travel