Franța este o țară atât de diversă și vastă încât ai putea petrece luni întregi explorând-o și tot nu ai reuși să bifezi toate atracțiile turistice - asta pentru că fiecare regiune a Franței are câte ceva interesant de descoperit: fie că vorbim de plaje ascunse, de sătuce liniștite, de castele impresionante, de orașe vibrante sau chiar de… sutele de tipuri de brânzeturi ce se produc în Franța. Așadar, dacă Parisul nu te atrage sau poate că l-ai descoperit deja, ce ar fi să îți planifici următoarea vacanță în Franța într-o regiune mai puțin cunoscută, dar absolut impresionantă? Iată recomandările agenților de turism DAL Travel:

Provence - Alpes - Côte d’Azur
Gazdă pentru faimoasa rivieră franceză, regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur este un adevărat tărâm al contrastelor - de la însorita Coastă de Azur, ce atrage turiști din cei mai înstăriți, la Alpii Francezi în nord, semeți și mult iubiți de pasionații sporturilor de iarnă, și până la celebrele câmpuri de lavandă din vest, ce transformă complet peisajul prin nuanțele lor violet. Alege o vacanță pe Coasta de Azur pentru a descoperi orașele emblemă ale Franței - Nisa, Cannes și Saint-Tropez - și pentru a te bucura de soarele Mediteranei sau bucură-ți sufletul cu o vacanță în Provence la începutul verii, pentru a admira câmpurile înflorite de lavandă.

Alsacia, Lorena și Champagne-Ardenne
Cele trei provincii faimoase formează din 2016 regiunea Grand Est - însă chiar dacă numele a fost schimbat, frumusețea peisajelor rămâne aceeași. La granița cu Belgia, Luxemburg, Germania și Elveția, regiunea Grand Est este în topul preferințelor turiștilor din întreaga lume - influențele germanice fiind puternic resimțite atât în arhirectură, cât și în obiceiurile localnicilor, în limba vorbită și chiar în gastronomie. Dintr-o vacanță în Alsacia și Lorena nu trebuie să lipsească vizitele în orașele Strasbourg și în pitorescul Colmar, în timp ce o vacanță în Champagne trebuie să fie, așa cum îi spune și numele, dedicată rafinatei băuturi și descoperirii procedurilor de fabricație.

Normandia
Cu ale sale stânci înalte și cretoase, împrejmuite adesea de plaje virgine de-a lungul Canalului Mânecii, Normandia este una dintre cele mai apreciate regiuni ale Franței când vine vorba de diversitatea peisajelor. În plus, fiind și un centru important în epoca medievală, regiunea abundă de situri istorice și clădiri emblematice pentru această eră: de la faimosul Mont Saint-Michel, la nenumărate castele, catedrale și abații medievale. 

Bretania
Aflată între Canalul Mânecii și Golful Biscaya, nu este de mirare că cea mai importantă atracție turistică a regiunii Bretania este zona de coastă, presărată cu o mulțime de orășele și sătuce pescărești pe care merită să le explorezi. Nici moștenirea culturală nu este de neglijat, fiind destul de diferită de restul Franței datorită influențelor celtice - alege o vacanță în Bretania în timpul verii, pentru că atunci se organizează diverse festivaluri și evenimente locale tocmai pentru a promova obiceiurile străvechi.

Corsica
Poziționată ideal în inima Mării Mediterane, insula Corsica abundă de peisaje incredibile și de situri istorice, toate îndulcite de climatul blând și însorit de care se bucură tot timpul anului. Apele limpezi ale Mediteranei sunt perfecte în timpul verii atât pentru cei care iubesc să stea la plajă, cât și pentru fanii sporturilor acvatice, Corsica fiind locația ideală pentru scuba diving, windsurfing sau pentru navigat cu ambarcațiuni.
Iar dacă te gândeai că nu ai ce să vizitezi într-o vacanță în Corsica, află că aici găsești locul de naștere al lui Napoleon - orașul Ajaccio - astfel că te vei întâlni la orice pas cu monumente dedicate acestuia, dar și cu numeroase castele și cetăți fortificate.

Tu ce regiune alegi pentru vacanța de vară în Franța? Dacă nu ești hotărât, consultanții DAL Travel te vor consilia în alegerea destinației perfecte - contactează-ne acum.