Mini vacanța de Paște este un prilej bun de a ne redescoperi țara, mai ales că primăvara deja a sosit peste plaiurile mioritice și că de Paște vom putea ieși la iarbă verde, înconjurați de copaci înfloriți, unde vom putea sărbători cum se cuvine, cu toate tradițiile noastre autentice: ouă roșii, cozonaci, pască și multă veselie.

Iată care sunt după părerea noastră cele mai frumoase locuri din România în care îți poți petrece vacanța de Paște:

 

1.    Delta Dunării
Dacă îți dorești o vacanță de Paște activă, în mijlocul naturii, în care să descoperi mai multe locuri frumoase, dar în același timp nici nu vrei să îți petreci prea mult timp în mașină, Delta Dunării este destinația perfectă. Recomandarea noastră de cazare în Delta Dunării este Resortul Lebăda Luxury Resort 5*, care pe lângă serviciile excelente, are și o poziție excelentă pe brațul Sulina, în inima deltei, de unde poți explora împrejurimile cu barca sau chiar la bordul unui caiac, dacă vrei să faci și puțin sport după masa festivă de Paște. 

 

2.    Ținutul Secuiesc
Chiar dacă Ținutul Secuiesc este una dintre cele mai puțin populare destinații de vacanță în România, nu înseamnă că nu ai ce vedea aici! Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țara noastră, Tinovul Mohoș, Salina Praid sau Băile Balvanyos sunt doar câteva dintre atracțiile turistice ale zonei, însă toate sunt completate perfect cu opțiunile de cazare de aici: conacele secuiești din Covasna.

Noi vă recomandăm să vă petreceți Paștele la Pensiunea Contelui Kalnoky din Micloșoara sau chiar în Valea Zălanului, în reşedinţa de vară a Prinţului Charles al Marii Britanii.

Ținutul Secuiesc este foarte ofertant și din punct de vedere gastronomic: de la celebrul gulaș, la kurtoș și până la turta dulce, pe care o poți decora chiar tu.

 

3.    Bucovina
Dacă ți-ai propus ca în acest an să înveți cum să încondeiezi ouă, Bucovina este locul în care să o faci, căci tehnica aceasta este păstrată de sute de ani de femeile locului - ba chiar acestei tradiții i-a fost dedicat un muzeu întreg: Muzeul Oului din localitatea Vama. Pe lângă admirarea și deprinderea unor tradiții, o vacanță de Paște în Bucovina înseamnă și vizitarea unor atracții turistice unice în țară, cum ar fi Mănăstirea Voroneț, Vatra Dornei, satul Ciocănești sau o plimbarea cu Mocănița Huțulca.

 

4.    Maramureș
„Maramureş plai cu flori / Măi dorule măi / Mândru' eşti în sărbători / Măi dorule măi!”

Maramureș este zona României în care se păstrează cel mai mult tradițiile, indiferent că vorbim de cele asociate sărbătorilor, nunților sau chiar traiului zilnic. Nu avea cum, așadar, să lipsească de pe lista noastră, mai ales că o vacanță de Paște în Maramureș înseamnă și un prilej bun de a vizita multitudinea de obiective turistice de aici: Mănăstirea Bârsana, Cascada Cailor din Borșa, Cimitirul Vesel din Săpânța sau chiar o plimbare cu Mocănița pe Valea Vaserului.

 

5.    Rucăr-Bran
Păzit bine de munții Bucegi și masivul Piatra Craiului, culoarul Rucăr-Bran este ideal pentru o vacanță de Paște prin România: pe lângă peisajele ce-ți vor încânta privirea, aici ai și o mulțime de atracții turistice de vizitat, de la Castelul Bran, la Cetatea Râșnov, Cheile Grădiștei și Peștera Dâmbovicioara, nu te vei plictisi cu siguranță dacă alegi să îți petreci Paștele aici. 
Cât despre cazare, nu-ți face griji - vei găsi o mulțime de pensiuni autentic românești, cu gazde primitoare și mese îmbelșugate de sărbătoare. 
Recomandarea noastră în acest sens este Resortul Europark Fundata, care oferă oaspeților și numeroase activități în aer liber.

 

Dacă alegeți ca anul acesta să vă petreceți Paștele în România, nu uitați că la DAL Travel găsiți o mulțime de oferte de cazare în România, pe care le puteți rezerva rapid și pe care le puteți achita inclusiv cu vouchere de vacanță. Aflați de aici ce servicii puteți achita cu tichete de vacanță într-o agenție de turism. Nu ezitați să contactați un consultant DAL Travel pentru mai multe informații!