Parade, petreceri fastuoase, pene, paiete, costume elaborate, muzică ritmată, dans și tradiții care mai de care mai inedite - fiecare carnaval din lume are specificul lui, oferind atât localnicilor, cât și turiștilor, un motiv perfect de a se deconecta de la cotidian și de a se distra la maximum. Iar dacă titlul de cel mai faimos carnaval din lume este ocupat de mult timp de Carnavalul de la Rio, află că și continentul european găzduiește unele dintre cele mai frumoase carnavaluri - cu siguranță ai auzit deja de cel de la Veneția, cunoscut în întreaga lume pentru măștile sale spectaculoase.

Suntem siguri că ți-ai propus să participi măcar o dată în viață la un carnaval, nu-i așa? Noi ne-am conformat și am inclus în portofoliul de circuite DAL Travel o selecție cu cele mai faimoase carnavaluri din Europa:
 

1. Carnavalul de la Nisa

Carnavalul de la Nisa este unul dintre cele mai ample carnavaluri din lume și în fiecare an zeci de mii de oameni, francezi și străini deopotrivă, aleg să ia parte la spectacolele stradale. Acesta este considerat a fi și unul dintre cele mai vechi carnavaluri, prima ediție având loc în anul 1294, când era considerat un eveniment privat al nobililor, urmând ca în anul 1873 să devină un eveniment oficial. În fiecare an este aleasă o tematică diferită, iar pentru anul 2023 aceasta va fi “Regele comorilor lumii”, tematică aleasă pentru a onora înscrierea Nisei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

O particularitate a Carnavalului de la Nisa este faimoasa “bătaie cu flori”, unde mii de flori sunt aruncate spre mulțime. “Bătăliile” sunt organizate o dată la două zile pe toată durata festivalului, iar anual sunt aruncate aproximativ 100.000 de flori. Perioada Carnavalului, pe lângă festivitățile sale, oferă o oportunitate minunată de a descoperi Nisa iarna: blândețea climei, luminozitatea cerului, turcoazul Mării Mediterane și arta de a trăi pe Coasta de Azur îți vor completa vacanța în Nisa, alături de confetti și o mulțime de emoții! Alege un circuit cu însoțitor la Carnavalul de la Nisa și bucură-te de atmosfera festivă la început de an!

 

 

2. Carnaval în Insula Madeira

Insula Madeira este o una dintre cele mai frumoase din Europa, cu multe atracții, obiective turistice și activități, perfectă pentru a fi vizitată în orice perioadă a anului datorită climatului său plăcut - fiind, de altfel, supranumită și Insula Primăverii Eterne. Dacă vrei să ai parte de o experiență completă însă, alege să o vizitezi în timpul Carnavalului din Insula Madeira - o sărbătoare impresionantă, plină de costume colorate, muzică tradițională, parade uimitoare, extravagante și, desigur, voie bună. Cu o gamă largă de activități din care să alegi, este ușor să fii cuprins de cântec și să dansezi în toată Madeira. Tradiția datează încă din secolul al XIX-lea, de când satira socială și politică se unesc pentru o paradă tipică “Cortejo Trapalhão”, la care oricine poate participa. În Madeira, sezonul carnavalului este trăit într-o atmosferă festivă constantă, atât cu inițiative oficiale, cât și cu cele care au un caracter mai spontan, adânc înrădăcinat în tradiția Madeira, cu bucuria și veselia predominând pe străzi, dar și în casele localnicilor.

 

 

3. Carnavalul din Malta

Carnavalul din Malta, deși nu este pe atât de cunoscut printre turiști pe cât ar merita, are o tradiție veche, care datează de mai bine de șase secole. Cavalerii Ordinului Sf. Ioan au fost pionierii sărbătorii și au introdus competițiile de forță și balurile de carnaval în tradițiile malteze, care au supraviețuit până în vremurile moderne. Carnavalul din Malta a rezistat testului timpului și astăzi se bucură de o popularitate masivă în rândul localnicilor și de o reputație tot mai mare în rândul străinilor. Fiind o sărbătoare plină de veselie și spontaneitate, oricine poate să poarte costum, să-și acopere fața cu o mască sau un machiaj și să se distreze pe străzi în timpul Carnavalului. Aici vei putea întâlni un val de baluri mascate, petreceri, concursuri, fanfare, costume de carnaval elaborate și o paradă de care alegorice pe străzi, prezidate de carul “Carnavalul Regelui”, care se dorește a fi cel mai frumos dintre toate. Te poți bucura de splendoarea și spectaculosul acestui carnaval într-un circuit la Carnavalul din Malta, organizat de o agenție de turism cu experiență.

 

4. Carnavalul de la Veneția

Imposibil să nu fi auzit deja de Carnavalul de la Veneția, un eveniment la care e musai să participi măcar o dată în viață datorită magiei, extravaganței, dar și a frumuseții debordante pe care o vei întâlni aici. Istoria Carnavalului de la Veneția datează din 1094, însă acesta a fost declarat eveniment public abia în anul 1268. Există o mulțime de lucruri care fac că participarea la Carnavalul de la Veneția să fie de neratat pentru un devorator de turism: de la spectacolele extraordinare și paradele de costume din Piazza San Marco, cu jongleri, dansatori și muzicieni, până la proiecții video speciale și tururi gratuite la muzee cu ghid, care au loc doar pe parcursul acestor două săptămâni de carnaval. Este, de asemenea, o ocazie foarte bună de a (re)descoperi frumusețea Italiei, iar dacă dorești să explorezi această țară minunată, poți alege oricând un sejur în Italia.

 

5. Carnavalul Notting Hill

Un alt carnaval faimos din Europa este Notting Hill - organizat anual în Londra, acesta celebrează comunitatea britanică din Indiile de Vest, încurajând unitatea culturală. De fapt, carnavalul a luat naștere în anii ‘60 tocmai ca o modalitate de a aborda tulburările comunității și de a îmbunătății relațiile interrasiale. Astăzi, festivalul emană doar vibrații pozitive, fiind plin de parade elaborate, cu costume colorate și muzică specifică. Participând la Carnavalul Notting Hill ai ocazia de a intra în spiritul Caraibelor, plin de arome exotice, dansuri ritmate și multă veselie. Totodată, dacă vrei să pătrunzi în lumea clasică, anglo-saxonă a Insulelor Britanice, ceva mai diferită de cea a Carnavalului, te invităm într-un circuit cu însoțitor în Anglia, Scoția și Irlanda. Astfel, vei putea observa contrastul cultural și vei putea trăi momente de neuitat într-un tărâm de poveste.

 

Carnavalurile sunt momentul perfect de a te destinde, a trăi experiențe de neuitat și a crea amintiri care te vor însoți toată viața! Acestea sunt câteva dintre cele mai faimoase carnavaluri din Europa pe care sub nicio formă nu ar trebui a le ratezi. Noi te invităm să trăiești “viața ca un carnaval” alături de DAL Travel!