Deși alegerea celei mai bune linii de croazieră este de cele mai multe ori subiectivă, depinzând de nevoile și dorințele fiecărui călător, an de an se organizează numeroase sondaje printre cititorii celor mai populare reviste de călătorii din lume pentru a afla care este topul celor mai bune companii de croazieră. Sondajele au luat în calcul atât calitatea serviciilor, a cabinelor și a facilităților de la bord, cât și varietatea itinerariilor și a destinațiilor în care vasele de croazieră ajung, precum și excursiile organizate la țărm. 

Iată așadar care este topul liniilor de croazieră pentru 2022:


1.    Celebrity Cruises
Celebrity Cruises a fost numită croaziera cu cel mai bun raport calitate-preț în 2021, iar asta se datorează în mare parte faptului că multe dintre serviciile care de obicei vin la pachet cu costuri extra la alte linii de croazieră, precum WiFi, băuturi alcoolice și cafele de specialitate sunt incluse în majoritatea pachetelor marca Celebrity Cruises. 

2. Viking Cruises
Înființată în Elveția, compania Viking Cruises este una ce oferă croaziere de lux în întreaga lume, astfel că dacă îți dorești să ai parte de un sejur marcat de eleganță și servicii de top la bord, nu ezita să îi întrebi pe consultanții DAL Travel despre o ofertă personalizată de croazieră în destinațiile tale de interes.

Ce ar trebui să știi este că Viking Cruises oferă croaziere pentru adulți și în special cuplurilor, punând la dispoziție o mulțime de activități romantice la bord, de la masaje în cuplu, la spa și cine romantice sub clar de lună - serviciile lor fiind astfel potrivite și pentru o lună de miere pe croazieră.

3. MSC Cruises
O altă companie elvețiană de croaziere este și MSC, ce deține 5 dintre cele mai mari vase de croazieră din lume: MSC Grandiosa, MSC Bellissima, MSC Meraviglia, MSC Virtuosa și MSC Seashore. Astfel, dacă vreți să experimentați viața la bordul unui adevărat oraș plutitor, ce poate găzdui până la 6300 pasageri, MSC este alegerea clară, mai ales că itinerariile vaselor sale acoperă întreaga lume.

Pe unul dintre cele mai mari vase ale companiei, MSC Virtuosa, ne vom îmbarca și noi alături de turiștii noștri într-o Croazieră în Golful Persic în care timp de 9 zile vom descoperi nu mai puțin de 3 țări: Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Qatar. 


4. Royal Caribbean International
Tot în topul companiilor de croazieră cu cele mai mari vase de croazieră din lume intră și Royal Caribbean, cu nu mai puțin de 4 nave ce te pot purta prin cele mai frumoase mări din lume: croaziere în Marea Caraibilor și Marea Mediterană. Aceste mega-vase de croazieră oferă orice serviciu pe care ți-l poți imagina, de la parcuri acvatice la spectacole de teatru și de la baruri în care ospătari sunt roboții, până la cabine pentru copii cu tobogan interior. 

Cu Royal Caribbean vom călători și noi într-o croazieră în Mediterana de Vest, în luna mai a acestui an, la bordul unuia dintre cele mai bine dotate vase de croazieră din flota Royal Caribbean: Vision of the Seas. Următoarea aventură cu această companie va fi în luna iunie, când vom explora Norvegia într-o croazieră la Cercul Arctic, la bordul vasului de croazieră Jewel of the Seas.

5. Disney Cruise Line
După cum îi spune și numele, compania Disney oferă nu doar croaziere pentru copii, ci mai degrabă acces într-o lume fantastică pe fiecare din cele 5 vase de croazieră pe care le deține - copiii vor fi cu siguranță fermecați de universul magic în care vor păși la bord, cu muzică, jocuri de lumini și efecte speciale desprinse din poveștile Disney, dar și cu o mulțime de tobogane, caruseluri și piscine ce merită explorate în deplină siguranță.


Ești pregătit să o altfel de vacanță? Citește ghidul nostru pentru a alege o croazieră și contactează-ne pentru a ne spune în ce destinații vrei să călătorești cu stil, la bordul unui vas de croazieră!