Luna Februarie a venit cu vești bune pentru călătorii români! Noi destinații și-au deschis granițele, oferindu-ne oportunități interesante de vacanțe pentru primăvara lui 2021. Kenya este cea mai nouă adiție la lista țărilor deschise, fiind probabil și cea mai dorită destinație turistică ce este acum accesibilă turiștilor.

 

Iată unde putem călători în Februarie 2021:

1.    Kenya

Din 19 Ianuarie, Kenya a renunțat la obligativitatea carantinării pentru călătorii din România. Astfel, turiștii români pot intra acum în Kenya prezentând un test PCR negativ, făcut cu maximum 96 de ore înainte de călătorie. Rezultatul testului trebuie urcat pe un site al Ministerului Kenyan al Sănătății, pentru a-ți genera un certificat Travel Code, ce trebuie prezentat mai apoi la îmbarcarea în avion. Mai multe detalii sunt disponibile aici. În cazul în care alegeți să călătoriți cu agenția de turism DAL Travel, un consultant turistic cu experiență vă va oferi suport în obținerea certificatului de călătorie.

Pentru că ne-a fost tare dor de această destinație și de safariurile incredibile de aici, vă propunem un circuit cu însoțitor în Kenya în luna februarie, unde timp de 14 zile vom avea parte de experiențe unice în viață: vom vedea de aproape “the Big Five” (leul, leopardul, elefantul, rinocerul și bivolul) în cele mai frumoase Parcuri Naționale ale Kenyei, vom admira cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro, vom interacționa cu triburile Masai, iar la finalul vacanței ne vom relaxa pe plajele albe din Diani Beach, la malul Oceanului Indian. 

Util: cetățenii români au nevoie de viză pentru a vizita Kenya. Aceasta se obține online și are un cost de 51$/persoană. În cazul în care alegeți să călătoriți cu agenția de turism DAL Travel, un consultant turistic cu experiență vă va oferi suport în obținerea vizei pentru Kenya.

 

2.    Namibia

Începând cu 15 Ianuarie, Namibia și-a deschis granițele turiștilor din toată lumea. Cei care călătoresc în Namibia trebuie să prezinte la intrarea în țară un test PCR negativ, efectuat cu maximum 7 zile înainte de data intrării în țară. Ce este important de reținut este că cetățenii români au nevoie de viză pentru a vizita Namibia, iar aceasta se poate obține direct pe aeroportul din Windhoek, acolo unde se vor prezenta documentele de călătorie.

Vom vizita și noi Namibia în luna martie, într-un circuit de grup cu însoțitor ce cuprinde toate obiectivele turistice importante ale țării: dunele de nisip roşu din Sossusvlei, Deşertul Namib, al doilea cel mai mare canion din lume (Canionul Fish River), arta rupestră din Twyfelfontein și safari în Parcul Naţional Etosha.
În plus, partenerii noștri din Namibia ne-au dat vești excelente: natura lor revine la viață! Namibia a înregistrat cel mai ploios sezon din ultimii 100 de ani, chiar și unele părți din deșert fiind acum acoperite de apă, iar animalele sălbatice profită din plin, fiind mai active și mult mai ușor de observat. 
 

3.    Egipt

Egiptul este una dintre țările ce și-au deschis demult porțile pentru turiștii străini, fiind și una dintre destinațiile preferate ale românilor din această perioadă, atât datorită obiectivelor turistice impresionante, cât și datorită apropierii de casă și prețurilor atractive.

În Egipt organizăm atât circuite de grup cu însoțitor, cu plecări în luna februarie și în luna martie, dar și sejururi în Hurghada și Sharm El Sheikh, cu plecări săptămânale în perioada Martie-Octombrie. Contactați un agent de turism DAL Travel pentru mai multe detalii. 
 

4.    Tanzania

Tanzania este una dintre destinațiile noastre preferate, fiind mixul perfect dintre aventură (prin experiența de safari în partea continentală) și relaxare (prin relaxarea de pe plajele din Zanzibar). Într-un astfel de circuit de grup în Tanzania vă invităm la începutul lunii martie, atunci când vom explora împreună Par curile Naționale Serengeti, Tarangire și Arusha cu ajutorul jeep-urilor de safari, iar finalul vacanței ne va găsi la malul Oceanului Indian, pe plajele din Zanzibar.

 

5.    Costa Rica

Costa Rica este o destinație deschisă încă de la finalul lui 2020, atunci când s-a renunțat la obligativitatea prezentării unui test PCR pentru cei care intră în țară. Singurele condiții de călătorie pe care trebuie să le respecte cei care vor să viziteze Costa Rica sunt să aibă o asigurare medicală de călătorie care să acopere minimum 20.000$, asigurare ce trebuie achiziționată de la o firmă de asigurări din Costa Rica. Cea de-a doua condiție de intrare în țară este să se completeze online un formular de sănătate. În cazul în care alegeți să călătoriți cu agenția de turism DAL Travel, un consultant turistic cu experiență vă va oferi suport în îndeplinirea condițiilor necesare plecării în Costa Rica.

În Costa Rica vom merge și noi de Paște, într-un circuit complex prin America Centrală de 21 de zile, în care vom explora pe lângă Costa Rica și Panama și Nicaragua - vă invităm alături de noi!

 

Destinații pentru care s-au impus de curând restricții: Maldive, Republica Dominicană și Dubai

Trei dintre cele mai vizitate destinații turistice exotice din această perioadă, Maldive, Republica Dominicană și Dubai, au intrat începând cu 5 Februarie pe lista galbenă a României. Acest lucru presupune ca la întoarcerea în România să prezinți un test PCR negativ (realizat cu maximum 72 ore înainte), precum și să stai în carantină timp de 14 zile (chiar dacă testul este negativ). Singurele excepții de la această regulă sunt dacă ai avut COVID în ultimele 90 de zile și poți prezenta dovada unui test pozitiv din acea perioadă sau dacă te-ai vaccinat cu ambele doze (după minim 10 zile de la efectuarea rapelului).