Câmpurile de lavandă din Franța sunt printre cele mai frumoase din lume și, cu siguranță, printre cele mai faimoase. Una dintre cele mai cunoscute zone pentru câmpurile sale de lavandă este Provence. La începutul verii, când macii de primăvară aproape au dispărut, florile strălucitoare de lavandă încep să transforme peisajul într-un mozaic plin de culoare. Alegând un circuit în Franța la momentul potrivit, vei avea ocazia să te bucuri de câmpurile pline de culoare, de natură și de ce nu, să obții fotografii impresionante care îți vor rămâne drept amintire. Totuși, dacă e prima dată când vizitezi câmpurile de lavandă, ar fi de preferat să ai în vedere anumite lucruri, de aceea specialiștii DAL Travel au pregătit câteva sfaturi utile pentru tine.

Iată 5 sfaturi utile pentru a vizita câmpurile de lavandă din Franța:

1.    Alege perioada potrivită

Cel mai bun moment pentru a vizita câmpurile de lavandă este la începutul lunii iulie, când întreaga regiune este presărată cu florile violet. Sezonul de lavandă în Provence începe la mijlocul lunii iunie și se menține până la sfârșitul lunii iulie. Dacă vizitezi Provence în august, este posibil să nu te mai poți bucura de acestea, deși în funcție de vreme mai pot fi câteva câmpuri înflorite și în această perioadă. Totuși, sfatul nostru este să alegi un circuit în Provence la începutul lunii iulie pentru a evita aglomerația, dar și pentru a te asigura că te poți bucura la maximum de frumusețea oferită de aceste minunate flori.

2.    Nu rata cele mai bune locații

Câmpurile de lavandă din Franța pot fi admirate în destul de multe locații, însă există câteva care pot fi descrise ca fiind cu adevărat spectaculoase. Cele mai bune zone pentru a vizita câmpurile de lavandă în Franța sunt:

●     Platoul Valenstone

Câmpurile de lavandă din Platoul Valenstone sunt cele mai fotografiate și frumoase, atât din Provence, cât și din lume. Aici lavanda este încadrată de lacuri albastre și câmpuri de floarea soarelui, ceea ce face din această zonă una splendidă, perfectă pentru iubitorii de peisaje naturale. Atunci când alegi un sejur în Provence, asigură-te că nu ratezi această zonă legendară.

●     Platoul Sault 

Satul Sault se află pe creasta unui deal, cu pădure pe o parte și străzi cu aer medieval pe cealaltă parte. Drumul până la acest sat oferă o priveliște de vis asupra Platoului Sault, plin de câmpuri nesfârșite de lavandă. Aici vei putea explora cu ușurință câmpurile, la pas sau cu ajutorul unei biciclete, fiind foarte aproape unul de celălalt. 

●    Valea Luberon

Valea Luberon este cea preferată de localnici. Pentru că esența acestui loc stă în străduțele înguste și satele pitorești, câmpurile de lavandă sunt mai puțin concentrate, însă acest lucru nu înseamnă că își vor pierde din frumusețe sau că vor fi mai greu de găsit. În această zonă, ascunse între podgorii și plantații de măslini, vei găsi câmpuri magice de lavandă, gata să fie admirate!

3.    Fii respectuos

Pentru că un circuit în Provence este alegerea multor persoane, din toată lumea, localnicii sunt deja obișnuiți cu sosirea turiștilor. Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că aceste câmpuri de lavanda sunt mijloacele de existență ale cuiva, de aceea ar fi indicat să le admiri frumusețea fără să le culegi. De asemenea, ai grijă să nu le calci pentru a nu strica munca localnicilor, nici frumusețea acestor minunate flori. 


4.    Transport

Pentru a te deplasa mai rapid și mai ușor în regiune probabil că va fi nevoie să conduci. În acest sens vei putea închiria o mașină destul de simplu, deci nu trebuie să iți faci griji. Pentru cei care nu dețin permis de conducere, există și autobuze care circulă în toată regiunea însă programul acestora te va limita destul de mult. O altă variantă poate fi bicicleta, dacă dorești să vizitezi doar câmpurile de lavandă dintr-o anumită zonă mai populară, care sunt, de obicei, destul de aproape unul de celălalt. Poți apela și la un circuit cu însoțitor în Franța, unde nu va trebui să îți faci griji cu privire la transport pentru că acesta va fi asigurat. 


5.    Pregătește-te pentru vremea călduroasă

Dat fiind faptul că cea mai bună perioadă pentru a vizita câmpurile de lavandă este luna iulie, va trebui să te aștepți să fie foarte cald. În general, lunile iulie și august sunt cele mai călduroase din an, cu temperaturi destul de ridicate, aerul fiind uscat. Recomandarea noastră este să te pregătești corespunzător, să nu uiți de protecția solară și să ai întotdeauna la tine apă din plin. Apa de la robinet din Franța este potabilă, însă pentru a fi complet sigur poți opta pentru apa din supermarket.

Suntem siguri că înainte de a pleca într-un circuit în Provence vei dori să afli cât mai multe informații despre această regiune absolut magnifică. Aceste 5 sfaturi sunt, cu siguranță, de luat în considerare pentru a fi pregătit atunci când te vei bucura de câmpurile pline de lavandă, care te vor transpune într-o cu totul altă lume. Dacă ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să apelezi la o agenție de turism în București