Cuba este cu adevărat o destinație unică - fie că este vorba de peisajul incredibil de colorat, de oamenii prietenoși, de cultura vibrantă sau de aroma unică a romului produs aici, această țară îți va fura, cu siguranță, inima. Clădirile sale din perioada colonială, istoria incredibilă, culorile puternice, plajele desprinse parcă din vederi și farmecul greu de descris, vor face ca alegerea unui circuit în Cuba să fie una dintre cele mai inspirate vacanțe pe care le vei face în viață! Dacă nu ești încă total convins că vrei să îți petreci următoarea vacanță în Cuba, specialiștii DAL Travel îți vor oferi câteva motive să dai o șansă unui circuit memorabil în această destinație.

 

Iată 5 motive pentru care ar trebui să vizitezi Cuba:

   1. Istoria bogată și arhitectura unică

Cuba are o istorie recentă tulbure, cu revoluția cubaneză și regimul socialist al lui Fidel Castro, fapt pentru care vei simți foarte puternic această istorie nu doar în muzee, ci și pe străzi, centrul istoric al Havanei fiind declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, dar și din poveștile localnicilor. Odată cu istoria vei avea ocazia să admiri și arhitectura cu adevărat specială a acestei țări, reprezentată de un mix de clădiri în stil neoclasic francez, spaniol maur, Art Deco și baroc colonial. Havana abundă în construcții arhitecturale de o frumusețe rară, iar câteva dintre obiectivele care nu ar trebui ratate sunt Capitoliul, care seamănă incredibil cu Capitoliul din Washington, dar și Catedralele, care sunt inclused în cadrul unui circuit cu însoțitor în Cuba.

   2. Plajele

Cuba deține aproximativ trei sute de plaje cu peisaje magnifice, iar majoritatea dintre acestea sunt publice, așa că pregătește-te să fii încântat de marea turcoaz, de valurile blânde, soarele strălucitor și briza proaspătă a Mării Caraibilor. Dacă ești adeptul scufundărilor sau al snorkelingului, Cuba este destinația perfectă pentru tine: meduze, caracatițe, rechini-tigru sau recife uriașe de corali te așteaptă să le explorezi. În plus, în Varadero poți chiar să înoți cu delfinii - o experiență cu siguranță de neuitat de care te poți bucura împreună cu familia! De altfel, plaja din Varadero este una dintre cele mai frumoase și populare plaje din Cuba, iar noi îți recomandăm să alegi un circuit în Cuba și sejur în Varadero pentru a te bucura de tot ce are Cuba mai frumos de oferit!

   3. Muzică și dans

Voia bună este pe primul loc în Cuba, așa că să nu fii surprins când vei observa că muzica și dansul sunt întâlnite peste tot, de la baruri, mașini și până la oameni care cântă pe străzi de parcă nu au nicio grijă, iar localnicii dansează ca și cum nimeni nu-i privește. Ia exemplu de la ei și scapă de inhibiții, pentru că aici toată lumea dansează, indiferent de vârstă, profesie sau gen, încă de dimineața și până târziu în noapte. Dacă alegi să îți petreci vacanța în Cuba, cu siguranță ritmurile de salsa, rumba, cha-cha și reggaeton, te vor aduce cuceri. Sfatul nostru: lasă-te purtat de val și profită de atmosfera cubaneză care va face ca sejurul tău să fie unul de neuitat.

   4. Patria romului, trabucului și a mașinilor de epocă

Romul și trabucurile sunt pur și simplu mândria insulei. Chiar dacă nu ești fumător, ar fi păcat să călătorești în Cuba și să nu afli despre cum se cultivă tutunul și despre cum a luat naștere o industrie ce definește acum o țară întreagă. Soiurile de trabucuri sunt foarte diverse, iar prețurile acestora diferă în funcție de calitatea tutunului, dar și de vechime, pentru că se consideră că cele care sunt păstrate o perioadă mai lungă de timp vor fi mai aromate. Pe lângă trabucuri, nu rata nici degustarea a mai multor soiuri de rom cubanez, renumit pentru gustul subtil și delicios. Într-un circuit cu însoțitor în Cuba vei putea afla poveștile despre istoria romului, dar vei putea vizita și Muzeul Romului, locul perfect pentru a descoperi băutura emblematică. Pe lângă aceste două atracții neobișnuite, Cuba este și paradisul iubitorilor mașinilor de epocă, orașele fiind pline de mașini vechi de peste 50 de ani, în culori cât mai vii, folosite îndeosebi pentru tururi de oraș sau chiar drept taxi. 

   5. Clima perfectă

Cuba are un climat subtropical, ceea ce face din această destinație un loc ideal pentru a fi vizitat atunci când în Europa este iarn, iar în Cuba este sezon uscat (noiembrie - aprilie) Cu excepția câtorva zile mai răcoroase din ianuarie și până în martie, de cele mai multe ori temperaturile vor fi ridicate, iar zilele însorite. Uneori, umiditatea crescută poate face ca temperatura să pară mai ridicată decât este, însă vei observa cu greu acest lucru, mai ales dacă ai combinația perfectă de piscine sau excursii pe plajă. Oricum ar fi, dacă îți plac vacanțele în regiuni cu vreme caldă, Cuba nu te va dezamăgi.

 

Dacă te-am convins, te așteptăm să te bucuri de ce are această țară mai bun de oferit, într-unul dintre circuitele cu însoțitor în Cuba, organizate de DAL Travel. Contactează-ne și haide să planificăm împreună vacanța ta de vis!