Numită și “Țara Calmului de Dimineață”, Coreea de Sud are extrem de multe de oferit pentru oricine dorește să îi treacă pragul - chiar dacă pe piața turistică românească nu este o destinație foarte promovată. Noi ne-am propus să schimbăm acest lucru, mai ales pentru că turiștii noștri s-au întors de fiecare dată cu feedback excelent după ce au savurat un circuit în Coreea de Sud alături de un însoțitor de grup român de la DAL Travel. Dacă și tu ești fascinat de tot ce înseamnă cultura asiatică și vrei să o descoperi din ce în ce mai mult, îți recomandăm să nu ratezi această țară cu temple și palate uimitoare, cu nenumărate situri incluse în patrimoniul mondial, cu obiceiuri străvechi păstrate cu sfințenie, dar și cu inovații la tot pasul - iată 5 motive pentru care merită să vizitezi Coreea de Sud:

 

1. Cultura debordantă

Datorită istoriei bogate pe care aceștia o au, sud-coreeni dețin și o varietate de tradiții pe care le-au păstrat în viață, de-a lungul secolelor. Acesta este unul dintre motivele pentru care, atunci când alegi un circuit cu însoțitor în Coreea de Sud, vei putea urmări spectacole de dans și muzică tradițională coreeană, unde localnicii vor fi îmbrăcați în costume populare autentice. Dacă vrei să te simți că făcând parte dintre aceștia poți chiar închiria un astfel de costum tradițional - pentru o amintire de neuitat din Coreea de Sud. Un alt lucru pe care mulți turiști de-ai noștri îl găsesc interesant în acest sens este că, chiar și în Seul-ul modern, poți găsi în continuare cartiere tradiționale cu case în stil hanok, dar și ceainării minunate care există de zeci de ani. Acest amestec între modernism și tradiționalism este cu adevărat interesant și merită explorat atunci când călătorești în Coreea de Sud.

 

2. Mâncăruri delicioase

Majoritatea coreenilor sunt destul de mândri de bucătăria lor unică, acesta fiind un rezultat al izolării naturale a țării, dar și a climatului, care duce la metode speciale de pregătire a mâncării. De-a lungul secolelor sud-coreenii au creat o cultura gastronomică fascinantă și bogată, formată din mâncăruri absolut delicioase precum tocane, supe, preparate cu tăiței sau garnituri de legume, care îți vor încânta papilele gustative. Există o mulțime de delicatese emblematice precum Bulgogi, Bibimbap sau faimosul kimchi, pe care nu trebuie să le ratezi dacă ai de gând să bifezi o vacanță în Coreea de Sud. Pe lângă aceste preparate tradiționale, sud-coreenii au și destule preparate pe care le vei găsi la diversele tarabe cu mâncare amplasate pe străzi și pe care, cu siguranță, vei dori să le încerci! Ghizii noștri locali știu care sunt cele mai bune (și sigure) astfel de zone cu street food, astfel că te poți baza pe ei pentru o experiență culinară autentică.

 

3. Peisajele naturale

Câmpuri de flori nemuritoare, iazuri mistice, munți semeți și plaje incredibile, toate acestea și nu numai pot fi întâlnite în Coreea de Sud, o țară de o frumusețe naturală uluitoare. Nu o spunem doar noi, ci și autoritățile internaționale, pentru că această țară abundă de situri incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO: insule spectaculoase, plantații de ceai, dar și parcuri naționale unice în lume. Asta transformă Coreea de Sud într-o destinație perfectă pentru toți iubitorii de natură.

În acest sens, câteva atracții pe care nu ar trebui să le ratezi sunt Insula Jeju, Parcul Oceanic Taejongdae, Plaja Haeundae sau Zona Demilitarizată Coreeană - noi le includem pe toate în circuitele de grup în Coreea de Sud. Vizitând locațiile pline de peisaje naturale vei avea ocazia să descoperi puterile vindecătoare ale naturii, dar și să te încarci cu energia pozitivă pe care o emană. Vei realiza, stând în armonie cu natura de la căpătul celălalt al lumii, cât de frumoasă este viața și cât de norocoși suntem că ne putem bucura de asemena minuni.

 

4. Inovație la cote maxime

Atunci când te afli într-o vacanță în Coreea de Sud este imposibil să nu remarci inovația care își face simțită prezența peste tot. De la arhitectura modernă și până la diversele gadgeturi de la firme cunoscute precum Samsung, Kia sau Hyundai, vei fi înconjurat de abordarea futuristă a sud-coreenilor, care se află în contrast cu reperele istorice ale țării. Un pont de la ghizii noștri: mergi la Dongdaemun Design Plaza pentru a înțelege ce înseamnă design și modernitate în Coreea de Sud, acesta fiind cel mai emblematic model al industriei coreene de design. Te asigurăm de faptul că, odată ce vei ajunge acolo, vei simți că ești în viitor!

 

5. Temple și palate emblematice

În ciuda faptului că este un oraș destul de zgomotos și poate deveni chiar stresant pentru anumite persoane, Seul-ul oferă călătorilor și câteva paradisuri de liniște precum templele sau palatele regale, înconjurate cu verdeață. Unul dintre acestea este Palatul Regal Changdeokgung, cunoscut pentru arhitectura sa specifică dinastiei Joseon. Totodată, pentru o experiență unică atunci când călătorești într-un circuit cu însoțitor în Coreea de Sud, trebuie să petreci o noapte într-un templu și să afli mai multe despre cultura coreeană de la călugării budiști. Îți poți rezerva de înainte șederea într-un asemenea templu, deci nu ezita să trăiești o experiențe ceva mai diferită.

Până când veți vizita aceasta țară, trebuie să ne credeți pe cuvânt: Coreea de Sud este o țară fantastică, care merită descoperită de orice iubitor de călătorii. Localnicii, mâncarea, natura, moda, muzica - există ceva pentru fiecare în acesta țară, deci asigură-te că nu lipsește de pe lista ta de dorințe de călătorie. Dacă acum ești convins că dorești să te aventurezi într-un circuit cu însoțitor în Coreea de Sud, poți apela oricând la o agenție de turism cu experiență precum DAL Travel.