Albania este una dintre cele mai puțin vizitate țări din lume, fiind un adevărat mister pentru majoritatea turiștilor. În ciuda trecutului său greu și a unei dezvoltări mai încete a turismului, Albania este o destinație de călătorie ce merită atenția ta - natura este încă virgină, cu multe peisaje demne de paginile revistelor, plajele sunt surprinzător de curate, apa este de un albastru intens, iar localnicii sunt extrem de prietenoși și cu drag să primească turiști și să le arate ce minunată este țara lor. 
Consultanții DAL Travel ce au organizat circuite turistice în Albania ne-au ajutat să găsim și alte motive pentru care merită ca următoarea ta vacanță să fie în Albania:


1.    Oamenii sunt incredibil de primitori și prietenoși
Albanezii se aseamănă foarte mult cu românii - sunt oameni bucuroși de oaspeți, care sunt mereu dispuși să îți sară în ajutor, trecând chiar peste bariera de limbă. De altfel, în cultura albaneză, turiștii ocupă cel mai înalt rang, localnicii fiind mereu dornici să te ajute să le descoperi țara - fie prin a-ți oferi să deguști gratuit mâncarea lor tradițională (sau chiar puțină Rakia), ori prin a te îndruma spre obiective turistice mai puțin cunoscute, dar spectaculoase - asta se datorează faptului că Albania și-a deschis ușile către turiști relativ recent. 


2. Plajele superbe
Dacă Albania nu îți sună a destinație de plajă și te-ai îndrepta mai degrabă spre Croația ori Muntenegru, ei bine află că plajele din Albania sunt printre cele mai frumoase din Europa! Litoralul scăldat de Marea Adriatică oferă atât plaje cu nisip fin, cât și plaje cu pietricele, însă toate sunt excepțional de curate, cu o apă de un albastru intens - nu rata plajele celebre de pe Riviera Albaneză: Ksamil, Dhermi sau Borsh sunt printre cele mai populare.


3. Moștenirea culturală bogată
Dacă plănuiești să călătorești în Albania, nu vizita doar plajele! Moștenirea culturală a Albaniei fascinează orice călător, chiar și pe cei mai experimentați care au deja la activ multe destinații culturale. Castele și fortărețe medievale găsești la tot pasul, tradițiile vechi de sute de ani ce încă sunt purtate de tineri te vor impresiona, iar muzeele și galeriile de artă  te vor ajuta să îți faci o idee despre istoria acestei țări și despre evoluția ei până în ziua de azi.


4. Lipsa aglomerației de la obiectivele turistice
Unul dintre cele mai bune lucruri în Albania la acest moment este lipsa turismului în masă. Da, în mijlocul sezonului vei vedea mai multă lume pe plaje sau pe traseele turistice, însă niciodată nu vor fi prea mulți încât să se formeze aglomerație.
Suntem siguri că în câțiva ani Albania va deveni una dintre cele mai populare țări din Europa, așa că dacă îți dorești să fii printre primii care explorează această destinație, acum e momentul să vizitezi Albania.


5. Prețuri accesibile
Albania este una dintre cele mai accesibile țări din Europa când vine vorba de buget de călătorie, însă calitatea serviciilor turistice nu are deloc de suferit - toate hotelurile în care am stat pe durata circuitelor cu însoțitor în Albania au fost ireproșabile. Acest lucru se datorează și faptului că țara nu este încă o destinație turistică prea populară, iar cererea nu este nici ea prea mare.

Un alt mare plus este mâncarea din Albania, cu prețuri foarte mici și cu porții foarte mari și delicioase - pe lângă felurile tradițional balcanice de mâncare, vei fi încântat și de varietate de fructe de mare la prețuri super accesibile.


Bonus: Este o destinație sigură
Mulți turiști ne întreabă dacă Albania este o destinație sigură de vacanță, având în minte fel de fel de legende și filme hollywoodiene. Dar pentru a lămuri pe toată lumea, trebuie să spunem că Albania este o țară foarte sigură, poate chiar mai sigură decât multe capitale vest-europene, așa că nu trebuie să îți faci griji pentru acest aspect.