Bloguri de călătorii, canale de YouTube, emisiuni TV, persoane publice și influenceri din social media - toate inspiră oamenii să călătorească din ce în ce mai mult, promovând vacanțele exotice și nu numai. Pentru majoritatea însă, planificarea unei vacanțe este partea cea mai puțin plăcută - e nevoie de mult timp, de un research amplu, de numeroase rezervări sau chiar de vize obținute în avans. Aici intervine însă o agenție de turism de încredere, care, prin experiența și partenerii lor te poate ajuta să îți planifici vacanța exact după dorințele tale, dar și să economisești mult timp prețios.

 

Iată de ce ar trebui să-ți lași planurile de vacanță în mâinile unor consultanți profesioniști dintr-o agenție de turism

 

1.    Câștigi timp 

Precum menționam mai sus, planificarea unei călătorii pe cont propriu nu doar că îți consumă timp pentru rezervări de bilete avion și alegerea unui hotel, însă pentru a ajunge în acest punct, este nevoie de o perioadă de documentare în prealabil. Surse de informare există pretutindeni pe Internet, însă trebuie să aduni informații din mai multe locuri, să le filtrezi și să le pui cap la cap înainte de a lua o decizie. Ba chiar este posibil ca perioada cea mai potrivită pentru o vacanță exotică să treacă până ajungi tu la varianta finală. Prin apelarea la o agenție de turism cu experiență, întreg procesul organizării unei vacanțe este preluat de un agent de turism, care va prelua de la tine dorințele de călătorie și îți va oferi cele mai bune soluții personalizate. Singura ta grija va fi ce să pui în bagaj!

2.    Accesezi servicii disponibile exclusiv agențiilor de turism

O excursie reușită nu ține doar de destinație și hotel, ci și de activitățile pe care le poți face în fiecare zi. O agenție de turism tour-operatoare are parteneri externi în fiecare destinație pe care o oferă, astfel că îți va putea oferi acces la tururi exclusive, experiențe culinare, plimbări cu barca sau drumeții, toate la prețuri mult mai bune decât cele disponibile la fața locului. Astfel te asiguri că nu vei rata nimic atunci când vizitezi o nouă destinație. 

3.    Economisești bani 

O prejudecată des întâlnită este faptul că rezervarea excursiilor prin intermediul agențiilor de turism este mai costisitoare decât planificarea lor pe cont propriu. Nimic mai fals! Datorită parteneriatelor cu agenții locale, cu hoteluri și cu linii aeriene, la rezervarea unei vacanțe printr-o agenție de turism poți beneficia de multe reduceri și beneficii extra. 

4.    Obții un itinerariu personalizat 

Planificarea atentă a unui program diversificat și totuși relaxant poate da bătăi de cap multora dintre noi, în special dacă nu avem aptitudini organizatorice sau de time management. Apelarea la o agenție de turism reprezintă una dintre cele mai bune decizii atunci când planifici o vacanță, deoarece beneficiezi de atenția permanentă la detalii a unui expert din domeniul turismului care să-ți ofere experiențe special gândite pentru stilul tău de a călători. Trebuie doar să îi transmiți dorințele tale atunci când contactezi o agenție de turism!

5.    Beneficiezi de suportul unor experți

Angajații agențiilor de turism sunt persoane pasionate de călătorii, iar cei mai mulți au vizitat deja destinațiile pe care le promovează, astfel că îți pot da sfaturi din experiența lor personală. În plus, în cazul în care apare o situație neprevăzută atunci când te afli  într-o vacanță exotică la mii de kilometri depărtare de casă, consultantul de turism îți va oferi suportul necesar și va căuta soluția cea mai avantajoasă pentru tine! Un motiv în plus, așadar, să îți lași excursia în mâinile unor experți prin apelarea la o agenție de turism! 

    

Prin avantajele pe care le oferă - itinerariu personalizat, suportul din partea unor experți, economisirea de bani și timp, cât și accesul la servicii exclusive - apelarea la o agenție de turism pentru rezervarea și planificarea vacanței tale va fi prima alegere bună dintr-un șir lung de activități ce te așteaptă la mii de kilometrii distanță!