Iordania și-a câștigat pe drept titlul de “muzeu în aer liber” - numeroase popoare și imperii au traversat acest tărâmuri și și-au lăsat amprenta în arhitectură, de la romani, la persani și otomani, însă nici peisajele naturale nu sunt mai prejos, toate acestea fiind complimentate de o gastronomie orientală și de localnici prietenoși - așa se face că din ce în ce mai mulți turiști români aleg un circuit de grup în Iordania.
Iar dacă nu ești convins încă de această destinație, consultanții DAL Travel ți-au pregătit o listă cu 5 motive pentru care ar trebui să vizitezi Iordania măcar o dată-n viață:

 

1. Pentru a explora Petra, una din cele șapte minuni ale lumii
Cea mai populară atracție turistică din Iordania, Petra este un oraș istoric ce există încă din secolul IV î.H., fiind casă pentru poporul Nabatean. În 2007, Petra a fost numit una din cele șapte minuni ale lumii, iar reprezentații UNESCO au numit-o “una dintre cele mai prețioase proprietăți din patrimoniul cultural al omenirii”. Majoritatea circuitelor turistice în Iordania includ o vizită la Petra, care cu siguranță te va impresiona nu numai datorită arhitecturii incredibile, dar și datorită culorilor roșiatice ale stâncilor, ce capătă reflexii spectaculoase la apus.

2. Pentru a pluti în Marea Moartă
Marea Moartă este o atracție turistică de neratat în Iordania, oferind o experiență unică în viață - aici poți pluti fără niciun efort datorită nivelului mare al salinității apei. În plus, apa mării are și câteva beneficii medicale și terapeutice, iar alături de băile de nămol te pot ajuta să te întorci din vacanță mult mai relaxat și sănătos.

3. Gastronomia arabă
Chiar dacă hummusul și falafelul sunt cele mai cunoscute feluri de mâncare din Iordania, află că gastronomia arabă cuprinde mult mai mult, iar mâncarea gătită în casele iordanienilor este una dintre cele mai gustoase și sănătoase. Nu rata baba ganoush, fatoush sau felurile pe bază de carne numite mansaf și maqloube, servite alături de faimoasa salată tabbouleh.
Din fericire pentru iubitorii de mâncare bună, este relativ ieftin să mănânci la restaurant în Iordania, însă dacă te gândești să însoțești mesele cu băuturi alcoolice, fii pregătit să scoți mai mult din buzunar.

4. “Elveția Orientului Mijlociu”
Iordania este numită și Elveția Orientului Mijlociu, asta datorită stabilității sale politice și a faptului că este o țară pașnică și neutră. În ciuda faptului că este situată într-o zonă “fierbinte”, Iordania se ține departe de conflictele regiunii, fiind o țară extrem de sigură pentru călători, guvernul având la activ multe investiții care stimulează turismul.

5. Pentru a experimenta diversitatea
Când vizitezi Iordania, diversitatea peisajelor și a oamenilor te poate surprinde. Experimentează stilul de viață umil al beduinilor în deșertul Wadi Rum, dar nu uita să explorezi și viața vibrantă din capitala Amman, veți descoperi lucruri surprinzătoare, cum ar fi că orașul se numea în trecut Philadelphia, în onoarea fiului Cleopatrei, care a reconstruit orașul înainte ca el să fie preluat de romani.

O vacanță în Iordania îți va deschide cu siguranță orizonturile și te va lăsa cu amintiri de neuitat, mai ales că localnicii sunt recunoscuți pentru bunătatea și ospitalitatea lor, fiind mereu dispuși să te ajute să ai parte de cea mai frumoasă experiență în țara lor.