Pandemia a supus la grea încercare întreaga industrie a turismului, forțând majoritatea afacerilor să își adapteze serviciile pentru a supraviețui - așa cum liniile aeriene au oferit flexibilitate în schimbarea datelor de călătorie, iar hotelurile și-au adaptat experiențele oferite clienților, eliminând expunerea în spațiile comune, așa și agențiile de turism au venit cu noi concepte care să ofere siguranță turiștilor. Noi, la DAL Travel, am ales să le oferim turiștilor atât oportunitatea de a călători în vacanțe personalizate, individuale, cât și șansa de a păstra puțin din specificul circuitelor de grup, prin implementarea conceptului de Private Tours - vacanțe de grup cu un număr restrâns de participanți, astfel încât să oferim un plus de siguranță și de confort în condițiile actuale. 

Și pentru că circuitele private de anul trecut au fost un real succes, la fel ca și cele mai recente, printre care menționăm cele 2 grupuri private în Albania de Paște, ne-am gândit să planificăm pentru voi o serie de circuite în diverse destinații europene sub forma de Private Tour. Urmează cât de curând să publicăm pe site-ul DAL Travel lista cu toate destinațiile disponibile, însă până atunci iată care sunt toate avantajele unei vacanțe de tip Private Tour:

1. Flexibilitatea mare a programului 
O vacanță într-un grup restrâns de turiști oferă o flexibilitate mult mai mare asupra itinerariului, ghidul reușind să ofere unui grup mic experiențe mult mai autentice, profitând de ușurința cu care poate adapta programul în funcție de oportunități.

2. Grup mai mic de turiști, mai multă siguranță în contextul actual
Siguranța în contextul actual este de neprețuit, așa că pentru cei care vor să călătorească, dar nu vor să se expună niciunui risc, vacanța în grup restrâns de tip Private Tour este soluția ideală. Grupurile noastre au maxim 15 turiști și cum majoritatea destinațiilor deschise cer prezentarea unui test PCR negativ, vei avea siguranța că nu vei contacta virusul în vacanță.

3. Participanții empatizează unii cu ceilalți, grupul fiind mai compact
Imaginează-ți  vreo 10 oameni, toți pasionați de călătorii și dornici să exploreze o nouă destinație - cu siguranță se vor crea conexiuni încă din prima zi a circuitului, iar atmosfera întregului grup va fi una pozitivă, așa cum trebuie să fie în orice vacanță!

4. Nu ai limitările unui grup mare de turiști 
Un circuit de grup obișnuit are de obicei peste 20 de participanți, ceea ce limitează de multe ori libertatea de mișcare în cadrul anumitor obiective turistice, dar și în cadrul pauzelor de pe traseu sau chiar în interiorul restaurantelor, fiind dificil să desfășoare activități spontane, care dau de multe ori farmec călătoriilor.

5. Timpul petrecut la obiectivele turistice nu mai este foarte strict
O vacanță de grup înseamnă și respectarea întocmai a unui itinerariu planificat în avans, însă atunci când grupul este unul restrâns (așa cum este în cazul unui Private Tour) vizitarea obiectivelor turistice se face într-un mod mult mai relaxat, fără să mai existe timpi stricți de respectat. 

6. Ghidul este mai apropiat de grup, informațiile ajung mai ușor la turiști
Un ghid turistic înconjurat de 30 de persoane versus un ghid înconjurat de 10 persoane - în mod sigur informația ajunge mai ușor la turiști în cel de-al doilea caz, iar această apropiere a grupului va genera cu siguranță și o relație mai apropiată cu ghidul.

7. Îți faci prieteni noi, iubitori de călătorii
După câteva zile de explorări și timp suficient de relaxare și socializare, este imposibil să nu se creeze legături între oameni - de altfel, mulți dintre turiștii noștri din circuitele de grup vin singuri în vacanță și se aleg apoi cu parteneri de călătorie de încredere, pe care ne bucurăm să-i reîntâlnim apoi și în alte destinații!

8. Nu mai există întârzieri în program
Așa cum menționam și mai sus, într-un circuit turistic clasic grupul nu este unul omogen, astfel că pot exista și întârzieri care nu țin de organizarea programului, ci de numărul mare de turiști - de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă în pauzele de masă. Într-un grup mic de turiști altfel stau lucrurile, mai ales că legându-se relații de prietenie între participanți există și un altfel de respect pentru timpul tuturor.

9. Însoțitorul de grup este mereu acolo pentru a-ți oferi suport
La fel ca în cazul binecunoscutelor circuite turistice de grup oferite de agenția noastră de turism, și grupurile private beneficiază de un însoțitor de grup care să ofere suport nelimitat fiecărui turist, precum și informații turistice în limba română, făcând astfel mult mai accesibile călătoriile chiar și pentru cei care nu cunosc o limbă de circulație internațională.

10. Vizitezi destinații noi cu un plus de siguranță și confort
Un grup mic de turiști nu va atrage atenție nedorită și va beneficia întotdeauna și de un confort sporit în vizitare, precum de mai multă intimitate în cadrul restaurantelor și hotelurilor din program.

Tururile private disponibile la acest moment sunt Private Tour Albania și Private Tour Namibia, însă noi destinații vor apărea curând pe site-ul DAL Travel. Pentru înscrieri sau mai multe informații, puteți contacta un agent de turism fie telefonic, la +4021 319 70 62, fie prin email la contact@daltravel.ro. Pentru o vizită în sediul agenției de turism din București este nevoie de o programare în prealabil.