• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
RO EN RU

Ofertele din arhiva

Arhiva de oferte

165 EUR
Aflată la o altitudine de 925m deasupra nivelului mării, stațiunea montană Bansko este destinația numarul 1 în materie de ski din Bulgaria, având cel mai bun și cel mai modern centru de ski din toată țara. În ultimii ani investiții masive (milioane de euro) au fost făcute în zonă de către YULEN, compania care administrează domeniul skiabil, ajungându-se astfel să se schieze pe înălțimi de peste 2500m, pe o rețea de pârtii de peste 65 km.

Sezonul de ski în Bansko durează până în 15 Mai. Bansko a devenit un loc preferat pentru snowboard grație facilităților dedicate. Pârtiile de ski sunt situate în 2 arii - Chalin Valog și Shiligarnika și se află pe versanții nordici ai munților Pirin. Telegondola care pornește din Bansko către pârtii le face ușor-accesibile. Există variante multiple pentru ski-pass-uri valabile în întreaga rețea de transport pe cablu.

Cele peste 160 de tunuri de zapadă ajută la prelungirea sezonului hibernal. Pantele muntelui oferă condiții pentru toate categoriile de schiori (de la începători până la cei de performanță). Și transportul pe cablu în rețea este bine dezvoltat existîând telegondole, teleschiuri și telescaune de până la 8 locuri.

Altitudinea stațiunii Bansko: 900 m
Altitudinea maximă de ski: 2.560 m (spre varful Todorka: 2.746m)
Pârtii de ski: 70 km (începători: 24km; avansați: 28km; experți: 18km)
Tunuri de zăpadă: acoperă 100% din pârtii
Perioada de ski: Decembrie – Mai
Cea mai dificilă pârtie: Alberto Tomba (nr.9)
Cea mai ușoară și lungă pârtie: Drumul de ski nr.1 (7km)
30.11 - 03.12.2017EXPIRATA
145 EUR

Despre Veliko Tarnovo nu se poate vorbi decât folosind preponderent termeni lăudativi, şi asta pentru că vecinii noştri au ştiut să îşi vândă trecutul în cel mai eficient mod cu putinţă – la modul pozitiv, evident. Recunosc că, sub influenţa aceloraşi prejudecăţi pe care le enumeram mai sus, nu mi-am propus niciodată Bulgaria că destinaţie pentru vreun concediu apropiat. Şi totuşi, a fost suficient să vizitez fosta capitală a Bulgariei medievale ca să îmi doresc să mă întorc acolo cât de curând.

Grandoare şi modestie, sunt termenii contradictorii care, paradoxal, definesc oraşul de pe malurile raului Iantra. Pare într-adevăr un antagonism, dar poate că tocmai acesta este farmecul urbei cu parfum medieval din inima Bulgariei. Grandoarea unui trecut glorios, resimţit în fiecare piatră a uriaşului Tarnovgrad sau, dacă preferaţi, Tarevet – Cetatea Ţărilor – şi modestia şi simplitatea caselor ce par să răsară din stâncile abrupte ale unuia dintre cele mai mari, dacă nu cel mai mare, canioane ale Europei.

Încă din momentul în care intri în Veliko Tarnovo, ai senzaţia unei călătorii în timp. Străzile înguste şi întortocheate, neschimbate de secole, cafenelele cu specific bulgăresc, macedonean, grecesc sau albanez – unele dintre ele săpate direct în stâncă masivă – casele părăsite ori suspendate parcă de pereţii canionului sau meşteşugarii lutieri, cofetari, brutari, anticari sau Dumnezeu ştie din ce altă breaslă, care muncesc în case cu ferestrele larg deschise astfel încât să poţi vedea întreaga lor activitate, toate amintesc mai degrabă de un trecut despre care nu credeai că este posibil să îl poţi retrăi în plin secol XXI. Dar el există, iar la Veliko Tarnovo aproape că toţi cei de acolo ţin să îţi lase această impresie.

În Veliko Tarnovo nu ai timp să te plictiseşti, chiar dacă poţi străbate oraşul de la un capăt în altul în mai puţin de un ceas. Dacă magazinele, cluburile sau cafenelele pot reprezenta o opţiune de petrecere a timpului liber, nu uita totuşi că te afli în oraşul care cândva se mândrea cu renumele de „a treia Romă şi al doilea Constantinopol”. Trecutul răzbate din fiecare ungher al labirintului de străzi şi de clădiri vechi, iar muzeele, bisericile şi spectacolele tematice care îţi aminteasc de faptul că Balcanii şi-au avut aici unul dintre cele mai importante centre cultural-istorice ale Evului Mediu se află la tot pasul. De altfel, motivul pentru care cei mai mulţi dintre turişti vin la Veliko Tarnovo este măreaţa Cetate a Ţărilor vlaho-bulgari – Tarevet.
30.11 - 03.12.2017EXPIRATA
990 EUR
O vacanţă de neuitat, în care veţi putea îmbina shoppingul, pentru că veţi prinde perioada reducerilor, care la americani sunt semnificative, cu vizitarea unor obiective simbol ale oraşului şi a unora dintre cele mai interesante muzee din lume. În nici-un alt oraş nu veţi găsiţi mai multă cultura, arhitectură, gastronomie, distracţie şi strălucire într-un perimetru limitat de câteva străzi.

Pentru că New York-ul este una dintre capitalele lumii ca destinaţie de cumpărături, oferind atât ultimele modele în materie de modă cât şi modele retro, vă sugerăm să nu rataţi o vizită la Saks de pe Fifth Avenue sau la Macy's de pe Herald Square, cel mai mare magazin din lume, vestit pentru decoraţiile vitrinelor cu teme de Crăciun, dar şi pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi.

Nu rataţi nici Lord and Taylor, Bloomingdales sau Bergdorf Goodman ale căror vitrine abundă de luminiţe fiind decorate şi ele în spiritul Sărbătorilor de Crăciun, dar nu evitaţi şi incursiunile în Soho şi Greenwich Village pentru a găsi magazinele cu oferte. Şi nu în ultimul rând, nu uiaţi de tradiţia orașului care datează de opt decenii prin aprinderea de 1 decembrie a luminilor bradului de Crăciun, instalat la Rockefeller Center, într-un eveniment care marchează începerea Sărbătorilor de Iarnă.
27.11 - 03.12.2017EXPIRATA
1490 EUR + 3295 USD
În această aventură în cele mai izolate colţuri ale lumii, veţi avea şansa de a vedea unele dintre cele mai puţin populate zone de pe Pământ, veţi “lenevi” pe plaje virgine, veţi explora cele mai frumoase şi mai bine conservate păduri tropicale care păstrează încă nealterat ritmul naturii şi veţi avea prilejul de a face o incursiune în trecut, prilej de a vă face o idee despre cum era lumea cu milioane de ani în urmă.

Veţi întâlni oameni de origini etnice total diferite, ţinând cont că în fosta colonie olandeză Suriname trăiesc europeni, afro-americani, chinezi, indieni, amerindieni, evrei şi indonezieni.

Aproape toate religiile lumii coexistă paşnic în această ţară, iar ca argument, în capitala Paramaribo veţi vedea una lângă alta o sinagogă, o moschee şi un templu hindus.

Guyana este singurul stat sud-american din Commonwealth situat pe continent, singura ţară vorbitoare de limbă engleză din America de Sud şi una dintre puţinele țări membre al Comunității Caraibelor care nu este o insulă.

În Guyana Franceză veţi fi de fapt în Uniunea Europeană, deoarece aceasta este un teritoriu francez, iar printre multe alte lucruri, aici veţi găsi pădurea amazoniană, centrul spaţial pentru lansarea sateliţilor şi hibriditate culturală, ca urmare a diferitelor valuri de imigranţi care au străbătut-o.

În Martinica, o insulă cu contraste, vegetaţia luxuriantă şi munţii vă vor tăia respiraţia prin frumuseţea lor şi nu în ultimul rând, Trinidad şi Tobago sunt este recunoscute pentru apa cristalină şi plajele sălbatice, care vă vor cuceri cu siguranţă.
19.11 - 06.12.2017EXPIRATA
890 EUR + 3490 USD
Porniţi într-o fascinantă călătorie prin America Centrală descoperind natura spectaculoasă şi vestigii ale trecutului încărcat de istorie! De la spectaculosul Canal Panama până la pădurile tropicale, de la vârfurile vulcanilor magnifici până la oglinzile lacurilor de smarald, de la cele mai cunoscute aşezări mayaşe până la oraşe moderne, toate vă aşteaptă în această excursie, o aventură plină de farmec şi culoare!
11.11 - 27.11.2017EXPIRATA
5280 EUR
Mai mult decât o călătorie, o adevărată expediţie pe cel mai mic continent al lumii ocupat de un singur stat, Australia, într-o minunată ţară insulară, Noua Zeelandă, într-o lume aparte, frumoasă, veselă, în care fiecare zi aduce ceva complet nou pentru europeni, de la canguri şi koala la Opera din Sydney, de la Munţii Albaştri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni şi maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart la diavolul tasmanian, tot mai aproape de locul în care soarele răsare.
06.11 - 28.11.2017EXPIRATA
680 EUR + 2490 USD
Invitaţie într-o vacanţă în care vă veţi simţi în primul rând “liberi”, pentru că Thai înseamnă libertate, vă veţi simţi fericiţi pentru că sunteţi în “Țara Surâsului”, vă veţi simţi mai aproape de zei printre palatele regale şi templele budiste care stau alături de zgârie-norii şi autostrăzile suspendate din Bangkok, “Oraşul Îngerilor”, locul de reşedinţă al zeului Indra.

Veţi fi uimiţi de politeţea şi ospitalitatea locuitorilor din Myanmar, unde convieţuiesc 135 de etnii cu obiceiuri şi tradiţii diferite, Myanmarul aflându-se într-o zonă de intersecţie a două uriaşe culturi, indiană şi chineză, cu o bogată moştenire culturală şi spirituală, care se întinde pe o perioadă de peste 1.000 de ani.

Veţi simţi că aţi fost cu siguranţă în cea mai exotică destinaţie asiatică atunci când veţi părăsi “ţara de aur a mii şi mii de pagode şi temple”.

05.11 - 19.11.2017EXPIRATA
980 EUR + 2970 USD

Un periplu Sud American care include cea mai frumoasă metropolă din lume, Rio de Janeiro, străjuită de statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, minunile naturale ale bazinului Amazon şi ale cascadelor Iguassu şi se termină magic în acordurile tangoului argentinian ”Caminito” în Buenos Aires.


05.11 - 20.11.2017EXPIRATA
580 EUR + 2650 USD
O invitaţie greu de refuzat, adresată celor care vor să trăiască o experienţă unică, tuturor iubitorilor de natură, amatorilor de safari şi de aventură, într-o incursiune în inima Africii, în două ţări de pe continentul “negru”, Rwanda şi Uganda, recunoscute pentru sanctuarele de animale sălbatice, pentru rezervaţiile devenite parcuri naţionale renumite, adevărate bijuterii printre parcurile africane.

Peisajele magnifice, lanţuri muntoase impunătoare, vulcani impresionanţi, Valea Marelui Rift, lacuri imense, vegetaţie luxuriantă, sălbăticiuni care vor “defila” prin faţa dumneavoastră, safari-uri care ies din tiparul celor pe care poate le-aţi mai experimentat şi mai ales “întâlnirea” cu spectaculoasele gorile de munte, din păcate pe cale de dispariţie, sunt câteva argumente pentru a decide că acest program exotic nu poate fi ratat!

27.10 - 06.11.2017EXPIRATA
490 EUR + 1750 USD
Vă invităm într-o incursiune în străvechea civilizaţie maya, o destinaţie care fascinează atât pasionaţii de istorie, cât şi iubitorii de natură, într-o lume plină de misterul vechilor civilizaţii mesoamericane, de culoarea locală a haciendelor coloniale şi de ritmurile alegre şi pline de veselie ale mariachilor. Toate acestea, în mijlocul unui peisaj mirific, cu canioane ameţitoare, munţi invadaţi de vegetaţie luxuriantă şi plaje cu nisip auriu de pe litoralul Marii Caraibelor, vă aşteaptă în această excursie. Hasta pronto Mexico!
 
20.10 - 04.11.2017EXPIRATA